Maker tegenfilm Wilders werkt niet bij NOS

Icoon MediaErsin Kiris, een van de makers van de De Tegenfilm, werkt niet voor de NOS. Dat zegt hoofdredacteur Hans Laroes op zijn weblog. De PVV stelde gisteren Kamervragen aan PvdA-minister Ronald Plasterk (Media) over de relatie tussen de NOS en de makers.

"Het is onbegrijpelijk dat je als NOS-medewerker met een bivakmuts op een gekozen volksvertegenwoordiger mag neerzetten als fascist", zei PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma, zelf ooit werkzaam bij de NOS. Maar blijkbaar heeft hij het nagelaten uit te zoeken hoe het zat.

Hans Laroes schreef namelijk vorige week al op zijn weblog dat het dienstverband van Kiris is beŽindingd. "Hij werkt al maanden niet meer voor ons, wegens ziekte", schrijft Laroes. "Wij waren niet op de hoogte van zijn activiteiten; niemand van ons heeft toestemming gegeven voor dit werk; niemand van ons heeft toestemming gegeven voor het gebruik van materiaal dan aan ons toebehoort. Toestemming zou in geen enkele omstandigheid worden verleend."

Sterker nog: als hij nog in dienst was geweest, had hij ontslag op staande voet gehad. "Geen enkele NOS-journalist wordt toegestaan mee te werken aan filmpjes etc. pro- of contra welke politicus dan ook. Dit soort werk is volledig ongewenst en volledig onaanvaardbaar", sluit de hoofdredacteur van de NOS af.