Silvio Berlusconi stelt al 18 jaar op

Premier Silvio Berlusconi, tevens eigenaar van AC Milan, beklaagde zich vanmorgen dat hij nergens genoemd wordt. Dit terwijl hij al 18 jaar 'de opstelling maakt'.

AC Milan lijkt momenteel onbedreigd op het scudetto af te koersen, ook in de Champions League mag de titelhouder zich weer tot de favorieten rekenen. Het stoort de eigenaar dat hij niet wordt genoemd.

Berlusconi zei het als volgt: "Vanmorgen kreeg ik een sportblad onder ogen dat het had over het Milan van Sacchi, Zaccheroni en Ancelotti, maar met geen woord repte over dat van Berlusconi. En dat terwijl ík al achttien jaar de opstelling bepaal, de regels opstel en de spelers koop. Het lijkt wel alsof ik niet besta."

Berlusconi heeft ergens recht van spreken. Nadat de derby tegen Inter met 3-2 gewonnen werd, na een achterstand van 0-2, verplichtte hij trainer Ancelotti voortaan altijd met twee spitsen te spelen. Uit vijf wedstrijden behaalde Milan vervolgens vier overwinningen en één gelijkspel. Ook verleden jaar toen Milan voor de Champions League van Juventus won, zou de leidsman zijn trainer de opstelling en speelwijze hebben doorgefluisterd.