Barney superieur in Tempus IDL

Raymond van Barneveld heeft met overmacht de Tempus International Darts League gewonnen. Hij versloeg in de finale Tony David met 13-5.

van Barneveld, nummer één van de wereld, liet de hele week weer eens zien dat hij de beste darter ter wereld is. Barney kwam meteen met 4-0 voor, terwijl de stand bij de eerste pauze 6-2 voor de ex-postbode was.

Na de pauze kreeg Barney het moeilijker, David kwam terug tot 7-4, maar de Hagenaar hervond zich en kon bij de tweede pauze gaan rusten met 11-5. Omdat 'best of 25' werd gespeeld, en degene die het eerst bij de dertien gewonnen sets was, de partij zou winnen, bestond de mogelijkheid dat na de tweede pauze er nog maar twee sets gespeeld hoefden te worden. En dat gebeurde. Barney liet zeer sterk spel zien en won uiteindelijk met 13-5.

Tony David, die verrassend in de halve finale had gewonnen van Mervyn King, speelde zo slecht nog niet. Maar het was de klasse van van Barneveld die de overhand had. Barney verdiende met zijn overwinning in Zoetemeer een cheque van 30.000 euro.