Slechtste seksscène van Lulu Wang

Icoon LiteratuurDe van oorsprong Chinese schrijfster Lulu Wang, die sinds 1985 in Nederland woont, heeft afgelopen jaar de slechtste seksscène van de Nederlandse literatuur geschreven. De 'prijs' is een initiatief van het weekblad Humo, Vrij Nederland en het Weerwoordfestival. Doel is om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen.

Wang krijgt de bedenkelijke prijs voor een scène in haar roman 'Heldere maan'. Andere genomineerden waren dit jaar Elsbeth Etty met 'Maak jezelf maar klaar', Vonne van der Meer met 'Take 7', Cindy Hoetmer met 'Schop me' en Bart van Lierde met '160 kilo'.

Lulu Wang schreef onder meer: ''In mijn nachtelijke verbeeldingen was jij de tijger en ik de gazelle. Ik probeerde je te ontvluchten, maar je haalde mij met een paar sprongen in. Je brulde van de drang om mij volledig tot je te nemen, je kwijlde alvast en je bromde van opwinding toen ik in je handen viel. [...] Ik hunkerde ernaar dat je vingers over mijn lichaam gingen, als lopende vuurtjes op een steppe tijdens de droge moesson - ontvlambaar als een lucifer. [...] Toen je uitgeput opzij rolde, kon ik mijn lotsbestemming tegemoet gaan, als een gouden feniks die opsteeg uit de as van alles verterende lusten, en die daarheen vloog waar alleen vrede en tevredenheid heersen.''

'Mijn vingers onder zijn zaad'
Nog een tenenkrommende seksscène, maar nu van Elsbeth Etty uit 'Maak jezelf maar klaar': ''Hij maakte zijn gulp open en. jezus! Zijn lul schoot naar buiten, sidderend als een springplank die zojuist door de olympisch kampioen schoonspringen is verlaten. Wat een ding! Veel groter dan ik had verwacht, en warm en kloppend. Het aftrekken zelf was zo gebeurd en Bruno vond het heerlijk. Hij steunde en kreunde als een gek en had niet eens door dat mijn vingers onder zijn zaad zaten. Ik heb alles maar zo'n beetje aan de stoel afgeveegd.''

En vooruit, nog een paar quotes: ''Hij zat niet in haar, hoe kon hij dan al komen? En toen voelde ze het. Zijn korte pik zat tussen twee vetlagen en hij stootte en wroette erin alsof het haar vagina was.'' (Bart van Lierde, '160 kilo').

''Mijn broek was inmiddels open en ik werd vaardig gevingerd. Ik voelde me alsof ik was getroffen door een meteoriet. Dit ging snel. Er waren nog geen twee minuten voorbij toen de Engelse jongen me daar midden in de gang van de catacomben van De Club penetreerde.'' (Cindy Hoetmer, 'Schop me!')

-
Alle genomineerde seksscènes kun je hier lezen.