FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 februari 2004

15-jarige komt om door treinsurfen

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige jongen is bij het treinstation Maassluis West om het leven gekomen door het zogenaamde treinsurfen. Het lichaam van de knul werd de volgende ochtend ongeveer tweehonderd meter buiten het station gevonden.

Het slachtoffer was rond negen uur 's avonds met een vriendje op het station. EÚn van de jongens opende in een stilstaande trein een raam. Toen de trein zich in beweging zette, gingen zij beiden aan de buitenkant in de raamopening hangen. De omgekomen jongen liet de raamopening echter niet op tijd los.

Het slachtoffer is waarschijnlijk bekneld geraakt tussen het perron en de trein en werd tweehonderd meter meegesleurd met het voertuig. De andere jongen bleef ongedeerd, hij sprong op tijd voor het einde van het perron van de trein.

Klusser zorgt voor explosiegevaar

Een enthousiaste klusser heeft er in Medemblik voor gezorgd dat de bewoners van dertien appartementen vrijdagavond hun huizen moesten verlaten. De man doorboorde namelijk een gasleiding, waardoor explosiegevaar ontstond.

De doe-het-zelver wilde rond kwart voor acht in de meterkast van het appartementencomplex internet aansluiten op de kabel en boorde daarvoor een gaatje. Achter de meterkast bevindt zich echter een leiding voor gastoevoer naar de bovenwoningen, welke de man ook doorboorde. Hierdoor verspreidde een gaswolk zich door een deel van het gebouw.

De brandweer sommeerde dat de bewoners van dertien appartementen hun huizen moesten verlaten en verdreef het gas met een overdrukventilator naar buiten. Om negen uur kon energieleverancier Nuon de hoofdgasleiding in het complex afsluiten, waarna de evacuÚes naar hun woningen konden terugkeren. De bewoners beschikten pas zaterdag weer over gas, eerst moest het lek namelijk gerepareerd worden.

Vandalen krassen hakenkruizen op auto's

In het Brabantse Moergestel zijn vandaag zeker 25 auto's met ernstige krassen aangetroffen, een aantal auto's was zelfs bekrast met hakenkruizen. Dit maakte de politie van het district Tilburg vanavond bekend.

Tien mensen hebben ondertussen aangifte gedaan, vijftien anderen hebben contact opgenomen met de uitbater van een horeca-gelegenheid aan het St. Jansplein, waar de auto's geparkeerd stonden. De politie zegt de zaak hoog op te nemen en een nader onderzoek is ingesteld.

Dodental ingestort zwembad loopt op

Bij de ramp met het ingestorte zwembad in Moskou zijn volgens de laatste berichten zeker 28 mensen om het leven gekomen. Volgens schattingen van de reddingsdiensten liggen nog minstens zeventien mensen onder het puin. Het is niet zeker of zij nog in leven zijn.

Bron: The Moscow TimesTwintig lichamen zijn inmiddels onder de puinhopen vandaan gehaald. Van de 110 gewonden die naar ziekenhuizen werden overgebracht staan er nog tachtig onder medisch toezicht. Vijf van hen verkeren in kritieke toestand.

In Moskou is het achttien graden onder nul. Aangezien de slachtoffers zich in een zwembad bevonden, hebben zij enkel badkleding aan. De overheid heeft daarom heteluchtkanonnen ingezet om ervoor te zorgen dat de mensen die nog bedolven zijn onder het puin niet bevriezen.

Hoe het dak van het vrij nieuwe zwembadcomplex kon instorten is nog niet duidelijk. Ten tijde van de ramp bevonden zich 420 mensen in het deel waarvan het dak instortte. In het gehele gebouw bevonden zich zo'n 1300 mensen.

'Kopstuk Baath-partij opgepakt in Irak'

VEMP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft vandaag gemeld dat Mohammed Zimam Abd al-Razzaq al-Sadun, kopstuk van de Baath-partij van Saddam Hussein, is opgepakt in Irak. Hij staat nummer 41 op de Amerikaanse lijst van meest gezochte vooraanstaanden van de verdreven dictatuur in Irak.

Amerikaanse militairen hebben de aanhouding vooralsnog niet bevestigd; Al-Jazeera zou zijn getipt door een Iraakse politieman. Al-Sadun was voorzitter van de Baath-partij in de provincie Ninawa, tevens was hij leider van een militie in Bagdad.

Dronken man zet auto stil op de A17

HPoi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een automobilist uit Zevenbergen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij zijn auto midden op de rijksweg A17 parkeerde. De man bleek meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.

De politie kon de dronken man aanhouden na een melding van een andere automobilist, die tijdig wist te remmen voor de stilstaande auto. Het rijbewijs van de 31-jarige Zevenbergenaar is ingenomen.

Rellen in Sydney om verongelukte tiener

In het centrum van Sydney braken afgelopen nacht rellen uit nadat bekend werd dat de 17-jarige Thomas Hickey aan zijn verwondingen was overleden. Tenminste dertig agenten raakten hierbij gewond, twee agenten moesten met ernstig letsel in het ziekenhuis worden opgenomen nadat ze met stenen waren bekogeld.

De rellen ontstonden toen een menigte van ongeveer 100 man richting politiebureau trok. Ze geloven dat Thomas Hickey verongelukte doordat hij op de hielen werd gezeten door de politie. Op weg naar het politiebureau gooide de rellende meute ramen in en werden er verschillende branden gesticht, waarop de politie de route naar het bureau afsloot. Het gebouw werd uit voorzorg ontruimd omdat de menigte van plan was het politiebureau af te branden. Tegenover een stadion in de wijk ontstond een groot vuur, maar brandweermannen moesten op afstand blijven vanwege de gevechten.

Thomas HickeyDe moeder van de verongelukte jongen, Gail Hickey, zei eerder dat getuigen tegen haar hadden verteld dat Thomas om het leven kwam toen hij werd opgejaagd door de politie. Inspecteur van de politie, Bob Emery, zegt dat deze verklaringen niet kloppen. "De agenten zagen hem, en hij zag hen, maar omdat het geen persoon was die ze zochten gingen ze weer verder op hun ronde". Direct na het ongeluk zou een omstander de politiewagen hebben aangehouden en hen naar de jongen hebben geleid. "Vijf agenten hebben ontzettend hard gewerkt om de jongen eerste hulp toe te dienen", zei Emery.

In de centraal in Sydney gelegen wijk Redfern wonen veel Aboriginals en ook Thomas was van Aboriginal afkomst. In de wijk heersen al langer spanningen tussen de politie en de bewoners, die vinden dat de politie racistisch is en iedereen met een kleurtje automatisch als verdachte ziet. Een familielid van Thomas zei dat deze situatie de jongen fataal is geworden. "Iedere zwarte slaat automatisch op de vlucht als hij een politiewagen ziet."

"Kruijs nieuwe trainer Volendam"

Studio Sport meldt dat Gert Kruijs de nieuwe trainer word bij FC Volendam.

De huidige coach van FC Den Bosch zat zondagmiddag bij de wedstrijd FC Volendam- Ajax op de tribune. Kruijs, die zijn contract bij Den Bosch niet wil verlengen, wordt dan de opvolger van Johan Steur, die de dit seizoen ontslagen Henk Wisman vervangt. Henk Wisman is op zijn beurt komend seizoen de nieuwe coach van Den Bosch.

CD Review: Party Party (Carnavals Krakers 2004)

Elluf november ist Carnavaol eiglik aol begonne, maor d'n egte wik vaont feeste begiunt d'n aonstaonde weekainde. D'n kostuums zun gemaokt, d'n waoges zun baina klaor en Soownie Musiek Mediaa heeft unne boks meej tweej ceedeekes op d'n mert gebraocht. Ik ben keierg loerig of d'n egte Carnavaoler meej deze ceedeekes in d'n mood geraoke.*

*vertaling
Elf November is Carnaval weer officieel begonnen, maar het echte feestgedruis start volgende week. De pakken zijn gemaakt, de wagens zijn bijna klaar en Sony Music media heeft een dubbelCD op de markt gebracht. Ik ben benieuwd of de echte Carnavaller met deze CD's in de Carnavalsbui kan komen.


carnaval

Column: Heb jij het geduld om te leven?

Marco Pantani is dood, meldde iemand me op MSN. Mijn eerste reactie was: wie? En mijn tweede: Oh, wielrennen, daar heb ik niets mee.
Interessanter is het dat deze 34-jarige sporter naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord heeft gepleegd. Hij schijnt al jaren depressief te zijn en was in allerlei doping- en andere drugsschandalen verwikkeld. Nu ken ik de ins en outs hier niet van, maar op mij, als leek, komt het over als dat zijn schouders niet sterk genoeg waren om alle weelde te dragen.

'Britse scholen moeten athe´sme geven'

Het orgaan dat in Groot-BrittaniŰ belast is met het opstellen van schoolprogramma's is van mening dat er binnen het onderwijs ook aandacht moet uitgaan naar het athe´sme. Dit om de overtuiging van elke leerling ernstig te nemen.

Volgens de Qualifications and Curriculum Authority (QCA) moeten leerlingen ook niet-religieuze overtuigingen in het kader van hun religieuze opvoeding bestuderen. Het athe´sme en het agnosticisme of het humanisme komen hiermee op gelijke voet te staan met het christendom, de islam en het jodendom.

Vier doden bij Pakistaans vliegerfeest

In het oosten van Pakistan zijn vandaag vier mensen bij een vliegerfeest om het leven gekomen. Ook vielen er tachtig gewonden. Het feest in Lahore werd gehouden om het begin van de lente te vieren.

Onder de doden is een zesjarig meisje wiens hals werd doorgesneden door de metalen draad van een vlieger. De overige doden zijn een tiener die tijdens het vliegeren van een dak viel en twee mannen die werden aangereden toen ze hun vlieger te pakken probeerden te krijgen.

Vorig jaar vielen bij het vliegerfeest twee doden en meer dan honderd gewonden. Om ongelukken te voorkomen was dit jaar besloten om metaaldraad te verbieden, maar niet iedereen hield zich aan dit verbod. Het is tijdens het festijn namelijk een sport om de touwen van elkaars vlieger door te snijden.

PatiŰnt valt verpleegster aan

Een patiŰnt op de intensive care heeft vanmorgen in een ziekenhuis in Linz (Oostenrijk) een verpleegster aangevallen met een mes. De 32-jarige zuster raakte hierdoor gewond aan haar luchtpijp en slokdarm en moest met spoed geopeerd worden.

De 67-jarige patiŰnt wist zich in de vroege ochtend te bevrijden van de apparaten en slangen die op hem aangesloten waren en stak de aanwezige nachtzuster meerdere malen in de hals. De verpleegster wist naar de gang te vluchten, waar zij gevonden werd. Aangezien haar luchtpijp geheel en haar slokdarm voor een deel doorgesneden waren moest de vrouw ogenblikkelijk geopereerd worden. Ze bevindt zich nu buiten levensgevaar.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was de man na zijn operatie op sommige momenten verward, maar nooit agressief. Een mogelijke oorzaak voor de reactie van de man is een korte verandering in het bewustzijn, die kan optreden na een ingrijpende operatie. PatiŰnten die daar last van hebben kunnen opeens dingen doen, die zij normaal gesproken nooit zouden doen.

De dader is overgebracht naar een zenuwinrichting. Het wapen, een Zwitsers mes, zat waarschijnlijk in zijn toilettas.

Button wil bij BAR blijven

Jenson Button wil liever bij BAR blijven en daar gaan mee strijden om het wereldkampioenschap.

De afgelopen weken zijn de geruchten over een overgang van Button naar Williams weer sterker geworden. Button verkiest BAR echter boven Williams. Hij zou zich beter voelen als hij kampioen kan worden met een team dat hij heeft helpen op te bouwen dan als hij kampioen wordt bij een topteam.

Button vertelt: "Mensen blijven doorgaan over mij en Williams en het is ook een fantastisch team. Ze gaven mij mijn eerste kans in de Formule 1, maar ik heb geen contact meer met ze gehad en ik ben absoluut niet van plan BAR te verlaten. Natuurlijk is een wereldkampioenschap mijn doel, maar ik wil dat doen met een team dat ik heb helpen opbouwen."

[update] Negentig doden bij twee branden China

elcapienjo18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand in een winkelcentrum in Jilin (Noord-China) zijn zeker 51 mensen omgekomen. Zeventig anderen raakten gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand, die uitbrak op de tweede van in totaal vijf verdiepingen, kon na vier uur worden geblust. Op de getroffen verdieping zijn onder meer winkels, een badhuis en een danszaal gevestigd. Onder de dodelijke slachtoffers zouden veel verkoopmedewerkers zijn. Een aantal brandweermensen raakte gewond.

Update 16.55
Bij een andere brand, in een tempel in Wufeng in het zuidwesten van China, zijn 39 mensen omgekomen. Vier mensen raakten gewond. Ook hier is de oorzaak nog onduidelijk.

Deze branden zijn niet de eerste omvangrijke ongelukken in de afgelopen tijd. Zo kwamen twee weken geleden nog 37 mensen om bij de viering van Nieuwjaar in Beijing en vielen bij een ongeluk met een gasinstallatie in het westen van China in december 234 doden.

Na iedere ramp belooft de Chinese overheid strengere maatregelen om de nationale veiligheid te garanderen. Maar de doelstelling van veiligheid lijkt te botsen met het streven naar economische groei.

Manchester United wil Rooney

Manchester United heeft belangstelling in het aantrekken van Wayne Rooney.

Volgens het Engelse zondagsblad The People hebben 'the Mancunians' 37 miljoen pond over om de jonge aanvaller in te lijven. Rooney is een supertalent in Engeland.

Vorig seizoen debuteerde hij als jongste speler, op 16 jarige leeftijd, voor het eerste elftal van Everton en enkele maanden later mocht hij als 17 jarige debuteren in het nationale elftal. Sindsdien is hij een vaste waarde in het Engels elftal.

Overzicht HCE (Week 7)

De een-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 7)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
wo20.00ADO Den Haag FC Groningen 3 - 1
wo20.00FC Utrecht Willem II 2 - 2
wo20.00Feyenoord AZ0 - 3
wo20.00RBC Roosendaal Roda JC 1 - 4
wo20.00RKC Waalwijk sc Heerenveen 0 - 0
.
za19.30NAC Breda Roda JC0 - 0
za19.30PSV FC Twente1 - 0
za19.30sc HeerenveenWillem II1 - 1
za20.00Vitesse RBC Roosendaal1 - 2
.
zo12.30ADO Den Haag Feyenoord 2 - 2
zo14.30FC Volendam Ajax0 - 2
zo14.30RKC Waalwijk FC Zwolle 2 - 0
zo14.30NEC FC Utrecht4 - 0

ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax201712525018
2PSV211542495616
3AZ211236394121
4Feyenoord221165394031
5Willem II22976343331
6FC Twente211029323834
7Roda JC20875313624
8sc Heerenveen20947312524
9RBC Roosendaal21867302426
10FC Utrecht21768272629
11RKC Waalwijk22769273027
12NAC Breda20758263331
13NEC218112252633
14FC Groningen20659232531
15ADO Den Haag214512171843
16FC Volendam214413162056
17Vitesse212910152436
18FC Zwolle21151581145

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 7/2)

De een-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van dit weekend en de nieuwe tussenstand.

Zaterdag 14 februari
NAC Breda - Roda JC (0-0)
PSV - FC Twente (1-0)
sc Heerenveen - Willem II (1-1)
Vitesse - RBC Roosendaal (1-2)

Zondag 15 februari
ADO Den Haag - Feyenoord (2-2)
FC Volendam - Ajax (0-2)
RKC Waalwijk - FC Zwolle (2-0)
NEC - FC Utrecht (4-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 2017125250-18
2. PSV 2115424956-16
3. AZ2112363941-21
4. Feyenoord2211653940-31
5. Willem II 229763433-31
6. FC Twente 2110293238-34
7. Roda JC208753136-24
8. sc Heerenveen 209473125-24
9. RBC Roosendaal218673024-26
10. FC Utrecht 217682726-29
11. RKC Waalwijk 227692730-27
12. NAC Breda207582633-31
13. NEC2181122526-33
14. FC Groningen206592325-31
15. ADO Den Haag2145121718-43
16. FC Volendam2144131620-56
17. Vitesse 2129101524-36
18. FC Zwolle 211515811-45

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Man raast met zeker 160 over 80 km-weg

Een 24-jarige automobilist is dit weekend aangehouden door de politie Flevoland, hij zou met snelheden van boven de 160 kilometer per uur over de Urkerweg bij Urk gereden hebben. De politie meldde ook dat hij waarschijnlijk coca´ne had gebruikt.

Toen een surveillanceauto van de politie de snelheidsduivel in de nacht van vrijdag op zaterdag zag zette hij de achtervolging in. Tijdens deze achtervolging liepen de snelheden van de wagens op tot boven de 160, terwijl op de weg maximaal 80 is toegestaan.

De politie vermoedde vanwege het gedrag van de man al vrij snel drugsgebruik en er werd een bloedproef afgenomen, hieruit bleek dat er waarschijnlijk coca´ne in het spel was. Het rijbewijs van de Urker, die zelf zei dat hij maar liefst 240 kilometer per uur zou hebben gereden, is ingenomen.

Uitslagen HCE (15-2-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

ADO Den Haag - Feyenoord (2-2)
19' Castelen 1-0
37' Van Persie 1-1
45' Buffel 1-2
83' Van der Gun 2-2

Geel: Saavedra, Toda, Saeijs (allen ADO), Buffel (Fey), Van Persie (Fey)
Rood: Gyan (Fey/39')

FC Volendam - Ajax (0-2)
12' Anastasiou 0-1
87' Galßsek 0-2 (pen)

Geel: Steur (Vol), Buys (Vol)
Rood: Luirink (Vol, 2x geel/86')

RKC Waalwijk - FC Zwolle (2-0)
20' Boulahrouz 1-0
30' Molhoek 2-0

Geel: Roelofsen (Zwo)

NEC - FC Utrecht (4-0)
13' Niedzielan 1-0
35' Simr 2-0
64' Van der Doelen 3-0
74' Niedzielan 4-0

Geel: Zuidam (Utr), Keller (Utr)
Rood: De Jong (Utr, 2x geel/22')

De huidige stand

Beddenwinkel bezorgt Neede slecht imago

Het gemeentebestuur van de Achterhoekse gemeente Neede is niet blij met de slogan van de lokale beddenspeciaalzaak Deters Slapen. Op grote borden langs de invalswegen bij het dorp staat de zin ”Welkom in slaapdorp Neede” te lezen.

Neede heeft al jarenlang een imagoprobleem. Veel middenstanders zijn de laatste jaren uit de plaats vertrokken, winkels staan leeg en ook op de huizenmarkt gaat het slecht. Het gemeentebestuur is het zat en heeft voor de volgende vergadering zelfs een speciaal agendapunt van de beddenverkoper gemaakt.

Ryanair: 'Uitbreiding vliegen zonder franjes'

Ryanair

De Ierse prijsvechter Ryanair gaat het concept van 'vliegen zonder franjes' nog meer toepassen. In een interview met de Engelse krant Sunday Times zegt Michael O'Leary, topman van Ryanair, dat de luchtvaartmaatschappij een vliegtuig gaat bestellen zonder extra's, zoals verstelbare stoelen, hoofdsteunen en zonneschermen. In de toekomst zouden passagiers mogelijk zelf hun bagage in het vliegtuig moeten zetten. Dit moet leiden tot een forse kostenbesparing.

Het voornemen van Ryanair komt niet onverwacht. De maatschappij, die groot is geworden door de prijzen van tickets zeer laag te houden, werd begin februari door de Europese Commissie op de vingers getikt. Het zou illegale subsidies van de Belgische deelstaat WalloniŰ hebben ontvangen en moet tenminste vier miljoen euro terugbetalen. Door deze beslissing lijkt het vliegen tegen zeer lage prijzen voorlopig voorbij. Een van de mogelijkheden om toch goedkoop te blijven, is het nog meer besparen op extra's. Ryanair probeert hiermee ongeveer 1,9 miljoen euro te besparen.

Vrouw gewond door stuurloze bus

mikkey72 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige vrouw uit Zaandam is vrijdagavond gewond geraakt toen het bushokje waarbij zij stond te wachten plotseling geraakt werd door een bus. In de bus zat helemaal niemand; de chauffeur was even een broodje halen.

Bij het bushokje stonden vijf mensen te wachten, de overige vier konden op tijd wegkomen, de Zaandamse echter niet; zij raakte gewond door rondvliegende delen van het wachthuisje bij de halte. Ze is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Het ongeluk is vermoedelijk veroorzaakt door een mechanisch defect aan het parkeerremsysteem, de politie is een onderzoek gestart.

Uitslagen vijfde ronde FA Cup

Dit weekend wordt de vijfde ronde van de Engelse FA Cup gespeeld. Hieronder vind je welke clubs de kwartfinales reeds bereikten.

Manchester United kreeg gister stadgenoot Manchester City op bezoek. Paul Scholes bracht in zijn vierhonderdste duel voor 'the Mancunians' zijn ploeg op voorsprong. Gary Neville ontving niet lang daarna echter rood voor een kopstoot naar Steve McManaman. De stand van 1-0 bleef vervolgens lang op het bord. In de 70e minuut scoorde Ruud van Nistelrooij een rustgevende tweede treffer (2-0). Twee minuten later gevolgd door de beslissing van Ronaldo (3-0). Tarnat deed nog iets terug, maar met een klein kwartier te gaan leek de winst zeker voor United. Die was geheel zeker toen Van Nistelrooij zijn tweede doelpunt binnenschoot (4-1). Het slotakkoord was van Robbie Fowler (4-2).

Vandaag troffen Arsenal en Chelsea elkaar op Highbury. Adrian Mutu profiteerde vijf minuten voor rust van een slechte uittrap van keeper Jens Lehman van Arsenal. Even eerder was een zuivere kopgoal van Jesper Gronkjaer afgekeurd vanwege mogelijk buitenspel. Jose Antonio Reyes kon zo de ploegen na rust weer op 1-1 zetten met een afstandschot. Nadat Neil Sullivan de geblesseerde doelman Carlo Cudicini van Chelsea vervangen had, scoorde Reyes nogmaals (2-1). Sullivan kon koud in het veld rapen. Het bleek de beslissende treffer.

Fulham met Edwin van der Sar, invaller Bobby Petta en zonder Collins John kwam op Craven's Cottage niet langs West Ham United. Het bleef 0-0, een replay volgt. Afgelopen woensdag kwam Fulham al via een replay in deze vijfde ronde terecht (vs Everton 2-1).

Uitslagen
Manchester United - Manchester City (4-2)
Sunderland - Birmingham (1-1)
Fulham - West Ham United (0-0)
Millwall - Burnley (1-0)
Tranmere Rovers - Swansea City (2-1)
Arsenal - Chelsea (2-1)
Sheffield United - Colchester (1-0)
Liverpool - Portsmouth (1-1)

De kwartfinales worden op 6 maart gespeeld

Schumacher: McLaren niet zo sterk

Michael Schumacher vreest meer voor Williams en Renault dan voor McLaren.

Schumacher ziet in Williams en Renault de grootste concurrenten voor hemzelf en voor Ferrari. Met name de testresultaten hebben hem tot deze conclusie doen komen. Waar Barrichello het idee had dat McLaren een spelletje speelde, denkt Schumacher dat McLaren komend seizoen minder sterk zal zijn.

Schumacher nuanceert zijn uitspraken wel meteen: "Williams en Renault zijn ontzettend sterk, sterker dan McLaren. Aan de andere kant is het natuurlijk lastig oordelen aangezien niemand weet wat voor testprogramma McLaren afwerkt. McLaren rijdt geen snelle rondetijden maar misschien is dat ook voorlopig nog niet hun doel."

Petitie gestart voor zesde seizoen Angel

Hertog_Martin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen vrijdag is bekendgemaakt dat de TV-serie Angel waarschijnlijk zal stoppen. Warner Brothers heeft aangekondigd dat zij niet van plan zijn om verder te gaan met de populaire Amerikaanse jongerenserie, in Nederland uitgezonden door Veronica.

Angel, een spin-off van Buffy The Vampire Slayer, is nu in zijn vijfde seizoen en trekt elke aflevering miljoenen kijkers in verschillende landen. Eigenlijk iedereen praat vol lof over de serie en Warner Brothers zelf trok qua succes de vergelijking met de immens populaire series Friends en Frasier. Toch is dit verrassende besluit genomen, wel wordt er onderhandeld over eventuele Angel films.

Miljoenen fans over de hele wereld zien echter nog geen enkele reden om de succesvolle serie te beŰindigen, daarom is er een petitie gestart om te proberen een zesde seizoen te krijgen. Je kunt de petitie hier tekenen.

Cast Angel

Identiteit slachtoffers Echt bekendgemaakt

De politie heeft vandaag de identiteit van de mannen die afgelopen vrijdag dood in de Geleenbeek bij Echt werden aangetroffen, bekendgemaakt. Zoals al eerder werd vermoed, blijkt het te gaan om drie leden van de motorclub Hells Angels Nomads uit Oirsbeek.

Het gaat om een 54-jarige man uit Geleen, een 33-jarige man uit Geldrop en een 34-jarige man uit Nieuwstadt. De 54-jarige was de president van de motorclub. Allen zijn ze door meerdere schoten uit een vuurwapen om het leven gebracht. Dat is uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk gebleken. Wanneer de moorden hebben plaatsgevonden, is nog onduidelijk. Ook is onbekend hoe lang de mannen in het water hebben gelegen.

Het drietal is voorzover bekend afgelopen woensdagavond rond half negen bij het clubgebouw van de Nomads voor het laatst gezien. Vrijdagochtend werden twee van hen door familieleden als vermist opgegeven. Later op de dag zijn de stoffelijke overschotten in de Geleenbeek bij Echt aangetroffen.

Het onderzoek rond de vindplaats is ook vandaag nog in volle gang. De politie is op zoek naar mensen die de slachtoffers tussen woensdagavond en vrijdagochtend nog hebben gezien. Tips kunnen ook anoniem op het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) worden doorgegeven.

De websites van andere afdelingen van Hells Angels worden ondertussen overspoeld met condoleances.

"Schrijf Jos nog niet af"

Jos Verstappen heeft nog steeds het talent voor de Formule 1, aldus Paul Stoddart teambaas van Minardi.

Stoddart vindt dat Verstappen niet moet worden vergeten en zegt dat het jammer is dat hij geen team heeft kunnen vinden voor het nieuwe seizoen. "Heeft hij het talent nog? Ja. Heeft hij de motivatie nog? Ik hoop het. "Als hij in 2004 niet rijdt, kun je waarschijnlijk zeggen dat het voor hem over is. Het zal erg moeilijk worden voor Jos, hoeveel ik ook van hem houd. Maar ik zou Jos nog niet helemaal vergeten", aldus de oud teambaas van Verstappen.

Stoddart en Verstappen hadden vorig jaar een aantal meningsverschillen en het is toch opvallend hoe Stoddart nog steeds over Verstappen denkt. Verstappen maakte eerder kenbaar dat als hij het bij Minardi voor het zeggen had dat hij een aantal mensen zou ontslaan.

Verstappen zal in ieder geval niet meer in een Minardi rijden. "Ja, dat wil ik niet meer. Dan maar geen Formule 1. Ik wil niet weer zo'n jaar meemaken dat ik met mijn talenten achteraan mee moet hobbelen. Geen denken aan", aldus Verstappen.

[update] Pantani pleegde mogelijk zelfmoord

De Italiaanse oud-wielrenner Marco Pantani (34) is dood aangetroffen in een hotel in Rimini. Over zijn doodsoorzaak is nog niets bekend, maar vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf aangetroffen. Pantani fietste het afgelopen jaar bijna niet meer en kwam twintig kilo aan. Hij werd afgelopen zomer behandeld voor depressies.

Pantani behaalde zijn grootste succes in 1998, toen hij de Tour de France en de Giro d'Italia won. Hij was de laatste wielrenner die in ÚÚn seizoen beide prijzen won. Pantani was, ondanks de dopingzaken die de nadagen van zijn loopbaan een zwart randje gaven, in ItaliŰ de populairste wielrenner.

Marco Pantani
Marco Pantani


Update 15 februari, 12.02 uur
Aangezien naast het bed en in het hotel waar Pantani verbleef diverse lege doosjes kalmeermiddelen werden aangetroffen, wordt zelfmoord van de wielrenner niet uitgesloten. Pantani werd gevonden toen het personeel van het hotel gisteravond om half negen de alarmbel luidde toen de sporter de deur na herhaaldelijk kloppen niet open deed. Bovendien was hij de hele dag nog niet buiten zijn kamer geweest.

Het lichaam van Pantani werd zondagnacht rond half twee het hotel uitgedragen. Toen de kist naar buiten werd gebracht volgde er een lang applaus van circa 200 fans die zich bij het hotel verzameld hadden.

Het originele bericht werd op 14 februari om 23.13 uur geplaatst

Vinkenslag had gunstige belastingafspraak

Eigenaren van bedrijven op het Maastrichtse woonwagenkamp Vinkenslag hebben jarenlang een gunstige belastingafspraak met de belastingdienst gehad. Deze regeling is recent opgeheven.

De regeling met de bedrijfseigenaren bestond sinds 1993 en hield in dat eigenaren slechts drie procent belasting over hun omzet betaalden. Normaal gesproken worden bedrijven individueel behandeld en betalen zij een veel hoger percentage over het resultaat van de onderneming. Namens het woonwagenkamp was ÚÚn persoon het vaste aanspreekpunt voor de belastingdienst.

Gemeente Maasticht is blij met de beŰindiging van de uitzonderingspositie van Vinkenslag. De Maastrichtse wethouder Depondt zegt: "Het past prima in het normalisatietraject dat wij met de bewoners van Vinkenslag hebben ingezet." Burgemeester Leers van Maastricht gaf eerder al aan dat hij een einde wilde maken aan de 'vrijstaat Vinkenslag'.

Het woonwagenkamp kwam vorig jaar enkele malen in het nieuws door massale politie-invallen ter plaatse. In mei waren hierbij onder andere zevenhonderd leden van de Mobiele Eenheid betrokken. Toen werden bijna veertig hennepkwekerijen ontmanteld. Ruim ÚÚn maand later werd een nieuwe inval gedaan waarbij een aantal onveilige situaties werd opgelost.

eBay stopt veiling bordeel

Veilingsite eBay heeft de veiling van een bordeel in de Duitse stad Dresden stop gezet. Volgens de site is dit seksueel getinte aanbod in strijd met de goede zeden.

De eigenaar van bordeel 'Roter Schuh' bood zijn onderneming te koop aan omdat hij uit Dresden weg wil, het liefste naar het buitenland. Omdat het moeilijk was potentiŰle kopers te vinden, besloot de man de nachtclub op internet te koop aan te bieden. Bovendien zou hij zo zijn zaak ook vanuit het buitenland nog kunnen verkopen. Een prijs van 100.000 euro was al geboden voor het bordeel.

Hevige sneeuwval in IsraŰl

George1985 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Grote delen van IsraŰl zijn sinds gisteren bedekt met een flinke laag sneeuw. Door de sneeuwval zijn verscheidene wegen onbegaanbaar, wat tot ernstige verkeersproblemen leidde in onder meer Jeruzalem.

De sneeuwval is zelfs zo erg dat de berg Hermon, het IsraŰlische skigebied, voor publiek gesloten is. Ook de scholen in de hoofdstad en andere delen van het land blijven vandaag, zondag is geen rustdag in IsraŰl, gesloten.

Twintig doden bij aardbeving Pakistan

seriewoordenaar en Brommerhandel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aardbeving in het noorden van Pakistan zijn zaterdag minstens twintig mensen om het leven gekomen. Tien mensen vonden de dood omdat het minibusje waarin zij zaten werd bedolven onder het puin.

Het epicentrum bevond zich ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van de stad Peshawar. De beving had een kracht van 5,7 op de schaal van Richter.

Poederbrief bij RTV Oost

Bij de Overijsselse regionale omroep RTV Oost is afgelopen vrijdag een poederbrief bezorgd. Het pand van de omroep werd meteen afgesloten. Onderzoek ter plekke wees echter uit dat het niet om de gevaarlijke miltvuurbacterie ging.

De envelop is overgebracht naar een laboratorium in Lelystad. Daar zal binnen vijf dagen blijken of er een andere schadelijke stof bij de brief zat. Maar hoogstwaarschijnlijk zat er meel in de envelop.

De politie onderzoekt de zaak verder.

Nog geen spoor van vermiste Martijn Nannes

Naar aanleiding van de vermissing van de 20-jarige Martijn Nannes uit Warmenhuizen heeft de politie een aantal tips binnengekregen. Nog niet bekend is of er bruikbare tips bij zitten. Martijn verdween in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari rond half drie. Hij werd voor het laatst gezien op het Stationsplein in Amsterdam. De politie heeft enkele malen naar hem gezocht in het water rondom het Centraal Station en gaat uit van een noodlottig ongeval.

Een groep vrienden van Martijn is een e-mailactie gestart. Via e-mail en internet doen de vrienden een oproep aan een ieder om mee te zoeken.


Martijn is 1,93 meter lang, heeft donkerblond haar, blauwe ogen en een normaal postuur.

-
Info uit Ter Plaatse over Martijn Nannes.

Al zeker 24 doden bij ramp zwembad

Bij de instorting van het dak van een zwembadcomplex in Moskou zijn al 24 doden geborgen. Er zijn zeker 110 gewonden gevallen, waarvan er vier in kritieke toestand verkeren. Verwacht wordt dat het dodental nog zal stijgen.

Over de oorzaak van de instorting is nog weinig duidelijk. Volgens het Radio 1-journaal is de sneeuw, die op het dak lag, de constructie mogelijk teveel geworden. Eerder zou er sprake geweest zijn van een explosie, maar terrorisme wordt onwaarschijnlijk geacht.

Hulpverleners horen nog steeds stemmen onder het puin. Elk half uur wordt er totale stilte gehouden om de slachtoffers te lokaliseren. Ook zijn grote kachels bij het rampgebied neergezet om te voorkomen dat mensen onder het puin bevriezen. Er waren zeker vierhonderd mensen aanwezig in het zwembad tijdens de instorting.

Bende Loverboys in Eindhoven opgerold

In de regio Eindhoven zijn de afgelopen weken vijf tot tien zogenaamde Loverboys opgepakt. De veelal Marokkaanse en Turkse daders hebben een nog onbekend aantal meisjes afhankelijk gemaakt en misleid met als doel om hen in de prostitutie te laten werken.

De politie vermoedt dat de loverboys gebruikmaken van groepsverkrachtingen om de meisjes nog afhankelijker te maken en sneller de prostitutie in te kunnen loodsen. De slachtoffers worden door wel zeven of acht bekenden van haar vriend - de loverboy - soms in een uur tijd verkracht. Het zelfbeeld van het slachtoffer wordt op deze wijze zo laag, dat de stap naar prostitutie sneller zou worden gemaakt.

De meeste slachtoffers komen uit Eindhoven en zijn meestal 16 of 17 jaar. De aangehouden verdachten zijn 18 tot 22 jaar; daaronder zijn er ook een paar die de meisjes rondreden naar prostitutieadressen.

De politie heeft aangegeven zo snel mogelijk op scholen voorlichting te willen gaan geven over de werkwijze van de daders.

Uitslagen HCE (14-2-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van gisteravond.

NAC Breda - Roda JC (0-0)

Geel: Kerstens (NAC), Boussaboun (NAC), Van Dessel (Rod), Vicelich (Rod)

PSV - FC Twente (1-0)
90'+2 Kezman 1-0

Geel: Kezman (PSV), Vennegoor of Hesselink (PSV)

sc Heerenveen - Willem II (1-1)
16' Seip 1-0
89' CaluwÚ 1-1

Vitesse - RBC Roosendaal (1-2)
44' De Graaf 0-1
67' Hesp 0-2
80' Rink 1-2 (pen)

Geel: Janssen, Rankovic, Frńnkel (allen Vit), Oliseh, Molenaar, Thompson (allen RBC)


De huidige stand

Uitslag finale Afrika Cup

De Afrika Cup is gewonnen door TunesiŰ. Het gastland bleek in de eindstrijd met 2-1 te sterk voor Marokko.

De TunesiŰrs, met Ajacied Hatem Trabelsi in de basis, begonnen voortvarend en stonden al na vier minuten op 1-0 dankzij een goal van Dos Santos.

Nog voor de rust nam Marokko het initiatief over, en wist Youssef Mohktari de 1-1 aan te tekenen. Een blunder van de Marokkaanse goalie Khalid Fouhami deed Marokko net na rust de das om. De doelman liet een eenvoudige voorzet los waarop Ziad Jaziri 2-1 kon scoren. Daarbij bleef het.

Het is voor het eerst dat TunesiŰ de cup weet te winnen. Het land was twee keer verliezend finalist, in 1965 en 1996.

De strijd om de derde en vierde plek werd eergisteren gewonnen door Nigeria. Mali werd vierde.

Jongen (17) gespietst tijdens motorongeluk

Een 17-jarige jongen overleed zaterdag in Sydney nadat hij in een tragisch motorongeluk werd gespietst op een ijzeren hek. De jongen, Thomas Hickey, was met zijn motor tegen het hek gereden waarbij een metalen spijl dwars door zijn nek was gegaan. De politie was nagenoeg ter plekke toen het gebeurde, naar eigen zeggen op zoek naar iemand anders. Thomas Hickey werd met letsel aan zijn nek en borst en inwendige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht waar hij enige tijd later overleed.

Thomas' moeder Gail Hickey zei tegen de pers dat ze van getuigen had gehoord dat de 17-jarige door de politie achtervolgd werd toen het ongeluk gebeurde. Inspecteur van de politie Bob Emery zegt echter dat de beweringen niet kloppen. "We waren in de buurt, maar we zaten zeker niet achter hem aan". Emery zegt dat getuigen hadden gezien hoe de jongen werd 'gelanceerd', maar afgezien van dat het voertuig slechte remmen had was het volgens hem vooralsnog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

"Ik denk niet dat zoiets de eerstkomende 100 jaar weer gebeurt", zei inspecteur Emery. "Het is eeuwig zonde dat een 17-jarige op zo'n rare manier aan zijn einde komt." Volgens hem was het hek niet bijzonder gevaarlijk en had het geen scherpe punten. Desalniettemin waren de staven door de nek en in de borst van de jongen gegaan. Toen de politie arriveerde troffen ze Thomas stuiptrekkend aan. "De agenten zaten onder het bloed", zei Emery. De politie heeft via de pers getuigen opgeroepen zich te melden.
Laatste reviews en specials
review
Remnant II
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
©FOK.nl e.a.