Britse toeristen massaal in de cel

Britse toeristen staan erom bekend dat ze nogal eens voor overlast zorgen. Zo blijkt nu dat vorig jaar meer dan tweeduizend Britten in Spaanse gevangenissen zijn beland. Meestal omdat ze dronken en vervelend agressief waren.

Daarmee steeg het aantal arrestaties van Britten met eenderde. De cijfers werden gisteren bekend gemaakt door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie berispte de losgeslagen landgenoten en drukte hen op het hart zich voortaan beter te gedragen en minder te zuipen.

Niet alleen de Spanjaarden hebben veel met de Britten te stellen; in de Verenigde Staten zijn ruim 1.400 Britten in de boeien geslagen. Ook Cyprus lijdt onder een Brittenplaag; een op de vierduizend Britten is op het mediterrane eiland gearresteerd.

De Britse toeristen raken tijdens hun vakanties ook geregeld gewond. In Spanje moesten 695 Britten worden opgenomen en ook in Griekenland (602) en in Thailand (324) bevolkten ze de ziekenhuizen. Vooral op wegen, stranden, hotels, afgelegen plekken en skihellingen bezeerden Britten zich. Ook het aantal Britse sterfgevallen in Spanje steeg met 20 procent, al lopen de inwoners van het Verenigd Koninkrijk in Thailand het meeste overlijdensrisico.