FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 april 2003

1 april op de FOK! Frontpage

Zoals de meesten wel doorgehad zullen hebben: niet alles was wat het leek, vandaag op de Frontpage.

We begonnen vannacht al met de melding dat Saddam een fortuin bij elkaar had gegokt. De Russen onder ons zullen in de gaten hebben gehad dat er op de bronsite iets heel anders stond te lezen (wat precies is ook ons onbekend).

Vanmiddag meldden we dat de politie, in samenwerking met de Amerikaanse overheid en de RIAA, KaZaA-gebruikers wil gaan oppakken en uitleveren aan de VS. Ook dit was uiteraard een 1 aprilgrap. Diverse users merkten dan ook op dat een aantal in het nieuwsbericht gemelde feiten niet mogelijk waren.

Het nieuws van vanavond, dat Microsoft waarschuwt voor roestende e-mails, was uiteraard ook een 1 aprilgrap. Gelukkig zit je veter op dit moment gewoon weer vast en hoef je niet meer te kijken naar opgegeten boterhammen. 1 april is weer over. Tot volgend jaar?

Microsoft waarschuwt voor roestende e-mails

Cybpraetorian had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft gewaarschuwd voor schade die te lang bewaarde e-mails kunnen veroorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat klanten die e-mails te lang bewaren ernstige problemen met hun CPU kunnen krijgen.

Microsoft ontving van klanten honderden klachten, die door experts zijn onderzocht. Bij uitgebreide inspecties van de PC's bleek dat roest de oorzaak van de problemen was. De problemen bestonden uit crashes en voortdurende foutmeldingen.

Na vergelijking van de onderzoeksrapporten kwam aan het licht dat alle gedupeerden allemaal e-mails van elf maanden oud bewaarden. Analyse toonde aan dat hieruit de schade bleek te zijn ontstaan.

Microsoft heeft onmiddelijk een programma ontwikkeld dat de roest kan tegen gaan. Voor meer informatie en het downloaden van de Rusty Mail Protector klik hier.

Extra Prijs DTM Race Driver Prijsvraag

Extra Prijs!
Namens JP Art mogen wij aan de prijsvraag van deze week, waarin je kans maakt op 1 van de drie DTM Race Driver Games, een extra prijs toevoegen. En wat voor een prijs! Een schitterende DTM Litho! En nee, dit is geen 1 april grap.



Dit is een speciale litho op canvasdoek van 40 x 60 cm, waarvan er maar 10 vervaardigd zijn. De litho heeft een waarde van 75,00 euro.

Over JP Art
Als telg uit een kunstzinnige familie begon Johan Pluister begin jaren '80 met de Art van airbrushen. Zijn eerste airbrush werken hadden als onderwerp stillevens en dier(en) portretten.

Johan als echte formule 1 fan begon zich meer en meer toe te leggen op het airbrushen van formule 1 coureurs en hun bolides. Eerst nog met behulp van maskeerfilm, begon Johan zich in een later stadium toe te leggen op het werken uit de vrije hand (z.g. free-hand) en creëerde daarmee een eigen stijl.

Dat dit aansloeg bleek uit het feit dat Johan van allerlei Nederlandse coureurs en teams verzoeken kreeg om speciale airbrushes van hun bolides te maken.

De afgelopen jaren heeft Johan diverse demonstraties op belangrijke autosportbeurzen gegeven, onder andere op de jaarlijkse beurs "Speed & Design" te Utrecht. In opdracht van het blad F1 Racing en de autosalon in Brussel heeft Johan van verschillende autocoureurs, waaronder Patrick
Huisman, Pedro Diniz, Cristian Albertsen en Jan Lammers, schitterende airbrush schilderijen gemaakt.



Voor meer informatie kijk op de website van JP Art.

Rede te meer om mee te doen met de Fok! Prijsvraag van deze week.

Van Basten en Gullit beste 'aanvallersduo'

Volgens de lezers van de Italiaanse krant Corriere della Sera zijn Ruud Gullit en Marco van Basten nog altijd het beste spitsenduo dat ooit in de Serie A speelde.

Beide Nederlandse aanvallers stonden eind jaren tachtig en begin jaren negentig onder contract bij AC Milan.

Van de 2000 deelnemers aan het lezersonderzoek gaf 23,3 procent zijn stem aan Gullit en Van Basten. De Italianen Francesco Totti en Christian Vieri, het aanvalsduo van de Squadra Azzurra, kreeg 17,8 procent van de stemmen. De derde plaats was weggelegd voor Diego Maradona en Careca.

NAC Breda laat zeven spelers vertrekken

Bij NAC moeten minstens zeven spelers op zoek naar een andere werkgever.

Zeven spelers hebben te horen gekregen dat NAC Breda hen geen nieuw contract aanbied en dat eind van het seizoen hun verblijf bij NAC erop zit. Van Mark Schenning loopt ook het contact af maar er zijn berichten dat NAC hem wel graag een nieuw contract aanbied.

De zeven spelers die moeten vertrekken zijn Rick Versteeg, Kofi Mensah, Regillio Simons, Jean Philip Becht, Chedric Seedorf, Casper Ketting en Peter Zois. Allen kwamen dit seizoen niet al te vaak in aanmerking voor een basisplaats. Simons speelt op huurbasis bij Willem II.

Voetbal: Bezem door selectie De Graafschap

Voetbalclub de Graafschap heeft dinsdag laten weten dat zes spelerscontracten niet verlengd worden. Het gaat om de contracten van Peter van Vossen, Jan Vreman, John van den Brom, Martijn Besselink, Rody Turpijn en Arno Splinter.

Van Vossen mag uitkijken naar een andere club; de ex-international komt dit seizoen maar moeilijk tot scoren voor de club uit Doetinchem.

'Mister de Graafschap' Jan Vreman, maakt al sinds 1986 deel uit van de selectie. De 37-jarige verdediger gaat deel uitmaken van de technische staf van de 'superboeren'.

John van den Brom, sinds drie jaar deel uitmakend van de Graafschap, blijft bij de club als hoofd scouting. Daarnaast wordt hij trainer van hoofdklasser Bennekom.

Besselink was vorig seizoen nog uitgeleend aan Eindhoven en keerde dit seizoen terug. Turpijn en Splinter haalden het beide niet bij Ajax en zijn nu ook overbodig geworden bij de Graafschap.

Meer voetbalnieuws lees je op de FOK! Voetbalmanager!

Duits jongetje vermoord; zusje nog spoorloos

ChrisJX (herschreven), Butt_Plugg en sjefklerken hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermorgen is het lichaam van de 11-jarige Tom Spreeberg uit Eschweiler (bij Aken, Duitsland) gevonden. Uit sectie is gebleken dat het jongetje waarschijnlijk door wurging om het leven is gekomen.

Het jongetje werd sinds zondagavond, samen met zijn 9-jarige zusje Sonja, vermist. De twee kinderen verdwenen spoorloos nadat ze in een voormalig mijngebied in hun woonomgeving hadden gespeeld. Toen de kinderen niet op tijd thuiskwamen, belden hun ouders de politie waarop deze een grote zoekactie startte.

Het lichaam van het jongetje werd op een parkeerplaats in de bossen tussen de dorpen Zweifall en Mulartshütte, twintig kilometer van de woonplaats van de twee kinderen, gevonden. De zoektocht naar zijn zusje wordt onverminderd voortgezet.

Rusland wil niet naar Georgie

Rusland weigert om de interland van 30 april in en tegen Georgie te spelen, dit naar aanleiding van een incident tijdens het duel Georgie-Wales van afgelopen weekend.

De UEFA heeft naar dat duel een onderzoek ingesteld. Fans van de Georgische ploeg zouden messen op het veld gegooid hebben. Ook zou doelman Shay Given een fles wodka tegen de paal hebben zien slaan. Op tv-beeld was onder meer te zien dat de scheidsrechter aan de vierde official een zwitsers zakmes overhandigde.

Zwitserland leidt vooralsnog in groep 10. Nummer twee Rusland hoopt nu dat het duel met Georgie op neutraal terrein doorgang zal vinden.

Drie doden na ontploffing bij DSM Geleen

vosss, Double, Coelho, Pindkaas en Silures hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ontploffing in de melaminefabriek op het terrein van DSM in Geleen zijn vanmiddag drie doden gevallen. Twee anderen raakten gewond en mochten na behandeling naar huis. In verband met de veiligheid zijn de slachtoffers zijn nog niet geborgen.

De ontploffing deed zich rond 12:15 uur voor, toen een zoutoven van 900 graden Celsius werd opgestart. Een DSM-woordvoerder liet weten dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen en dat er geen gevaar is voor de omgeving. Het rampenplan hoefde niet in werking te worden gesteld.

Donna, Seattle (VS) - 31/03

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

En waar is Amnesty International nu?
Ook al ben ik woedend, ik ben al niet eens meer verbaasd dat Irak zelfmoordenaars gebruikt om Amerikaanse soldaten te doden... dat Irak zo’n zieke en wanhopige techniek opneemt als deel van de oorlogvoering. Dit bewijst gewoon dat ze bereid zijn om meedogenloos alles in te zetten, zelfs bedrog, om deze oorlog te winnen.

Menselijke schilden
Terwijl onze soldaten op het slagveld de regels van het oorlogsrecht volgen, proberen de Irakezen op een smerige manier onze positie te verzwakken. Ik las in USA Today, dat verslag doet vanaf het slagveld, dat de Irakezen vrouwen en kinderen gebruiken als menselijke schilden, en dat sommige soldaten burgerkleding droegen om onze troepen te verwarren.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Tonnie, Lahore (Pakistan) - 01/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Anti-Amerikanisme wordt heviger
In het weekend waren er weer "million-men" marsen. Enorme massa's zijn op de been geweest in Karachi, Lahore en Peshawar (waar het anti-Amerikanisme sterk is) en gelukkig zijn ze weer vreedzaam verlopen, vreedzamer dan in veel West- Europese landen. Maar hoe lang zal het duren totdat ook in Pakistan de politie en het leger moeten ingrijpen tijdens demonstraties?

Cartoons worden grimmiger
De politieke tekenaars hier zijn buitengewoon goed. Ik zoek vaak als eerste naar de cartoon in de krant, die geeft humoristisch weer hoe over de situatie gedacht wordt. De tekeningen worden echter steeds grimmiger. De politieke prent in de krant van vandaag toont een wolf met kwijlende bek en een "stars and stripes" hoed op de kop, die tegen een schaap (Irakese volk) zegt: "Ik ben hier om je te bevrijden. Vertrouw maar op me." Die van gisteren liegt er ook niet om: een wanhopig gezinnetje met een baby op de grond zittend naast hun vernielde huis. Tegenover hen een soldaat met geweer, die zegt: "En hoe is het nu met je arm, waar ik gisteren op geschoten heb?" Onderschrift: "Trust building in progress". Eergisteren een prent, die uitbeeldt hoe de bevolking hier denkt: Bush heeft een bloem met nog 4 bloemblaadjes in de ene hand (Iran, Pakistan, Syrië, Noord-Korea), in de andere hand een uitgerukt bloemblaadje Irak. Onderschrift: "Wie volgt?

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Ilona, Tel Aviv (Israël) - 01/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Het kan nog erger
Nee, het is geen grappige dag vandaag. Israël doet niet aan 1-april-moppen. Alhoewel sommige ernstige zaken een grijns op je gezicht kunnen toveren. En daarbij heb ik het over het weigeren van visa door Amerika aan Israeliërs die in bepaalde landen geboren zijn zoals bijvoorbeeld Iran en Irak. Sinds 9/11 wordt iedereen een visum geweigerd uit ‘verdachte’ landen. Aangezien vele Israeliërs geboren zijn in Arabische landen, kan dit problemen veroorzaken. Zo werd vorige week een visum geweigerd aan Rita. Eén van de bekendste zangeressen hier die werd uitgenodigd voor een optreden in New York. Geboren in Iran, dus.........helaas pindakaas. Ook waren er problemen met het verstrekken van een visum voor Shaul Mofaz (Minister van Defensie). Ook geboren in Iran. Nu maar hopen dat in Iran geboren President Katsav binnenkort niet naar Amerika wil......

Vrijwilligers
Het meest opzienbarende nieuws over de oorlog in Irak is hier ongetwijfeld het feit dat er vele Palestijnse vrijwilligers als zelfmoordenaars de grens tussen Syrië en Irak zijn overgestoken. Syrië heeft als enige land in de regio zijn grenzen opengesteld met Irak voor het doorlaten van vrijwilligers. Onlangs nodigde Syrië journalisten uit om te laten zien dat de grens toch echt gesloten was met Irak. Ze logen natuurlijk. Er zijn vele andere, niet officiële doorgangen. De vrijwilligers gaan te voet de grens over en aan Iraakse zijde wachten daar de vrachtwagens.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.

Van Vossen weg bij de Graafschap

Voor de oude garde is bij De Graafschap geen plaats meer. Na dit seizoen vertrekt ook Van Vossen bij de club uit Doetinchem.

De ex-international staat open voor aanbiedingen voor het nieuwe seizoen. De aanvaller krijgt van De Graafschap geen nieuw contract aangeboden. Van Vossen zelf is niet verrast door het besluit van De Graafschap. 'Ik had zelf ook al besloten om niet verder te gaan bij De Graafschap', zei de 34-jarige aanvaller op Omroep Gelderland. Van Vossen kwam in 2001 naar de Vijverberg, waar hij de laatste tijd door rugklachten niet aan spelen toekomt.

De Graafschap gaat ook afscheid nemen van Jan Vreman De 37-jarige verdediger krijgt na achttien jaar trouwe dienst geen nieuw contract. Mister De Graafschap blijft als jeugdtrainer wel verbonden aan de Doetinchemse club.

Sato heeft een contract met Castrol

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

De Japanse BAR test coureur Takuma Sato heeft een sponsor contract voor dit jaar gesloten met het Japande oil bedrijf Castrol.

"Dit is een geweldige deal voor mij," aldus Sato "Castrol is een groot bedrijf met goede producten en is tevens al jaren aktief in de motorsport"

De BAR test coureur die vorig jaar zijn debuut maakte in de Formule 1 bij Jordan, zal oa te zien zijn in advertenties en bij promotie campagnes van Castrol, tevens zal hij samen met voetballer David Beckham optreden als veiligheids ambassadeur voor Castrol`s Japanese Safety Driving Campaign.

De Haan krijgt eigen TV-show

Foppe de Haan gaat vanaf oktober een eigen show op de televisie krijgen. Daarin zal hij geassisteerd worden door Danny Blind


De trainer van de club uit Heerenveen zal vanaf oktober een eigen tv-show gaan presenteren. Vandaag maakte RTL 5 bekend vergevorderde plannen te hebben om vanaf oktober 2003 een nieuw voetbalprogramma uit te gaan zenden.

Het programma zal worden gepresenteerd door Foppe de Haan en het heeft voorlopig de titel "Foppe is Blind". Het programma zou iets geheel nieuws moeten worden, en het is niet de bedoeling dat het een talkshow gaat worden. Wat het precies gaat worden is nog niet bekend gemaakt door RTL5. De Haan zal waarschijnlijk geassisteerd worden door Danny Blind.

Een woordvoerder van Ajax zegt niets te weten over de plannen van Danny Blind, maar geeft aan dat het voor hem geen probleem hoeft te zijn, zijn werkzaamheden bij Ajax te combineren met een televisiecarrière

IB-Groep controleert studiebeurzen

NLBADBOY en Bart hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen de KaZaA gebruikers krijgen het moeilijk de komende tijd. De Informatie Beheer Groep (IBG) wil studenten met dubbele woonadressen aan gaan pakken. De studenten krijgen vaak een uitwonende beurs terwijl ze gewoon in het ouderlijk huis wonen nog. Tijdens een vergelijking van woonadressen bij eerstejaarsstudenten met de basisadministratie van de gemeente bleek dat in het begin van dit jaar ongeveer vijf procent van de studenten een dubbel adres te hebben.

De maand april wordt in mei gecontroleerd, zijn de gegevens nog steeds niet in orde dan volgt een brief naar de student. De in totaal 4830 studenten van de 99.799 eerstejaarsstudenten die een dubbel adres hebben ontvangen 140 euro meer per maand in vergelijking tot studenten die nog in het ouderlijk huis wonen. Studenten die op één juli nogsteeds niet het probleem hebben opgelost krijgen geen uitwonende beurs meer.

KaZaA gebruikers onder vuur

Gedurende invallen over het hele land de komende week hoopt de Nederlandse politie in samenwerking met de Amerikaanse overheid en de Recording Industry Association of America (RIAA) enkele honderden grootverbruikers van het programma 'kaZaA' op te pakken om die vervolgens mogelijk uit te gaan leveren aan de VS. De Nederlandse Stichting BREIN en de RIAA werkten met toestemming van de Nederlandse justitie samen aan deze test. BREIN wilde eigenlijk later dit jaar pas mensen aanpakken, maar "De RIAA bood ons de unieke kans om samen met hun te werken aan deze test en zo de eerder geschatte data van eind 2003 aanzienlijk te vervroegen" aldus Tim Kuik, directeur van de Stichting BREIN.

Al eerder vond er een soortgelijke actie plaats in Denemarken. In Denemarken kregen KaZaA gebruikers echter alleen maar een rekening thuis voor de illegale software die ze bezaten. De aanhouding en uitlevering van Nederlandse KaZaA gebruikers zal worden uitgevoerd als test tussen de Nederlandse en Amerikaanse overheden. De bedoeling is om het illegaal kopiëren van zaken tegen te gaan. Wanneer de actie succesvol blijkt te zijn dan zal de actie herhaald worden in andere landen.

De politie heeft sinds januari 2003 in samenwerking met de Amerikaanse FBI duizenden bestanden aangeboden ter download, variërend van spelletjes tot kantoorsoftware, van mp3's tot films. Ook de KaZaA gebruikers die op grote schaal bestanden aanbieden zijn achterhaald. De RIAA had al eerder aangekondigd dit te willen gaan doen. Op deze manier zijn grote aantallen aanbieders en downloaders van illegale producten geregistreerd.

Grote internet providers zoals @home, Casema, PlanetInternet, Wanadoo en Chello hebben vervolgens in opdracht van het Openbaar Ministerie informatie moeten vrijgeven over honderden gebruikers die verdacht zijn. Het korps landelijke politie diensten (KLPD) hoopt vandaag zeker honderd tot tweehonderd mensen te verrassen achter hun computers. Later in de week zullen nog meer aanhoudingen volgen, de KLPD kon echter nog niet met zekerheid zeggen hoeveel ongeveer. Bij elke aanhouding zal ook al het computermateriaal dat zich op locatie bevindt inbeslag genomen worden voor verder onderzoek.

Alle arrestanten worden komende week gehoord in Nederland en dan zal er per zaak worden bekeken of uitlevering noodzakelijk is of dat de zaak hier in Nederland kan worden behandeld. Dit hangt af van de mate waarin er illegale dingen zijn gedownload en gevonden tijdens de aanhouding. Mensen waartegen voldoende bewijs word gevonden tijdens de arrestatie worden direct aan Amerika uitgeleverd en daar berecht.

Straffen voor het hebben van illegale software in Amerika variëren van tien jaar celstraf tot het vergoeden van alle gederfde inkomsten. De makers van het programma worden binnenkort zelf ook voor de rechter gedaagd. Dit was eerder een probleem omdat het bedrijf zelf niet in de VS is gevestigd.

Irak correspondent zit gewoon in eigen land

De staatsradio van Swaziland heeft haar luisteraars voorgehouden dat ze een correspondent in Irak hadden. De journalist zou vanuit Bagdad over de oorlog bericht doen. In het weekend werd de man echter in Swaziland zelf aangetroffen.

Een lid van het parlement vroeg zich af, "waarom liegen ze het land voor dat de man in Irak zit, terwijl hij vanuit een toilet blijkt uit te zenden." De minister van Informatie, Mntomzima Dlamini, verklaarde een onderzoek in te stellen naar de kwestie.

Schumacher breekt opnieuw het baan record

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

Voor de tweede keer dit jaar heeft Michael Schumacher het baan record op Ferrari's prive circuit Fiorano gebroken tijdens zijn test sessies.

Voor de tweede keer dit jaar heeft Michael Schumacher het baan record op Ferrari's prive circuit Fiorano gebroken tijdens zijn test sessies.

Michael Schumacher en Luca Badoer zijn beiden op het circuit aanwezig voor verschillende tests, Badoer hield zich voornamelijk bezig met electronica test in de F2002 en Schumacher met de algehele ontwikkeling van de F2003-GA.

De duitser reed in totaal 90 ronden in de F2003-GA met als beste tijd 56.338 wat een verbetering was van zijn oude record met bijna een halve seconden, welke hij gezet had in Februari dit jaar met een tijd van 56.786. Sinds het begin van dit jaar heeft Schumacher het baan record op Maranello met bijna 1.2 seconden verbeterd.

[update] Snoei op non-actief

Niet geheel onverwacht heeft Vitesse vandaag besloten haar hoofdtrainer Mike Snoei op non-actief te stellen.

Snoei stelde op 9 maart na de met 1-4 verloren thuiswedstrijd met FC Utrecht zijn positie al ter discussie. Na enig overleg gingen Snoei en de club echter met elkaar verder. Met de geloofwaardigheid kwam het echter niet meer goed, bovendien bleef Vitesse verliezen.

Vitesse heeft nu een week de tijd om de klap op te vangen, dan staat het belangrijke degradatieduel tegen FC Groningen op het programma.

[Update]01-04-2003
Maandagavond maakte Sturing in een programma op TV Gelderland bekend dat het nog niet 100% zeker is dat hij hoofdtrainer zal worden bij Vitesse. Het hangt af van de afhandeling van de zaken tussen Vitesse en Snoei. Volgens de code gehanteerd door de CBV(coaches betaald voetbal) mag Sturing de training nu al 30 dagen overnemen. Daarna moeten de partijen eruit zijn. Is dit niet het geval dan zal Sturing zijn werk bij Vitesse 1 niet voortzetten. Sturing gaf zelf aan zich aan die code te zullen houden.

Kinderen en vrouwen gedood in Zuid-Irak

IrakAmerikaanse soldaten in Irak lijken zeer nerveus te zijn in verband met de dreiging van zelfmoordaanslagen:

In Zuid-Irak, bij de stad Najaf, zijn zeker zeven vrouwen en kinderen omgekomen door Amerikaans geweervuur. De slachtoffers zaten in een busje dat volgens het leger stoptekens en waarschuwingsschoten negeerde. In het busje zaten in totaal 13 vrouwen en kinderen. Enkele uren later werd in Zuid-Irak een ongewapende Irakees gedood die met zijn truck hard op een controlepost afreed.

Bij Najaf kwamen zaterdag vier Amerikanen om het leven na een zelfmoordactie van een Irakese taxichauffeur.

Een journalist van The Washington Post meldt overigens dat er bij het schietincident met het busje vijf vrouwen én vijf kinderen zijn omgekomen. Ook zouden er geen waarschuwingsschoten zijn gelost.

Oorlog en ziekte dwarsbomen duel

De FIFA beslist vandaag of de wedstrijd Irak - Vietnam door kan gaan.
Het duel is een Aziatische kwalificatieduel voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

De voorzitter van de Iraakse bond -een zoon van Saddam Hussein- wil de wedstrijd graag laten doorgaan, om te tonen dat het dagelijks leven gewoon doorgaat in het in een oorlog verwikkelde land.

De FIFA zal echter waarschijnlijk beslissen dat het te gevaarlijk is.
Ook de return in Vietnam staat op losse schroeven. Dit in verband met de mysterieuze dodelijke longziekte SARS die momenteel in Zuid-Oost-Azië woedt.

Maldini gaat nog even door

Paolo Maldini heeft nog ambitie genoeg om door te gaan bij AC Milan.

Paolo Maldini gaat nog tot juni 2005 door bij AC Milan. Dat heeft de voetbalclub maandag bevestigd. De 34-jarige verdediger, die al heel zijn carrière bij de Milanese club speelt, ging akkoord met een overeenkomst die hem tot juni 2005 aan de club bindt.

Sinds dat de verdediger in 1985 debuteerde won Maldini zes keer de landstitel, driemaal de Europa Cup en twee keer de wereldbeker. Na het wereldkampioenschap vorig jaar in Japan en Zuid-Korea, beëindigde hij zijn internationale carrière. In totaal speelde Maldini 126
interlands voor Italië.

Vos gaat niet in op aanbod

Dat het in de voetbalwereld allemaal minder wordt is nu wel een vaststaand feit. Bij RBC is dit ook het geval maar boegbeeld Vos gaat niet akkoort met de verlaging.

De aanvaller heeft een aanbieding gekregen van de club uit Roosendaal. Vos mag voor 25 procent minder dan zijn huidige contract nog een jaar bij RBC Roosendaal spelen.
Maar die aanbieding legt de spits resoluut naast zich neer. Hij tekende maandag zijn ontslagbrief. Het deed de aanvaller pijn in het hart.

Voor de 34-jarige aanvaller kwam de contractverlaging van de club bovendien als een donderslag bij heldere hemel. Immers, het trio Meppelink, Maaskant en Van der Kraan had hem een week geleden nog voorgespiegeld dat hij zelf mocht bepalen of hij nog een jaar bij RBC Roosendaal zou willen spelen. Want: 'Dat heeft hij verdiend. Hij heeft zoveel betekend voor de club', aldus het trio.

Henk Vos voelde zich op zijn beurt nog fit genoeg en deelde de club mee dat hij nog graag een jaar verder wilde. Dat de club daarbij 25 procent van zijn huidige salaris afhaalde, bevreemdde hem echter zeer. En snappen doet hij het nog steeds niet.
'Ik ben een boegbeeld, zeggen ze', aldus Vos in BN De Stem. 'Ze willen mijn foto op de nieuwe seizoenkaarten. Maar financieel komt dat allemaal niet tot uiting.
Terwijl het verschil tussen hun aanbod en mijn vraag nu minimaal is, duizend bruto per maand. Waar hebben we het over?'

Overigens kwam ook clubtopscorer Geert den Ouden niet tot een akkoord met RBC Roosendaal. Ook hij kreeg een verlaagde aanbieding voorgelegd. 'Zo'n jongen verdient meer dan wat RBC hem nu voorspiegelt. Geert komt altijd wel onderdak. Hij is 26, in topvorm en transfervrij. Dat is wat waard', aldus zijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen in BN De Stem.

Mendes da Silva vervangt Sneijder

David Medes da Silva vervangt Wesley Sneijder bij Jong Oranje.

David Mendes da Silva is weer eens opgeroepen voor Jong Oranje.
De ajacied vervangt woensdag in Moldavië ploeggenoot Wesley Sneijder, die geblesseerd is. Er zijn in de selectie van Wim Koevermans nog meer veranderingen. Middenvelder Mathijssen (Willem II) is toegevoegd en de aanvallers John (Twente) en Van der Laak (Den Bosch) vallen nu buiten de boot.

Levenslang geëist tegen Van der Graaf

Officier van justitie Plooy heeft zojuist tegen Volkert van der Graaf levenslange celstraf geëist.

Volgens Plooy heeft Volkert geen echte spijt betuigd. Het Pieter Baan Centrum acht Van der Graaf volledig toerekeningsvatbaar. Plooy hield een uren lang requisitoir (41 kantjes papier) waarin hij zijn eis onderbouwde. Emotioneel was het moment waarop Plooy vertelde dat Van der Graaf toen hij buiten de Radio 3 studio stond te wachten, via een speaker naar de uitzending van Ruud de Wild met Pim Fortuyn kon luisteren. Zo kan hij gehoord hebben hoe Fortuyn zei dat hij dacht 86 jaar te worden. Dat Van der Graaf hierna uiterst koelbloedig Fortuyn om kon brengen kan een gewone burger zich niet voorstellen, meende Plooy.

Plooy schetste dat Van der Graaf in zijn moordplannen en de uiteindelijke uitvoering daarvan op 6 mei vorig jaar een combinatie van motieven had. Enerzijds verfoeide hij Fortuyn om diens visie op de ,,kwetsbare milieu- en dierenbelangen''. Anderzijds gruwde Van der Graaf van onder meer Fortuyns ijdelheid en machtswellust. Daarbij koesterde hij een heimelijke bewondering voor de verbale kracht van de uitgesproken politicus. Dat was iets wat Van der Graaf zelf niet had.

Politieke moord

Plooy omschreef de moord op Fortuyn als een politieke moord. Dader heeft volgens Plooy willens en wetens het democratische proces willen platleggen waar Fortuyn zich in mengde. De hoge eis tegen Van der Graaf moet anderen er van weerhouden het ooit in hun hoofd te halen, om het democratische proces met moord te willen verstoren, aldus Plooy.

Na deze eis van Plooy is het woord aan de verdediging. De uitspraak volgt over twee weken.

Levenslang is in Nederland ook echt levenslang. Na 20 jaar kán gratie worden verleend, maar een gewoonte is dat niet. De langste straf na levenslang is 20 jaar. Dan staat een veroordeelde na ruim 13 jaar weer op straat. (1/3 van de straf is VI (Voorwaardelijke Invrijheidstelling))

Antic wil bij Barcelona blijven

Antic heeft nu al aangegeven dat hij ook volgend seizoen graag bij Barcelona zou willen blijven als hoofdtrainer.

De trainer, die begin februari trainer werd van FC Barcelona, wil ook volgend jaar de hoofdtrainer zijn van Fc Barcelona. Radomir Antic heeft dat nu al uitgesproken dat hij een verblijf bij de club uit barcelona wel ziet zitten. De Joegoslaaf volgde Louis van Gaal op, die vanwege slechte resultaten werd ontslagen. Antic heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij de club.

"Ik doe dit seizoen mijn uiterste best om met deze selectie prestaties te behalen, en ik hoop dat dat voldoende is om ook volgend seizoen deze club te mogen trainen", aldus Antic.

Maar er zijn meer kanshebbers. Zo staan ook Ronald Koeman en Frank Rijkaard op de korte lijst van mogelijke opvolgers van Antic.

Sander Keller naar Utrecht

Keller tekent een contract bij FC Utrecht.

Keller heeft een contract ondertekend wat hem 2 jaar aan FC Utrecht zal verbinden. De club uit de domstad heeft de optie gelicht die in het contract van de verdediger stond. Keller wou niet tekenen voor "maar" één seizoen omdat hij een aanbod had van RBC Roosendaal voor twee jaar. Utrecht heeft hem derhalve ook een tweejarige verbintenis aangeboden.

Toen was de keuze snel gemaakt voor Keller. "Ik beschouw de overgang als een promotie en zal er alles aan doen om, net als bij RBC, te gaan slagen bij FC Utrecht", aldus Keller. Hij zal waarschijnlijk de vertrekkende Vreven moeten gaan vervangen bij de suptopper.

"Saddam werd gered door aliens"

De geruchten over de mogelijke buitenaardse hulp aan Saddam zijn opnieuw opgelaaid nadat onofficiële bronnen zeggen dat Saddam in het huis waar hij zich tijdens de eerste bombardementen bevond weggestraald werd.

Tijdens de bombardementen op 20 maart, waren Saddam en mogelijk zijn zonen Uday en Qusay volgens officiële bronnen in een privé huis, gebouwd over een ondergrondse bunker in Bagdad. Saddam is na het bombardement bijna twintig uur niet meer voor het Iraakse publiek verschenen. De reden daarvoor is, volgens onofficiële bronnen, dat hij zich plotseling in Zarzi bevond.

Geruchten zeggen dat in een ondergrondse bunker in Zarzi buitenaardse wezens zijn, die Saddam helpen. Terwijl de Amerikaanse cruise missile op weg naar Bagdad was, verschenen de wezens in de vergaderzaal en waarschuwden Saddam voor het dreigende gevaar. Toen schenen de wezens een vreemd licht op de muur. Er verscheen een cirkel van licht, helder wit, met een roterend gouden licht eromheen dat tegen de klok in draaide. Saddam stapte in de poort en verdween. Daarna Uday, Qusay, drie mannen van Anim al-Khazz en vervolgens de aliens. Kort daarop sloeg de missile in.

Dit is volgens onofficiële bronnen de reden waarom er bijna een dag niets van Saddam gehoord is. Saddam, zijn zonen en de wezens zouden geteleporteerd kunnen zijn naar Zarzi. Vandaaruit is het een halve dag rijden naar Tikrit, waar de televisiestudio zich bevindt. Saddam zelf kon daarom geen speech houden donderdag. Dit is waarom Saddams dubbelganger, die volgens de CIA de echte Saddam was maar volgens contacten niet, in Bagdad een zwarte bril ophad en die speech hield. De uitzending op vrijdag toonde wel de Saddam die iedereen kent.

Volgens de bronnen zullen de buitenaardsen zich mogelijk binnenkort openbaar bekend maken, en zal dit uiteraard via CNN in de live-uitzendingen ongewild uitgezonden worden.

''Jordanië voorkomt aanslag''

Jordanië heeft vier Irakezen gearresteerd die een aanslag zouden hebben beraamd in de hoofdstad Amman. Daar wilden ze een hotel opblazen waarin veel Amerikanen en journalisten verblijven.

Naar nu bekend is geworden blijkt dat vijf Iraakse gezanten, die op 23 maart Jordanië werden uitgewezen, van plan waren om het drinkwater in delen van Oost-Jordanië te vergiftigen. Dat water wordt onder meer gebruikt door Jordaanse legerbases waarop ook Amerikaanse militairen zijn gelegerd.

Vermiste man uit Heiloo dood gevonden

De sinds 19 april 2002 vermiste Jacob Burger uit Heiloo is dood. Het stoffelijk overschot van de 23-jarige man werd dit weekend aangetroffen in de duinen ten zuiden van Castricum, vlakbij de Helmweg.

Burger heeft zelfmoord gepleegd diep in bebost stuk duingebied waar normaal gesproken niemand komt. Kinderen die met een volwassene een speurtocht hielden in de duinen, en daarbij van de paden afweken, troffen de resten van Burger aan.

De politie heeft Burger kunnen identificeren naar aanleiding van een bankpasje en een identiteitskaart. Bovendien was hij gekleed in de kleding die hij droeg toen hij ruim een jaar geleden verdween.

Burger verliet op 19 april vorig jaar in overspannen toestand zijn woning in Heiloo, naar eigen zeggen omdat hij bang was voor F-side supporters van Ajax omdat hij iets gezegd zou hebben over de vermoorde Ajax-fan Carlo Picornie. Zijn auto werd teruggevonden op de parkeerplaats van een camping aan de noordkant van Castricum, bij Bakkum. Meerdere grote zoekacties in de duinen hebben nooit wat opgeleverd. Volgens de politie omdat Burger op 4 kilometer afstand lag vanwaar men het verwacht had.

Een deel van de familie van Burger heeft lang gedacht dat de verdwenen Jacob in het buitenland verbleef. Mede doordat zijn stiefmoeder berichten van paragnosten serieus nam. De politie meldde al eerder dat de link naar de F-side van Ajax in verband met de vermissing niet gelegd kon worden.

De foto van Jacob Burger die verspreid werd na zijn vermissing

Ruzie eindigt in onthoofding

NLBADBOY, lencobrush en DonnyDee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ruzie tussen twee Filipijnse vrienden heeft dinsdag een bizar einde gekregen. Danilo Yuson en Pascual Fernandez waren met een aantal vrienden op stap en hadden al verscheidene flessen gin gedronken. De jongens kregen ruzie, toen Fernandez zijn maat ervan beschuldigde hem tekort te doen, toen hij de glazen opnieuw vulde.

De ruzie werd gesust door de overige vrienden, waarop Yuson vertrok. Enige tijd later kwam hij echter terug met een machete en hakte zonder pardon het hoofd van Fernandez af.

Jamai komt toch optreden in Almere

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van te voren leek het een 1-aprilgrap: een optreden van Idols-winnaar Jamai in Almere op dinsdagochtend. Maar achteraf leek het toch geen grap te zijn. Jamai kwam echt opdagen en zong een aantal nummers voor ongeveer 50 man publiek.

Organisator van het concert was Rob Stenders van Stenders Vroeg op Radio 3FM. Die wil de een omgekeerde 1-aprilgrap uithalen. "Iets heel onwaarschijnlijks, dat dan toch waar is." Ook Jamai zag er de humor wel van in en vond het juist wel leuk om voor zo weinig mensen op te treden.

Naast Jamai trad ook zanger Tim van de Haagse band Di-rect op naast Patty Brard die haar nieuwe single Smile voor het eerst ten gehore bracht.

Rumsfeld: geen WMD gevonden

AltMazter had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het bericht voor ons:

Irak** Zondag hebben troepen van de VS de Iraakse stad Najaf omcirkeld. Ondertussen stootten duizenden mariniers door richting Bagdad in een "seek and destroy" missie. Ze proberen de route open te houden naar de hoofdstad en de aanhoudende aanvallen van de Irakezen een halt toe te roepen.**


In Washington zei U.S. Defense Secretary Donald Rumsfeld zondag dat de VS nog geen massavernietigingswapens hebben gevonden omdat de troepen nog niet in het gebied zijn waar ze opgeslagen liggen.

Rumsfeld zei dat Amerikaanse officials geloven dat de wapens dichter bij de Iraakse hoofdstad Baghdad liggen.

Toen hij tijdens een interview in het programma van ABC, "This Week" werd gevraagd of hij zich zorgen maakte over het feit dat er nog geen wapens gevonden waren, antwoordde hij : "Absoluut niet. De coalitietroepen controlleren het grootste deel van de noordelijke, westelijke en zuidelijke regio's. En dit zijn niet de gebieden waar massavernietigingswapens worden opgeslagen."

"We weten waar ze zijn. Ze zijn in het gebied rond Tikrit en Baghdad."

9-jarig meisje neemt abortus

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rosa, het Nicaraguaanse meisje van 9 dat na een verkrachting zwanger was geworden, heeft abortus gepleegd. Maar in het strenge centraal-amerikaanse land is abortus nog steeds illegaal. De moeder mag alleen overgaan tot de ingreep als haar leven bedreigd wordt. En dat was, volgens sommige artsen, niet het geval bij Rosa. De zaak deed dan ook heel wat stof opwaaien in Nicaragua. Kranten hebben hele artikels aan het drama gewijd en televisiestations zetten acties op touw om voor- en tegenstanders van abortus aan het woord te laten.
Een panel van dokters onderzocht de zaak en besloot dat zowel een zwangerschap als een abortus een bedreiging vormde voor het leven van Rosa. Daarom heeft een groep vrouwen het meisje en haar familie naar een veilig onderkomen gebracht waar de ingreep werd uitgevoerd. Daar verbleven ze tot de openbare aanklager de abortus wettelijk verklaarde.

De minister van familiezaken wilde Rosa weghalen bij haar familie. En een hooggeplaatste ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid verklaarde dat de abortus een misdaad was. De Katholieke Kerk heeft Rosa en haar familie geëxcommuniceerd.

Haagse rechter verwerpt eis Irakezen

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeventien Irakezen hadden bij de rechtbank in Den Haag een kort geding aangespannen om elke Nederlandse steun aan de oorlog in Irak te stoppen. De president van de rechtbank heeft de eis verworpen. Het kort geding was aangespannen door de Permanente Commissie inzake westerse oorlogsmisdrijven.

De Irakezen, die de procedure hebben gestart, wonen in een aantal steden in het oorlogsgebied, voornamelijk Bagdad. Zij ondervinden dagelijks de ernstige gevolgen van de oorlog.

Journalistenbond klaagt over mishandeling

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak** De journalisten, die de oorlog in Irak verslaan, trekken aan de alarmbel. De Internationale vereniging Verslaggevers zonder Grenzen (RSF) heeft zich maandag beklaagd over het feit dat journalisten die niet aangesloten zijn bij één van de legereenheden die optrekken richting Bagdad, slecht behandeld worden door de militairen.**



Volgens de vereniging zijn verschillende journalisten door soldaten mishandeld en het leger zou een arrogante houding aannemen tegen verslaggevers die onafhankelijk berichten over de oorlog.

Een groot aantal journalisten is onder vuur komen te liggen en zes van hen zijn 3 dagen vastgehouden om onduidelijke redenen. Tijdens hun gevangenneming kregen ze geen voedsel of water. Vier andere journalisten, die zonder accreditaties meereisden met een Amerikaans legeronderdeel, werden dinsdag gearresteerd en mishandeld. Ze werden uitgescholden voor terroristen en spionnen, aldus het RFS.

Mark Knopfler tournee afgelast

Amrod had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wegens de gevolgen van het recent motorongeluk heeft Mark Knopfler via zijn officiële website laten weten dat de tour voor 2003 geheel afgelast is, dit op medisch advies.

Mark Knopfler is zelf heel teleurgesteld maar wil iedereen bedanken voor de wensen van beterschap die hij de afgelopen dagen ontvangen heeft.

Iedereen die kaarten heeft gekocht voor de komende tour, kan ze terug brengen naar het verkooppunt en krijgt dan zijn geld terug.

Amerikanen richten bloedbad aan

Secu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak,,Ik telde twaalf lijken van burgers op de weg of in de greppels ernaast. Ze hadden geprobeerd 's nachts te vluchten. Hun vergissing was dat ze over een belangrijke brug reden, in de armen van een groep doodsbenauwde Amerikanen. Die hadden opdracht te schieten op alles wat bewoog'

Mark Franchetti is oorlogscorrespondent voor de "Sunday Times" in Bagdad. Volgens hem staan de zenuwen van de Amerikaanse invasietroepen op springen. Vooral nu de zelfmoordaanslagen een aanvang schijnen te nemen. Zaterdag was een Iraakse officier, vermomd als taxichauffeur gestopt en had om hulp geroepen. Toen vijf soldaten naderbij kwamen ontplofte het voertuig. Vier Amerikanen waren op slag dood.

Geestelijken en regeringsleiders roepen nog steeds op tot zelfmoordaanslagen. Niet alleen in Irak zelf maar ook in de VS, Groot-Brittannië en andere landen waaruit invasietroepen vertrekken.

De Iraakse vice-president zegt: ,,Wij zullen onze toevlucht nemen tot alle mogelijke middelen om de vijand te doden die ons grondgebied wil bezetten. Het gehele Iraakse volk, de vrouwen inbegrepen, ontpopt zich als fedayien, als zelfmoordcommando's.''

De zelfmoordaanslagen ondermijnen het vertrouwen van de Amerikaanse troepen. Een reporter van de Sunday Times meldde hoe in amper een week tijd de Amerikaanse soldaten veranderden van optimistische jongemannen in kille moordmachines.
Begrijpelijk als men bedenkt dat de Amerikanen die de bruggen over de Eufraat bewaken, haast dagelijks worden aangevallen door zelfmoordterroristen.

Kolonel Ryan Dupre omschreef het als volgt: ,,De Iraki's zijn zieke mensen, en wij zijn hun chemotherapie. Ik begin dit land te haten. Ik wil geen Iraki gevangen nemen. Ik wil hen gewoon ombrengen.''

Werknemers slachtoffer van pesterijen

Uit onderzoek van een Britse vacaturesite blijkt dat één op de zes werknemers het slachtoffer is van treiterijen van collega's via e-mail. De site deed onderzoek bij 3400 mensen.

Haatmail is vooral te vinden bij directiepersoneel; ruim een kwart zegt deze te ontvangen. Lager in de bedrijfshiërarchie hebben minder mensen last van deze pesterijen. Vijftien procent van de ondervraagde secretaressen zegt wel eens te worden gepest via e-mail. Slechts vier procent geeft toe andere collega's actief te treiteren. Bij de vacaturesite kwamen verschillende verklaringen van werknemers binnen. "Mijn baas stuurde me beledigingen en kleineerde me via e-mail", aldus een werknemer. Drie procent van de gevallen heeft wegens de continu voortdurende pesterijen ontslag genomen.

Directeur van de onderzoekssite, Ferrandino, verklaart dat de slechte economie en de druk op de arbeidsmarkt oorzaken zijn voor de toenemende haat onder collega's. "Maar het echte probleem is het medium zelf. Het is makkelijk om te vluchten in e-mail als de spanning oploopt, zonder stil te staan bij het effect dat het kan hebben . Het loont de moeite om een bericht rustig na te lezen voordat je het verstuurt."

Almeerders zijn boos op kabelbedrijf UPC

Inwoners van Almere willen niet langer afhankelijk zijn van kabelbedrijf UPC en zijn een actie gestart om gezamenlijk satellietschotels in te kopen. Inmiddels steunen vierhonderd inwoners deze actie. UPC kreeg veel kritiek over zich heen nadat zij bekendmaakte dinsdag Discovery Channel uit het standaardpakket te halen. National Geographic en Eurosport waren al eerder de slachtoffers van het UPC-beleid.

Als reactie hierop organiseerde de internetkrant AlmeerNieuws een zogenaamde 'satellietschotel-inkoopcombinatie' en riep ontevreden inwoners op zich aan te melden. "Dat was eigenlijk een grap, maar inmiddels is het toch serieus geworden door de vele aanmeldingen. Ongeveer 425 mensen hebben al gereageerd. We zijn nu dus serieus van plan goedkope satellietschotels aan te bieden in Almere. Dat willen we doen door ze in grote hoeveelheden op te kopen", aldus A. Heuzer van AlmeerNieuws.

UPC zal donderdag in de gemeenteraad van Almere centraal staan. Daar wordt het beleid van het kabelbedrijf besproken, nadat de SP ruim 2500 handtekeningen wist op te halen tegen het verdwijnen van Discovery Channel.

UPC liet in een reactie weten de ophef te betreuren. "De verplaatsing van Discovery Channel naar het startpakket van UPC Digital past in onze digitale strategie om klanten meer keuzevrijheid te bieden", aldus een woordvoerder.

Barrichello wil teamorders niet ontkennen

De FIA heeft teamorders theoretisch verbannen, maar Rubens Barrichello wil niet ontkennen dat teamorders nog mogelijk zijn bij Ferrari.

Vorig jaar op de A1 Ring liet Barrichello Michael Schumacher voor gaan vlak voor de finish, ondanks een geruime voorsprong van de Duitser in het klassement.

"Op dit moment zouden er geen orders moeten zijn. We zullen er geen krijgen totdat we een eenzelfde situatie als in Oostenrijk belanden. We weten dat orders de aard van de race dit seizoen niet zouden mogen veranderen. Maar, als ik halverwege het seizoen ben en geen kans heb om te winnen, eerlijk genoeg."

De Braziliaan zegt dat de mogelijkheid dat hij gevraagd wordt plaats te maken voor Schumacher hem niet verontrust. "Het beinvloed me totaal niet. Ik concentreer me alleen op mijn rijden en zie wat de uitkomst is. Ik voel me goed."

"Dit zal mijn beste jaar in de F1 worden," zei hij verder. "Dat is waar ik iedere dag aan denk als ik wakker wordt. Ik moet aan mijn leven denken nu. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik het kan. Als je voor iets vreest in je leven zal je nooit wat goed doen. Ik ben voor niemand bang, anders zou ik niet voor Ferrari rijden samen met Micheal," aldus de optimistische Barrichello. Zondag rijdt hij voor eigen publiek op Interlagos, met een aangepast HANS-systeem.

Inbreker breekt twee keer in in zelfde bibliotheek

Da_p00pb0x herschreef en submitte ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen. Een dief uit Den Haag echter werd dit weekend twee keer op dezelfde plaats betrapt.

Een beveiligingsbeambte betrapte de hardleerse dader zaterdag. De inbreker had een paaltje door een ruitje gegooid om bij een bibliotheek binnen te komen. De beveiligingsbeambte waarschuwde de politie, die de insluiper oppakte.

Een dag later kreeg de politie weer een melding dat er bij de bibliotheek werd ingebroken. Twee agenten gingen met een speurhond polshoogte nemen en doorzochten het pand. Zij troffen dezelfde dader aan die zij een dag eerder ook al hadden betrapt. De verdachte is aangehouden en zit vast op het politiebureau.

Saddam verdient fortuin met gokken

Onkel_X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek dat de afgelopen maanden is uitgevoerd is gebleken dat Saddam Hoessein een groot gedeelte van zijn wapens bij elkaar heeft gegokt. Dit maakte Eric Zitzewitz van de Russische tegenhanger van de CIA vandaag bekend. Via bekende internet sites als BetOnSports.com en TradeSports.com werd in de afgelopen vijf jaar ruim 1,25 miljard dollar bij elkaar gegokt.

Omdat Saddam Hoessein niet onder eigen naam en in eigen land kon gokken, zocht hij, samen met zijn adviseurs van Binnenland en Sportzaken, zijn heil op internet. Via in totaal 90 verschillende aliassen gokte Hoessein in 2002 alleen al 60 miljoen dollar bij elkaar. Van dit geld kocht hij onder andere van Rusland en Teheran wapens die op dit moment in het gewapende conflict met de Verenigde Staten en Groot Brittannie worden gebruikt.

Beide betrokken sites zeggen geschokt te zijn en inmiddels maatregelen hebben genomen. Sinds 19 maart jl. hebben ze 88 van de 90 accounts opgespoord en gesloten. De resterende twee zullen in de komende dagen worden gevonden en afgesloten, aldus een voorlichter van BetOnSports.com.

Ook vanuit de Amerikaanse regering is inmiddels een reactie gekomen. Colin Powell, VS minister van Buitenlandse Zaken, zegt te betreuren dat Hoessein op deze manier een fortuin heeft kunnen vergaren, maar beseft dat beide websites niet hadden kunnen verwachten dat zoiets kon gebeuren. "De recente gebeurtenissen zullen dan ook geen invloed hebben op het conflict met Irak" stelt hij.

Bill Gates schenkt 60 miljoen aan Aids-onderzoek

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Micorsoft topman Bill Gates heeft 60 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor onderzoek naar het aidsvirus. Het geld gaat naar het International Partnership for Microbicides (IPM). Het nieuws werd bekend gemaakt door de Bill en Melinda Gates Foundation.

Al eerder werd bekend dat het echtpaar Gates zich betrokken toonde bij de dodelijke ziekte. Deskundigen zeggen nu de verwachting te hebben dat door de schenking de ontwikkeling van een medicijn tegen de ziekte sneller zal gaan.

Het onderzoek dat door IPM wordt gedaan staat nog in de kinderschoenen. IPM beschikt momenteel over 100 miljoen dollar. Oud-minister Borst, tegenwoordig bestuurslid van IPM, verklaarde zeer ingenomen te zijn met de schenking van Gates. Vorig jaar deed de Nederlandse regering ook een brijdrage: zij schonken toen 8 miljoen euro.

Heidfeld zal in McLaren rijden

Ligt de toekomst van Nick Heidfeld bij McLaren?

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:

In 1999 tekende Heidfeld een contract voor de lange termijn met McLaren, maar hij werd overgeslagen toen Mika Hakkinen stopte met racen en werd vervangen door Kimi Räikkönen. Maar de mogelijkheid om voor McLaren uit te komen duurt waarschijnlijk nog tot 2004 en Heidfelds drie-jarig contract met Sauber is aan het einde van dit seizoen afgelopen. Nick kijkt dus voorzichtig naar zijn toekomst. Heidfeld heeft goed gepresteerd bij Sauber, maar is nooit echt overtuigend beter geweest dan zijn teamgenoten: Räikkönen (2001), Massa (2002) en Frentzen (2003).

Heidfeld krijgt later dit jaar de kans om op het Goodwood Snelheidsfestival in een McLaren bolide te rijden. Hij zal proberen het baanrecord te breken dat hij daar in 1999 zette. Sauber heeft al toestemming gegeven aan Heifeld om aan dat evenement mee te doen.

Woordenboek introduceert term 'bling bling'

Populaire woorden zoals 'bling bling' en 'phat' zijn toegevoegd aan de Longman Dictionary of Contemporary English (woordenboek van het moderne Engels).

Volgens de laatste editie betekent 'bling bling' het openlijk dragen van dure spullen, zoals sieraden of horloges. Daarnaast is het woordje 'phat' het positief tegenovergestelde van overgewicht en is 'hottie' een verwijzing naar een heel aantrekkelijk iemand.

Alhoewel taalliefhebbers zich niet prettig zullen voelen bij de inburgering van deze populaire woorden, is het volgens de auteurs van het woordenboek onontkoombaar. "Veranderingen in taal zijn onvermijdelijk en het proberen te stoppen van deze ontwikkeling is tevergeefs", aldus professor David Crystal.

Noorse vrouw (103) wil politiek in voor jeugd

Een hoog bejaarde vrouw uit Noorwegen wil met de leeftijd van 103 jaar de politiek in om op te komen voor jongeren. Ellen Sørmeland zal, wanneer ze een zetel wint bij de verkiezingen later dit jaar, inmiddels zelfs 104 jaar oud zijn. Sørmeland doet mee namens de Christelijke Democratische Partij in Osen.

Zelf zegt ze geen problemen te hebben met het lezen van al het benodigde papierwerk, alhoewel ze toegeeft dat ze niet zo goed meer kan horen. "Ik heb denk ik wel hulp nodig bij het luisteren, want ik hoor ook weinig wanneer een dominee wat zegt in de kerk. Niet dat dat erg is, want oude mensen hoeven niet alles te horen wat er gezegd wordt", aldus de bejaarde vrouw.

Ook gaf ze uitleg waarom ze nou juist voor de jongeren wil opkomen. "Voor mij is het belangrijk dat er goede en veilige banen komen voor jonge mensen. Wanneer de jeugd niet bezig is gaat het niet goed met Osen. Voor mij zijn de jongeren het meest belangrijk."

Jongen (14) stort in na 9 dagen online gaming

Een 14-jarige jongen uit Roemenië is in elkaar gezakt na negen dagen en nachten lang hetzelfde computerspelletje te hebben gespeeld. De jongen, Michel Savin, werd van het internetcafé naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de dokters was de jongen zowel fysiek als mentaal uitgeput.

Volgens de moeder is haar zoon verslaafd aan het online spelletje Counter-Strike. "Mijn zoon zit dagen en nachten achter de computer. Hij mist honderden lessen, hij liegt en steelt dingen van huis om ze te verkopen en zo weer te kunnen internetten. Hij heeft zichzelf dagen lang niet gewassen en is al ruim acht kilo afgevallen." De moeder vraagt de autoriteiten nu om internetcafé's te verbieden jongeren toe te laten na 10 uur 's avonds.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.