Madonna wil nog een kind uit Malawi

Madonna overweegt om nog een kind te adopteren uit het Afrikaanse land Malawi. Dat zei de ster in reactie op vragen van een lokale krant.

In 2006 haalden Madonna en haar echtgenoot Guy Ritchie de destijds 13 maanden oude David Banda uit een weeshuis in zijn straatarme thuisland. Rond die adoptie ontstond nogal wat commotie.

Volgens critici negeerden de autoriteiten speciaal voor Madonna een wet die het buitenlanders verbiedt kinderen uit Malawi te adopteren.

"Veel mensen, vooral vrienden uit Malawi, zeggen dat David een broertje of zusje uit zijn vaderland zou moeten hebben. Ik overweeg dat, maar wil daar alleen op ingaan met steun van de overheid en bevolking", aldus de Amerikaanse zangeres.

Vorig jaar keurde een rechtbank in Malawi de adoptie van David officieel goed. De ster belooft dat haar scheiding van regisseur Guy Ritchie niet betekent dat de kinderen van het stel een van beide ouders moeten missen. "Ik geloof sterk in het begrip familie. Dus alles gaat op heel vriendelijke voet. We zijn het erover eens dat onze kinderen altijd een sterke connectie moeten hebben met alletwee de ouders."

Madonna wil nog een kind uit Malawi  (foto: ANP)