Ajax koopt Wesley Sonck

Met de centjes uit de Champions League heeft Ajax een investering gedaan voor de komende seizoenen, Wesley Sonck van RC Genk en Belgisch topscorer komt naar de hoofdstad.

De 24-jarige spits zal zondag in Amsterdam aan een medische keuring worden onderworpen en bij goedkeuring een vijfjarig contract kunnen tekenen. Sonck scoorde afgelopen seizoen 30 maal in de Belgische Jupiler League. De Amsterdammers hebben geruime tijd onderhandeld met Genk over de koopsom. Uiteindelijk zou Sonck volgens de Belgische pers Ajax vijf miljoen euro hebben gekost. Aaron Mokoena en Paul Kpaka, die afgelopen jaar volgens een samenwerkings- overeenkomst bij Germinal Beerschot Antwerpen speelden, maken voorts onderdeel uit van de transfer. Verdediger Mokoena tekent een driejarig contract bij Genk. Van talent Kpaka is de precieze verbintenis niet bekend.
Sonck vervangt bij Ajax Mido, die naar Marseille vertrekt. De spits liet via zijn website weten nu ook zelf akkoord te zijn met die club. Trainer Koeman hoopt dat Sonck doet, wat Ibrahimovic afgelopen seizoen naliet, veel scoren.