Naomi Campbell in de ban bij British Airways

Naomi Campbell is niet langer welkom op vluchten van British Airways. De maatschappij heeft daartoe besloten nadat het Britse topmodel vorige week haar zelfbeheersing verloor toen een van haar tassen niet was ingecheckt op een vlucht naar Los Angeles. Dat meldt de BBC dinsdag.

Een woordvoerder van Campbell reageert gelaten op het besluit van de luchtvaartmaatschappij. "Naomi vliegt al dertig jaar regelmatig met British Airways", vertelt ze. "We hopen dat dit alsnog op een vriendelijke manier opgelost kan worden."

De 37-jarige Campbell werd donderdag op de Londense luchthaven Heathrow in de boeien geslagen nadat ze een agent zou hebben bespuugd. Volgens cabinepersoneel misdroeg het heetgebakerde model zich toen ze aan boord van het toestel kwam. Ze zou een steward hebben uitgescholden, die daarop de politie inschakelde.

Naomi Campbell heeft een reputatie als driftkikker. Ze werd meermaals door voormalige werknemers aangeklaagd wegens mishandeling. Vorig jaar bekende het model dat ze een dienstmeisje had verwond door een telefoon naar haar hoofd te gooien. Ze kreeg daarvoor een taakstraf.