FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 mei 2004

Gewonde even verdacht van moord Endstra

De persoon die maandag gewond raakte bij de liquidatie van Willem Endstra is korte tijd verdachte geweest van de moord op de vastgoedhandelaar. De man werd maandagmiddag in het ziekenhuis door de politie aangehouden en verhoord. Een politiewoordvoerder meldt dat op basis van het verhoor de verdenking is opgeheven.

Het blijkt te gaan om David Denneboom, zoon van vastgoedhandelaar Uli Denneboom. De man ligt nog altijd met schotwonden in het ziekenhuis. Advocaat Oscar Hammerstein, die zijn cliŽnt Denneboom in het ziekenhuis bezocht, zei in het televisieprogramma NOVA dat de aanhouding een 'heel moeilijk moment' was voor zijn cliŽnt. Volgens Hammerstein is de neergeschoten Denneboom een goede zakenrelatie van Endstra en onbedoeld slachtoffer van de schietpartij.

'Nederland ergert zich aan jurering Songfestival'

Nederlanders hebben zich massaal geŽrgerd aan de jurering van het Eurovisie Songfestival. Zestig procent vindt zelfs dat Nederland geen afvaardiging meer moet sturen indien het systeem van televoting blijft bestaan. Slechts dertien procent is een voorstander van het systeem. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van het programma Shownieuws van SBS 6.

Slechts 19 procent van de 700 ondervraagden vond de lage klassering van Nederlandse inzending terecht. Ruim een kwart meende daarentegen dat het duo Re-union een plek bij de eerste vijf had verdiend. Het onderzoek toonde verder opmerkelijke verschillen aan tussen de voorkeur van de ondervraagden en de voorkeur die door het televotingsysteem naar voren kwam. Waar zaterdag de twaalf punten van Nederland naar Turkije gingen kwam nu de inzending van Cyprus op de eerste plaats. Malta werd als tweede gewaardeerd, terwijl dit land zaterdag niet eens bij de favoriete tien voorkwam. Turkije kwam in het onderzoek pas als elfde uit de bus. De uiteindelijke winnaar OekraÔne scoorde zowel zaterdag als in het onderzoek van De Hond ongeveer even hoog; respectievelijk een vierde en een derde plaats.

Re-union
Re-union had hoger moeten eindigen volgens Nederlanders

Shouf Shouf Habibi! II op komst

Acteurs van de film 'Shouf shouf habibi' De succesvolle film Shouf Shouf Habibi! zal een film- en een televisievervolg krijgen. De producent van de film, Jos van der Linden, maakte dit vandaag bekend. Shouf Shouf Habibi! werd eerder dit jaar door bijna 350.000 bioscoopbezoekers bekeken. Daarmee behaalde de productie een gouden film. In de eerste film werden de hoofdrollen gespeeld door Touriya Haoud, Najib Amhali, Frank Lammers en Tanja Jess.

Om de film was veel te doen door rellen in bioscoopzalen in Utrecht en Rotterdam. Daarbij werd onder andere met flesjes cola, popcorn en sigarettenpeuken gegooid. Een vrouw werd zelfs in Breda een bioscoop uitgejaagd. Het grootste deel van het publiek bestond uit tieners van Marokkaanse afkomst, maar desondanks zagen de makers van de film geen verband tussen Shouf Shouf Habibi! en de rellen.

Het is de bedoeling dat Shouf Shouf Habibi! 2 in het voorjaar van 2005 wordt opgenomen, om vervolgens in premiŤre te gaan op het Nederlands Filmfestival van volgend jaar. De VARA gaat de dertiendelige serie uitzenden in het seizoen 2005-2006. Over het verhaal van de vervolgfilm is nog niets bekend. Wel keren alle hoofdrolspelers uit het origineel daarin terug.

Schrijver Gerard Reve naar verpleeghuis

Gerard Reve wordt opgenomen in een verpleeghuis. De 80-jarige schrijver lijdt volgens levenspartner Joop Schafthuizen aan de ziekte van Alzheimer. De ziekte is in zo'n vergevorderd stadium dat hij continu verpleging nodig heeft. De schrijver van onder meer de roman 'de Avonden' beseft volgens Schafthuizen niet meer wie de mensen zijn als hij bezoek heeft.

Reve verbleef afgelopen jaar al 3,5 maand in een ziekenhuis, maar keerde daarna weer terug naar zijn huis in het Belgische Machelen aan de Leie. Volgens Schafthuizen is de volksschrijver de laatste tijd geestelijk sterk achteruit gegaan. "Ik ben blij dat hij nu naar een verpleeghuis gaat waar hij zijn eigen kamer krijgt, met daarin zijn eigen spulletjes, zoals een paar dierbare schilderijen." Een mariabeeldje zal daarnaast niet ontbreken op de kamer van de tot het rooms-katholicisme bekeerde schrijver.

Scarponi wint vredeskoers

De Italiaan Michele Scarponi is eindwinaar geworden in de vredeskoers. De rittenkoers van tweede categorie die traditioneel in Polen en TsjechiŽ wordt gereden kreeg dit jaar extra kleur door de Eurpese eenmaking.

De vredeskoers startte dit jaar uitzonderlijk in Brussel. Dit om de toetreding van Polen en TsjechiŽ tot de Europese Unie te vieren. Scarponi stond al een eindje eerste in het klassement, en werd in de laatste rit niet meer bedreigd. Die rit werd gewonnen door Erik Zabel in een massasprint. Hij had het in het begin wat moeilijk maar met zijn tweede ritoverwinning lijkt hij toch klaar te raken om de strijd met Petacchi aan te binden in de Tour.

Michele Scarponi is in goede doen dit jaar. Hij streek al ereplaatsen op in WalloniŽ en is nu eindwinnaar geworden van deze 57e vredeskoers. De ambitieuze 24-jarige hoopt een goed klassement te rijden in de Ronde van Frankrijk.

top tien eindstand
1. Michele Scarponi (ITA, Domina Vacanze) in 39h16'14"
2. Slawomir Kohut (POL, Hoop CCC-Atlas-Polsat) op 17 sec.
3. Roger Beuchat (ZWI, Vini Caldirola-Nobili) op 18 sec.
4. Massimo Giunti (ITA, Domina Vacanze) op 37 sec.
5. Christian Werner (DUI, T-Mobile) op 53 sec.
6. Christian Knees (DUI, Team Wiesenhof) op 1'05"
7. Erwin Thijs (BEL, MrBookmaker-Palmans) op 1'22"
8. Ralf Grabsch (DUI, Team Wiesenhof) op 1'41"
9. Lubomir Kejval (TSJ, Ed'System-ZVVZ) op 2'05"
10. Tomasz Kiendys (POL, Knauf-Mikomax) op 3'02"

Valverde te koop

De Spaanse tweedeklasseploeg Kelme slaagt er niet langer in zijn renners uit te betalen. Voorzitter Belda ziet de verkoop van toprenner Alejandro Valverde als enige oplossing

Kelme heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk. Door dopingperikelen kan de ploeg niet deelnemen aan de Ronde van ItaliŽ en de Ronde van Frankrijk, en loopt het dus een hoop broodnodig sponsor- en premiegeld mis. Voor de tweede keer dit seizoen werden de spelers en de staf niet uitbetaald. Dit kan zo niet langer, vindt het gemeentebestuur van Valencia, tevens de grootste sponsor van de ploeg.

Daarom is besloten Topper Valverde te verkopen. De vice-wereldkampioen won dit jaar al een hoop kleinere wedstrijden en staat vijfde op de wereldranglijst. Kelme hoopt dus een serieuze geldsom voor hem in de wacht te slepen. Hun Spaanse concurrent Liberty Seguros heeft zich al gemeld.

Omelet voor niet minder dan 1000 euro

Icoon Weird nieuwsEen omelet voor 1000 harde euro’s heeft klanten van Norma, het restaurant van het Le Parker Meridien hotel in New York, van verbijstering doen neervallen. De zogenaamde ‘Zillion Dollar Frittata’, opgefleurd met onder andere 11 gram kaviaar, is nog door niemand gekocht.

Klanten konden hun ogen niet geloven toen ze een bedrag van 1000 dollar achter de eierstruif zagen staan. “Ik dacht dat dat het aantal calorieŽn was”, vertelde een klant. Het is voornamelijk de kaviaar die het gerecht van geklopte en gebakken eieren zo duur maakt. Het restaurant betaalt zo’n 65 euro per dertig gram voor het ingrediŽnt. Voor de struif wordt zo’n elf gram van de gezouten kuit, onder andere afkomstig van de steur, gebruikt.

Met de kreet 'Norma daagt je uit dit te consumeren' probeert het restaurant het gerecht aan de man te brengen. “We wisten dat het een peperdure schotel zou worden, dus we dachten er meteen wat plezier aan te hebben ook. Het is niet een trucje om klanten binnen te halen, het smaakt echt goed”, zo liet de manager weten.

De schotel is voor de wat minder rijke klant ook te verkrijgen in een budget versie. Voor 100 euro krijg je een omelet met 1 gram kaviaar.

Man ontkent afgebeten vinger

In Albuquerque (New Mexico, U.S.A.) is een man gedurende de rest van zijn leven niet meer welkom in de dierentuin. Volgens personeel van de dierentuin heeft hij zijn vingers in de kooi van de jaguars gestopt, en heeft ťťn van de roofdieren een vinger afgebeten.

Op dinsdag zag Lyn Ewell, die in de dierentuin werkt, een man wegrennen met zijn hand in zijn broekzak. De broek vertoonde een donkere vlek. Omdat de man al twee jaar lang bijna elke dag de dierentuin bezocht en een abonnement had, wist men het telefoonnummer van de man te achterhalen. Hij beweerde dat er niets aan de hand was en dat hij alle tien zijn vingers nog had.

De volgende dag vond het personeel een vinger bij de kooi. De politie van Albuquerque nam een vingerafdruk en ging naar het huis van de man voor een vergelijking. Daar bleek, dat de man inderdaad een vinger miste.

De directeur vermoedt dat de man naar de kooi is toegelopen toen er even niemand keek. Volgens hem is dit nog nooit eerder gebeurd en voldoen het hekwerk, de wijze waarop de dierentuin is aangelegd en de kooi aan alle eisen.

"Je kan altijd meer doen, natuurlijk," zei hij. "Je zou het hek onder stroom kunnen zetten, maar dat zou niet leuk zijn." Volgens hem moeten de hekken de dieren beschermen tegen de mensen, en niet de mensen tegen zichzelf. De dierentuin gaat de man niet aanklagen, ze vinden dat hij al genoeg geleden heeft.

Vliegtuig rijdt bus aan op vliegveld Moskou

lr817086 vertaalde en submitte het volgende bericht:

Op het Shermetyevo vliegveld, nabij Moskou, heeft een taxiŽnd vliegtuig een passagiersbus aangereden. Het vliegtuig bereidde zich net voor op de take-off voor een vlucht van Moskou naar St. Petersburg.

Het vliegtuig, een Tu-154 van Aeroflot raakte met zijn vleugeltip de bus waarbij de buschauffeur ernstig gewond en een aantal passagiers licht gewond raakten.

Petacchi eens geklopt

Wat niemand verwachte en waar iedereen op wachtte in de Giro is gebeurd: Petacchi is in een rechtstreeks duel geklopt in de sprint. Fred Rodriguez werd overwinnaar in etappe 9 van de Giro d'Italia.

De etappe werd gekenmerkt door een sterke wind. Het peloton brak onderweg in drie stukken waarbij Fassa Bortolo met Petacchi het tempo in de eerste groep aangaf. Gerolsteiner zat in de verkeerde groep met hun kopmannen voor het klassement en de ploegleiding besloot niet Pollack te ondersteunen maar mensen terug te laten zakken om Montgomery en Wegmann terug vooraan te brengen.

In de laatste kilometer's kwam de Fassa trein weer goed op stoom maar een vroege jump van Rodriguez verraste Petacchi die te lang wachtte met een reactie.

Rodriguez was zeer verguld met zijn zege:"Op deze dag heb ik lang gewacht. Ik wist dat ik Petacchi vorig jaar al kon kloppen maar dit jaar is het echt gelukt. Helaas is het moeilijk voor mijn team om me goed te brengen in de sprint maar vandaag ben ik zelf vroeg aangegaan en dat werkte. Dit is de beste zege uit mijn loopbaan!"

Uitslag etappe 9 van de Giro d'Italia
1 Fred Rodriguez (USA) Acqua & Sapone-Caffe Mokambo 4.04.38 (34.827 km/h)
2 Alessandro Petacchi (Ita) Fassa Bortolo
3 Angelo Furlan (Ita) Alessio-Bianchi
4 Robbie McEwen (Aus) Lotto-Domo
5 Jan Svorada (Cze) Lampre
6 Andris Nauduzs (Lat) Domina Vacanze
7 Marco Zanotti (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie
8 Robert Forster (Ger) Gerolsteiner
9 Simone Cadamuro (Ita) De Nardi
10 Alexandre Usov (Blr) Phonak Hearing Systems
11 Maxim Rudenko (Ukr) Chocolade Jacques Wincor-Nixdorf
12 Aart Vierhouten (Ned) Lotto-Domo
13 Nicola Loda (Ita) Tenax
14 Magnus Backstedt (Swe) Alessio-Bianchi
15 Gilberto Simoni (Ita) Saeco
16 Damiano Cunego (Ita) Saeco
17 Stefano Garzelli (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie
18 Giuliano Figueras (Ita) Ceramiche Panaria-Margres
19 Franco Pellizotti (Ita) Alessio-Bianchi
20 Andrea Noe' (Ita) Alessio-Bianchi

Algemeen klassement na etappe 9
1 Damiano Cunego (Ita) Saeco 41.59.15
2 Gilberto Simoni (Ita) Saeco 0.10
3 Franco Pellizotti (Ita) Alessio-Bianchi 0.28
4 Yaroslav Popovych (Ukr) Landbouwkrediet-Colnago 0.31
5 Giuliano Figueras (Ita) Ceramiche Panaria-Margres 0.52
6 Serguei Gontchar (Ukr) De Nardi 1.08
7 Dario David Cioni (Ita) Fassa Bortolo 1.10
8 Stefano Garzelli (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 1.15
9 Andrea Noe' (Ita) Alessio-Bianchi 1.17
10 Eddy Mazzoleni (Ita) Saeco 1.29

Pantano niet in monaco?

Volgens de laatste geruchten is er een grote kans dat Giorgio Pantano in Monaco al niet meer zal racen bij Jordan. Indien dit verhaal blijkt te kloppen dan zou dat betekenen dat Jos Verstappen een van de kandidaten is, samen met Timo Glock. Jordan houdt vol dat er geen veranderingen te verwachten zijn.

De geruchten rondom het vertrek van Pantano begonnen nadat in San Marino bekend werd dat hij nog een gedeelte van zijn sponsorgeld moest betalen, wat tot op heden nog niet gebeurd zou zijn.

De geruchten zouden waar kunnen zijn, maar het zou mogelijk zijn dat Pantano het benodigde geld inmiddels heeft overgemaakt. Hoe dichter we bij Monaco komen des te duidelijker de situatie zal worden.

Nederlanders blijven het meest wakker

Icoon Algemeen nieuwsEťn op de vier Europeanen is wel eens in slaap gevallen op zijn of haar werkplek. De Ieren voeren het lijstje aan. Nederland werknemers zijn, hoe verrassend, het best in het onderdrukken van een geeuw. Dit bleek uit een onderzoek, gehouden onder leiding van Jobline en Monster Worldwide Inc, dat vandaag werd gepubliceerd.

Lange werkdagen, routineklusjes, bijeenkomsten die maar niet voorbij lijken te gaan en eindeloos staren naar de monitor zijn de redenen dat we het niet meer volhouden. Uit de poll kwam naar voren dat ongeveer 24 procent van de ondervraagden wel eens in slaap is gevallen onder werktijd. Dit gebeurde onder andere achter het bureau, tijdens een bijeenkomst en op het toilet.

39 Procent van alle ondervraagden zegt nog nooit te hebben geslapen tijdens het werken. Wel moesten ze toegeven soms moeite te hebben om wakker te blijven. Veertig procent van de Ierse ondervraagden liet weten ooit eens een keer in slaap te zijn gevallen tijdens het werk. Dit in tegenoverstelling tot tachtig procent van de Nederlanders, die aangeven altijd wakker te zijn gebleven.

De poll, gehouden tussen 29 maart en 13 april, werd door ongeveer 21.500 mensen uit 14 Europese landen ingevuld.

Renault gaat voor de winst in Monaco

De technische chef van Renault, Bob Bell, denkt dat Renault een goede kans maakt om er met de winst vandoor te gaan in Monte Carlo.

Bell zei: "Monaco is een traditioneel goed circuit voor ons: de R24 zou hier goed moeten presteren, en de auto heeft goede hoge-downforce karakteristieken.

Gelijktijdig hebben onze rijders tot nu toe erg goed gepresteerd en ik zie het niet gebeuren dat dat in Monaco gaat veranderen. Jarno Trulli is hier altijd al snel geweest en is bijzonder gemotiveerd na zijn eerste podium van dit jaar."

Montoya: Schumacher is een schijterd

Volgens Juan Pablo Montoya is Michael Schumacher bang om een gelijkwaardige teamgenoot naast zich te hebben. Montoya zelf zou nooit een contract tekenen waarin expliciet is geregeld wie de eerste en de tweede rijder is.

"Ik heb geen contractuele nummer 1 status nodig. Je kan je job aan of niet. Zo simpel is het. Wie wel zo'n contract nodig heeft is volgens mij gewoon bang," aldus Montoya.

Volgens Montoya zijn er genoeg rijders op de grid die een dergelijk contract wel zouden ondertekenen.

Nick Heidfeld zei, "Ik vind het niet fair, maar indien je de kans krijgt kan je ze ook maar beter benutten." Jarno Trulli is dezelfde mening toebedeeld, "Sportief gezien vind ik het niet kunnen, maar ik begrijp het wel."

Olympische toekomst honkbal veilig

De olympische toekomst van honkbal, softbal en de moderne vijfkamp is voorlopig zekergesteld tot 2012.

Het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) maakte vandaag bekend dat er de komende acht jaar geen olympische sporten zullen worden geschrapt.

Bij een IOC-congres in 2002 kwamen de genoemde sporten onder zware druk te staan. Honk- en softbal en de moderne vijfkamp dreigden de olympische status te verliezen. Dankzij emotionele betogen voor elkaar werd die beslissing vooruit geschoven, met succes.

Geen hoofddoekverbod in Oostenrijk

Het Oostenrijkse ministerie van Onderwijs heeft verklaard dat het dragen van hoofddoeken in scholen grondwettelijk beschermd is. Volgens het ministerie is het "een deel van het recht op vrijheid van godsdienst en kan het niet door school- of gedragsregels beperkt worden." Aangezien dit in de Grondwet is vastgelegd, zal er geen speciaal 'recht op het dragen van een hoofddoek' in de wet worden opgenomen.

De zaak kwam aan het rollen nadat een school in de stad Linz een leerlinge wegens het dragen van haar hoofddoek, wat in strijd was met de schoolregels, de toegang tot de klas ontzegd had. De onderwijsinspecteur van de deelstaat OberŲsterreich had al eerder besloten had dat een dergelijke regeling niet toegestaan was. De regering heeft deze beslissing nu bevestigd.

Een woordvoerster van het ministerie verklaarde in een radio-interview dat de regeling voor alle scholen geldt. Private scholen hebben echter het recht leerlingen te weigeren, waardoor een Katholieke school nog altijd slechts Katholieke leerlingen hoeft aan te nemen, die uiteraard geen hoofddoek dragen.

De reactie van het ministerie werd gedaan op verzoek van de Islamitische gemeenschap in Oostenrijk.

Rui Jorge vrijgesproken

De Portugese verdediger Rui Jorge kan gewoon meedoen aan het EK in Portugal deze zomer. Hij dreigde het EK te gaan missen vanwege een positieve dopingtest, als gevolg van het gebruik van een verboden neusspray.

Rui Jorde werd begin mei geschorst nadat een dopingcontrole positief uit was gevallen. De verdediger van Sporting Lissabon was zich van geen kwaad bewust. Hij had neusspray gebruikt om zijn astma-klachten te beperken en in dat middel moet het gevonden middel Pulmicrot hebben gezeten.

De Portugese bond heeft zich Rui Jorge vrijgepleit van het gebruik van verboden middelen. 'De speler was niet verantwoordelijk.' aldus de commissie. De clubarts van Sporting Lissabon had alle schuld op zich genomen. De medicus had het medicijn voorgeschreven zonder daarbij de dopinglijst te bekijken.

Door de vrijspraak kan de verdediger gewoon meedoen aan het EK in eigen land. 'Ik ben erg gelukkig', zei bondscoach Scolari. 'Dit nieuws brengt me een dicht bij mijn definitieve selectie, die ik dinsdag bekend zal maken.'

Forse stijging Moya, Hewitt

Carlos Moya en Lleyton Hewitt hebben een grote sprong op de wereldranglijst gemaakt. Moya steeg drie plaatsen naar nummer 5 en Hewitt liefst vijf plaatsten naar nummer 12.

Moya haalde de kwartfinale in het Masters-toernooi van Hamburg, Hewitt haalde zelfs de halve finale. Hewitt ging onder andere Sjeng Schalken voorbij.

Roger Federer breidde door zijn winst in Hamburg zijn voorsprong op de wereldranglijst verder uit. Sjeng Schalken won een plaatsje terwijl Martin Verkerk weer zakte en nu uitkomt op plek 19.

Wereldranglijst per 17 mei

1. R. Federer (Zwi)
2. A. Roddick (Vs)
3. JC. Ferrero (Spa)
4. G. Coria (Arg)
5. C. Moya (Spa)
6. A. Agassi (Vs)
7. R. Schuttler (Dui)
8. D. Nalbandian (Arg)
9. T. Henman (Gbr)
10. S. Grosjean (Fra)

12. L. Hewitt (Aus)
15. Sjeng Schalken (Ned)
19. Martin Verkerk (Ned)

Sluiter wint, van Scheppingen out

Dennis van Scheppingen is uitgeschakeld op het toernooi van Casablanca. Raemon Sluiter wist wel de tweede ronde te bereiken, de Rotterdammer won in St.PŲlten van Tomas Zib.

Van Scheppingen, die als zesde geplaatst was, verloor van de Zwitser Ivo Heuberger met 6-4 6-2. Zo kan van Scheppingen zich gaan richten op Roland Garros.

Sluiter won moeizaam in St. PŲlten van de Tsjech Tomas Zib: 6-4 2-6 6-3. In de tweede ronde zal Sluiter Filippo Volandri treffen. Zeer verrassend was het verlies van Andre Agassi. Agassi, die een wildcard kreeg voor het toernooi, speelde zijn eerste wedstrijd op het Europese gravel, en verloor van de dubbelspecialist Nenad Zimonjic. Het werd 6-2 7-6.

Spanje houdt 300 moslims in het vizier

De Spaanse krant El Pais meldt vandaag op gezag van regeringsbronnen dat politiediensten in Spanje ruim 300 moslims als 'potentieel gevaarlijk' aanmerken. De 300 zijn na de bloedige aanslagen in Madrid van 11 maart geÔdentificeerd.

De Spaanse politie zou nauwelijks stappen kunnen ondernemen tegen de radicale moslims. Dat zou komen omdat de wetten niet goed voorzien in optreden tegen potentiŽle terroristen. Wellicht moeten die worden aangepast.

Volgens de krant zijn veel radicale moslims passief en wachten ze op instructies om in actie te komen. De politiediensten zijn verrast door het toenemende aantal militante moslims in spanje. Ook de tevredenheid onder fanatici over de aanslagen op de forensentreinen wekt verbazing.

Jong Ajax wint Amstel Malt Cup

Jong Ajax heeft vandaag Jong Feyenoord met 3-2 verslagen in de publiekloze strijd om de Amstel Malt Cup.

Jong Ajax werd eerder al kampioen en heeft dus de zogenaamde "dubbel" te pakken. Voor Ajax scoorden Muller van Moppes, Krohn-Deli en Aboraa, voor Feyenoord Lurling en Swerts.

Het duel werd op een geheime locatie gespeeld in verband met de problemen bij de vorige ontmoeting. Het KNVB-complex in Zeist was het speelterrein. Zelfs de spelers kregen pas in de bus te horen waar ze speelden, dit om volledige veiligheid te creŽren.

Simon (de Vakkenvuller) in FOK!Radio

FOK!RadioZanger Simon zal vanavond om 20:00 uur live te horen zijn in FOK!Radio. De zanger heeft op dit moment een hit met het nummer 'Vakkenvuller', een cover van het nummer Fuck It van Eamon.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Tevens hoor je vanavond welke oud-bekende de nieuwe eindredacteur is geworden van de FrontPage. En dat komt goed uit! De FP wordt namelijk uitgebreid in het zonnetje gezet. Gisteren werd voor de eerste keer het nieuwsoverzicht online gezet, en in de uitzending van vanavond zal worden ingegaan op deze nieuwe service van FOK!

Maar ook de users van de FrontPage hebben inspraak. Ten eerste mag jij een gedeelte van de muziek bepalen. Plaats onder dit bericht welke nummers nou echt met de FP te maken hebben, dus vooral over nieuws, reviews en columns. Verder gaan wij een top 3 draaien van nummers die speciaal op de FP betrekking hebben, dus roept u maar.

Ook willen we graag weten wie nu de vaste bezoekers zijn, wie vind jij nu representatief voor de FP? En vertel meteen even wat je van de crew hier vindt, hou je niet in!!

Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. Natuurlijk hoor je ook weer een gedicht van Vleermuis en de column van SunChaser. Yvonne roddelt speciaal over de FP-crew en users.

Meer informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

[update] Willem Endstra geliquideerd

Veel FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Rond 12.15 uur vanmiddag is bij een schietpartij de vastgoedmakelaar Willem Endstra neergeschoten. Dat gebeurde in de omgeving van het Delphi Hotel op de Apollolaan in Amsterdam. In de eerste berichten verklaarde de advocaat van Endstra dat hij inmiddels aan zijn verwondingen is overleden. NOS Teletekst meldt dat de makelaar "zeer zwaar gewond" zou zijn.

Update 14:02
Inmiddels heeft de politie medegedeeld dat Endstra aan zijn verwondingen is overleden.

Icoon Binnenlands nieuws
Willem Endstra


Update 18:55
Gisteren zocht vastgoedmagnaat Endstra de publiciteit op door zich op RTL 5 te laten interviewen door vastgoedcollega Harry Mens, in diens programma Business Class. Dat was opmerkelijk omdat Endstra tot dan toe de publiciteit zoveel mogelijk meed. In het tv-programma ontkende Endstra iedere betrokkenheid bij de georganiseerde misdaad.

Endstra kwam in 1991 voor het eerst in het nieuws omdat hij geld zou hebben witgewassen van een XTC-bende. Tot een veroordeling leidde het nooit. In 2002 kwam Endstra opnieuw in de picture toen de crimineel John Mieremet, partner-in-crime van de geliquideerde topcrimineel Sam Klepper, in een interview met de Telegraaf zei dat Endstra de bankier van de onderwereld was. In 2003 berichtte de Telegraaf dat Endstra betrokken zou zijn geweest bij liquidaties in de onderwereld; dat stuk moest het blad op last van de rechter echter rectificeren.

Justitie was de laatste tijd ook bezig met een zaak tegen Endstra, maar vorige week zei de rechtbank in Amsterdam vervolging op basis van het bewijs ongeloofwaardig te achten.

Het blad Quote, dat in 2002 tot woede van Endstra een foto publiceerde waarop hij stond met ex-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, schatte het vermogen van Endstra vorig jaar op ruim 200 miljoen euro.

Vorig jaar, na de liquidatie van Heineken-ontvoerder Cor van Hout, berichtte het tv-programma Zembla op basis van interne stukken van justitie dat Endstra op een dodenlijst zou staan van het criminele milieu. Daarop stonden ook de namen van Willem Holleeder en Hells Angels-president Willem van Boxtel.

Die dodenlijst lijkt nu bewaarheid geworden: Willem Endstra is 51 jaar oud geworden.

Hofland vertrekt bij PSV

Kevin Hofland heeft van zijn trainer Guus Hiddink te horen gekregen dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hem is bij de Eindhovense club.

De 26-jarige verdediger mag voor 3 miljoen vertrekken. VFL Wolfsburg, club van oud PSV trainer Eric Gerets heeft al een bod gedaan van 3 miljoen euro.

Hofland gaf eerder dit seizoen al aan dat hij volgend seizoen niet meer in Brabant voetbalt, zo zegt hij: "Het heeft me dan ook niet verrast dat de trainer nu zo over me denkt. Maar het doet me wel pijn dat ik op deze manier wordt afgeschreven". Ik had toch iets meer krediet verwacht, aldus Hofland."

Het is nu duidelijk dat Hiddink kiest voor het verdedigingsduo Ooijer en Bouma. De aangetrokken Braziliaan Alex staat ook boven Hofland op het lijstje. "Daarom moet ik nu ook weg. Als ik 18 was geweest had ik me in deze rol kunnen vinden. Maar ik ben nu bijna 25 en ben door mijn enkelblessure bijna anderhalf jaar kwijtgeraakt. Ik ben nu weer topfit, dus moet aan spelen toekomen. In het buitenland; want ik zie mezelf niet bij een Nederlandse club terecht komen."

Michelin hoopt op Monaco-hattrick

Aankomend weekend trekt het Formule 1 circus naar Monte Carlo voor de GP van Monaco. Michelin hoopt dit weekend voor de 3e keer op rij de overwinning te behalen in het Prinsdom.

De komende race zal de 51e GP van Monaco zijn. Michelin heeft hier al verschillende malen de overwinnende banden geleverd. Jody Schekter (Ferrari, 1979), Gilles Villeneuve (Ferrari, 1981) en Alain Prost (McLaren, 1984) tijdens de eerste jaren van Michelin in de F1. Dit seizoen probeert Michelin een 3e achtereenvolgende overwinning toe te voegen aan de overwinningen van David Coulthard (McLaren, 2002) en Juan Pablo Montoya (Williams, 2003).

Pierre Dupasquier, hoofd van Michelin Motorsports zegt het volgende: "Dit is een race als geen ander. Het circuit heeft een karakter als geen ander circuit in de wereld, en technisch gezien is het het tegenovergestelde van de vorige race in Barcelona. In Barcelona gebruikte we hardere banden om de slijtage te beperken. In Monaco zullen we een veel zachtere compound gebruiken. Het is een circuit dat een bijzondere aanpak vereist. Michelin heeft de afgelopen jaren bewezen dat het deze uitdaging aankan. Ik kijk uit naar het komende weekend en heb er vertrouwen in dat we onze hattrick compleet kunnen maken." Aldus Pierre Dupasquier.

Pascal Vasselon, hoofd van het Michelin F1 Program voegt het volgende toe: "Het is veel moeilijker om je op een circuit als Monaco voor te bereiden omdat je hier niet kan testen en er geen enkel circuit is dat op dat van Monaco lijkt. Tijdens de afgelopen seizoenen hebben we een systeem ontwikkeld om de performance van de banden in Monaco goed te kunnen evalueren. Voor dit seizoen hebben we een keuze uit drie verschillende droog weer banden."

Granaat met dodelijk zenuwgas Irak ontploft

FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon IrakIn Bagdad is een artilleriegranaat met sarin, een dodelijk zenuwgas, ontploft. Dit gebeurde nadat militairen van de coalitietroepen het object hadden gevonden. Aldus een woordvoerder van het Amerikaanse leger, heeft het gas zich over een zeer klein gebied verspreid.

De 155-millimetergranaat zou als bom langs de weg zijn geplaatst, aldus brigade-generaal Mark Kimmitt. Het explosief is een aantal dagen geleden ontdekt door een passerend Amerikaans konvooi. Na de ontploffing moesten twee leden van de explosievenopruimingsdienst met lichte verwondingen behandeld worden.

Het is de eerste keer dat er een chemisch wapen gevonden wordt in Irak. Dergelijke wapens zijn de reden dat Washington de oorlog begon, echter zijn dergelijke wapens nu pas voor het eerst aangetroffen.

Veel doden bij brand gevangenis Honduras

FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeker honderd gevangenen zijn maandag om het leven gekomen tijdens een brand in een gevangenis in Pedro Sula. De brand is vermoedelijk door een kortsluiting uitgebroken. Volgens de politie gebeurde dit in de ochtend.

Een woordvoerder van de politie zei dat er ruim honderd mensen waren omgekomen. De meeste slachtoffers zijn door verstikking om het leven gekomen. Momenteel liggen er ook nog dertig gewonden in het ziekenhuis. De brand is na een explosie uitgebroken. Zeer waarschijnlijk is de explosie veroorzaakt door een kortsluiting, aldus de politiewoordvoerder.

Het grootste gedeelte van de gevangenen waren leden van de gewelddadige straatbenden ‘Mara Salvatrucha’. Al maanden treedt de politie hard op tegen de twee belangrijkste bendes van het land. Er zijn al meer dan duizend bendeleden de cel ingegaan sinds augustus vorig jaar.

Volgens een van de gevangenen, was de politie erg traag bij het verlenen van hulp. De explosie zou om half twee ’s nachts plaats hebben gevonden. De celdeuren werden echter pas om half vier geopend, ondanks het langdurige hulpgeroep van de gevangenen.

Engelse politie voorkomt mega-overval

lr817086 vertaalde en herschreef het volgende bericht:

Gewapende Engelse agenten hebben maandag zeven mannen gearresteerd die een poging ondernamen om op het vliegveld Heathrow (Londen) een zeer grote hoeveelheid goud te ontvreemden. De mannen ramden een busje door een stalen rolluik van een loods en bedreigden het personeel met wapens en messen in een poging er met 40 miljoen pond aan goud en contanten vandoor te gaan.

Er stonden hen echter meer dan honderd agenten op te wachten die over de overval waren getipt. Zouden de dieven zijn geslaagd, dan zou dit een van de allergrootste overvallen in de Britse geschiedenis zijn geweest.

Zes mannen konden meteen worden gearresteerd maar twee anderen wisten met een gegijzelde medewerker te ontsnappen in een busje. Eťn van hen is inmiddels ook gearresteerd, de andere is nog voortvluchtig.

Collina fluit UEFA Cup finale

Pierluigi Collina fluit aankomende woensdag de UEFA Cup finale tussen Olympique Marseille en Valencia in Gothenborg.

Voor de kale Italiaan wordt het z'n vierde grote finale. Eerder floot hij al de Champions League finale Manchester United - Bayern MŁnchen, de finale van de olympische spelen in 1996 tussen Nigeria en ArgentiniŽ en op het WK 2002 de finale tussen Duitsland en BraziliŽ.

"Het is een grote eer. Na gekozen te zijn voor drie andere finales dacht ik niet echt meer in aanmerking te komen voor dergelijke wedstrijden, aldus Collina."

[update] Verdachte zaak-Maja: "Het was zij of ik'

Icoon Binnenlands nieuwsFerdi ÷. (19), verdachte in de rechtszaak van de moord op Maja Bradaric, heeft vandaag voor de rechtbank verklaard dat hij doodsbang was voor medeverdachte Goran M. (18). "Het was Maja of ik", aldus Ferdi ÷. Hij gaf aan dat Goran M. hem zou vermoorden als hij niet met de moord zou meewerken.

Slechts ťťn keer - de zaterdag voor de moord in november 2003 - heeft Ferdi ÷ tegen Goran M. gezegd dat hij het 16-jarige meisje niet wilde vermoorden. "Daarna durfde ik dit niet meer te zeggen." Na deze verklaring van Ferdi ÷ verlieten de ouders van Maja huilend de rechtszaal, waarna zij terugkeerden.

Een van de rechters wilde van Ferdi ÷. weten of hij zelf geen motief voor de moord had. Hij was immers eerder door Maja afgewezen. De verdachte zei dat hij daarom nooit iemand zou vermoorden. Hierop stelde een andere rechter dat er ťťn zekerheid is: "Dat is dat Maja Bradaric is vermoord."

Update 16.05
Tegen Ferdi ÷. is een gevangenisstraf van vijftien jaar geŽist voor het medeplegen van de moord op Maja. De officier van justitie M. de Weert noemt de moord een "weerzinwekkende en heel angstaanjagende misdaad". Zij geeft een aantal redenen voor de zware strafeis: een jong meisje van nog maar zestien jaar oud is beroofd van het meest waardevolle bezit van een mens beroofd, haar leven. Ook zijn haar ouders en nabestaanden voor het leven getekend en is Maja op een gruwelijke manier omgebracht. Verder zegt zij: "Ook zijn op een weerzinwekkende manier de sporen van de moord uitgewist door de verdachten door het inmiddels dode lichaam van Maja te verbranden en daarna achter te laten op een stuk verlaten weiland. De ongeruste ouders van Maja hebben de verdachten zelfs nog ingeschakeld bij de zoektocht naar Maja. Zij hebben daar ook nog aan meegedaan. Dat maakt hun gedrag onwerkelijk en onvoorstelbaar."

Garcia wint Byron Nelson kampioenschap

Sergio Garcia heeft na een play-off zijn eerste US tour toernooi in twee jaar weten te winnen.

De spanjaard stond na 72 holes gelijk met de Amerikanen Dudley Hart en Robert Damron op 10 onder par maar wist de play-off al na ťťn hole te winnen met een korte put voor par.

Garcia ging de laatste ronde in met een voorsprong van twee slagen na een derde ronde van 65 maar sloeg bogey's op de tweede en achtste hole waarmee de amerikanen de sudden-death konden afdwingen.

Bij de eerste play-off hole gespeeld op de 18de hole maakte Hart een puinhoop van zijn afslag en eindigde uiteindelijk met een dubbel bogey zes. Garcia sloeg in eerste instantie in het lange gras en zijn tweede slag ongeveer 17 meter van de hole. Zijn eerste put kwam ongeveer 60 centimeter tekort maar kreeg toch nog een kans op winst doordat Damron een simpele put op ťťn meter miste.

Garcia ontving door deze overwinning een cheque van §900.000 hij verklaarde later dat het een moeilijke dag was omdat er een lastige wind stond en hij veel slagen niet zo dicht bij de hole wist te brengen als zijn bedoeling was.

Nummer ťťn van de wereld Tiger Woods eindigde als vierde terwijl Ernie Els en Nick Price gedeeld zevende werden.

EK-selectie Engeland

Bondscoach Sven-Goran Ericsson van Engeland heeft zijn selectie van het komende EK in Portugal bekend gemaakt.

De selectie ziet er alsvolgt uit:

Doel:
David James (Manchester City), Paul Robinson (Tottenham Hotspur), Ian Walker (Leicester City)

Verdediging:
Gary Neville (Manchester United), Phil Neville (Manchester United), Ashley Cole (Arsenal), Wayne Bridge (Chelsea), Sol Campbell (Arsenal), John Terry (Chelsea), Ledley King (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool).

Middenveld:
David Beckham (Real Madrid), Paul Scholes (Manchester United), Nicky Butt (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Owen Hargreaves (Bayern Munchen), Kieron Dyer (Newcastle United), Joe Cole (Chelsea)

Aanval:
Michael Owen (Liverpool), Emile Heskey (Liverpool), Darius Vassell (Aston Villa), Wayne Rooney (Everton).

Als eventuele vervangers heeft Ericsson Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), Richard Wright (Everton), Matthew Upson (Birmingham City), Gareth Southgate (Middlesbrough), Scott Parker (Chelsea) en Alan Smith (Leeds United) geselecteerd.

Roelofsen uit Zwolle-selectie

Marco Roelofsen is door trainer Hennie Spijkerman uit de selectie van het gedegradeerde FC Zwolle gezet. Roelofsen zou aan het einde van het seizoen stoppen met voetballen, maar zijn carriŤre is een paar weken eerder voorbij.

Spijkerman kwam tot zijn beslissing nadat Roeloefsen zich negatief over Spijkerman uitliet in de pers. De routinier zei in het dagblad De Stentor onder meer dat de 'gatenkaas' in de defensie van FC Zwolle gisteren in de verloren wedstrijd tegen Feyenoord (7-1) te wijten was aan het spelen van verdediger Yobo, die Spijkerman volgens Roelofsen nooit had mogen laten spelen.

De naar FC Dordrecht vertrekkende Zwolle-doelman Johan van der Werff zou uit solidariteit ook eerder vertrekken uit Zwolle.

Mexico bouwt deeltjes-detector in piramide

Wetenschappers zijn in de piramide van de zon, de grote piramide in Teotihuacan, Mexico, bezig met het bouwen van een deeltjes-detector. De detector kan subatomaire deeltjes, zogenaamde muons, uit de ruimte opvangen.

Teotihuacan, ook wel "Stad van de goden", werd volgens de mythe bezocht door goden. De stad werd bewoond door ruim honderdduizend mensen. Rond 700 v. Chr. werd de stad om onbekende redenen plotseling verlaten. Vermoed wordt dat een grote brand hiervan de oorzaak was.

Dr. Arturo Menchaca en zijn team van de National Autonomous University hebben binnen in de piramide een detector geÔnstalleerd met een monitor waarop een gele lijn te zien is. Deze oscilloscoop vertoont golfpatronen als er muons door de detector schieten.

De wetenschappers zeggen dat ze met deze apparatuur holle ruimtes in de piramide willen ontdekken. Het onderzoek kost 500.000 dollar.

Monaco: feiten en statistieken

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het circuit van Monte Carlo voor de deur, reden genoeg om eens wat feiten op een rij te zetten.

* Na het Vaticaan is Monaco met zijn 1,95 vierkante kilometer het kleinste land ter wereld. Het land telt momenteel ongeveer 32,150 inwoners.

* Per hoofd van de bevolking telt Monaco meer miljonairs dan elk ander land in Europa. Dat komt niet zozeer door de ruim 300 dagen zon per jaar, maar meer door de status van belastingsparadijs.

* Onder de F1-elite die in Monaco gebouwen bezit zijn David Coulthard, Jacques Villeneuve, Olivier Panis, Cristiano Da Matta en Ralf Schumacher.

* De prijzen voor een plaats langs het circuit zijn enorm duur. Vorig jaar kostte een plaats op de hoofdtribune meer dan 800 euro.

* De eerste Grand Prix van Monaco, een idee van Antony NoghŤs, werd op 21 mei 1950 verreden. De race van vorig jaar, die door Juan Pablo Montoya werd gewonnen, was de vijftigste Grand Prix in het land.

* De eerste race werd gewonnen door Juan Manuel Fangio, die in een Alfa Romeo. Deze race was de langste in de geschiedenis van het land, er werden 100 ronden verreden. Het kostte Fangio dan ook drie uur, dertien minuten en 18.7 seconden om de 318 kilometer af te leggen.

* Na de eerste race duurde het nog vijf jaar voordat de tweede race werd verreden.

* De race is door meerdere mensen vijf keer gewonnen, waaronder Graham Hill en Ayrton Senna. Olivier Panis behaalde er echter in 1996 zijn enige overwinning in zijn carriŤre.

* Het circuit is met zijn 3.340 kilometer de kortste op de Formule 1-kalender. En hoewel de Grand Prix met zijn 78 ronden meer rondjes heeft dan elke andere Grand Prix, is de totale afstand met 260.520 kiloneter ook het kortst.

* De laatste keer dat er een inhaalactie was zonder dat daarbij problemen ontstonden, is al een tijd geleden. De laatste keer zou Nigel Mansell in 1991 Alain Prost hebben ingehaald in de chicane na de tunnel.

Cornelisse naar FC Utrecht

Tim Cornelisse speelt volgend jaar zeker in de Holland Casino Eredivisie. De verdediger van Vitesse komt na de zomer uit voor FC Utrecht.

De 26-jarige Cornelisse kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor de Arnhemmers, met wie de verdediger momenteel nog vecht tegen degradatie. Cornelisse had nog een contract tot 2005 bij Vitesse.

De overeenkomst was voor het afgelopen weekeinde al rond, maar omdat beide partijen elkaar troffen op de laatste speeldag werd besloten de transfer pas vandaag bekend te maken. Cornelisse tekent een contract voor 4 jaar in Utrecht.

Button gaat voor eerste zege

Vorig jaar was Jenson Button al goed bezig in het Prinsdom Monaco. Helaas eindigde toen zijn race abrupt met een crash in ťťn van de chicanes. Deze keer hoopt de Brit wel de finish te halen, want de kans op een eerste zege is heel groot.

"Monaco is heel anders dan de andere circuits. Het is heel snel, maar er staan overal vangrails net naast de baan. Daardoor lijkt het circuit nog sneller dan het eigenlijk is," zegt Button. "Er is geen ruimte om fouten te maken en dat is waarom je de meeste rijders tijdens het weekend geleidelijk aan hun tijden ziet verbeteren na een voorzichtige start. Het zal in elk geval heel belangrijk zijn om zoveel mogelijk kilometers af te leggen voor de race. Hopelijk zal Davidson op donderdag veel kunnen rijden."

"Monaco is ook een circuit waar ik van hou en we zullen hier heel competitief zijn. Ferrari blijft natuurlijk het dominante team, maar het zou leuk zijn opnieuw een goed resultaat neer te zetten en opnieuw op het podium te mogen stappen. Zeker na de zware crash die ik hier vorig jaar beleefde. Ik kijk er echt naar uit."

Kameroen wederom in beroep

De nationale ploeg van Kameroen gaat wederom in beroep tegen de straf die ze opgelegd kregen van de FIFA.

Kameroen werd onlangs gestraft voor het overtreden van de kledingvoorschriften van de FIFA.
Ze speelden dit jaar tijdens de Afrika cup in tenue's die uit 1 stof bestaan. In de voorschriften staat dat voetbalkleding uit een los shirt en een broekje moet bestaan, Kameroen werd bestraft door met -6 te beginnen aan de kwalificatie van het WK 2006 in Duitsland.

Het eerste beroep van Kameroen werd vorige week afgewezen, ze stappen nu naar het hof van arbitrage in Lausanne.

FinanciŽle nood huishoudens groeit

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) blijkt dat meer dan 50% van alle Nederlandse huishoudens moeite heeft om rond te komen. Voor zo'n 33% is de financiŽle situatie de afgelopen vijf jaar slechter geworden. 30% van de huishoudens staat zelfs rood bij de bank.

Het NIBUD constateerde verder dat buiten degenen die rood staan nog eens 30% zegt spaargeld te hebben gebruikt voor het doen van dagelijkse boodschappen. Huishoudens uit Twente en de Achterhoek blijken in verhouding meer in geldnood zitten dan de rest van Nederland.

De Telegraaf meldt vandaag dat veel burgers de stijging van allerlei (lokale)lasten meer dan beu zijn. Dit soort lasten roepen vrijwel uitsluitend grote irritatie en boosheid op. Temeer daar de burger accepteert dat de lonen twee jaar lang op het 0-niveau blijven, terwijl de instanties steevast tal van vormen van dienstverlening in prijs omhoog gooien.

Het gaat niet enkel om tariefsverhogingen van gemeenten, maar ook van woningcorporaties en waterschappen, energiebedrijven, kabelbedrijven en verhuurders van bungalowparken waar het seizoen wordt doorgebracht.

Veel burgers klagen ook over het feit dat mensen met een minimale uitkering alle lasten worden kwijtgescholden, terwijl burgers in dezelfde positie met een beetje spaargeld of vermogen de volle mep moeten betalen en dus feitelijk gestraft worden voor hun spaarzin.

Geen kinderen door geen seks

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Een getrouwd stel uit Duitsland dat na 8 jaar huwelijk tot hun teleurstelling nog altijd geen kinderen had, blijkt nooit aan seks te hebben gedaan. Het koppel, een 30-jarige vrouw en een 36-jarige man, bezocht een vruchtbaarheidskliniek die het koppel er op attent maakten dat ze wel seksuele gemeenschap moesten bedrijven wilde het kinderen krijgen.

Een woordvoerder van de kliniek: ''Het koppel moest verschillende tests ondergaan en de dokters stelden vast dat beiden vruchtbaar waren. Normaal gezien moest er geen probleem zijn in het verwekken van een kind. Toen we hen vroegen hoeveel seks ze gemiddeld hadden, keken ze ons erg verbaasd aan. Ze begrepen niet wat we bedoelden.''

Volgens de artsen is het stel niet achterlijk, maar gewoon opgevoed in een zeer strenge religieuze omgeving. Ze waren zich na acht jaar niet bewust hoe ze zwanger konden raken. De twee krijgen nu een spoedcursus in seksuele opvoeding. Men is tevens een onderzoek gestart om na te gaan of er nog meer getrouwde stellen met hetzelfde probleem rondlopen.

Den Bosch wil Govedarica

Het gepromoveerde FC Den Bosch wil zich voor volgend seizoen versterken met Dejan Govedarica. De kampioen van de Gouden Gids Divisie voerde al voor de titel gesprekken met de NEC-speler.

Die gesprekken konden pas echt serieus worden nadat de Bosschenaren promotie naar de Holland Casino Eredivisie veilig hadden gesteld. FC Den Bosch is in elke linie op zoek naar een ervaren kracht. Dejan Govedarica kan dat zowel in de verdediging als op het middenveld zijn.

FC Den Bosch-topscorer Stefan Jansen vertrekt waarschijnlijk bij de promovendus. De club is op zoek naar een ander type spits. Jansen maakte het afgelopen seizoen 25 doelpunten voor FC Den Bosch.

Ten Rouwelaar naar FC Zwolle

PSV verhuurd doelman Jelle Ten Rouwelaar het komende seizoen aan FC Zwolle. Ten Rouwelaar volgt in Zwolle Johan van der Werff op die naar FC Dordrecht vertrekt.

Voor Ten Rouwelaar is de onlangs gedegradeerde club zijn vijfde werkgever in vijf jaar. De oud-Jong Oranje doelman vertrok van Emmen naar PSV, dat het talent vervolgens uitleende aan FC Groningen en FC Twente. Daar kon Ten Rouwelaar nimmer overtuigen en belandde hij twee keer op de bank.

Als de 23-jarige goalie door de medische keuring heen komt verhuurd PSV Ten Rouwelaar aan FC Zwolle. Eerder versterkte de Overijsselse club zich al met de jonge NEC-doelman Theo Brack.

Rotterdam veiliger dan in 2002

Uit de zogeheten Rotterdamse veiligheidsindex, die samengesteld is op basis van misdaadcijfers en een enquÍte onder 12.000 Rotterdammers, blijkt dat de havenstad het afgelopen jaar veiliger is geworden. Volgens de gemeente komt dat onder meer door het grotere toezicht op straat en het preventief fouilleren.

Vier wijken die twee jaar terug als onveilig werden bestempeld zijn opgeschoven naar de status van probleemwijk. Rotterdam telt nu nog vijf 'onveilige wijken'.

Volgens burgemeester Ivo Opstelten is sprake van een trendbreuk: ''Maar we zijn er nog niet. In veertig van de 62 wijken is nu sprake van een substantiŽle verbetering".

Wiltord weg bij Arsenal

Sylvain Wiltord moet vertrekken bij Arsenal. De Fransman krijgt geen nieuw contract in Londen.

De Engelse kampioen en de spits konden het niet eens worden over een nieuwe verbintenis. Ook stelde Wiltord, in 2000 met een transfersom van 17 miljoen euro nog de grootste aankoop van Arsenal, dit seizoen teleur. De aanvaller kon door blessures weinig in actie komen voor The Gunners. Wiltord staat in de belangstelling van Duits kampioen Werder Bremen.

Volgens Arsenal-trainer ArsŤne Wenger verlaten alleen Wiltord en Martin Keown de club. Over een eventueel langer verblijf van Nwankwo Kanu in Londen zei Wenger: "Ik heb nog geen besluit genomen over Kanu, en hij ook niet. Omdat hij aan het einde van zijn contract staat is hij vrij te gaan waar hij wil".

Stam voor twee jaar naar Milan

De officiŽle website van AC Milan heeft aan alle geruchten omtrent Jaap Stam een einde gemaakt. De Kampenaar speelt de komende twee seizoenen in het rood-zwart van de Milanese club.

De 31-jarige international werd al weken in verband gebracht met AC Milan. Eerder deze maand meldde de zaakwaarnemer van Stam reeds dat de overgang van Lazio Roma naar AC Milan rond zou zijn, een paar dagen later ontkende de verdediger zelf.

Over het geldbedrag dat met de overgang gemoeid is, is nog niets duidelijk. Jaap Stam wordt de tweede Nederlander bij de "Rossoneri" naast Clarence Seedorf.

'Magath nieuwe coach Bayern'

Felix Magath wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Bayern MŁnchen. De huidige trainer van VFB Stuttgart zal daar Ottmar Hitzfeld opvolgen.

Hitzfeld heeft nog een contract tot medio 2005, maar zou al deze zomer moeten vertrekken. Afgelopen weekend verloor Bayern met 3-2 van het Stuttgart van Magath. Volgens Bayern-voorzitter Franz Beckenbauer is de magie weg in MŁnchen.

"Er was geen spelvreugde. We hebben meer kwaliteit dan ooit, maar we presteren steeds minder. Ik wil een verklaring hebben voor het feit dat de ploeg niet doet wat het in potentie kan", aldus Beckenbauer, die zich niet uit wilde spreken over een eventueel vertrek van Hitzfeld.

Aanstaand weekend speelt Bayern de laatste competitiewedstrijd tegen SC Freiburg. De miljoenenformatie moet winnen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League.

Samen in de cel, samen gevlucht

MelvinB had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister van Justitie Piet Hein Donner was overtuigd van het succes van twee gedetineerden op ťťn cel. Wel was al bekend dat het plan naast de vele voordelen ook duidelijk nadelen heeft. Dat bleek ook op 24 april toen twee gevangenen uit de gevangenis in Maastricht gezamenlijk ontsnapten.

De vakbonden staat niet raar te kijken van deze ontsnapping. Zij hebben het ministerie van Justitie al voor aanvang van het experiment gewaarschuwd voor een verhoogde kans op ontsnappingen. "Dat gevaar wordt straks alleen maar groter als er sprake is van gedwongen plaatsing in de meermanscellen", denkt een woordvoerder van Abvakabo FNV.

Volgens de locatiedirecteur van de gevangenis is het voor het eerst dat het twee gedetineerden is gelukt om uit ťťn cel te vluchten. Maar, zo zegt hij, het is al wel vaker geprobeerd: "Eind februari hebben ook al twee gevangenen die een cel deelden een uitbraakpoging gedaan. Die hebben we toen kunnen verijdelen."

Ondertussen zijn de twee ontsnapte gevangenen nog altijd op vrije voeten.

Gevangenen willen lastigere gevangenis

Icoon Weird nieuwsEen tweetal Britse gevangenen is onlangs ontsnapt uit een gevangenis om vervolgens aan te kloppen bij een beter beveiligde variant. Hun nieuwe, beter bewaakte, onderkomen werd verkozen boven de vorige.

Het duo ontsnapte uit de Leyhill-gevangenis, gelegen bij Gloucester, omdat het verkrijgen van verdovende middelen voor de oud-drugsverslaafden te makkelijk zou zijn. Audie Carr (29) en Benjamin Clarke (23) werden vanaf zondagavond vermist. Maandagmiddag rond lunchtijd waren ze echter weer terecht. Ze hadden zich gemeld bij de Gloucester-gevangenis, 32 kilometer verderop gelegen.

De twee, gevangen gezet voor onder meer inbraak en diefstal, zaten oorspronkelijk al vast in dezelfde gevangenis. Hier wisten ze hun drugsverslaving achter zich te laten, waarop ze werden overgeplaatst naar Leyhill. Eenmaal aanwezig in de meer relaxte gevangenis werd de verleiding naar narcoticum zo groot dat ze voor zichzelf besloten te vertrekken.

Het tweespan is ontsnappen uit bewaring ten laste gelegd. Uitspraak volgt later.

Porno op 'blanco' videoband

Icoon Weird nieuwsSherryl Reeves, inwoonster van het Amerikaanse Cedar Lake, zal raar hebben opgekeken toen ze een net nieuw gekochte ‘blanco’ videoband in haar videospeler stopte. De splinternieuwe videoband, net uit het plastic, stond vol met pornografie.

Twee dollar had ze er voor neergelegd in een Family Dollar filiaal in Indiana. Direct na de onaangename ontdekking nam ze contact op met de winkel. Reeves liet echter weten niet op een terugbetaling te wachten, maar zich vooral druk te maken over het feit dat er eventueel nog meerdere kopietjes van de desbetreffende beelden in de winkel liggen. Ze wil zeker weten dat het niet nogmaals gebeurt.

Officials van de Family Dollar keten hebben hierop laten weten de Maxonic Gold High Grade videobanden uit de schappen te halen. Niemand kon uitleggen hoe de affreuze fout heeft kunnen plaatsvinden.

Hoofd Iraakse regeringsraad gedood

Icoon Irak nieuwsDe leider van de Iraakse regeringsraad, Abdul Zahra Othman Mohammad, is maandag om het leven gekomen bij een aanslag met een autobom. Mohammad, ook bekend als Izzedin Salim, bevond zich bij de ingang van het hoofdkwartier van de coalitietroepen in Bagdad, toen het explosief ontplofte. Een legerwoordvoerder van het Amerikaanse leger meldt dat het ging om een zelfmoordaanslag. Naast Mohammad zijn er bij de explosie nog tien andere Irakezen gedood, zes raakten er gewond.

Salim zat in zijn auto te wachten voor een controlepost bij de Green Zone waar het hoofdkwartier van de coalitietroepen is. Door de explosie explodeerden ook auto's rond die van Salim met als gevolg een dikke rookwolk boven de plek des onheils. Het gebied is door Amerikaanse troepen afgesloten.

Salim was lid van de sjiitische partij Dawa. Het voorzitterschap van de Iraakse regeringsraad wisselt iedere maand.

Admirals uitgeschakeld in NFL Europe

De Amsterdam Admirals zijn uitgeschakeld voor het halen van de finale van de Europese American Football competitie.

De finale gaat bijna zeker tussen twee Duitse teams, Berlin Thunder en vrijwel zeker Frankfurt Galaxy. Die ploeg kan alleen op papier nog worden ingehaald door Rhein Fire. Berlin Thunder en Frankfurt wonnen zondag allebei, waardoor ze onbereikbaar werden voor de Admirals.

De Admirals wonnen zaterdag nog wel in de ArenA voor de derde keer dit seizoen. Er werd gewonnen van de Cologne Centurions met 17-10, maar dat bleek niet genoeg om nog uitzicht te houden voor de finale.

Maldini sluit rentree uit

Paolo Maldini blijft bij zijn besluit om te stoppen als international van ItaliŽ. Dat liet hij zondag weten na het laatste competitieduel met AC Milan.

De recordinterational van de Italiaanse ploeg nam afscheid na het WK van 2002, maar bondscoach Trapattoni had gepoogd om de aanvoerder van AC Milan tot een terugkeer te bewegen.

'Ik heb gesproken met Trapattoni en ik heb hem mijn motivatie gegeven waarom ik bij mijn beslissing blijf. Hij heeft het begrepen', vertelde de 35-jarige verdediger. 'Ik denk niet dat er verder nog iets over te zeggen valt. Het WK van 2006? Ik mag hopen dat ik dan al ben gestopt.' aldus de 126-voudig international.

Barney superieur in Tempus IDL

Raymond van Barneveld heeft met overmacht de Tempus International Darts League gewonnen. Hij versloeg in de finale Tony David met 13-5.

van Barneveld, nummer ťťn van de wereld, liet de hele week weer eens zien dat hij de beste darter ter wereld is. Barney kwam meteen met 4-0 voor, terwijl de stand bij de eerste pauze 6-2 voor de ex-postbode was.

Na de pauze kreeg Barney het moeilijker, David kwam terug tot 7-4, maar de Hagenaar hervond zich en kon bij de tweede pauze gaan rusten met 11-5. Omdat 'best of 25' werd gespeeld, en degene die het eerst bij de dertien gewonnen sets was, de partij zou winnen, bestond de mogelijkheid dat na de tweede pauze er nog maar twee sets gespeeld hoefden te worden. En dat gebeurde. Barney liet zeer sterk spel zien en won uiteindelijk met 13-5.

Tony David, die verrassend in de halve finale had gewonnen van Mervyn King, speelde zo slecht nog niet. Maar het was de klasse van van Barneveld die de overhand had. Barney verdiende met zijn overwinning in Zoetemeer een cheque van 30.000 euro.

Operaties blijken vaak onhygiŽnisch uitgevoerd

De Nederlandse ziekenhuizen blijken vaak te opereren met vieze of versleten instrumenten. Hierdoor riskeren patiŽnten ernstige infecties en vermijdbare complicaties. In menig operatiekamer is het bovendien vaak een rommeltje.

Op een medisch symposium in Veldhoven, over risicomanagement in de operatiekamer, werden een aantal onderzoeksresultaten gepresenteerd die deze bevindingen zouden bevestigen. Het symposium werd door zo'n 100 specialisten bijgewoond.

De meeste risico's blijken voor te komen bij kijkoperaties. Bij de daar gebruikte instrumenten zijn er vaak nog bloed- en weefselresten van de vorige patiŽnt aanwezig. Dr. H. van Goor, chirurg in het Medisch Centrum St. Radboud Nijmegen, claimt dat dit vaak het gevolg is van verkeerde zuinigheid. Instrumenten worden steeds opnieuw gereinigd en gesteriliseerd, terwijl de apparaten vaak te ingewikkeld zijn om goed kunnen worden schoongemaakt. "Als chirurgen wegwerpinstrumenten gebruiken, blijven de risico’s beperkt. Probleem is dat deze spullen vaak veel duurder zijn in gebruik", aldus Van Goor in het AD.

Volgens Medirisk, de aansprakelijkheidsverzekeraar voor ziekenhuizen, is het geschetste beeld zelfs nog somberder. De organisatie stelde risicoanalyses op in dertig operatiekamers en concludeerde onder andere dat de kans op verwisseling van patiŽnten erg groot is, doordat er te veel patiŽntendossiers in ťťn OK liggen. Ook de naleving van infectievoorschriften laat veel te wensen over.

Bruidegom rijdt bruid aan

Een bruiloft in Engeland moet uitgesteld worden omdat de bruidegom op de avond voor het huwelijk zijn eigen aanstaande vrouw aangereden heeft. Zij ligt nu in het ziekenhuis met onder andere een gebroken enkel, hij heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in de cel doorgebracht.

De 28-jarige Stephen John had beloofd op vrijdag zijn verloofde, Tracey Ashton (26), te helpen met het maken van de hapjes voor de receptie. Toen Tracey merkte, dat Stephen dronken achter het stuur gezeten had, terwijl zijn rijbewijs ingetrokken is, kreeg het aanstaande echtpaar ruzie. Stephen stapte daarop weer in de auto en keerde deze. Tracey probeerde de autosleutels af te pakken maar raakte bekneld en werd meegesleurd.

Na een nachtje cel werd Stephen op de geplande trouwdag, zaterdag, berecht en bekende hij vier overtredingen te hebben begaan: rijden zonder verzekering, onzorgvuldig rijden, rijden onder invloed en rijden terwijl hem de rijbevoegdheid ontzegd was. Hoewel Tracey een botbreuk, diverse snij- en schaafwonden, en kneuzingen overhield aan het incident, liet ze desgevraagd weten nog steeds met Stephen te willen trouwen.

Stephen is intussen op borgtocht vrijgelaten. Hij krijgt volgende week de uitspraak van de rechtbank te horen. "Het was fantastisch om te horen dat ze nog steeds wil. Het was slechts een ongeluk. Een heel, heel tragisch ongeluk." Een nieuwe datum voor het huwelijk is nog niet bekend gemaakt.

Homoseksuele stellen kunnen weer trouwen binnen de VS

De staat Massachusetts staat het trouwen van lesbische en homoseksuele stellen weer toe. Honderden stellen hebben zich sinds zondagavond in lange rijen voor de gemeentehuizen in de staat opgesteld, zodat zij zich vanaf vanochtend in de echt kunnen laten verbinden.

Het weer kunnen toestaan van deze homohuwelijken is een gevolg van de weigering van het Amerikaanse Federale Hooggerechtshof, om het in de VS omstreden initiatief van de staat Massachusetts tegen te houden. Hiermee werd de weg vrijgemaakt voor het eerste wettelijke erkende homohuwelijk in de Verenigde Staten. Dit besluit wordt dan ook gezien als ťťn van Amerika's meest controversiŽle juridische hervormingen in jaren.

Het Hooggerechtshof van de staat Massachusets zelf bepaalde in november al dat een bestaand verbod op het homohuwelijk in strijd was met de grondwet. Conservatieve groepen vochten deze uitspraak echter aan, vanuit de overtuiging dan alleen een man en een vrouw een echtverbintenis kunnen aangaan. Maar nu het Hooggerechtshof in Washington zichzelf niet bevoegd achtte om hier tegen deze uitspraak op te treden, wordt de kwestie terugverwezen naar het Hof van Beroep.

Het Hof van Beroep zal op 7 juni een eerste hoorzitting houden. Tot die tijd kunnen er dus in Massachusetts weer homohuwelijken worden voltrokken.

'Korbach bondscoach van LibiŽ'

Fritz Korbach wordt waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van LibiŽ, zo meldt Studio Sport. Korbach was een tijd uit de running.

Korbach vertrok verleden jaar al na een dag bij zijn laatste club Sparta. De trainer bleek niet fit genoeg om de club te kunnen trainen. Na een lange tijd zonder club zou Korbach nu in verre staat van onderhandeling zijn met de Libische voetbalbond voor een verbintenis.

In het verleden trainde Korbach Fc Wageningen, PEC Zwolle, Fc Volendam, Cambuur Leeuwarden, Istanbulspor (Turkije) en De Graafschap.

Einduitslag competitiemanager

De slag is geslagen, de strijd is gestreden kortom het voetbalseizoen is weer achter de rug. Ajax is dit seizoen kampioen geworden maar ook binnen de FOK! gelederen hebben wij enkele kampioenen. De einduitslag van het managerspel was voor de nummer ťťn positie enigzins voorspelbaar aangezien winnaar shinji_united al een geruime tijd de lijst aanvoert.

Bij deze willen we shinji_united van harte feliciteren met de eerste plaats, hij heeft met 138 punten voorsprong op de nummer 2 weten te winnen. De strijd daarachter was een stuk spannender aangezien het verschil tussen de nummer 2 tot en met nummer 16 minder dan 100 punten verschilt. Voor de eerste 10 winnaars hebben wij een prijzenpakket beschikbaar gesteld door EA Sports.

De eerste vijf in de ranglijst ontvangen een exemplaar van het computerspel FIFA Football 2004 (systeem naar keuze) gebundeld met Total Club Manager 2004. De nummers zes tot en met tien ontvangen een exemplaar van FIFA Football 2004. Hier volgen de winnaars:

1 shinji_united
2 wouwter
3 TimmyAsd
4 Brasil
5 AjaxAmsterdam
6 Finkelstein
7 MSNMGH
8 de-hunter
9 kabouter2000
10 AmStrike

Alle winnaars gefeliciteerd, we hopen dat jullie veel plezier zullen beleven aan de prijzen en zien jullie en alle andere deelnemers hopelijk volgend seizoen weer terug op een nieuwe editie van de FOK! Competitiemanager.

De Crew

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.