'DSB Bank-site plat door hackers'

Klanten van DSB Bank kunnen momenteel niet internetbankieren omdat de site van DSB plat ligt door hackers. Dat zegt woordvoerder Klaas Wilting van DSB vandaag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

De woordvoerder zegt dat de storing niets te maken heeft met een oproep van Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed aan klanten van de bank om hun geld bij DSB weg te halen. 

Volgens Wilting wordt er momenteel gewerkt aan het probleem rondom de hack. Daarna kunnen klanten weer gewoon internetbankieren bij de bank van Dirk Scheringa.

Lakeman deed de oproep vanmorgen in het programma Goedemorgen Nederland, om compensatie te bewerkstelligen voor klanten die door de bank zouden zijn gedupeerd. 

[UPD 9.00 uur] Nadat het vannacht goed had gewerkt, is de site van de DBS-bank sinds vanmorgen 8 uur opnieuw nagenoeg onbereikbaar. Dat hebben testen van FOK!-user en computerdeskundige lucifer.iix aan het licht gebracht.

Driek Oplopers ziet parallellen met Icesave, waarvan de website ook down ging toen het geld op was. Driek gelooft niet in een hack-aanval, en vermoedt obstructie!

'Bank Dirk Scheringa plat door hackers'
Met dank aan Pjet voor de submit.