FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 juli 2003

Gadgets... De USB koffie verwarmer :)


Muziekbak
Koppel je pc aan je radio met de Barix Exstreamer. Naast mp3's kan het apparaat ook streams van bijvoorbeeld internetradio-station's doorgeven. De Exstreamer is te configureren via een standaard browser.
Barix Exstreamer, ¤ 179



USBkoffie
Tot groot verdriet van de redactie vooralsnog helaas alleen in Japan verkrijgbaar: de USB koffiewarmer. Plug het apparaat in je pc en zet je mok er in. Zo blijft je koffie tenminste op de juiste temperatuur.
USBHot, prijs onbekend


Draadloos servertje
Iets kleiner dan een vhs-cassette: dat is de Sony Portable File Server. Simpel gezegd is het een harde schijf die tevens als access point fungeert. Ideaal om na een dag werken mee naar huis te nemen en door te gaan. Of een presentatie te delen met anderen tijdens een vergadering. Vooralsnog staat het apparaat helaas alleen voor Japan gepland.
Sony FSV-PGX1, www.sony.jp , ¤ 550

Sensation White trekt tienduizenden bezoekers

Mr_Rammstein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het dancefeest Sensation, The White edition, heeft afgelopen zaterdag ongeveer 37.500 mensen getrokken. In het voor de gelegenheid in een housetempel omgetoverde Amsterdam Arena konden zij zich van 22:00 tot 07:00 uur uitleven op de dance- en trancebeats van verschillende dj's.

Volgende week is er wederom een Sensation. Maar dan The Black edition. Dan is het de beurt aan dj's die de zwaardere dancestijlen zoals techno- en hardstyle draaien. Beide feesten zijn georganiseerd door ID&T.

Tennis: Michaëlla Krajicek verliest dubbelfinale

Eerder hadden we al gemeld dat vandaag Roger Federer de finale van het herenenkelspel had gewonnen. Er was vandaag echter nog meer noemenswaardig nieuws op Wimbledon.

Zo heeft het halfzusje van Richard Krajicek, Michaëlla Krajicek, zondag op Wimbledon de finale dubbelspel meisjes verloren. Met haar Tsjechische partner Katerina Bohmova verloor de 14-jarige Nederlandse van het Russisch/Indiase duo Alisa Kleybanova/Sania Mirza, tweede geplaatst. Uitslag: 6-2 3-6 2-6.

Ander opvallend nieuws was de overwinning van Martina Navratilova. Vandaag won ze haar twintigste wimbledontitel. Hiermee evenaarde ze het record van de Amerikaanse Billie Jean King. Uniek was de toernooiwinst in een ander opzicht: ze won deze titel op 46-jarige leeftijd. In de finale van het gemengd dubbel won ze samen met haar partner, Leander Paes: 6-3 6-3. De tegenstanders waren Israëliër Andy Ram en de Russin Anastasia Rodionova.

Navratilova speelde de afgelopen week haar 300e partij op Wimbledon. Niemand trad zo vaak aan op het heilige gras als de in Praag geboren Amerikaanse.

De punten na Frankrijk

En de punten zijn weer bekend!

De kop blijft wel een beetje hetzelfde. D-RiSe, staat nog steeds op de eerste plek, op kleine afstand gevolgd door blackbird-x. Steem en SonIQ behaalden deze week de meeste punten, maarliefst 382.

Bij de subleagues scoorde //watnou ditmaal het best. De CloudBusters blijven echter nog steeds op de eerste positie staan. Wie haalt ze in?

Je punten kun je weer vinden via je persoonlijke pagina, de verdeling van de punten vind je via het menu. De uitslag is terug te vinden in het nieuwsbericht en uiteraard ook in het raceoverzicht.

De Rooy woedend op organisatie

Theo de Rooy van Rabobank is woedend op de Tourdirectie. De ploegbaas kreeg het vandaag zwaar op zijn brood met het uitvallen van kopman Levi Leipheimer (breuk in zitbeen) en Marc Lotz (gebroken oogkas).

De Rooy: "Dat ze de renners over zo’n parkoers durven te sturen, vind ik schandalig. In de laatste kilometers waren er talloze vluchtheuvels en verkeersobjecten en bovendien kregen de renners in de laatste kilometer nog twee bochten voorgeschoteld. Dat lijkt echt nergens op. We doen alles aan de veiligheid van de renners, maar daar wordt zo wel een loopje meegenomen."
Het uitvallen is voor de ploeg niet makkelijk te verwerken. Boogerd is nu de beste klassementsrenner en debutant Wielinga zal nu in de bergen voor eigen succes moeten gaan. Rabobank zal zich moeten herformeren. Marc Lotz is er niet meer bij, hij was er vandaag het zwaarst aan toe. Hij had een flinke snee in het gezicht en nadat dat gehecht was, bleek bij het maken van de foto’s, dat ook de bodemplaat van de linkeroogkas gebroken was. Voorts werd er een breuk in de kaakbeenboog vastgesteld en een gescheurde traanbuis. Kopman Levi Leipheimer had bij de finish last van zijn linkerbil en dat bleek een breuk in het linkerzitbeen te zijn. Beiden zullen niet meer vertrekken in de Tour.

Lance Armstrong leent fiets

Lance Armstrong lag vanmiddag ook in de berg van gevallen renners op 500 meter van de meet. Zijn fiets kon niet verder, dus kreeg hij die van ploegmaat José Luis Rubiera, die wachtte.

Andere noemenswaardige schade liep de Amerikaan niet op, "ik viel en een hoop renners vielen op mij. Ik heb niets. Het is altijd zo in de eerste Tourweek."
Leider Mc Gee viel ook en liep eveneens geen schade op.

Mannen opgepakt voor ontvoeren mieren

Opsporingsambtenaren hebben dit weekeinde in Tilburg twee mannen op heterdaad betrapt, toen zij mierenpoppen probeerden te ontvoeren.

Het meenemen van deze diertjes is verboden, omdat ze in hun transformatieproces tot mier zitten. De insecten groeien uiteindelijk uit tot behaarde rode bosmieren. Deze mieren, die voor behoorlijk wat jeuk kunnen zorgen, zijn een beschermde diersoort. De twee mannen (52 en 60 jaar) pleegden volgens de Flora en Faunawet een misdrijf door de mieren mee te nemen, weg van hun leefomgeving.

De mannen waren al een lange tijd bezig, voordat ze werden aangehouden. Ze hadden al ongeveer 100 liter aan transformerende mieren verzameld.

De rode beestjes worden als voer gebruikt voor jonge vogels. Het is lucratief om ze te verkopen aan volièrehouders. De auto van de verdachte is in beslag genomen en tegen de mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eftelingbezoekers aangehouden wegens Hitlergroet

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In sprookjespark de Efteling in Kaatsheuvel zijn zondag tien personen opgepakt voor het brengen van de Hitlergroet. Agenten zagen bij toeval dat ze het Nazi-gebaar maakten, en maakten proces-verbaal tegen hen op.

De gearresteerden zijn tussen de 15 en 28 jaar oud. Acht van de gearresteerden zijn mannelijk en twee vrouwelijk. Ze zijn afkomstig uit Goirle, Schijndel, Sprang-Capelle, Emmen en De Tike.

Vrouw steekt man met schaar

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagmorgen heeft de politie in Den Bosch een vrouw aangehouden die ruzie kreeg met een man. Vervolgens had de vrouw de man met een schaar in zijn schouder gestoken. De man hoefde zich niet te laten behandelen.

Toen de vrouw afgevoerd werd spuugde ze een agent in het gezicht, en krabde zijn arm open. De vrouw zei tegen de agent dat ze hepatitis, een besmettelijke leverziekte heeft. De vrouw is in de cel gezet.

Vervelende vrouw spuugt agent in gezicht

De Groningse politie heeft zondagmorgen in een draaibar aan de Grote Markt in Groningen een 17-jarige vrouw aangehouden.

Horecamedewerkers hadden haar gevraagd de inhoud van haar tas te laten zien. De halstarrige vrouw weigerde dit. Ook weigerde ze het horecapand te verlaten.

Het horecabedrijf schakelde vervolgens de politie in, die de vrouw uit het pand poogde te verwijderen. De vrouw echter bleef halstarrig doen, en spuugde een van de politieagenten tot twee keer toe in het gezicht. De vrouw is in de cel gezet.

Eerste etappe Tour eindigt in valpartij

Snake_Bonzai had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Driekwart van het peleton van de eerste etappe van de 90e Tour de France is ten val gekomen in de laatste bocht. Rabobank wielrenners Leipheimer en Lotz zijn inmiddels in het ziekenhuis behandeld. Kopman Leipheimer moet waarschijnlijk opgeven. De Franse sprinter Jimmy Caspar heeft nekletsel opgelopen, en lijkt er het slechtst aan toe te zijn.

De valpartij heeft geen chronologische consequenties voor de betrokkenen. Alessandro Petacchi heeft aan de valpartij weten te ontsnappen en won de massa sprint voor McEwen, Zabel, Bettini, Cooke en Hushovd.

Petechinni heeft de eerste echte etappe van de 100e Tour de France gewonnen. Na deze etappe blijft de Australier McGee in de gele trui op 4 seconden gevolgd door de Brit Millar. McEwen veroverde het groen dankzij de tussensprint die hij in het begin van deze etappe won.

Bezoek ook de Tourmanager van Fok! voor meer tournieuws.

Miljoenenboete voor Shell

In de Amerikaanse staat Texas heeft een juryrechtbank Shell een boete opgelegd van vijftig miljoen dollar. Het bedrijf krijgt deze boete, omdat het een pijplijn heeft verkocht aan het Amerikaanse energieconcern Eott. Op zich is dit niet zo vreemd, ware het niet dat Shell wist dat de pijplijn lek was. Toch verkocht het energiebedrijf de leiding aan Eott. De gevolgen hiervan waren niet te overzien. Zo kwam er olie terecht in de waterleidingen.

Diverse gezinnen in het westen van Texas klaagden in 2001 Eott aan, nadat zij olie in hun drinkwater hadden aangetroffen. Het bedrijf uit Houston schikte de zaak eerder dit jaar buiten de rechtbank. Eott moest hiervoor met een bedrag van drie miljoen dollar over de brug komen. Eott sleepte vervolgens Shell voor de rechter om de kosten te verhalen.

Het Nederlands/Britse energiebedrijf moet niet alleen een boete van vijftig miljoen dollar betalen. Dit bedrag dient enkel als schadevergoeding. De juryrechtbank stelt ook dat Shell aan Eott zes miljoen dollar moet betalen, als vergoeding voor de schoonmaakkosten. Shell zal waarschijnlijk in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

Koeweitse liberalen lijden fors verlies

De verkiezingen die afgelopen zaterdag in Koeweit zijn gehouden hebben een verlies opgeleverd voor de liberalen. Alleen mannen van 21 jaar of ouder mochten stemmen. De liberalen waren voorstander van ingrijpende veranderingen, zoals stemrecht voor vrouwen en het verminderen van de macht voor de koninklijke familie.

De pro-kabinet kandidaten behaalden veertien van de vijftig zetels, een winst van twee zetels. De fundamentalistische moslims - die voorstander zijn van een volledige implementatie van de Islamitische wetgeving - kregen éénentwintig zetels, een winst van één zetel. De liberalen en haar aanhangers kregen slechts drie zetels, een verlies van veertien. De overige twaalf zetels gingen naar de onafhankelijke kandidaten.

Slechts 15% van de Koeweitse bevolking is stemgerechtigd. Alle vrouwen, recent genaturaliseerde burgers en leden van het leger zijn uitgesloten van stemrecht.

200.000 bezoekers op Vlootdagen

chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nationale Vlootdagen in Den Helder hebben dit jaar ongeveer 200.000 bezoekers getrokken. Vorig jaar kwamen er ruim 260.000 mensen op dit evenement af. Met name het minder aangename weer op de eerste twee dagen is de oorzaak van het afgenomen aantal bezoekers. Net als de voorgaande jaren was zondag de drukste dag. Op die dag kwamen 90.000 mensen, zaterdag waren dat er 80.000 en vrijdag 20.000.

Tijdens de Vlootdagen, die gehouden worden op het marineterrein in Den Helder, toonden de bezoekers vooral belangstelling voor de landingsdemonstraties. Voor het eerst werd de Nederlandse marine hierbij ondersteund door Britse mariniers, in het kader van de viering van de dertigjare samenwerking tussen de Koninklijke Marine en de British Royal Navy.

Door laaghangende bewolking lukte het de parachutisten van de Koninklijke Marine niet hun kunsten te vertonen. Op deze kleine tegenvaller na zijn de dagen probleemloos verlopen. De wachttijden voor een bezoek aan de vele opengestelde schepen waren beperkt; alleen bij de onderzeeërs liepen die op tot twee uur.

Moeder gooit kinderen in Mississippi

GSMPlace.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de ogen van duizenden aanwezigen heeft een 24-jarige Amerikaanse moeder vrijdag haar bijna één-jarige tweeling van een 23 meter hoge brug in de rivier de Mississippi gegooid. Daarna sprong ze zelf van de brug af.

De mensen hadden zich aan de oever van de rivier verzameld om te kijken naar het vuurwerk ter ere van de viering van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag.

De vrouw en één van de jongens konden gered worden door een omstander. Het tweede jongetje was zondag nog niet gevonden. De moeder is opgepakt wegens poging tot moord.

Goed nieuws voor theejunks

Mr_Rammstein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Theejunks kunnen hun hart ophalen. Volgens een recent Amerikaans onderzoek gaat thee tandbederf tegen en werkt het goed tegen slechte adem. Hiermee verwijzen de Amerikaanse onderzoekers een eerder onderzoek door de faculteit tandheelkunde van Bristol naar het land der fabelen. Dat onderzoek beweerde dat kruidenthee een aanslag zou plegen op het glazuur van de tanden.

Het recente onderzoek toont aan dat bacteriën en virussen die gaatjes en andere tandaandoeningen veroorzaken door bepaalde chemische stoffen in de thee worden vernietigd. Groene en zwarte thee blijken het meest effectief. Cafeïne is echter wel een essentieel bestandsdeel.

Eerder berichtte de BBC al dat thee een gunstig effect heeft op het immuunsysteem. Op die manier gaat het infecties tegen en helpt zelfs kanker te bestrijden. In thee zitten Alkylamine antigenen, die ook aanwezig zijn in sommige bacteriën, tumorcellen, parasieten en schimmels. Bij het consumeren van thee maakt het lichaam anti-stoffen aan.

Abba-leden traden in 1999 gezamenlijk op

Beetle herschreef en submitte het volgende bericht:

De leden van de popgroep Abba hebben enkele jaren geleden samen gezongen op een privéfeestje van een goede vriend, zo is pas bekend geworden.
Het viertal zong maar één nummer, een Zweeds verjaardagslied. Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog and Anni-Frid Lyngstad klommen op het podium voor een publiek van zo'n 160 man tijdens het feest ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de manager van Bennie en Bjorn, Gorel Hanser, in 1999.

Volgens Hanser was er echter geen sprake van een echt optreden: "Ze zongen gewoon een verjaardagslied, zoals zovelen die avond". Bjorn Ulvaeus gaf desondanks aan dat het raar was om na zoveel jaren weer samen op het podium te staan.

Hanser was de manager tijdens de glorieperiode van het viertal en is sindsdien een goede vriend. Sinds 1980 had Abba niet meer in het openbaar opgetreden. De groep was erg succesvol in de jaren '70 en verkocht in totaal ongeveer 350 miljoen platen.

Rabobank zwaar getroffen door valpartij

De gigantische valpartij in de slotkilometer van de etappe van vandaag heeft heel wat slachtoffers geëist, en ook de Rabobank - formatie werd niet gespaard.

Klassementsrenner Levi Leipheimer raakte geblesseerd aan een heup, terwijl Marc Lotz zware verwondigen aan het gezicht opliep. Beiden moesten naar het ziekenhuis.

De Franse spurter Jimmy Casper van FDJeux.com was er misschien het meest ernstig aan toe. Hij liep bij zijn zware val een halsblessure op.

Fabio Baldato van Alessio bezeerde zich aan de knie. Tyler Hamilton van CSC kwam op zijn linkerschouder terecht en moest voor foto's naar het ziekenhuis.

Ook Lance Armstrong (US Postal) en Gele trui - drager Bradley McGee (FDJeux.com) waren bij de val betrokken, maar zij raakten niet geblesseerd.

Mugabe tegen Bush: "Yankee, go home!"

chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De omstreden president van Zimbabwe, Robert Mugabe, ziet een Afrika-reis van de Amerikaanse president Bush niet zitten. In een landelijke zondagskrant geeft hij aan dat Bush zich niet moet bemoeien met Afrikaanse aangelegenheden. Zijn boodschap luidde, kort en krachtig: "Yankee, go home!"

President Bush bezoekt de komende dagen de Afrikaanse landen Zuid-Afrika, Botswana, Oeganda, Nigeria en Senegal. In de aanloop naar deze reis heeft Bush zich vooral met Liberia bezig gehouden, hij is van mening dat de aldaar zittende president Taylor moet opstappen. Bush drong er echter ook enkele malen op aan dat de 79-jarige Mugabe plaats moet maken voor iemand anders.

Wielinga tot 2005 bij Rabobank

Remmert Wielinga heeft zijn contract bij Rabobank verlengt tot 2005

De 25 - jarige Eindhovenaar begon bij de Rabobank - juniorenploeg. Na te zijn geschoold in de Rabobank - juniorenploeg maakte Wielinga de overstap naar het Italiaanse De Nardi, maar inmiddels rijd hij dus verdienstelijk voor de Rabobank - profploeg. "In deze ploeg liggen mijn roots en ik heb het hier dan ook prima naar mijn zin.", motiveerde Wielinga zijn beslissing. "Ik krijg de kans om mij, zonder al te veel druk, nog 2 jaar te kunnen ontwikkelen."

Ook de ploegleiding van Rabobank is zeer content met de contractverlenging. "Remmert is een klimtalent en daar moeten we zuinig op zijn. Daarnaast heeft hij een enorme drang om in het wielervak te slagen."

Japanner eet 44 hotdogs in 12 minuten

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de derde keer op rij is de 25-jarige Japanner Takeru Kobayashi wereldkampioen hotdog-eten geworden. Op Amerika's nationale feestdag, 4 juli, wist hij in twaalf minuten tijd 44,5 hotdogs naar binnen te werken.

Hij liet hiermee de nummer 2, de 190 kilo wegende Amerikaan Eric Booker, ruim achter zich. Booker wist namelijk slechts dertig hotdogs op te eten.

Kobayashi wist zijn eigen record echter niet te breken. Vorig jaar propte hij in twaalf minuten tijd namelijk vijftig hotdogs naar binnen. "Nathan's hot dog eating contest" werd vrijdag voor de 88e keer gehouden.

Tennis: Uitslag herenfinale Wimbledon

Roger Federer heeft de herenenkelspelfinale van Wimbledon 2003 gewonnen. In een eenzijdige finale versloeg Federer zijn opponent Mark Philippoussis in straight sets: 7-6 (7-5) 6-2 7-6 (7-3).

De hele partij was Federer de betere speler. In de eerste en derde leunde Philippoussis veel op zijn service. De solide spelende Federer had echter betere returns. Dit zorgde in de tie-breaks voor het minieme verschil. Voor de Zwitser was het zijn eerste Grand Slam overwinning. Federer kon dan ook nauwelijks zijn tranen bedwingen na afloop van de partij.

Arrestatie na sabotage studentenraadverkiezingen

Studentenraadverkiezingen: in Nederland is er op de universiteiten en hogescholen al jaren amper animo voor. Er wordt nauwelijks aandacht aan besteed. Dit in tegenstelling tot de Universiteit van Californië. Daar hebben de verkiezingen een nare bijsmaak gekregen. Zo is de 21-jarige informaticastudent Shawn N. gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het hacken van computergegevens over de verkiezingen.

Het voorval is begonnen in april van dit jaar. Shawn N. zou via het internet een niet-bestaande kandidaat met de naam 'American Ninja' de studentenverkiezingen hebben binnengesmokkeld. Vervolgens zorgde hij er voor dat deze nep-kandidaat met achthonderd nepstemmen een raadszetel in de wacht sleepte. De actie maakte van de uitslag zo'n zooitje, dat de universiteit zich gedwongen zag de verkiezingen over te doen.

Tegen de politie verklaarde de student dat hij de kwetsbaarheid van het universiteitsnetwerk had willen aantonen. Omdat Shawn N. ook beschuldigd wordt van het bezit van narcotica, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van tienduizend dollar boven het hoofd.

Twee gewonden door ontploft tuinhuisje

Mr_Rammstein en chris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam-Sloterdijk is zondag een tuinhuisje geëxplodeerd, toen een man in het huisje probeerde een op gas werkende koelkast aan te steken.

De ontploffing vond plaats op volkstuincomplex De Bretten aan de Seineweg. Er raakten twee mensen gewond. Eén persoon is met zwaar letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het tuinhuisje zelf is volledig vernield. De andere tuinhuisjes op het terrein zijn niet beschadigd.

Petacchi wint eerste etappe

De eerste etappe van Saint-Denis/Montgeron naar Meaux is een prooi geworden voor de Italiaan Alessandro Petacchi. In de massasprint was de renner van Fassa Bortolo zijn concurrenten te snel af.

Vijfhonderd meter voor de streep vond een grote valpartij plaats, het peloton finishte daardoor op achterstand, maar dat had geen gevolgen. De valpartij werd veroorzaakt door een renner die tegen het wiel van Clain van Cofidis reed, die raakte op zijn beurt Jose Enrique Gutierrez van Kelme - Costa Blanca, waarop deze zijn controle verloor en uit de pedalen schoot. Van de Nederlandse Rabobank ploeg gingen Levi Leipheimer, Bram de Groot en Marc Lotz onder meer tegen de vlakte. Lotz laat zich in het ziekenhuis aan verwondingen in zijn gezicht behandelen.

De uitslag:

1 Alesandro Petacchi (Ita) Fasso Bortolo 3.44.33
2 Robbie Mc Ewen (Aus) Lotto - Domo z.t.
3 Erik Zabel (Dui) Team Telekom z.t.
4 Paolo Bettini (Ita) Quick Step - Davitamon z.t.
5 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com z.t.
6 Thor Hushovd (Noo) Credit Agricole z.t.
7 Oscar Freire (Spa) Rabobank z.t.
8 Luca Paolini (Ita) Quick Step - Davitamon z.t.
9 Romans Vainsteins (Lit) Vini Caldirola z.t.
10 Jaan Kirsipuu (Est) AG2R z.t.
11 Rene Haselbacher (Oos) Gerolsteiner z.t.
12 Damien Nazon (Fra) Brioches La Boulangère z.t.
13 Stuart O'Grady (Aus) Crédit Agricole z.t.
14 Jean-Patrick Nazon (Fra) Jean Delatour z.t.
15 Gerrit Glomser (Oos) Saeco z.t.
16 Fabrizio Guidi (Ita) Team Bianchi z.t.
17 Carlos da Cruz (Fra) FDJeux.com z.t.
18 Médéric Clain (Fra) Cofidis z.t.
19 Aleksandr Botsjarov (Rus) AG2R z.t.
20 Angel Vicioso (Spa) ONCE - Eroski z.t.

Israël gaat Palestijnen vrijlaten

In Israël heeft het kabinet, na aanvankelijk tegen te zijn geweest, ingestemd met de vrijlating van een groot aantal Palestijnse gevangenen. Er zijn wel voorwaarden gesteld: zo mag het niet gaan om Palestijnen die aanslagen hebben gepleegd of Israëliers hebben gedood. Ook mogen ze niet lid zijn van bewegingen als Hamas en de Islamitische jihad.

De Palestijnen zijn niet tevreden met de criteria die aan dr vrijlating gesteld zijn. Zij eisen dat alle Palestijnse gevangenen in Israël, tussen de 5.900 tot 8.000, vrij gelaten worden.

Opperrabijn vreest jodenhaat Marokkanen

Opperrabbijn Jona Metzger uit Israël heeft zich afgelopen vrijdag tijdens een kort bezoek aan Amsterdam bezorgd uitgelaten over de toenemende jodenhaat onder Marokkanen in Europa. Metzger werd eerder dit jaar voor een periode van 10 jaar gekozen tot opperrabbijn van de asjkenazische joden in Israël, dat zijn de joden die oorspronkelijk uit Oost-Europa komen.

De bezorgdheid van Metzger wat betreft de jodenhaat geldt vooral de moslimgemeenschappen in Antwerpen en Brussel. België is de thuisbasis van de Arabisch-Europese Liga (AEL), de moslimbeweging van Dyab Abou Jahjah die onder meer afschaffing van de staat Israël bepleit.

Dat de AEL tegen Israël is, is een grote fout volgens Metzger: ,,Er zijn ook joden die geboren zijn in Marokko, maar de huidige generatie Europese Marokkanen kent die generatie niet''. Hij zei dat veel moslims zich niet realiseren hoe het is om iedere keer als je in Israël met de bus reist, te moeten controleren of er een bom onder je stoel ligt.

Column: Het Product Marcel Verreck

Soms, heel soms ben ik oprecht trots. Zoals nu. Je hebt iets besteld op internet en het wachten duurt en duurt. Maar dan eindelijk is daar het verlossende bericht. Hij is er! De column die je besteld had bij een BN-er. En wat voor één! Elke donderdag kluistert hij luttele miljoenen luisteraars aan de radio wanneer hij met schelle stem zijn column voor Stenders Vroeg door de ether knalt. Hoog zijn de verwachtingen dan ook gestemd bij dit wonder van het woord, de keel der kelen; Dames en heren, mag ik een warm applaus voor de Gastcolumn van... Marcel Verreck.

[F1] Uitslag GP Frankrijk

Ralf Schumacher heeft zojuist de Grote Prijs van Frankrijk op zijn naam geschreven. De van pole gestartte Duitser behaalde daarmee zijn tweede overwinning op rij.

Juan Pablo Montoya werd tweede, Michael Schumacher derde. Jos Verstappen eindigde op de zestiende plaats, na problemen in de laatste raceronde met zijn linker voorwiel en een loshangende uitlaat.

De volledige uitslag is over een tiental minuten te lezen op de FOK! F1manager.

Uitslag GP Frankrijk

Ralf Schumacher heeft zojuist de Grote Prijs van Frankrijk op zijn naam geschreven. De van pole gestartte Duitser behaalde daarmee zijn tweede overwinning op rij.

Juan Pablo Montoya werd tweede, Michael Schumacher derde. Jos Verstappen eindigde op de zestiende plaats, na problemen in de laatste raceronde met zijn linker voorwiel en een loshangende uitlaat.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Ralf SchumacherBMW Williams F11:30:49,213
2Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1+ 13,813
3Michael SchumacherScuderia Ferrari+ 19,568
4Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+ 38,047
5David CoulthardMcLaren Mercedes+ 40,289
6Mark WebberJaguar Racing+ 1:06,380
7Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+ 1 ronde
8Olivier PanisToyota Racing+ 1 ronde
9Jacques VilleneuveBAR Honda+ 1 ronde
10Antonio PizzoniaJaguar Racing+ 1 ronde
11Cristiano da MattaToyota Racing+ 1 ronde
12Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas+ 2 ronden
13Nick HeidfeldSauber Petronas+ 2 ronden
14Justin WilsonMinardi F1+ 3 ronden
15Ralph FirmanJordan Ford+ 3 ronden
16Jos VerstappenMinardi+ 4 ronden
-Jarno TrulliRenault F1motor
-Fernando AlonsoRenault F1motor
-Giancarlo FisichellaJordan Fordmotor
-Jenson ButtonBAR Hondageen benzine

De punten worden deze avond/nacht weer berekend.

Politie zwicht voor intimidatie

De politie buigt vaker dan men toegeeft voor bedreiging en intimidatie door verdachten. Soms worden zaken bewust opgegeven door de leiding van korpsen om hun agenten te beschermen. Dat blijkt uit diverse gesprekken tussen vertegenwoordigers van politie en Justitie en het Limburgs Dagblad.

Er zijn geen cijfers bekend om dit te bewijzen, maar intimidatie door criminelen is volgens hoge functionarissen bij de politie geen uitzondering. Er zijn zaken bekend waar rechercheurs gevolgd worden, en, vooral 's nachts, op straat of over de telefoon allerlei bedreigingen te horen krijgen. Eén rechercheur verklaarde altijd een pistool bij zich te hebben, uit angst voor criminelen die wraak willen. "Ik heb genoeg figuren voor jaren weggestopt die hebben gedreigd dat ze ooit de rekening komen vereffenen."

Ook bij Justitie vinden bedreigingen plaats. Rechters en officieren van Justitie zien vaak hoe verdachten of mensen op de publieke tribune gebaren maken als het doorsnijden van iemands keel of het afvuren van een wapen. "Het gebeurt. We houden het niet bij, maar als we ervan horen, nemen we meteen actie richting de dader," aldus commissaris M. Christophe van politiekorps Amsterdam-Amstelland.

Afgelopen februari was er sprake van een serieuze bedreiging aan het adres van een Maastrichtse rechter, die daarna politiebeveiliging kreeg. De man kreeg 's avonds thuis telefoon. "Iemand meldde dat er in een bepaalde groepering een halve kilo coke was geboden om mij dood te schieten. Dat komt dus neer op het inschakelen van een huurmoordenaar."

Af en toe ziet de politie zich gedwongen om een zaak te laten lopen, met het oog op de veiligheid van hun agenten. Henk Jansen, projectleider van het landelijk bureau recherche, geeft een voorbeeld: "Bij een infiltratie op een woonwagenkamp in Dordrecht wilde een advocaat een hele sectie leden van een observatieteam op de zitting laten verschijnen. Zoiets weigeren we. Dan verklaart de rechter onze zaak maar niet-ontvankelijk."

R. Keijdener, woordvoerder van de politie Limburg-Zuid, ontkent dat er onderzoeken gestopt worden vanwege bedreigingen. Hij herinnert zich ook geen ernstige bedreigingen van politiemensen in zijn omgeving. Woordvoerster A. van Mersbergen van de politie Limburg-Noord zegt hetzelfde. "Wel kan in zo'n geval iemand anders op een bende afgestuurd worden."

Stankoverlast door brand in Amsterdam

Mr_Rammstein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een hevige brand in een loods aan de Tijmmuiden in het havengebied van Amsterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag gezorgd voor stankoverlast in de stad, die enkele uren aanhield. Sommige inwoners klaagden bovendien over ademhalingsmoeilijkheden, hoewel geen gevaarlijke stoffen waargenomen zijn.

De loods, bestaande uit metaal en steen, is volledig uitgebrand en staat op instorten. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan en wat de schade is. Rond drie uur 's nachts kreeg de brandweer de melding binnen, om 6 uur 's ochtends was de brand onder controle. De rookwolk is echter nog duidelijk te zien. Door het windstille weer verplaatst deze zich nauwelijks.

Flitspaal Helmond was van slag

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 900 mensen die in april en mei in Helmond geflitst zijn voor te hard rijden, hoeven geen boete te betalen. De betreffende flitspaal bleek namelijk niet naar behoren te werken.

Niet alleen mensen die daadwerkelijk te hard reden kregen een bekeuring, ook mensen die zich keurig aan de maximumsnelheid hielden, kregen fikse boetes thuisgestuurd.

Maier overleeft ook proloog

Skier Herman Maier kwam gister als eerste over de streep, hoewel niet opgenomen in het klassement stond hij zo toch even bovenaan.

Maier was uitgenodigd om honderd jaar Tour luister bij te zetten. De tweevoudig olympisch kampioen reed een niet onverdienstelijke tijdrit. Hij kwam uit op een tijd van 8':40'', op nog geen anderhalve minuut van winnaar Bradley Mc Gee. De nummer laatst, de Italiaan Alessandro Bertolini, hield maar acht seconden over op de skier. Maier was zelf zeer tevreden en opgetogen over zijn start. Het was onvergetelijk. "Na twee kilometer was ik al kapot. Met een beetje trainen zou ik hier zeker een halve minuut sneller zijn geweest, bovendien was ik wel een klein beetje bang".

Gasexplosie op camping in Uitdam

chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een camping aan de Uitdammerdijk in Uitdam (Noord-Holland) heeft zich vanochtend rond kwart voor negen een gasexplosie voorgedaan. Deze vond plaats in een badgebouw.

Volgens de brandweer raakte slechts één persoon licht gewond. In het pand, dat totaal vernield is, waren op het moment van de ontploffing vier mensen aanwezig. De exacte oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Testosteron voor vrouwen in Britse Parlement

Obli had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Britse weekblad "The New Statesman" zijn minstens vijf van de 118 vrouwen in het Britse Parlement behandeld met testosteronimplantaten. Het doel hiervan is sterker te staan in de verbale duels met de mannelijke collega's.

Een Londense gynaecoloog geeft aan dat de vrouwen denken dat een grote hoeveelheid van het mannelijke hormoon leidt tot meer kracht en assertiviteit. De arts bracht vlak onder de huid kogeltjes aan, die de testosteron in de bloedbaan stuwen. De vrouwen gaven hierna aan een verhoogde assertiviteit te hebben, een toegenomen zelfvertrouwen en een sterker libido.

Enorme loonsverhoging regering Zimbabwe

De omstreden president Mugabe van het Afrikaanse land Zimbabwe krijgt ondanks de economische malaise in zijn land een enorme loonsverhoging. Zijn salaris stijgt van 3 miljoen Zimbabwaanse dollars per jaar naar 20,2 miljoen (ongeveer 25.250 Amerikaanse dollars). Daarnaast krijgt Mugabe een toelage van meer dan 2 miljoen. Al met al is dat een stijging van meer dan 600 procent.
Ook de ministers in zijn regering gaan er op vooruit. Zij verdienen nu nog 2,4 miljoen, maar gaan in de toekomst 16,5 miljoen per jaar verdienen.

In Zimbabwe is de economische situatie al jaren zeer slecht. De inflatie is er 300 procent, een van de hoogste percentages ter wereld. Als oorzaak hiervoor wordt het slechte beleid genoemd dat president Mugabe de afgelopen 23 jaar gevoerd heeft. Er wordt geschat dat in Zimbabwe 70 procent van de beroepsbevolking werkloos is, en 80 procent van de bevolking in armoede leeft.

Anderhalf jaar voor gruwelijke mishandelingen

De 45-jarige E.G. uit Zwolle is afgelopen week door de meervoudige kamer van de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar. G. kreeg die straf voor een reeks van gruwelijke mishandelingen van zijn dochter. Tegen de man was twee weken geleden 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk geëist.

G. mishandelde vorig jaar december zijn dochter op beestachtige wijze. De uit Iran afkomstige man ontstak in razernij nadat hij ontdekte dat zijn 17-jarige dochter een vriendje zou hebben. De mishandelingen begonnen op vrijdag en duurden - met tussenpozen - tot na het weekeinde.

Zie verder het nieuwsbericht van twee weken terug.

Wat gaan de Belgen doen?

Het Tourpeloton telt dit jaar acht belgen: Mario Aerts (Telekom), Christophe Brandt, Axel Merckx, Rik Verbrugghe, Serge Baguet and Hans De Clercq (allen Lotto-Domo), Kurt Van De Wouwer (Quick.Step-Davitamon) en Marc Wauters (Rabobank). Wat gaan ze presteren?

De krant Het Laatste Nieuws vroeg de renners vooraf wat ze er van dachten.
Mario Aerts zal knechten voor Team Telekom. Aerts denkt in de bergen er zelf tussen uit te mogen. Hij vreest de eerste 'transitweek'. Die week is meer iets voor Belgen als Serge Baguet en Axel Merck.
Lotto - Domo is de hoop van de zuiderburen. Christophe Brandt hoopt heel de bergen te bereiken en zich daar te verbeteren. Brandt: "je valt zeker een keer in de Tour, de kunst is niets te breken". Hans De Clercq hoopt Parijs te halen, hij heeft geen buitensporige ambities als knecht. Als hij de eerste twee bergetappes overleeft, zal het hem 80% zeker lukken. Als kopman Robbie Mc Ewen 'groen' heeft in Parijs is zijn Tour geslaagd. Serge Baguet hoopt als oud ritwinnaar (2001, 17e etappe naar Montluçon) op een nieuwe zege, maar is ook tevreden als hij een rol heeft in een etappezege. Rik Verbrugghe tenslotte hoopt op een ritzege. Als hij goede benen heeft, zit er wellicht voor hem ook een mooi klassement in.
Bij het Belgische Quick Step - Davitamon is Kurt Van De Wouwer opvallend de enige Belg. Hij zal Richard Virenque mede aan de bergtrui moeten helpen. Hij zal ook voor eigen succes kunnen rijden, maar hij kent zijn beperkingen: "als ik samen met Armstrong aan de voet van de laatste klim ben, weet ik dat het te laat is".
Marc Wauters van Rabobank is all-rounder. Hij zal de ploeg trekken in de ploegentijdrit, de sprinters en klimmers brengen en tevens pogen er bij ontsnappingen bij te zijn. Een schouderklopje van de ploegleiders in Parijs en een eigen etappesucces zijn zijn doelen.

Leblanc: verdrag met Basken wellicht fout

De Tourorganisatie heeft met de Franse tak van de in Spanje verboden separatistische Baskische partij Batasuna een verdrag gesloten. Achteraf misschien toch een vergissing, aldus Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc

Het verdrag geldt de 16e etappe als de Tour de Baskische regio aandoet in de etappe van Pau naar Bayonne. Bij die etappe zullen teksten op het podium in zowel het Frans als het Baskisch te volgen zijn. Spanje is kwaad over de overeenkomst met de in haar ogen terroristische organisatie. Leblanc geeft toe dat de directie van de Tour zich er ook ongemakkelijk bij voelt en dat het wellicht een foutieve beslissing is geweest. Leblanc zegt begrepen te hebben dat van de twee organisaties die het verzoek hadden ingediend, er een was die banden had met een criminele of terroristische organisatie. De Tour had eerder in 1996 een dergelijke overeenkomst gesloten toen de Tour in Hendaye kwam. De Tour staat positief tegenover een organisatie, die zich inzet voor het behoud van de Baskische taal, de directie heeft daarom het verdrag van 1996 voor dit jaar overgenomen, aldus Leblanc. "Ik hoop niet dat Spanje dit als een verdrag met een criminele organisatie ziet."

189 gewonden na explosies Turkije

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker 189 mensen zijn gisteravond bij een grote explosie in een pompstation in de Turkse hoofdstad gewond geraakt. Van hen zijn er zeker zes ernstig aan toe. De gewonden zijn naar een tiental ziekenhuizen vervoerd.

De eerste explosie vond plaats bij het lossen van gas. Er ontstond een enorme vuurbal en er volgden nog diverse explosies. Er ontstond een brand die oversloeg op omliggende gebouwen. De explosies gingen vervolgens nog drie kwartier door.

Op het moment van de explosies vierden driehonderd mensen een bruiloftsfeest in een zaal boven het pompstation. De directe omgeving van het gebouw is geëvacueerd. Premier Erdogan heeft een onderzoek ingesteld naar de reden waarom een trouwzaal pal boven een pompstation was gevestigd.

'Mc Gee koopt biertje voor Millar'

Mc Gee won gister de proloog met een fractie van een seconde van David Millar (Cof) die onderweg zijn ketting moest terugleggen. Mc Gee zegt Millar daarom een biertje te gunnen.

Millar had vooraf vol zelfvertrouwen gezegd dat het parcours hem lag, alleen de gaten in de straat verontrustten hem. Die gaten werden hem waarschijnlijk fataal, toen zijn ketting er af liep. Uiteindelijk kwam hij achthonderste te kort op Mc Gee. Vooraf had hij gezegd enkel bang te zijn om te verliezen, dat deed hij dan. Mc Gee voelde met hem mee: "hij is een geweldige vent, je wenst niemand toe dat zoiets gebeurt, ik zal maar een biertje voor hem kopen."
Ook Mc Gee had onderweg pech, hij finishte met een leeglopende achterband. Mc Gee daarover: "zelfs een lek in de laatste 400 meter kon me niet uit mijn ritme halen".

Ullrich: winst eenvoudiger dan kind krijgen

Jan Ullrich zei nog juist voor de Tourstart dat het winnen van de Tour eenvoudiger is als het krijgen van een kind voor zijn vrouw. Ullrich en zijn vrouw kregen afgelopen week een dochter.

Jan Ullrich zegt met hunkering uit te zien naar de Tour, hij zat afgelopen jaar maar voor de tv te kijken. Hij had niet gedacht nu alweer fit te zijn en te zullen starten. Hij is ontzettend gelukkig, vooral ook door zijn dochtertje. Zijn twee vrouwen geven Ullrich uiterste motivatie.
Ullrich vertrekt met het idee dat er een goed klassement te rijden valt. Mocht dat niet lukken, dan zou hij graag de bolletjestrui willen veroveren. De bergprijs staat ook hoog op zijn lijstje. De eerste etappes zijn voor hem maatgevend. Als het 'der Jan' slecht mocht vergaan, stelt hij zijn doelen bij. Hij zou dan op etappezeges gaan koersen. Wat betreft de concurrentie met Armstrong zei Ullrich het volgende: "ik heb mijn huiswerk gemaakt, nu hoop ik op loon."

Festivalnieuws: North Sea Jazz, 5 Days Off

North Sea Jazz
Isaac Hayes en Common hebben afgezegd voor het North Sea Jazz festival. Het is de derde keer op rij dat Hayes niet komt opdagen. Common heeft de gehele Europese toernee afgezegd. Positive Black Soul en Incognito zullen de twee uitgevallen acts vervangen. Nort Sea Jazz vindt plaats op 11, 12 en 13 juli in Den Haag.

5Days Off
16 juli begint het meerdaagse indoor dance-event 5 Days Off. Vijf nachten lang kunnen dance-liefhebberss terecht in beide zalen van de Melkweg in Amsterdam, voor optredens van ondermeer: Audio Bullys, T. Raumschmiere, 2 Many D.J.'s, Chicks on Speed, Darren Emerson en Tim Deluxe.

Topcrimineel in A'dam opgepakt [Update]

De Amsterdamse politie heeft gisteren in het centrum van de hoofdstad topcrimineel Koos R. aangehouden wegens mishandeling. R. stond in het verleden bekend als de rechterhand van één van Nederlands grootste misdadigers, de leider van de beruchte Octopus-drugsbende Johan V., alias de Hakkelaar.

R. kwam vorig jaar uitgebreid aan bod in een programma van Peter R. De Vries. De misdaadverslaggever ontdekte dat R. op het dodenlijstje stond van de Brabantse crimineel A.K. uit Oss. Die zou destijds vanuit de gevangenis, tijdens een weekeindverlof, twee huurmoorden hebben beraamd op Koos R. en diens broer Martin. De crimineel uit Oss wilde de broers R. uit de weg ruimen om het monopolie op de Brabantse misdaadmarkt te verkrijgen.

Overigens arresteerde de Amsterdamse politie gisterochtend opnieuw oud-Heineken ontvoerder Willem Holleeder. Net als eerder deze week werd hij weer snel vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Volgens een woordvoerster van de politie was er informatie dat er wapens zouden liggen in een auto op de Keizersgracht. In deze auto bleek de ex-Heineken ontvoerder te zitten. De politie vond in de auto wel een geheime bergplaats, maar geen wapens.

De 43-jarige metgezel van Holleeder, Dino S., die afgelopen woensdag samen met hem werd opgepakt zit nog wel vast. Bij S. werden twee automatische pistolen aangetroffen.

Update 13:01

Het ANP radionieuws meldt zojuist dat Koos R. na verhoor is vrijgelaten.

Gewonden bij aanslag in Delfgauw [Update]

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is rond negen uur een soort van brandbom naar binnen gegooid in een woning aan de Heemraadstraat te Delfgauw (gemeente Pijnacker). Er vielen vijf gewonden, waarvan de zwaartste, de vrouw des huizes, in kritieke toestand is overgebracht naar een brandwondencentrum. De andere, lichtgewonden, zijn haar kinderen (10 en 11 jaar oud) en haar ouders.

Update 13:00

De politie meldt dat het motief voor de aanslag waarschijnlijk in de relationele sfeer gezocht moet worden. Justitie was op de hoogte van problemen in of rond het gezin, maar wil daar verder niets over zeggen.

De vrouw ligt in kritieke toestand in het Rotterdamse brandwondencentrum.

Man koopt eigen gestolen fiets terug

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vannacht baalde een 21-jarige man uit Veldhoven in de stad toen hij ontdekte dat zijn fiets was gestolen. Toen hij rondliep kwamen er drie mannen aan die vroegen: "Fiets kopen? Fiets kopen?". Tot zijn verbazing was het zijn eigen fiets.

De man eiste zijn fiets terug, maar een van de drie mannen wilde er toch geld voor vangen. Daarna zijn de drie gevlucht. De man heeft de politie er bij gehaald, en die wist een 35-jarige inwoner uit Eindhoven te pakken, en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie verdenkt hen van de fietsendiefstal.

Nederland 5e plek met beste leefvoorwaarden

Fogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VN maakt ieder jaar een lijst met landen (Human Development Index) waarop staat welke landen de beste leefvoorwaarden hebben. Aanstaande dinsdag komt het rapport voor het jaar 2003 weer uit, maar nu is het volgende lijstje bekend:

1) Noorwegen
2) IJsland
3) Zweden
4) Australie
5) Nederland
6) Belgie
7) USA
8) Canada

In deze lijst tellen de volgende zaken mee: gemiddelde leeftijd, opleiding, gezondheid, inkomen, armoede en milieu. Het Bruto Nationale Produkt telt ook mee.

Het Canadese nieuwsbureau Canadian Press heeft al bij voorbaat hand kunnen leggen op deze resultaten. De Canadezen zijn namelijk erg verontrust dat ze nu op de achtste plaats staan, terwijl dat in 1992 nog de eerste plaats was. Vooral de leefomstandigheden van de oerbevolking van het land trekt het gemiddelde omlaag. Noorwegen staat overigens voor de 3e keer op een rij op de eerste plaats.

Van de 175 landen die op de lijst staan, zijn de laatste 25 allemaal in Afrika. Sierra Leone ligt op de laatste plek, vooral vanwege de gemiddelde leeftijd van slechts 34 jaar.

Aanstaande dinsdag wordt het rapport gepubliceerd op hdr.undp.org

De eerste punten!

De echte wieler-diehards wisten het natuurlijk al iets langer; na een avond oponthoud zijn de punten berekend. Allereerst zijn de juiste teams weer vastgesteld, de bug is dus verholpen. Hierna is de uitslag ingevoerd.

wicker was de eerste etappe veruit de beste. Hij of zij sprokkelde 243 punten bij elkaar. Bij de subleagues was hoextra het beste met gemiddeld 188 punten.

Je kunt vanaf nu elke dag wisselen tot 10.00 uur voor de etappe van die dag.

Veel succes de komende Tour!

De redactie

De onderstaande etappes telden deze proloog mee in de manager:

Etappeuitslag

1Bradley Mc Gee (Aus)FDJeux.com
2David Millar (GBr)Cofidis, Credit Par Telephone
3Haimar Zubeldia (Spa)Euskaltel-Euskadi
4Jan Ullrich (Ger)Team Bianchi
5Victor Hugo Pena (Col)US Postal-Berry Floor
6Tyler Hamilton (USA)Team CSC
7Lance Armstrong (USA)US Postal-Berry Floor
8Joseba Beloki (Spa)ONCE-Eroski
9Santiago Botero (Col)Team Telekom
10Vjatceslav Ekimov (Rus)US Postal-Berry Floor
11Michael Rich (Ger)Gerolsteiner
12Levi Leipheimer (USA)Rabobank
13George Hincapie (USA)US Postal-Berry Floor
14Vladimir Karpets (Rus)iBanesto.com
15Mikel Astarloza (Spa)Ag2R Prevoyance
16José Enrique Gutierrez (Spa)Kelme-Costa Blanca
17Laszlo Bodrogi (Hun)Quick.Step-Davitamon
18Thor Hushovd (Nor)Credit Agricole
19Michael Rogers (Aus)Quick.Step-Davitamon
20Laurent Brochard (Fra)Ag2R Prevoyance

Gele trui

1Bradley Mc Gee (Aus)FDJeux.com
2David Millar (GBr)Cofidis, Credit Par Telephone
3Haimar Zubeldia (Spa)Euskaltel-Euskadi
4Jan Ullrich (Ger)Team Bianchi
5Victor Hugo Pena (Col)US Postal-Berry Floor
6Tyler Hamilton (USA)Team CSC
7Lance Armstrong (USA)US Postal-Berry Floor
8Joseba Beloki (Spa)ONCE-Eroski
9Santiago Botero (Col)Team Telekom
10Vjatceslav Ekimov (Rus)US Postal-Berry Floor

Groene trui

1Bradley Mc Gee (Aus)FDJeux.com
2David Millar (GBr)Cofidis, Credit Par Telephone
3Haimar Zubeldia (Spa)Euskaltel-Euskadi
4Jan Ullrich (Ger)Team Bianchi
5Victor Hugo Pena (Col)US Postal-Berry Floor

Jongerenklassement

1Vladimir Karpets (Rus)iBanesto.com
2Mikel Astarzola (Spa)Ag2R Prevoyance
3Thor Hushovd (Nor)Credit Agricole

Wielinga niet tevreden

Nederlands klimtalent Remmert Wielinga was niet tevreden over zijn proloog. De Eindhovenaar werd 104e met een tijd van 7':58''.

"Ik had van mezelf meer verwacht": aldus Rabobank-renner Wielinga hoestend -het proloogkuchje- na de proloog. Het fietsen over de kasseien ging hem zwaar af. Hij had voorts last van een droge keel. Het was alsof er een vogeltje in zijn mond was gevlogen. Het eindresultaat, op 32 seconden van winnaarMc Gee, viel hem tenslotte nog erg mee. Wielinga vertelde eerder van zijn ambitie om deze tour de witte trui van het jongerenklassement te veroveren. Zijn debuut vandaag vlakt hem absoluut niet uit.

'Petro' ook volgend seizoen bij RKC

Zjelko Petrovic zal toch een jaar langer bij RKC Waalwijk kunnen voetballen. De Joegoslaaf tekent een nieuw eenjarig contract.

De 37-jarige midenvelder wilde 'gratis en voor niets' voetballen voor RKC Waalwijk, maar de club zag geen geld meer op de begroting voor de 'oude' Joegoslaaf. In de media opperde de middenvelder dat hij dan maar de fietsenstalling zou gaan schoonmaken. De verkoop van keeper Rob van Dijk aan PSV gaf RKC Waalwijk echter wat financiele ruimte.
Petrovic zal niet alleen als speler blijven, hij gaat ook deel uitmaken van de technisch staf en zal Adri Bogers gaan assisteren bij de selectie van Jong RKC. Vooral coach Martin Jol zou zich sterk hebben gemaakt voor het nieuwe contract van Petrovic. Jol in het Brabants Dagblad: "hij is belangrijk voor de hiërarchie in de kleedkamer".

Willem II wint voor intertoto

Willem II heeft in de tweede ronde van de Intertoto Cup thuis met 2-1 van het Zwitserse FC Will gewonnen.

De Tilburgers zijn als eerste Nederlandse club weer vol in bedrijf. De ploeg had het tegen de Zwitsers niet overdreven gemakkelijk. Wel kwam het al na negen minuten 1-0 voor door een treffer van Tarik Sektioui. De Zwitsers maakte op het halfuur gelijk via Davide Callà. Na rust was Willem II iets beter en dat wist het om te zetten in een overwinning. Van de penaltystip was het Denny Landzaat die de zelf verdiende strafschop binnenschoot. De return is volgende week zaterdag in Zwitserland. De winnaar van de confrontatie treft in de volgende ronde de winnaar van Sloboda - Lierse SK (1-0).

Ajax koopt Wesley Sonck

Met de centjes uit de Champions League heeft Ajax een investering gedaan voor de komende seizoenen, Wesley Sonck van RC Genk en Belgisch topscorer komt naar de hoofdstad.

De 24-jarige spits zal zondag in Amsterdam aan een medische keuring worden onderworpen en bij goedkeuring een vijfjarig contract kunnen tekenen. Sonck scoorde afgelopen seizoen 30 maal in de Belgische Jupiler League. De Amsterdammers hebben geruime tijd onderhandeld met Genk over de koopsom. Uiteindelijk zou Sonck volgens de Belgische pers Ajax vijf miljoen euro hebben gekost. Aaron Mokoena en Paul Kpaka, die afgelopen jaar volgens een samenwerkings- overeenkomst bij Germinal Beerschot Antwerpen speelden, maken voorts onderdeel uit van de transfer. Verdediger Mokoena tekent een driejarig contract bij Genk. Van talent Kpaka is de precieze verbintenis niet bekend.
Sonck vervangt bij Ajax Mido, die naar Marseille vertrekt. De spits liet via zijn website weten nu ook zelf akkoord te zijn met die club. Trainer Koeman hoopt dat Sonck doet, wat Ibrahimovic afgelopen seizoen naliet, veel scoren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.