Uitslagen EK kwalificatie

Vanavond werd een volledig programma afgewerkt in de kwalificatiestrijd voor het EK 2004 in portugal, hieronder volgen enkele uitslagen en de beslissingen die er uit voortkomen.

Geplaatst: Bulgarije, Frankrijk, Tsjechië, Zweden
Play-off: Nederland, Slovenië

In Groep 1 werden de zaken vanavond reeds beslist. Frankrijk won met 0-2 van Slovenië en mag de koffers voor Portugal gaan pakken. Slovenië is ondanks de nederlaag reeds zeker van een play-off daar Israel zich met een 2-2 gelijkspel blameerde tegen Malta. Israel stond tot een kwartier voor tijd nog achter.

In groep 2 is de strijd nog open. Denemarken kwam in de vijfde minuut van de blessuretijd naast Roemenië, dat voordien grote kansen had laten liggen (2-2). Bosnië Hercegovina kan de Denen op de laatste speeldag middels winst in het onderlinge duel nog tot een play-off veroordelen. Ook Noorwegen is nog niet uitgeschakeld.

In groep 4 plaatsten de Zweden zich voor Portugal dankzij de 0-2 zege in Polen. Letland, Hongarije en Polen vechten om de play-off plaats.

Duitsland versloeg in Dortmund het Schotland van Berti Vogt met 2-1. Dankzij de zege hebben de Duitsers in het laatste duel tegen IJsland voor plaatsing voldoende aan een gelijkspel. IJsland dient dat duel echter te winnen, anders kan Schotland langszij komen. Als IJsland de wedstrijd wint dan is Duitsland veroordeeld tot een play-off.

Spanje heeft in groep 6 door te winnen van de Oekraine een lastige horde genomen (2-1). Spanje staat nu een punt achter op Griekenland dat op de laatste speeldag hekkesluiter Noord-Ierland ontvangt. De plaats in de play-off is voor de Spanjaarden in ieder geval veilig gesteld.

In groep 7 zal Turkije-Engeland de beslissing gaan brengen. Engeland verspilde vanavond geen moeite aan Liechtenstein (2-0) en dient daardoor in Turkije minimaal gelijk te spelen voor directe plaatsing.

België hield zich dankzij een 2-1 thuiszege op Kroatië in de race voor een play-off plaats. Bulgarije verzekerde zich in poule 8 van plaatsing voor het EK door met 3-0 in Andorra te winnen.

In groep 9 heeft Italië de eerste plaats in handen dankzij het gelijke spel in Servië (1-1). Spits Kezman speelde een helft mee bij de Joegoslaven. Inzaghi was trefzeker voor de Italianen. Wales -een punt achter de Italianen- lijkt op de slotdag de play-off plaats te gaan pakken.

Dankzij een 4-1 zege op Zwitserland heeft Rusland groep 10 opengebroken. Zwitserland leidt met een punt voorsprong op Rusland en Ierland. Op de laatste speeldag ontvangt Zwitserland Ierland en Rusland Georgië.