Uitslagen vijfde ronde FA Cup

Dit weekend wordt de vijfde ronde van de Engelse FA Cup gespeeld. Hieronder vind je welke clubs de kwartfinales reeds bereikten.

Manchester United kreeg gister stadgenoot Manchester City op bezoek. Paul Scholes bracht in zijn vierhonderdste duel voor 'the Mancunians' zijn ploeg op voorsprong. Gary Neville ontving niet lang daarna echter rood voor een kopstoot naar Steve McManaman. De stand van 1-0 bleef vervolgens lang op het bord. In de 70e minuut scoorde Ruud van Nistelrooij een rustgevende tweede treffer (2-0). Twee minuten later gevolgd door de beslissing van Ronaldo (3-0). Tarnat deed nog iets terug, maar met een klein kwartier te gaan leek de winst zeker voor United. Die was geheel zeker toen Van Nistelrooij zijn tweede doelpunt binnenschoot (4-1). Het slotakkoord was van Robbie Fowler (4-2).

Vandaag troffen Arsenal en Chelsea elkaar op Highbury. Adrian Mutu profiteerde vijf minuten voor rust van een slechte uittrap van keeper Jens Lehman van Arsenal. Even eerder was een zuivere kopgoal van Jesper Gronkjaer afgekeurd vanwege mogelijk buitenspel. Jose Antonio Reyes kon zo de ploegen na rust weer op 1-1 zetten met een afstandschot. Nadat Neil Sullivan de geblesseerde doelman Carlo Cudicini van Chelsea vervangen had, scoorde Reyes nogmaals (2-1). Sullivan kon koud in het veld rapen. Het bleek de beslissende treffer.

Fulham met Edwin van der Sar, invaller Bobby Petta en zonder Collins John kwam op Craven's Cottage niet langs West Ham United. Het bleef 0-0, een replay volgt. Afgelopen woensdag kwam Fulham al via een replay in deze vijfde ronde terecht (vs Everton 2-1).