Vos gaat niet in op aanbod

Dat het in de voetbalwereld allemaal minder wordt is nu wel een vaststaand feit. Bij RBC is dit ook het geval maar boegbeeld Vos gaat niet akkoort met de verlaging.

De aanvaller heeft een aanbieding gekregen van de club uit Roosendaal. Vos mag voor 25 procent minder dan zijn huidige contract nog een jaar bij RBC Roosendaal spelen.
Maar die aanbieding legt de spits resoluut naast zich neer. Hij tekende maandag zijn ontslagbrief. Het deed de aanvaller pijn in het hart.

Voor de 34-jarige aanvaller kwam de contractverlaging van de club bovendien als een donderslag bij heldere hemel. Immers, het trio Meppelink, Maaskant en Van der Kraan had hem een week geleden nog voorgespiegeld dat hij zelf mocht bepalen of hij nog een jaar bij RBC Roosendaal zou willen spelen. Want: 'Dat heeft hij verdiend. Hij heeft zoveel betekend voor de club', aldus het trio.

Henk Vos voelde zich op zijn beurt nog fit genoeg en deelde de club mee dat hij nog graag een jaar verder wilde. Dat de club daarbij 25 procent van zijn huidige salaris afhaalde, bevreemdde hem echter zeer. En snappen doet hij het nog steeds niet.
'Ik ben een boegbeeld, zeggen ze', aldus Vos in BN De Stem. 'Ze willen mijn foto op de nieuwe seizoenkaarten. Maar financieel komt dat allemaal niet tot uiting.
Terwijl het verschil tussen hun aanbod en mijn vraag nu minimaal is, duizend bruto per maand. Waar hebben we het over?'

Overigens kwam ook clubtopscorer Geert den Ouden niet tot een akkoord met RBC Roosendaal. Ook hij kreeg een verlaagde aanbieding voorgelegd. 'Zo'n jongen verdient meer dan wat RBC hem nu voorspiegelt. Geert komt altijd wel onderdak. Hij is 26, in topvorm en transfervrij. Dat is wat waard', aldus zijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen in BN De Stem.