FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 januari 2008

Ook in Europa doet Nintendo goede zaken

Dat Nintendo goede zaken doet met haar Wii en DS weten we allemaal. Nu heeft Nintendo Europe cijfers naar buiten gebracht om te laten zien hoe goed het gaat. Zo zijn er in Europa al meer dan 6 miljoen Wii’s verkocht en zit de DS al over de 20 miljoen.

Ook op het gebied van software heeft Nintendo weinig te klagen. Er zijn inmiddels al vier Wii titels, van Nintendo’s eigen stal, die meer dan één miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Wii Play staat boven met 2.3 miljoen exemplaren, The legend of Zelda: Twilight Princess en Super Mario Galaxy zijn beiden al zo’n 1.3 miljoen keer verkocht en Mario Party 8 is goed voor één miljoen stuks.

De DS heeft ook indrukwekkende software verkopen. Zo houdt Dr Kawashima's Brain Training; How Old is Your Brain? al meer dan 5 miljoen gamers bezig en zijn opvolger More Brain Training zit al op de 2.8 miljoen. Maar met stip op één staat altijd nog Nintendogs welke al meer dan 8 miljoen keer de winkel uitging.

Het succes van Nintendo zal ook in Europa nog wel een hele tijd voortzetten. Dit jaar kunnen wij Europeanen onder andere Wii Fit, Super Smash Bros. Brawl en Mario Kart Wii verwachten.

Van Nieuwkerk wint Beeld en Geluid Award

Icoon MediaMatthijs van Nieuwkerk is door de vakjury van de Beeld en Geluid Awards verkozen tot tv-persoonlijkheid van 2007. De presentator van De wereld draait door versloeg Jeroen Pauw en Gerard Joling.

Ook de Mike & Thomas show viel in de prijzen, in de catergorie amusement. Pierre Bokma en Georgina Verbaan zijn verkozen tot beste acteur en beste actrice. Beiden wonnen die prijzen met hun optreden in het programma 't Schaep met de 5 Pooten'. Ook dit programma won een award.

Tv-veteraan Koos Postema kreeg de Beeld en Geluid Oeuvre Award, uitgereikt voor de bijzondere bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie.

De Beeld en Geluid Awards zijn dit jaar in de plaats gekomen van de Gouden Beelden. De organisatie van de vakprijzen ging dit jaar over naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Matthijs van Nieuwkerk, de winnaar van de eerste Beeld en Geluid awards.

Afrika Cup: Marokko uitgeschakeld

De African Cup of Nations is voor Marokko voorbij. Net zoals twee jaar geleden, waar Marokko ook in de groepsfase strandde. Marokko verloor van Ghana terwijl Guinee gelijkspeelde tegen Namibië. Zodoende plaatsen gastland Ghana en Guinee zich voor de kwartfinales.

Marokko moest winnen van Ghana om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Dat lukte niet, de Ghanezen waren met 2-0 te sterk. De overwinning was dikverdiend, Marokko had namelijk weinig in de melk te brokkelen. De wedstrijd was na één helft al gespeeld. Chelsea-middenvelder Essien scoorde na 25 minuten de openingstreffer. Muntari liet een aantal minuten voor rust de tweede Ghanese treffer aantekenen: 2-0. In het tweede bedrijf probeerde Marokko het wel maar kwam niet verder dan een aantal kansjes.

Omdat Marokko verloren had kon Guinee ook niks meer gebeuren. Guinee had namelijk gewonnen van Marokko en het onderlinge resultaat was dan dus beter. Guinee had veel mogelijkheden in de wedstrijd tegen Namibië. Maar het duurde tot de 62ste voordat Youla de openingstreffer namens Guinee scoorde. Tien minuten voor tijd scoorde Namibië nog de gelijkmaker Brendell, die daardoor het enige punt voor Namibië veiligstelde.

In de kwartfinale spelen Ghana en Guinee tegen de landen die zich in groep B hebben gekwalificeerd voor de kwartfinales. Drie landen zijn hiervoor nog in de race: Ivoorkust, al zeker geplaatst voor kwartfinale, Mali en Nigeria.

Eindstand groep A

LandGespeeldPuntenDoelsaldo
Ghana39+4
Guinee340
Marokko33+1
Namibië31-5

Weer puber neergestoken, door een meisje

Icoon BinnenlandsIn Rotterdam is vanavond een 16-jarig meisje neergestoken op metrostation Slinge. Opvallend in deze zaak is dat de vermoedelijke dader ook een meisje is. Steekpartijen komen in Rotterdam wel vaker voor, maar de dader is meestal een jongen.

Het incident vond vanavond plaats tegen zeven uur, onder de metrobaan, die daar boven de grond ligt. De 15-jarige verdachte zou deel uitmaken van een groepje van ongeveer vijf meisjes. Ze is aangehouden. De politie hoopt door camerabeelden te bestuderen meer duidelijkheid te krijgen over de precieze toedracht van de steekpartij.

Het slachtoffer is met steekwonden in haar buik naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft ze een spoedoperatie ondergaan. Haar situatie is inmiddels stabiel.

Obama krijgt 'endorsement' Ted Kennedy

Icoon AmerikaDe democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft vandaag de 'endorsement' van Senator Ted Kennedy ontvangen. Dit maakte hij vandaag bekend tijdens een Obama rally in Washington bij de American University.

Ted Kennedy, het jongere broertje van de vermoorde John F. Kennedy en de eveneens vermoorde Robert Kennedy, werd geïntroduceerd door Caroline Kennedy, de dochter van de voormalig president. De steunbetuigingen van bekendheden en politici spelen een grote rol bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Niet alle 'endorsements' zijn even voorspelbaar, zo wordt de Republikeinse kandiaat Huckabee actief gesteund door acteur Chuck Norris, maar de juiste steunbetuiging kan een kandidaat een significant voordeel geven. Obama kreeg eerder al de 'endorsement' van Oprah Winfrey.

Senator Edward Kennedy is één van de langstzittende senatoren in de Amerikaanse Senaat. Hij is tevens één van de boegbeelden van de Democratische partij. Hij was in het verleden onder meer een voorvechter van strengere wapenwetten, burgerrechten en verbeterde rechten voor immigranten. Alle Democratische kandidaten hoopten op zijn steunbetuiging te kunnen rekenen.

De gehele speech van Caroline en Edward Kennedy is te zien op de website van MSNBC, rechtsonder bij het kopje 'video'.Cruijff kritisch over beleid Ajax

In zijn column in de Telegraaf heeft Johan Cruijff kritiek geuit op het transferbeleid van Ajax. Volgens Cruijff spelen er te veel dertigers in het team en wordt er te weinig uit de eigen jeugdopleiding gehaald.

"Als ik zie hoe Ajax, toch de club van de opleiding, in een jaar tijd zo’n acht dertigers heeft gekocht dan is dat een veeg teken. Een signaal, dat er blijkbaar onvoldoende kwaliteit vanuit de opleiding wordt afgeleverd. Waarvan jongens, die zelfs het Nederlands elftal halen, niet weten hoe ze aan de binnenkant moeten dekken", aldus de voetballegende.

Cruijff gaat verder: "Dat gat wordt intussen gedicht door allemaal spelers van boven de dertig te halen. Een paar is natuurlijk geen probleem, maar van de huidige situatie word ik niet bepaald vrolijk".

Het is niet de eerste keer vandaag dat Ajax kritiek krijgt op haar transferbeleid. Eerder op de dag zei Hans Nijland al dat de club meer naar de eigen scouting moet kijken.

Universiteiten laten weer Iraniërs toe

Icoon OnderwijsDe TU Eindhoven en de Universiteit Twente hebben besloten om weer Iraniërs toe te laten. Sinds vorig jaar konden Iraniërs zich niet meer inschrijven voor studies aan die universiteiten. Dat verbod is nu opgeheven.

Garanties
De reden dat de universiteiten in Eindhoven en Twente Iraanse studenten weigerden, is dat de universiteiten eerst aan de Immigragie- en Naturalisatiedienst (IND) een verklaring af moesten geven dat de studenten geen toegang zouden hebben tot nucleare kennis die gebruikt zou kunnen worden voor het fabriceren van kernwapens. Dit naar aanleiding van een advies om op te passen met het geven van nucleair onderwijs aan Iraniërs. De universiteiten weigerden deze verklaring af te geven. "Wetenschap is vrij," zeiden ze.

De afgelopen weken hebben er tientallen wetenschappers uit binnen- en buitenland een petitie getekend om de overheid op te roepen een einde te maken aan het weren van Iraniërs uit de collegebanken. Inmiddels heeft de IND besloten om niet meer om de verklaring te vragen en dus kunnen Iraanse studenten weer toegelaten worden. In Eindhoven zal een groep hoogleraren deze week bepalen welke opleidingen niet toegankelijk zullen zijn voor Iraniërs.

Gescreend
Nieuw ingeschreven Iraanse studenten zullen wel van tevoren 'gescreend' worden. Dat geldt ook voor mensen met een dubbel paspoort, bijvoorbeeld met een Iraanse moeder en een Nederlandse vader.

Niet iedereen is tevreden met de gang van zaken. Behnam Taebi van de TU Delft, woordvoerder van de actiegroep die de petitie opstelde, zegt dat hij blij is dat Iraniërs weer worden toegelaten, "maar we moeten niet vergeten dat het kwaad al is geschied. Iraanse academici zijn ten onrechte neergezet als gevaarlijke atoomwapenbouwers."

De Iraniërs die al in dienst waren van de universiteit of die er studeerden hebben overigens altijd gewoon door kunnen gaan met hun werk en studies.

Kuffour: "Ik vroeg m'n moeder om advies"

Ajax heeft maandag de Ghanese verdediger Samuel Osei Kuffour gepresenteerd. De oud-speler van Bayern München heeft een contract getekend tot het eind van dit seizoen. In het contract is een optie opgenomen voor een verlenging met twee seizoenen.

"Het voelt goed om hier te zijn", vertelde Kuffour aan de aanwezige media. "Ajax behoort tot de beste clubs ter wereld. Ook omdat de jeugdopleiding grote spelers als Marco van Basten, Edgar Davids en Clarence Seedorf heeft voortgebracht".

Kuffour zal het komende halfjaar het rugnummer zes dragen. Bij de keuze welk rugnummer hij zou kiezen, heeft hij zich laten inspireren door zijn moeder. "Tijdens de onderhandelingen met Ajax, kon ik kiezen uit nummer drie of zes", vertelde Kuffour kort na de ondertekening van zijn contract. "Ik heb mijn moeder snel om advies gevraagd. Volgens haar was zes de beste keuze. Met de hulp van God is veel mogelijk. Ik reken op het beste voor mij, de fans en het publiek in dit mooie stadion."

Beslissing om positie Brandts snel verwacht

Binnen enkele dagen zal Ernie Brandts weten waar zijn toekomst ligt. De trainer van NAC Breda wacht al enige tijd op een gesprek met de Bredase clubleiding.

De succesvolle trainer leek eerder niet geheel gesteund te worden door de directie en de spelersgroep zou zich geen raad weten met de manager. Een besluit zal er uit het gesprek van maandag nog niet voortvloeien, het lijkt echter wel voor 1 februari te gebeuren. "Weliswaar is er een gesprek, maar het bestuur moet beslissen. Dat zal inderdaad voor februari geschieden", aldus perschef Willem Reijn.

Het contract tussen NAC en Brandts loopt na het huidige seizoen af. De coach ziet een langer verblijf in Breda wel zitten. Binnenkort wordt ook duidelijk of de Bredase club een langer verblijf van de oefenmeester ziet zitten.

Ministerie vreest 'het ergste' na Koranfilm

Icoon PolitiekHet actualiteitenprogramma EenVandaag heeft een brief in handen gekregen waarin het kabinet vraagt veiligheidsdiensten bij Nederlandse gemeenten zich ''op het ergste'' voor te bereiden als de film van Geert Wilders uitkomt. Meerdaagse ongeregeldheden worden niet uitgesloten. De brief, opgesteld door het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC) in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is vandaag verzonden naar onder meer politie- en brandweerkorpsen.

In de brief adviseert Binnenlandse Zaken met het intrekken van verloven en met mogelijke capaciteitsproblemen rekening te houden. Als langdurige inzet tot problemen in de regio leidt, kunnen de autoriteiten bijstand vragen van het leger of de marechaussee.

Volgens directeur-generaal Dick Schoof van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen naar aanleiding van de anti-Koranfilm polarisatie en radicalisatie ontstaan die zouden kunnen leiden tot gewelddadig gedrag tussen groepen in de samenleving.

Morgen wordt door het kabinet opnieuw gesproken over de voorbereidingen voor de film, die volgens Wilders ergens eind maart moet uitkomen.

De brief staat in zijn geheel op de site van EenVandaag.

Dries Roelvink misschien alsnog in Ahoy

Zal het hem dan toch lukken? Zanger Dries Roelvink dreigt namelijk alsnog een optreden te geven in Ahoy' Rotterdam. De aandachtsgeile zanger zou benaderd zijn door een supermarktketen.

De zanger zou vandaag een optreden geven in het stadion, maar verkocht niet genoeg kaarten, waardoor het concert moest worden gecanceld. Hij moest minstens 10.000 kaarten verkopen, maar de teller kwam niet verder dan 2300 kaarten.

De blonde zanger is dolblij nu hij benaderd is door een supermarktketen. "Ik wil het toch een keer doen. Dus ik ga er dit jaar toch staan," zegt Dries.

Dries is niet de eerste artiest die in samenwerking met een supermarktketen een concert geeft. Eerder gaven de Toppers al enkele concerten in de Amsterdam ArenA, in samenwerking een supermarkt zonder fratsen.

Moslim blog beschuldigt America's Army van hersenspoelen

De blog Empowered Muslim Youth heeft een kritisch stuk geschreven over de gratis online shooter America's Army. Dit spel heeft al het nodige negatieve commentaar mogen verduren uit eigen land, maar wordt dus nu ook vanuit andere kanten onder vuur genomen.

De game bestaat sinds enkele jaren en is ontwikkeld door het Amerikaanse leger. Door middel van de game proberen zij nieuwe rekruten te werven, aangezien de war on terror nog steeds bezig is. De internationale blog beschuldigt het leger er nu ook van met behulp van de game de jeugd te willen hersenspoelen.

quote
"As the horrific reality of the bloody conflict deters potential recruits back home, it seems that the US Army is pinning its hopes on a video game to solve one of George Bush's biggest headaches." Brainwashing the youth to fight in almost real-life situations which a solider would face if fighting in Iraq for instance, is most definitely a way to recruit more soldiers for the future.

quote

Critics believe the game is ”essentially a propaganda tool funded to the tune of more than $US10 million ($A11.1 million) of US taxpayers' money designed to attract young people to military life.


Heitinga, Bruins onzeker voor woensdag

Johnny Heitinga en Luigi Bruins zijn beide mogelijk niet inzetbaar woensdag als Ajax het opneemt tegen PSV en Feyenoord tegen AZ. Beide kampen met lichte blessures.

Heitinga liep zondag tijdens de wedstrijd een voetblessure op. Maandag trainde hij niet met de groep mee maar werkte hij een apart trainingsprogramma af. Als de Ajax-verdediger niet fit is zou Kuffour zijn plaats kunnen overnemen.

Ook Luigi Bruins trainde maandag apart. Hij liep in de wedstrijd tegen FC Twente een hamstringblessure op en werd vroegtijdig gewisseld. Tegen FC Groningen kwam de creatieve middenvelder niet in actie. Danny Buijs en Kevin Hofland daarentegen zijn wel fit en zullen woensdag bij de selectie zitten.

Telefoonrekening van 63 miljoen euro

Ondanks dat menig vrouw graag uren aan de telefoon hangt, was een vrouw uit de Franse streek Lotharingen stomverbaasd bij het aanschouwen van haar telefoonrekening. Op de rekening stond namelijk een bedrag van meer dan 63 miljoen euro vermeld. "Er moet wel een komma op de verkeerde plaats staan", liet de vicedirecteur van de Franse telefoonmaatschappij Télé2 vandaag weten.

De vrouw, die in de buurt van Metz woont, had haar beklag gedaan bij Télé2 over de in haar ogen hoge telefoonrekening van 67,96 euro. Omdat ze geen reactie had ontvangen over haar klacht, besloot ze een tweede klachtenbrief te sturen. Prompt plofte er een 'verbeterde' rekening op de mat, met het lieve sommetje van 63.280.067,96 euro.

Het telecombedrijf steekt de hand in eigen boezem. "We kunnen ons enkel verontschuldigen en ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt", beloofde de vicevoorzitter.

Adriaanse weg bij Al-Sadd

Co Adriaanse is per direct trainer af van Al-Sadd. Dit meldde Willem Zeijlmans, vertrouwenspersoon van Co Adriaanse. Adriaanse had voor Al-Sadd onder meer Willem II, Ajax, AZ, Porto en Metallurg Donetsk onder zijn hoede.

De rede voor het vertrek van Adriaanse lijken de tegenvallende resultaten te zijn. Al-Sadd ging namelijk voor het kampioenschap, maar die lijkt onmogelijk nog haalbaar te zijn.

Kuffour tekent voor half jaar bij Ajax

Ajax heeft Samuel Kuffour voor de duur van een half jaar gecontracteerd. Maandag onderging de verdediger aan een medische keuring en doorstond deze zonder problemen. Direct daarna zette de Ghanees zijn handtekening de overeenkomst, die in de toekomst met twee jaar verlengd kan worden.

Kuffour komt transfervrij over van AS Roma. Eerder was de verdediger ook al actief voor Bayern München, Nürnberg en Livorno. In de zomer van 2006 was hij met Ghana nog actief op het WK voetbal, dat in Duitsland werd gehouden. De verdediger zal in de hoofdstad Jaap Stam moeten gaan vervangen. De laatstgenoemde speler kondigde eerder dit seizoen per direct zijn afscheid aan.

Tom Boonen wint in Qatar

Tom Boonen, wielrenner van de Quick-Step-ploeg, heeft de eerste etappe in de Ronde van Qatar gewonnen. Hij neemt daarmee de leiderstrui over van zijn Italiaanse ploegmaat Tosatto, die zondag tijdens de ploegentijdrit als eerste over de streep mocht komen namens de ploeg.

Boonen versloeg in de massasprint de Belg van Avermaet en de Italiaan Napolitano. De etappe van 137,5 kilometer ging van Al Zubarah naar Doha Golf Club.

Beste Nederlander was Steven de Jongh. De knecht van Tom Boonen eindigde als zevende, vlak voor Maarten Tjallingii.

Uitslag eerste etappe

PlekNaamTijd
1Tom Boonen2.28.37
2Greg van Avermaetz.t.
3Danilo Napolitanoz.t.
4Chris Suttonz.t.
5Jurgen Roelandtsz.t.
6Alexandre Pichotz.t.
7Steven de Jonghz.t.
8 Maarten Tjallingii+0.07
9Wilfriend Cretskensz.t.
10Matteo Tosatto+0.20

Klassement

PlekNaamTijd
1Tom Boonen2.34.59
2Steven de Jongh+0.09
3Greg van Avermaet+0.14
4Chris Sutton+0.15
5Wilfriend Cretskens+0.20
6Jurgen Roelandtsz.t.

Janssen niet naar FC Groningen

Theo Janssen blijft voorlopig bij Vitesse spelen. De middenvelder stond in de belangstelling van FC Groningen, maar beide partijen konden het niet eens worden. De Groningse formatie is daarom nog altijd op zoek naar een vervanger voor de vertrokken Rasmus Lindgren.

Een woordvoerster van Vitesse heeft inmiddels bevestigd dat Hans Nijland, directeur van FC Groningen, een bezoek aan Paul van der Kraan, algemeen directeur van de Arnhemmers, heeft gebracht. Tijdens deze bijeenkomst is er onderhandeld over een mogelijke transfer van Janssen naar Groningen, maar men kwam er onderling niet uit.

Later vandaag werd bekend gemaakt dat FC Groningen niet langer geïnteresseerd is in de diensten van Janssen. Vooralsnog zijn er geen andere ploegen die de speler eventueel over zouden willen nemen, waardoor de speler bij Vitesse zal blijven.

Leuzen schrijven bij hondenstront toegestaan

Het Openbaar Ministerie (OM) van Assen moest eraan te pas komen om een hondenpoephater zijn actie tegen hondenpoep te laten voortzetten. Eind vorig jaar kreeg Albert Schonewille uit het Drentse Roden een boete van 75 euro voor het schrijven van leuzen bij hondendrollen. Deze bekeuring werd vandaag door het OM nietig verklaard.

Schonewille vecht al tien jaar een verloren strijd tegen hondenpoep. De politie, die alle acties van de man beu werd, besloot hem eind vorig jaar te bekeuren. Schonewille hield echter voet bij stuk, en weigerde dan ook om het geld over te maken naar het Centraal Justitieel Incassobureau te Leeuwarden. Omdat de hondenpoephater ook na een laatste aanmaning van 95 euro niet betaalde, verwachtte de beste man dan ook elke dag een dagvaarding op de mat.

De dagvaarding kwam echter niet, want het OM heeft het stinkende zaakje geseponeerd. Naar verluidt omdat stoepkrijt na een regenbuitje alweer is weggespoeld en de teksten bovendien niet opruiend zijn. "Gerechtigheid is geschied", reageerde Schonewille.

Verenigde Staten krijgt witte PS3

Bij de Amerikaanse Federal Communications Commission zijn stukken ingeleverd die er op duiden dat er een witte PlayStation 3 zal komen in de VS. Dit keramisch witte exemplaar was in november al in Japan verkrijgbaar. De 40 GB consoles zullen met een bijpassende DualShock controller geleverd worden.

Het is natuurlijk heel politiek correct dat er naast een zwarte ook een witte variant van de PS3 is. Toch wordt er bij Sony nog wel een beetje gediscrimineerd, want wij Europeanen zijn natuurlijk weer als laatste aan de beurt.


Derby-voorzitter blij met overname

Het Amerikaanse bedrijf General Sports and Entertainment (GSE) heeft Premier Leagueclub Derby County overgenomen. Daarmee is het de vierde club in de Premier League die in Amerikaanse handen is. Eerder vielen Manchester United, Liverpool en Aston Villa ook al in Amerikaanse handen.

Adam Pearson, voorzitter van Derby County reageerde enthousiast op de overname: "De financiële toekomst van de club is veiliggesteld. Nu kunnen we een langetermijnplanning maken, zodat Derby een belangrijke rol kan gaan spelen in de Premier League."

Ook de nieuwe eigenaren van de club waren enthousiast. "We zijn opgewonden over de mogelijkheid een belangrijke rol te spelen in de geschiedenis van Derby County," liet Andy Appleby, voorzitter van GSE, in een reactie weten. "We hebben Derby de afgelopen zes maanden regelmatig bezocht en waren onder de indruk van de ongelooflijke potentie van de club en de trouwe supporters."

Appleby was in het verleden overigens ook vice-voorzitter van de Detroit Pistons, een basketbalploeg uit Amerika. Nu gaat hij dus met Derby County aan de slag. De Engelse club wist vorig seizoen naar de Premier League te promoveren, maar staat momenteel op de laatste plaats met slechts zeven punten uit 23 wedstrijden.

'Asbestman' woest op de marechaussee

Icoon BinnenlandsEen Amsterdammer die vorige week zaterdag op Schiphol dreigde asbest te verspreiden, gaat een klacht indienen tegen de Koninklijke Marechaussee. Volgens de actievoerder, Johan van der Beek, is er tijdens zijn arrestatie overmatig gebruik van geweld toegepast.

Van der Beek, bij wie asbest is aangetroffen in zijn tuin in Buitenveldert, wilde aandacht vragen voor het asbestprobleem, dat volgens hem door de woningcorporaties en de politiek wordt genegeerd. Daarom toog hij in een beschermend pak en mondkapje met twee flesjes 'asbest' naar de vertrekhal van Schiphol. Van te voren had een dreigbrief laten bezorgen bij de marechaussee, waarin hij aankondigde dat hij asbest zou verspreiden. Er zat echter geen asbest in de flesjes.

Dat laatste wist de marechaussee natuurlijk niet. Die overmeesterden Van der Beek met een zogenoemde flitsactie en smeten hem in de cel.

Van der Beek daarover: ''Ik werd beschoten en geraakt in mijn heup, waar ook de flesjes aan mijn riem zaten. Daarna werd ik overmeesterd, waarbij een politiehond een deel van mijn oor afbeet. Na drie dagen in de cel werd ik vrijgelaten.'' Hij had niet verwacht dat de marechaussee hem zo hard zou aanpakken, omdat hij de actie had aangekondigd. De keuze voor Schiphol als actieplaats legt hij als volgt uit: ''Schiphol is toch een heilig plekje in Nederland. Zo kon ik zeker zijn van aandacht.''

De Koninklijke Marechaussee laat weten dat de arrestatie wordt onderzocht en heeft verder geen commentaar.

Van der Beek liet na zijn vrijlating op RTV Noord-Holland weten dat hij niet met zijn gezondheid laat spelen. ''Als mensen met mijn gezondheid op de loop gaan, pas dan maar op. Deze keer was het bluf, maar de volgende keer is het waarschijnlijk geen bluf.''Van der Beek op RTVNH, opname uit december


Van der Beek na zijn vrijlating

Met dank aan tongytongylickylicky voor de submit.

Dromen is tof

Ik zal mij eerst even netjes voorstellen. Ik ben jogy en heb sinds mei vorig jaar het subforum The Truth is in Here ( Afgekort als TRU )  onder mijn hoede samen met mijn medemodje Senesta. TRU is een beetje een vreemde eend in de bijt van FOK! maar heeft zich toch al een aantal jaren gehandhaaft. In TRU komen de onderwerpen aan bod die wat zweveriger van aard zijn zoals OBE's, reincarnatie, het hele 2012 gedoe, dromen en nog veel meer van dat soort zaken.  In mijn eerste blog hier beginnen we luchtig met iets wat iedereen wel kent: Dromen.

Sissoko bijna van Juventus

Mohamed Sissoko zal zo goed als zeker Liverpool voor Juventus verruilen. Verwacht wordt dat de middenvelder binnenkort gepresenteerd wordt in Italië.

Sissoko, op het moment zelf in actie op de African Cup of Nations met zijn land Mali, krijgt bij Liverpool bijna geen speeltijd. De middenvelder moet spelers als Steven Gerrard, Xabi Alonso en Javier Mascherano voor zich dulden, en kwam derhalve slechts tot zes optredens in de basiself van Rafa Benítez dit seizoen.

Bronnen in Turijn melden dat Momo zondag in de Italiaanse stad aankwam om een medische keuring te ondergaan bij Juventus. De Oude Dame dient Liverpool zo'n ¤11 miljoen over te maken alvorens de speler zijn handtekening kan zetten onder een contract dat hem tot 2012 aan de club bindt. Ondertussen versterkte de Italiaanse subtopper zich ook met Guglielmo Stendardo van Lazio, die op huurbasis het seizoen afmaakt in Turijn.

Top of Flop: Jennifer Rostock

De Top of Flop van afgelopen vrijdag kreeg voldoende steun: "The Unpredictable Me" van Joyze is een top, dus. flowerdje verwoordde jullie mening nog als beste: "Slap refrein. De stem is OK. Klein topje".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Jennifer Rostock, een punk rock band uit Berlijn. De band wordt gevormd door Chris, Alex, Markus, Joe en Jennifer. De naam van de band is een samenvoeging van de voornaam van de zangeres (Jennifer) met de stad waar ze is opgegroeid (Rostock). Jennifer Rostock doet op 14 februari a.s. mee aan het Bundesvision Song Contest met het nummer: Kopf oder Zahl.

Knut was wel positief: "Nena heeft emorock gevonden!"
Maar Googolplexian vond het 3x niks:
"1) Ze kan niet zingen, beetje het geluid van 20 opgewonden meeuwen.
2) Ze heeft enge piercings
3) Echt niet mijn muziek, maar als anderen dit wel leuk vinden zal het niet eens zo slecht zijn."

Sekstape Gordon duikt op bij Radio 538

De sekstape van Gordon is opgedoken. Hij is 'terechtgekomen' bij Radio 538, waar 'Goor' iedere zaterdagmiddag te horen is.

De radiozender heeft vandaag enkele stukjes van de video laten horen. "Ik wil je krabben, ik wil je bijten, ik wil je slaan" , was te horen op de video. Gordon is steunend en lachend te horen op de video. De relnicht sluit zijn avontuurtje af met: "Je hebt me helemaal uitgewoond."

Update
Uiteindelijk blijkt het een grap te zijn van Radio 538. Dat liet DJ Lindo Duvall vandaag horen op het radiostation. Radio 538 wou Gordon een beetje 'pesten' en heeft fragmenten uit 'over de vloer' en 'Idols' aan elkaar geplakt.

SP tegen politici als museum-voorzitter

Atzo Nicolaï SP-leider Jan Marijnissen is tegen de benoeming van VVD-Tweede Kamerlid Atzo Nicolaï tot voorzitter van de raad van toezicht van het nieuwe Nationaal Historisch Museum. Marijnissen noemt dit een ''miskleun''.

Marijnissen: ''De politiek moet zich verre houden van wat dit museum gaat brengen. Het is geen uitstalcentrum voor politici en mag geen speelbal worden voor de politieke kaste. Het museum behoort toe aan historici, pedagogen, leraren en wetenschappers.''

PvdA-minister Ronald Plasterk (Onderwijs) maakte de benoeming gisteren bekend. Het werk van Nicolaï vergt een dag per week. Hij blijft Kamerlid, maar zal niet langer optreden als woordvoerder cultuur om verstrengeling van belangen te voorkomen.

Novum veroordeeld voor pc-inbraak ANP

Icoon MediaDe rechtbank in Den Haag heeft vandaag persbureau Novum veroordeeld voor het stelselmatig inbreken in de computer van concurrent het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). De rechters legden Novum daarvoor een boete van 4000 euro op, waarvan 2000 voorwaardelijk.

Het rechtscollege veroordeelde ook voormalig hoofdredacteur M. van de H. en oud-directielid J. R. voor hun betrokkenheid. Zij hebben ieder een boete van 2000 euro (waarvan 1000 voorwaardelijk) gekregen.

Volgens de rechtbank heeft het Openbaar Ministerie (OM) bewezen dat Novum zich heeft schuldig gemaakt aan computervredebreuk. Novum heeft zich zonder toestemming toegang verschaft tot de afgeschermde nieuwsberichten van het ANP. Het managementteam van Novum heeft volgens de rechtbank ''willens en wetens ingestemd met deze gedragingen''.

De inbraak gebeurde in twee periodes, van 24 oktober 2002 tot en met 31 oktober 2003 en 1 april 2004 tot en met 13 oktober van dat jaar.

Paus waarschuwt voor verleiding wetenschap

Icoon Wetenschap Paus Benedictus XVI heeft vandaag gewaarschuwd voor de ''verleidelijke'' krachten van de wetenschap, die de menselijke spiritualiteit verlagen.

In een tijd dat de exacte wetenschappen wonderbaarlijke vorderingen maken, is het verleidelijk de identiteit van de mens geheel te willen definiëren. Om niet zo'n weg in te slaan moeten wetenschappers ook recht doen aan het antropologisch, filosofisch en theologisch onderzoek dat inzicht geeft in juist het mysterie van de mens.

Geen enkele wetenschap kan zeggen wie de mens is, vanwaar hij komt en waarheen hij gaat, zei Benedictus in het Vaticaan tot deelnemers aan een conferentie van de Academie van Wetenschappen in Parijs en de Pauselijke Academie van Wetenschappen.

Oud-profvoetballers verdacht van witwassen

Icoon Justitie Justitie verdenkt de voormalige profvoetballers Yassine Abdellaoui (Willem II, NAC, De Graafschap) en Geoffrey Prommayon (PSV, FC Eindhoven, Willem II) van het witwassen van crimineel geld. Volgens de tenlastenlegging gaat het om ruim 2,3 miljoen euro.

De twee mannen plus een Bredase postagentschaphouder moeten vandaag voor de rechtbank in Breda verschijnen voor een zogenoemde regiezitting.

De zaak dateert al van 2003 toen het verdachte drietal ruim een maand vastzat. De witwaspraktijken bestonden uit doorsluizen van grote bedragen naar een bankrekening in het buitenland. Dat gebeurde met overschrijvingsformulieren van Western Union. Ook werden dollars en ponden in euro's omgewisseld. Het zou gaan om vele honderden transacties.

Volgens het Openbaar Ministerie wisten de verdachten dat het om crimineel geld ging, vermoedelijk verkregen door xtc-handel.

Nevland toch naar Fulham

FC Groningen spits Erik Nevland vertrekt toch naar Fulham. Fulham wilde in tegenstelling tot een aantal dagen geleden dieper in de buidel tasten voor de Noorse spits. Nevland tekent tot het eind van het seizoen met een optie voor nog twee jaar.

FC Groningen is de derde belangrijke speler kwijtgeraakt in de winterstop terwijl men in eerste instantie niemand wilde laten vertrekken. FC Groningen krijgt 2,5 miljoen euro voor de dertigjarige spits. Daar kan nog eens een half miljoen bij komen als Fulham niet degradeert.

Parkeren voor experts

Er komen al genoeg fimpjes voorbij van mensen (meestal vrouwen) die niet kunnen parkeren, dus vandaag eentje met mensen die het wel kunnen, of althans proberen.

Er zijn twee uitdagingen. Als eerste moet er met een pin achterop de auto een ballon lekgestoken worden, daarna moet de auto op een plek geparkeerd worden met aan beide zijden 1 centimeter speling.

De melk- en biervergelijking

Spitsmuis stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het is bijna twaalf uur ’s nachts en ik bekijk rustig de verschillende gezichtsuitdrukkingen van mijn gezelschap aan ons tafeltje in het café. Het meisje tegenover mij genaamd Emma kijkt een beetje wazig uit haar ogen. Ik spreek haar aan: ‘Jij maakt het zeker niet al te laat vanavond, of wel?’ ‘Nee, inderdaad,’ antwoordt ze op een verassend opgewekte toon, waarschijnlijk blij dat het eindelijk iemand opmerkt. ‘Ik ben er vanavond ook niet helemaal bij met mijn gedachten. Dat komt omdat ik een beetje ruzie heb met mijn ouders.’ ‘Owjeej!’ antwoord ik een beetje onbeholpen.

Deadline Games werkt aan Faith and a .45

Deadline Games liet ons al Mexico aan puin schieten in Total Overdose en Chili Con Carnage. De Deense ontwikkelaar verplaatst het scenario nu naar het Amerika van de jaren 30, tijdens de Grote Depressie, in de nieuw aangekondigde schooter Faith and a .45.

In dit spel volgen we het verhaal van het verliefde boevenstel Luke en Ruby, welke duidelijk zijn gebaseerd op Bonnie en Clyde, die het land door reizen met hun wapens in de hand. Zij worden op de hielen gezeten door een oliemagnaat die koste wat het kost hun bloed wil zien. Volgens Deadline zal er veel nadruk liggen op het vertellen van het verhaal en moet alles een filmisch gebeuren worden, zij noemen het zelf een donkere en emotionele shooter.Veel over het spel en de gameplay is nog niet bekend, wel liet Deadline weten dat we een cooperative multiplayer game kunnen verwachten.

Nederland 3 gaat pornofilm uitzenden

Icoon OpmerkelijkGoed nieuws voor de pornoliefhebber: er komt weer porno op de Nederlandse tv, en wel bij de publieke omroep. Nederland 3 zendt namelijk op zaterdag 23 februari de pornofilm 'Deep Throat' uit 1972 uit. Dit heeft een woordvoerster van BNN vandaag bekendgemaakt.

De avond begint met een special van het BNN-programma Spuiten en Slikken, waarin wordt teruggeblikt op de historie van de pornofilm. Vervolgens wordt de documentaire 'Inside Deep Throat' uitgezonden. Om 00.10 uur start dan eindelijk de pornofilm, waarin Linda Lovelace psychiater Young bezoekt, omdat ze maar geen seksuele bevrediging kan vinden. Gelukkig vindt de psychiater haar probleem: haar clitoris zit op een nogal vreemde plek, namelijk achter in haar keel.

"BNN vindt het belangrijk dat jongeren hun eigen oordeel over dingen kunnen vormen. Dan moet je ze dus ook de kans geven om kennis te nemen van een klassieke pornofilm als Deep Throat, zeker als je dat goed inleidt met een speciale aflevering van Spuiten & Slikken en een documentaire over Deep Throat," aldus tv directeur bij BNN Maarten van Dijk.

BNN maakt deze thema-avond samen met de VPRO. En daar is BNN trots op, omdat de VPRO de allereerste 'televisietieten' had.

AMD introduceert snelste videokaart met de Radeon 3870 X2

AMD introduceert vandaag haar nieuwe paradepaardje op videokaartgebied, de Radeon HD 3870 X2. De kaart is gebaseerd op twee Radeon HD 3870 grafische processoren op 1 plank, met in totaal 1 gigabyte aan geheugen. AMD slaat hiermee dezelfde weg in die zij eens eerder hebben bewandeld met de Rage Fury MAXX en die nVidia ook eens gewandeld heeft met de GeForce 7950 GX2.

De kaart is met zijn 26 centimeter even lang als de GeForce 8800 Ultra van nVidia en heeft ook een koeler die twee sloten in beslag neemt. Ondanks het feit dat de kaart eigenlijk twee kaarten in één is, is er geen speciaal moederbord nodig om de kaart te kunnen gebruiken. Door middel van een speciale chip wordt het PCI Express slot verdeeld tussen de twee grafische processoren, welke via dezelfde chip ook met elkaar kunnen praten. De kaart heeft ook nog steeds CrossFire connectoren, wat inhoudt dat het mogelijk wordt om twee van deze kaarten tegelijkertijd te hebben draaien. Dit zal echter pas vanaf maart mogelijk zijn, de drivers die vier grafische processoren tegelijkertijd ondersteunen zijn nog in ontwikkeling.


Qua performance is de kaart de snelste enkele kaart die op dit moment beschikbaar is, in nagenoeg elke benchmark moet de GeForce 8 serie van nVidia het afleggen tegen de twee grafische processoren van AMD.

De kaart lijkt echter twee nadelen te hebben, de drivers en het energieverbruik. De kaart had namelijk al week geleden gelanceerd moeten worden, er bleken echter problemen te zijn met de drivers waardoor de release een week is uitgesteld terwijl AMD hard aan het werk is gegaan om de problemen op te lossen. De kaart is intern gebaseerd op AMDs CrossFire techniek, waarvoor vaak nieuwe drivers uit moeten komen voor games op hun best draaien. AMD lijkt echter hard aan het werk om het voor de eindgebruiker zo makkelijk mogelijk te houden, de kaart wordt als een kaart met enkele grafische processor herkend door Windows en CrossFire hoeft niet aan of uitgezet te worden.

Het energieverbruik van de kaart valt echter niet op te lossen met nieuwe besturingssoftware. De Radeon HD 3870 was een erg zuinige kaart, maar plaats er twee van op een enkel bord en dan zal het energieverbruik alsnog erg hoog zijn. Dit blijkt ook zo te zijn, de kaart verbruikt inderdaad significant meer energie dan de snelste kaarten van de concurentie.

Al met al heeft AMD nu de snelste kaart in handen, al gaat dit wel gebruik met een hoger energieverbruik. Van nVidia wordt echter verwacht dat ze binnenkort komen met hun eigen dubbele grafische kaart gebaseerd op de 8800 GT. Zoals uit de plaatjes hierboven blijkt zal zo'n kaart als deze AMD weer van de troon stoten.

De kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar met een adviesprijs van €399,-, reviews van de kaart zijn onder andere bij onderstaande sites te vinden:

Anandtech
Driverheaven
Firingsquad
Guru3D
HardOCP
Hot Hardware
Toms Hardware

Claudia de Breij stopt tijdelijk met DWDD

Icoon OpmerkelijkClaudia de Breij zal de rest van het seizoen niet meer te zien zijn in het VARA-programma De Wereld Draait Door. De zwangere Claudia presenteerde iedere maandag de uitzending, maar kan dit niet meer combineren met haar overige werkzaamheden.

Claudia toert nog tot en met 31 mei door het land met haar theatervoorstelling 'iClaudia' en presenteert wekelijks 'Thank God It's Friday' op Nederland 3. "Hierdoor blijft er helaas geen tijd meer over voor De Wereld Draait Door", aldus Claudia de Breij.

Matthijs van Nieuwkerk, die het programma ook van dinsdag tot en met vrijdag presenteert, doet tijdelijk ook de maandaguitzending erbij. Intussen wordt er gezocht naar een opvolger, aangezien van Nieuwkerk ook Holland Sport presenteert op de maandagavond.

DVD: Une Vieille Maitresse

Une Vieille Maitresse is de naam van de nieuwste (en alweer elfde) film van Catherine Breillat (o.a. regisseur van Romance). Het kostuumdrama gaat over de decadente Franse adel in Parijs, -anno 1835-, en is een bewerking van de gelijknamige roman van Jules-Amédée Barbey d'Aurevilly. Dat klinkt allemaal erg chic, maar hoe wordt het tijdperk na Marquis de Sade werkelijk in beeld gebracht?


Ford Off Road Racing scheurt naar de Wii

Alle Ford-liefhebbers met een Wii kunnen de handen ineen slaan want Xplosive, een merknaam van Empire Interactive, heeft aangekondigd Ford Off Road Racing naar de Wii te brengen.

Dit nieuwe deel in de serie zal de races verplaatsen van de stad naar open terrein. Het spel zal 24 tracks krijgen welke drie verschillende type terrein zullen kennen, namelijk woestijn, water en ijs. De tracks zullen vol geheime routes zitten en tijdens het racen kunnen spelers items oppikken zoals reparatie-onderdelen, tijdbonussen en geld.

Het spel zal onder andere de volgende race-modi krijgen: Standard Race, Elimination, Time Attack, Overtake, Slalom, Checkpoint, Checkpoint Sprint, Seconds Out, Gold Rush, Gauntlet, Low Damage Race and Expedition. Een split-screen multiplayer zal aanwezig zijn, het is alleen niet bekend of deze van toepassing zal zijn op alle van de boven genoemde modi.

In het spel kun je de volgende wagens verwachten:

2005 Defender 90 Station Wagon
2006 Range Rover Sport Supercharged
2007 Discovery 3
2007 Freelander 2
Range Stormer Concept
SVX Concept

2008 Ford F-150 FX4 pickup
2008 Ford Ranger FX4 Level II
2008 Ford F-250 Super Duty
2008 Ford F-350 Super Duty
2008 Ford F-450 Super Duty

2008 Ford Escape
2008 Ford Explorer
2008 Ford Expedition
2007 Ford Explorer Sport Track
Ford Bronco concept
Ford Equator concept
Ford Mighty F-350 concept

De Wii-versie van Ford Off Road Racing zal ergens in het tweede kwartaal van 2008 uitkomen.

Man wil agent in boeien slaan

Icoon OpmerkelijkEen 38-jarige Arnhemmer is vanochtend aangehouden nadat hij een agent in de boeien wilde slaan. De man viel eerder personeel van de 112 centrale lastig. Dat meldde de politie maandag.

De man bedreigde per telefoon het personeel van de alarmcentrale. Eerder al was de man in beschonken toestand op het politiebureau geweest. Toen agenten de man uiteindelijk probeerden aan te houden, bleek hij handboeien bij zich te hebben. De man probeerde een van de agenten daarmee te boeien. De agenten konden de Arnhemmer echter overmeesteren. De man is ingesloten.

'Britney Spears grootste goudmijn ter wereld'

Icoon ShowbizzHoe moeilijk het ook te geloven is, Britney Spears is het meeste geld waard van alle sterren ter wereld. Dat zegt het tijdschrift Portfolio in zijn februarinummer.

Hoewel Britney Spears voor veel mensen de incarnatie is van het spreekwoord Wie hoog vliegt, kan diep vallen, wordt er wereldwijd nog steeds enorm veel geld aan haar verdiend. Ook door haarzelf overigens: maandelijks ontvangt ze zo'n 460.000 euro. Dat komt dan bij haar persoonlijke vermogen, dat zo'n 80 miljoen bedraagt. Wie Spears op een feestje wil hebben, moet volgens Portfolio rond de 200.000 euro betalen.

Britney Spears verkocht wereldwijd 83 miljoen cd's. Met tournees verdiende ze 94 miljoen euro. Zelfs haar album uit 2007 scoorde goed, ook al had haar leven toen al meer weg van het leven van een soappersonage dan van een popster.

Man Utd - Arsenal in FA Cup

FA Cup-houder Chelsea ontmoet Huddersfield Town in de volgende ronde, maar de meest opmerkelijke ontmoeting is toch wel die tussen Manchester United en Arsenal.

Chelsea ontliep wederom een zware loting, daar Huddersfield de laagst geklasseerde club is van de overgebleven zestien teams. Van de zes overgebleven Premiershipclubs kunnen er maximaal vijf door naar de kwartfinales, aangezien Manchester United aan Arsenal gekoppeld werd. De koplopers in de competitie ontmoeten elkaar op Old Trafford.

Ook Liverpool heeft op papier geen zware tegenstander. Na Havant and Waterlooville komt nu Barnsley op bezoek op Anfield. Middlesbrough reist af naar Sheffield, terwijl ook de laatste club uit de hoogste klasse een uitwedstrijd kreeg toegewezen. Portsmouth speelt op 16 of 17 februari tegen Preston North End.

Loting achtste finales

Bristol Rovers - Southampton
Cardiff City - Wolverhampton Wanderers
Sheffield United - Middlesbrough
Liverpool - Barnsley
Manchester United - Arsenal
Preston North End - Portsmouth
Coventry City - West Bromwich Albion
Chelsea - Huddersfield Town

Terugblik zondaghoofdklasse

Gisteren werd de vijftiende ronde gespeeld van het seizoen 2007/2008 in de zondaghoofdklasse. En zoals elke week, ook deze week een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

In de Hoofdklasse A won koploper Hollandia met 0-5 bij Türkiyemspor, terwijl de achtervolgers Haaglandia en Argon punten morsten. Ivo Rottiné scoorde tweemaal namens de Hoornse club.

Haaglandia liet zich verrassen bij VUC. Kenepa en een eigen doelpunt van Van Otterloo bezegelden het lot voor de Rijswijkers, die nog wel op voorsprong waren gekomen via Mourad. Hollandia en Haaglandia hebben nu evenveel punten, maar Hollandia moet nog drie wedstrijden inhalen.

Het degradatieduel tussen DCV en DWS leverde een doelpuntloos gelijkspel op. Een resultaat waar beide ploegen niets mee opschieten, want de achterstand op de clubs boven hen blijft groot.

AFC haakte weer aan bij de grote subtop door concurrent Elinkwijk op eigen veld met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt werd gescoord door Robert Gehring. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met een man minder. Bij AFC werd Wout Meulemans van het veld gestuurd en bij Elinkwijk kreeg Adil Mahadi rood.

In de Hoofdklasse B zorgde rode lantaarn drager Geldrop voor een stunt door koploper UNA op een 1-1 gelijkspel te houden. De eindstand stond bij de pauze al op het bord. DESK profiteerde niet van de halve misstap van de koploper. De ploeg uit Kaatsheuvel ging in Breda met 3-1 onderuit tegen Baronie.

SV Meerssen profiteerde wel van de misstappen van de nummer een en twee. Meerssen won met 2-0 van Dijkse Boys door twee doelpunten van Michael Ramakers.

Papendrecht had bovenin goede zaken kunnen doen maar speelde tegen laagvlieger UDI '19 een slechte wedstrijd en bleef thuis op 1-1 steken.

De wedstrijden Gemert - Deurne en Cuijk - EVV werden afgelast.

In Hoofdklasse C deden De Treffers en Achilles'29 goede zaken. Beide clubs wonnen met 3-0 van respectievelijk De Bataven en Sportclub Enschede en gaan gezamelijk aan de leiding. Beide medekoplopers, WKE en F.C. Lienden, kwamen niet in actie, omdat het veld in Emmen werd afgekeurd.

HSC '21 rukte naar de zesde plaats door een 4-0 overwinning op Sneek. Sneek zag door de nederlaag WSV voorbij komen. WSV won in en tegen Rheden met 4-2. SVBO was van de onderste vier, de enige club die een punt pakte. Thuis werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Babberich.

Armin van Buuren treedt op in Habbo Hotel

Om te vieren dat de Postbank Bizznizz Lounge meer dan 1 miljoen bezoekers wist te trekken zal op woensdag 6 februari Armin van Buuren het virtuele dak van het Habbo Hotel laten knallen met een exclusief optreden.

De beste DJ van de wereld zal van 17.00 tot 18.00 zijn kunsten vertonen. Mensen die er niet bij kunnen zijn hoeven niet te treuren, want het optreden is tot 20 februari nog te horen op Habbo Radio.

De Postbank Bizznizz Lounge is opgezet door Postbank & ING Bank om jongeren leren met geld om te gaan. In de vijf maanden sinds de opening heeft de Lounge meer dan 1 miljoen bezoekers getrokken en dat terwijl er slechts 80 mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn in de Lounge.


#1 DJ van de wereld

Armin van Buuren, die voor de gelegenheid z'n eigen Habbo Character heeft gekregen, over z'n optreden:

Ik heb wereldwijd op diverse unieke locaties mogen optreden voor duizenden dance-liefhebbers. Maar dit optreden is toch ook wel heel bijzonder en uniek.

Van Buuren zal niet alleen maar komen draaien: van 16.00 tot 17.00 is er de mogelijkheid om te chatten met de Leidenaar. Naast de chat is er ook een kennisquiz en een cover-art competitie. Habbo-bewoners kunnen een CD-hoes ontwerpen voor Armin van Buuren en hiermee kans maken op een VIP-badge tijdens het optreden, een Habbo Draaitafel en gesigneerde CD's.

Van Marwijk tevreden over debuut Landzaat

Bert van Marwijk, de trainer van Feyenoord, heeft gezegd dat hij tevreden was over het debuut van Denny Landzaat. De middenvelder speelde gisteren zijn eerste competitiewedstrijd voor de club.

"Hij heeft slechts anderhalve training meegemaakt en er werd direct veel van hem verwacht. Ik vind dat hij het goed heeft gedaan. Hij is een dynamische middenvelder die gelijk de leiding nam. Ik vind dat hij zich heel snel heeft aangepast, we gaan nog veel plezier aan hem beleven," aldus Van Marwijk.

Bloederige bende op Fallout 3 screenshots

Bethesda wist op de PC, X360 en PS3 hoge ogen te gooien met The Elder Scrolls IV: Oblivion, en dit jaar zal met dezelfde engine de futuristische Fallout 3 op dezelfde systemen verschijnen. De game speelt zich af in 2277 in en rond Washington DC na een nucleaire ramp. Het handjevol overlevenden hebben zich verschanst in Vault 101 en worden daar met ijzeren vuist geregeerd door de Overseer.
Jouw vader (gespeeld door Liam Neeson) heeft echter besloten niet langer te buigen naar de wil van de Overseer en heeft de Vault verlaten. Aan jou de taak om je pa op te zoeken en eens uit te vinden waarom hij vertrokken is. Neeson is niet de enige Hollywoodster in de game, Ron Perlman heeft de rol van verteller op zich genomen.

Fallout 3 verschijnt ergens dit jaar voor PC, X360 en PS3.

Haze verwelkomt je in de jungle

Ubisoft maakte ons droef met het uitstel van Haze, om een massale depressie preventief te vermijden hebben we nu de beschikking over nieuw filmmateriaal vol jungle-geweld!

Hou wel in het achterhoofd dat deze beelden nog niet van de definitieve versie van de game zijn, zoals opvalt is er nog geen achtergrondmuziek wat de beelden een beetje een kille sfeer geeft.

We mogen Haze op zijn vroegst begin april verwachten, de game zou eerst naar PlayStation 3, Xbox 360 en PC komen, maar daarvan is alleen de PS3-versie nog daadwerkelijk in ontwikkeling.


Hermes blijft OV in Eindhoven / Helmond verzorgen

Icoon VervoerPersonenvervoerder Hermes blijft de vervoerder voor de regio Eindhoven–Helmond. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven(SRE) heeft dat zojuist bekend gemaakt.

Hermes heeft de openbare aanbesteding voor het openbaar vervooer in de hele regio gewonnen. De concessie geldt voor een periode van maximaal acht jaar en gaat in op 14 december 2008. Hiermee krijgt Hermes de 21 gemeenten die samenwerken in het SRE onder zijn hoede. Hierdoor ontstaat er een groot eenduidig lijnennet voor het gehele SRE.

Het vervoer in het SRE is nu verdeeld in drie concessies, het Stadsagglomeratienet Eindhoven, de Peel en de Kempen. Deze laatste is nu nog in handen van BBA/Veolia Transport.

Men verwacht dat het aantal reizigers in de regio zal stijgen. De totale omzet van de concessie bedraagt circa 40 miljoen euro per jaar en biedt werk aan ongeveer 500 werknemers.

Nijland: "Ajax moet naar eigen scouting kijken"

Door de transfer van Rasmus Lindgren naar Ajax lijkt FC Groningen onderhand op een noorderlijk opleidingscentrum van de Amsterdammers. Luis Suárez en Bruno Silva maakten eerder dit seizoen al de overstap naar de hoofdstedelingen.

De algemeen directeur van Groningen, Hans Nijland, zet vraagtekens bij het transferbeleid van Ajax. "Misschien is het slimmer voor Ajax om ons hele scoutingsapparaat over te nemen. Ik zou als Ajax zijnde toch eens kritisch naar de eigen scouting kijken"."

Fikse sprong Haase op wereldranglijst

Robin Haase heeft een fikse sprong gemaakt op de wereldranglijst. Dankzij het bereiken van de tweede ronde bij de Australian Open staat hij 92e.

In de top-5 veranderde er niets. De Zwitser Roger Federer bleef de nummer één, gevolgd door de Spanjaard Rafael Nadal en de winnaar van de Australian Open, de Serviër Novak Djokovic. Verliezend finalist Jo-Wilfried Tsonga steeg van de 38e naar de achttiende plaats.

Peter Wessels is op de 158e plaats de tweede Nederlander op de lijst.

Uitslagen Frankrijk speelronde 23

Afgelopen weekend werd er weer een ronde afgewerkt in Frankrijk. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Lille OSCPSG0-0
Ol. MarseilleCaen6-1
FC MetzStade Rennes1-1
RC LensRC Strasbourg2-2
FC SochauxValenciennes1-0
ToulouseOl. Nice1-1
Le MansAS Monaco1-0
AJ AuxerreAS Nancy0-0
FC LorientGir. Bordeaux1-0
Saint-EtienneOl. Lyon1-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Ol. Lyon2346+22
2Gir. Bordeaux2342+8
3AS Nancy2338+13
4Ol. Nice2337+7
5AS Monaco2334+7
6Caen2334-1
7FC Lorient23330
8Le Mans2333-4
9Ol. Marseille2332-5
10Valenciennes2332+4
11Stade Rennes2330-5
12PSG2329-1
13St. Etienne2329-1
14Strasbourg2329-1
15Lille OSC2227+2
16RC Lens2227-4
17Toulouse2327-5
18AJ Auxerre2326-12
19Sochaux2323-8
20FC Metz239-28

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon15
2BellionGir. Bordeaux11
3NiangOl. Marseille10
=ElmanderToulouse10
=De MeloLe Mans10

Programma :

DatumThuis:Uit:
09/02AS NancyToulouse
09/02Gir. BordeauxFC Metz
09/02Ol. LyonSochaux
09/02AS MonacoLille OSC
09/02PSGLe Mans
09/02Stade RennesAJ Auxerre
09/02StrasbourgSt. Etienne
09/02ValenciennesLorient
10/02CaenRC Lens
10/02Ol. NiceOl. Marseille

GTA IV later door PlayStation 3, zal geen seks bevatten

In een interview met MTV heeft Jeronimo Barrera, Rockstar Games Vice President of Product Development, uitleg gegeven over de vertraging van Grand Theft Auto IV en ging hij ook even in op de mogelijkheid van seks in de game.

Zoals al vermoed werd is de game afgelopen augustus uitgesteld wegens technische moeilijkheden met de PlayStation 3 versie van de game. Nu zijn de Xbox 360 en PlayStation 3 versies aan elkaar gewaagd, en zijn ze qua speelervaring identiek. Ook Xbox 360 eigenaren zonder harde schijf hoeven zich geen zorgen meer te maken, het is bevestigd dat de game gewoon zonder harde schijf zal werken, zoals Microsoft ook voorschrijft aan developers.

Dan het puntje waar het vorige deel erg berucht om is geworden: seks. Barrera bevestigt dat er simpelweg geen seks in de game zal zitten, niet als openlijk speelbare minigame en ook niet als half-afgewerkte achtergebleven code. Het zal nog steeds wel mogelijk blijven om relaties aan te gaan, in tegenstelling tot Canis Canem Edit (ook wel bekend als Bully) zouden de relaties hier strikt heteroseksueel blijven.

De game wordt op 29 april verwacht voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3.

Afscheidswedstrijd Stam 26 juli

Vandaag is bekend geworden dat de afscheidswedstrijd van Jaap Stam op 26 juli om 20.30 uur 's avonds zal beginnen in het nieuwe stadion van FC Zwolle.

De wedstrijd zal worden gespeeld tussen Ajax en een samengesteld team van spelers waarmee Stam in het verleden speelde.

Op 20-jarige leeftijd begon Stam zijn profcarrière bij FC Zwolle. Daarna kwam hij achtereenvolgens uit voor Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en hij sloot zijn loopbaan vorig jaar af bij Ajax.

Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden op SBS 6.

Krajicek blijft nummer 33

Michaëlla Krajicek blijft op de 33e plaats van de wereldranglijst staan. De tennisster, die momenteel kampt met een hardnekkige polsblessure, verloor bij de Australian Open in de eerste ronde.

De Belgische Justine Henin blijft de nummer één bij de vrouwen, gevolgd door de Servische Ana Ivanovic. Zij klom naar de tweede plaats door haar finaleplek tijdens de Australian Open. Winnares Maria Sharapova blijft ook na haar derde grandslamzege vijfde staan.

Ono naar VfL Bochum

Oud-Feyenoorder Shinji Ono zet zijn voetballoopbaan voort bij het Duitse VfL Bochum. De Japanse middenvelder zal vandaag een medische test ondergaan.

Eerder deze maand liep Ono al stage in Bochum maar keerde toen terug naar zijn vaderland met een enkelblessure.

De 28-jarige middenvelder komt van Urawa Red Diamonds waar hij twee jaar geleden terugkeerde na een verblijf van vijf jaar bij Feyenoord.

Uitslagen Belgie speelronde 19

In België werd afgelopen weekend weer een speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Zulte-WaregemCercle Brugge0-3
Club BruggeGer. Beerschot3-0
KV MechelenBergen2-0
CharleroiWesterlo1-1
Racing GenkAA Gent3-3
Ex. MoeskroenSint-Truiden0-0
DenderRoeselare2-1
SK LokerenAnderlecht0-0
FC BrusselsStandard Luik0-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Club Brugge1944+16
2Standard Luik1943+27
3Cercle Brugge1940+29
4Ger. Beerschot1936+12
5AA Gent1931+13
6Anderlecht1930+6
7Racing Genk1930+1
8Westerlo1925-9
9Charleroi1924-5
10Zulte-Waregem1924-9
11SK Lokeren1924-1
12Ex. Moeskroen1923-3
13Roeselare1921-10
14Dender1919-13
15KV Mechelen1918-8
16Sint-Truiden1913-19
17FC Brussels1911-29
18Bergen1910-16

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1DissaRoeselare10
=MalkiGer. Beerschot10
=De SutterCercle Brugge10
=IachtchoukCercle Brugge10
=BardaRacing Genk10

Programma :

DatumThuis:Uit:
02/02AA GentFC Brussels
02/02AnderlechtDender
02/02KV MechelenCharleroi
02/02BergenEx. Moeskroen
02/02RoeselareRacing Genk
02/02WesterloZulte-Waregem
03/02Cercle BruggeStandard Luik
03/02Ger. BeerschotSK Lokeren
03/02St. TruidenClub Brugge

Française eist miljoen euro schadevergoeding

Icoon OpmerkelijkAmerikaanse praktijken in Frankrijk: de Française Nicole Borgnon, 38 jaar oud en afkomstig uit Brienne-sur-Aisne, was ooit een grote fan van het fastfoodrestaurant Quick in Reims. Nu eist ze één miljoen euro schadevergoeding van de hamburgertent. Dit omdat ze naar eigen zeggen bang is nooit meer te kunnen werken nadat ze eind vorig jaar in de Quick uitgleed over een frietje.

Op 22 december wilde Nicole samen met haar zus hun beider kinderen trakteren op hamburgers, maar ze haalde niet eens de toonbank. Ze vertelt in de kranten van Sud Presse: “Ik raakte met de hak van mijn ene voet vast in de deurmat en mijn andere voet gleed uit over een op de grond liggend frietje”.

Door de flinke val die ze vervolgens maakte brak ze haar knie op vier plaatsen. Volgens Nicole kwam het personeel haar niet eens gelijk te hulp hoewel er later alsnog een ambulance werd gebeld. “De volgende dag werd ik geopereerd in het ziekenhuis, waar ik tien dagen moest blijven. Ten gevolge van mijn ziekenhuisverblijf kreeg ik nog een bloedprop in de longen en moest ik weer negen dagen in het ziekenhuis blijven.

Op 16 januari mocht ze het ziekenhuis verlaten maar moet vandaag terug, omdat er nog steeds een bloedprop in haar knie zit. “Ik ben bang dat ik nooit meer zal kunnen werken,” zo verklaart ze. Haar baan als huishoudhulp is ze kwijt en om haar huishouden te doen zijn haar ouders bij haar komen inwonen.

Ik verdien niets meer. Ons rest alleen nog het loon van mijn man, die vrachtwagenchauffeur is. Ik blijf de hele tijd in mijn rolstoel. Ik heb geen leven meer.” Dit alles heeft haar advocaat doen besluiten tot de eis van één miljoen euro schadevergoeding, hoewel de hamburgertent de feiten tegenspreekt en beweert dat er helemaal geen frietje op de grond gelegen zou hebben.

Hier krijgt Nicole echter hulp van het ambulancepersoneel, een van de ambulanciers heeft bevestigd dat er onder een van haar schoenen een frietje vast zat. De schoen heeft ze als bewijsmateriaal aan haar advocaat overhandigd. Het gerechtshof van Reims zal op 6 februari uitspraak doen.

Scholier neergestoken in Breda

Icoon PolitieOp het Florijn College aan de Wilhelminasingel in Breda is vanochtend een jongen neergestoken. De leerling van de mbo-school werd rond kwart voor tien op de binnenplaats door een medeleerling in zijn rug en wang gestoken tijdens een vechtpartij.

Het slachtoffer en de 18-jarige verdachte zouden al enkele weken ruzie hebben. De leiding van het Florijn College wilde deze week een gesprek aangaan met de 18-jarige verdachte, die ook op de school zat. De jongen was afgelopen donderdag betrokken bij een vechtpartij, waarna de school hem wilde schorsen of naar een andere school begeleiden.

Het slachtoffer is buiten levensgevaar en de dader is aangehouden. Vermoedelijk waren niet alle vechtersbazen leerlingen van de school.

Met dank aan tha_rizzo, goober, Asskicker14 en RuuddieBoy voor de submit.

Rage in België: jagen met pijl en boog

Icoon Opmerkelijk Een groeiend aantal Belgische jagers pakt weer de pijl en boog om zwijnen en herten te doden. De Waalse federatie van boogjagers is in korte tijd gegroeid tot 1500 leden. Een Vlaamse vereniging is op komst.

''Het zijn niet zelden jagers die de jacht met het geweer beu zijn. Een geweer is niet echt eerlijk tegenover het wild en heel gemakkelijk'', zegt Jean Gallopin, voorzitter van de Waalse vereniging, vandaag in Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Boogjagers besluipen het wild, tegen de wind in. ''Op goed 15 meter, terwijl je het everzwijn in het wit van de ogen kijkt, laat je de pees trillen. Met een welgemikt schot zakt zo'n dier meteen neer.''

Volgens hem is de boogjacht in België ''niet echt verboden en niet echt legaal''. De meesten gaan op pad in de Franse Ardennen, waar het wel mag.

'Geert Wilders handelaar in haat en angst'

Icoon Binnenlands"Geert Wilders is een handelaar in haat en angst. Hij wil zijn markt groter te maken en zelf groter te worden. Wij moeten zijn markt bederven door kalm te blijven”, vindt voorzitter Mohamed Rabbae van het nieuwe Landelijk Beraad Marokkanen (LBM). "Wilders organiseert spanningen. Hij wil dat wij de straat opgaan en dingen kapot maken, dan kan hij zeggen: zie je wel. Als wij hem willen verzwakken, moeten we praten met de mensen die op hem stemmen. Laten zien dat het niet klopt wat hij zegt." Rabbae heeft gistermiddag de handen op elkaar gekregen in de bomvolle zaal van het Marokkaans Activiteiten Centrum (MAC) in Venlo.

Er zijn meer dan 200 Marokkaanse en Turkse mannen naar de bijeenkomst gegaan. De organisatoren waren teleurgesteld vanwege het feit dat de autochtone Limburgers het af lieten weten. En waar waren de vrouwen? "Tja. Voor onze vrouwen is dit geen goede plek", zei Mohamed Ammi, voorzitter van het MAC. "Dit centrum is een mannenbolwerk. De volgende keer moeten we misschien een andere locatie kiezen."

Onze beste Wilders was zelf ook uitgenodigd om naar de bijeenkomst te komen, maar kwam niet opdagen. "Dat is wel de kern van ons probleem: we kunnen nooit met hem praten", zegt Aissa Meziani van het MAC. Dus er werd weer óver Wilders gepraat. Maar dat is helemaal niet erg, stelt Rabbae, die de omstreden politicus ‘een racist pur sang’ noemt: "Door over hem te praten, maken we hem ook banaal met zijn gehamer op de islam. Op een gegeven moment heeft de Nederlandse samenleving genoeg van hem. Dat is Hirsi Ali ook gebeurd."

In de zaal werd opgeroepen om Wilders en zijn film te negeren.”Als je dat maar lang genoeg volhoudt, stopt deze blaffende hond vanzelf." Ben Bettinger, voormalig voorzitter van de Groenlinksfractie in Provinciale Staten, vindt dat een slecht idee. "Als je dat doet, ontken je dat er een probleem is. Reageer, maar nooit met dreigementen of geweld. Doe dat met argumenten."

Met dank aan Aufruhr voor de submit.

Uitslagen Africa Cup 27/01/2008

Gisteren werd de tweede wedstrijd in groep D afgewerkt. Angola moest het opnemen tegen Senegal en Zuid-Afrika speelde tegen Tunesië. Angola won van de Senegal met 3-1, terwijl Tunesië met dezelfde cijfers afrekende met Zuid-Afrika.

De eerste helft zag het er niet naar uit dat Angola zou kunnen winnen van Senegal. Senegal had in de eerste helft namelijk een licht veldoverwicht. Dit resulteerde in de twintigste minuut tot een doelpunt van Faye. De ploegen gingen rusten met een 1-0 stand. Na rust kwam Angola sterk uit de startblokken en scoorde in de vijftigste minuut door een doelpunt van Manucho op de gelijkmaker. Angola wilde meer en kwam in de 67ste minuut door wederom Manucho op voorsprong. Het slotakkoord was voor Flavio: 3-1.

Tunesië was al na één helft klaar met Zuid-Afrika. Dos Santos was de grote man bij de Tunesiërs met twee doelpunten. Na acht minuten mocht hij al zijn eerste treffer laten noteren. Dos Santos, geboren in Brazilië, had ook een groot aandeel in de tweede Tunesische treffer. Zijn schot op de paal in de 31ste minuut werd in de rebound binnen getikt door Ben Saada. Drie minuten later was het opnieuw Dos Santos die de 3-0 scoorde. Daarna nam Tunesië gas terug. Drie minuten voor tijd scoorde Zuid-Afrika nog tegen via Mphela: 3-1.

In de laatste groepswedstrijd moeten de nummers één en twee, Tunesië en Angola, het tegen elkaar opnemen. Zij zouden het op een akkoordje kunnen gooien. Bij een gelijkspel zijn namelijk beide landen door naar de kwartfinale. Zuid-Afrika moet het opnemen tegen Senegal.

Stand in groep D

LandenGespeeldPuntenDoelsaldo
Tunesië24+2
Angola24+2
Senegal21-2
Zuid-Afrika21-2

Bosch, Willeboordse naar OS

Edith Bosch heeft zich in het Bulgaarse Sofia geplaatst voor de Olympische Spelen in Peking. Elisabeth Willeboordse deed hetzelfde op zaterdag. Willeboordse komt uit in de klasse tot 63 kilo, Bosch komt uit in de klasse tot 70 kilo.

Bosch moest vormbehoud tonen tijdens de wereldbekerwedstrijd. Ze deed dat met een plek in de finale. Die finale werd uiteindelijk niet gespeeld omdat Bosch afzegde met een lichte blessure.

Ook Willeboordse moest vormbehoud tonen in Sofia. Ze deed dat met glans, ze won het toernooi. In de finale won ze met één yuko verschil van de Sloveense Zolnir.

Slechtste seksscène van Lulu Wang

Icoon LiteratuurDe van oorsprong Chinese schrijfster Lulu Wang, die sinds 1985 in Nederland woont, heeft afgelopen jaar de slechtste seksscène van de Nederlandse literatuur geschreven. De 'prijs' is een initiatief van het weekblad Humo, Vrij Nederland en het Weerwoordfestival. Doel is om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen.

Wang krijgt de bedenkelijke prijs voor een scène in haar roman 'Heldere maan'. Andere genomineerden waren dit jaar Elsbeth Etty met 'Maak jezelf maar klaar', Vonne van der Meer met 'Take 7', Cindy Hoetmer met 'Schop me' en Bart van Lierde met '160 kilo'.

Lulu Wang schreef onder meer: ''In mijn nachtelijke verbeeldingen was jij de tijger en ik de gazelle. Ik probeerde je te ontvluchten, maar je haalde mij met een paar sprongen in. Je brulde van de drang om mij volledig tot je te nemen, je kwijlde alvast en je bromde van opwinding toen ik in je handen viel. [...] Ik hunkerde ernaar dat je vingers over mijn lichaam gingen, als lopende vuurtjes op een steppe tijdens de droge moesson - ontvlambaar als een lucifer. [...] Toen je uitgeput opzij rolde, kon ik mijn lotsbestemming tegemoet gaan, als een gouden feniks die opsteeg uit de as van alles verterende lusten, en die daarheen vloog waar alleen vrede en tevredenheid heersen.''

'Mijn vingers onder zijn zaad'
Nog een tenenkrommende seksscène, maar nu van Elsbeth Etty uit 'Maak jezelf maar klaar': ''Hij maakte zijn gulp open en. jezus! Zijn lul schoot naar buiten, sidderend als een springplank die zojuist door de olympisch kampioen schoonspringen is verlaten. Wat een ding! Veel groter dan ik had verwacht, en warm en kloppend. Het aftrekken zelf was zo gebeurd en Bruno vond het heerlijk. Hij steunde en kreunde als een gek en had niet eens door dat mijn vingers onder zijn zaad zaten. Ik heb alles maar zo'n beetje aan de stoel afgeveegd.''

En vooruit, nog een paar quotes: ''Hij zat niet in haar, hoe kon hij dan al komen? En toen voelde ze het. Zijn korte pik zat tussen twee vetlagen en hij stootte en wroette erin alsof het haar vagina was.'' (Bart van Lierde, '160 kilo').

''Mijn broek was inmiddels open en ik werd vaardig gevingerd. Ik voelde me alsof ik was getroffen door een meteoriet. Dit ging snel. Er waren nog geen twee minuten voorbij toen de Engelse jongen me daar midden in de gang van de catacomben van De Club penetreerde.'' (Cindy Hoetmer, 'Schop me!')

-
Alle genomineerde seksscènes kun je hier lezen.

Zeven kandidaten OS 2016

Zeven steden hebben zich bij het IOC gemeld voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016. In juni maakt het IOC bekend welke steden overblijven en dus kansmaken op de organisatie.

Het betreft de steden Praag, Rio de Janeiro, Tokio, Chicago, Madrid, Bakoe en Doha. Bakoe (Azerbeidjan) en Doha (Quatar) zijn de grote onbekenden in het rijtje. Alleen Tokio organiseerde al eens eerder de Olympische Spelen, namelijk in 1964. De verkiezing vindt volgend jaar oktober plaats in Kopenhagen.

12 jaar dood en toch geflitst in Duitsland

Icoon ShockingHet is niet alledaags dat dode mensen geflitst worden. De 39-jarige Olivier Gijselinck uit het Belgische Ronse kreeg een verkeersboete op de deurmat voor zijn vader die twaalf jaar geleden is overleden. “Het zou pas goed nieuws zijn mocht mijn vader te snel hebben gereden. Want dat zou betekenen dat hij na 12 jaar herrezen is", zegt Gijselinck.

Het parket denkt echter niet dat de dode vader achter het stuur zat. Ze hebben ook geen verklaring voor de boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid in Duitsland. Waarschijnlijk ging het om een valse nummerplaat.

Met dank aan Aufruhr voor de submit.

[NASCAR] Villeneuve breekt met manager

Ex-Formule 1-coureur en huiding NASCAR Sprint Cup-rijder Jacques Villeneuve heeft zijn manager Craig Pollock ontslagen. Pollock was al sinds begin jaren negentig verantwoordelijk voor de carrière van de Canadees.

Craig Pollock was naast zijn manager ook een goede vriend van de coureur die in 1995 de Indy 500 titel veroverde en in 1997 wereldkampioen werd in de Formule 1. "Craig is hertrouwd en hij wil zijn privé-leven verder opbouwen in Europa" verteld Villeneuve, "Ik blijf daarentegen in Canada wonen om op deze manier mij maximaal te kunnen inzetten voor mijn familie en mijn carrière in NASCAR."

Volgens andere bronnen binnen het NASCAR-paddock leek het erop dat Pollock het onderhandelingsproces tussen het team van Villeneuve en sponsoren bemoeilijkte. Van de oud Indy 500-kampioen wordt verwacht dat hij dit jaar zijn eerste full-time seizoen zal rijden. De sponsoring voor zijn wagen lijkt voor tweederde rond te zijn dus het blijft voorlopig nog maar de vraag of Villeneuve het hele seizoen kan rijden.

Kritiek vanuit de SGP op Beatrix

De leider van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) Bas van der Vlies vindt de wijze waarop koningin Beatrix en de rest van het koningshuis zich aan de zondagsrust houden niet goed. Van der Vlies ergert zich aan de manier waarop de Oranjes nu de zondagen doorbrengen. Dat zegt de SGP-voorman in een interview met tv-zender Het Gesprek dat vanavond wordt uitgezonden.

De leider van de orthodox-protestante partij is verder niet te spreken over de positieve houding die Beatrix inneemt ten opzichte van een federaal Europa. Ook de lof die onze koningin vorig jaar liet horen over Roze Zaterdag - de jaarlijkse homodag - valt slecht bij het langstzittende Kamerlid.

De SGP staat bekend als een van de meest oranjegezinde partijen in Nederland. Van der Vlies wil dan ook niet af van het koningshuis, want ''de samenbindende kracht van de monarchie'' is volgens hem ''belangrijker dan al die minpuntjes''.

The Pirate Bay

De meeste producenten van programma's, muziek en films zijn niet zo blij met sites als The Pirate Bay. Helaas voor hun is de opmars van deze site nog steeds groeiende. The Pirate Bay heeft namelijk laten weten dat ze hun miljoenste BitTorrent-tracker hebben toegevoegd aan hun database en dat er meer dan 10 miljoen peers in staan.

Volgende week is het proces tegen vijf medewerkers van de site, deze zijn namelijk aangeklaagd en er ligt een bewijsstapel van 4000 pagina's klaar om te zeggen dat ze fout bezig zijn. Maar wat er ook met hun gebeurd, de site zelf blijft draaien.

Minder vogels in de stad

Icoon Binnenlands Steden zijn voor veel vogels van groot belang als leefgebied. Maar de negen vogelsoorten die in de tuinvogeltellingen van 2003 tot en met 2006 het meest voorkomen in de stad, nemen als geheel in aantal af.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de stad gaat het goed met de populaties van de koolmees, de merel, de pimpelmees en de vink. Hun aantallen nemen toe of blijven stabiel. Met andere vogelsoorten gaat het minder goed. Zo neemt het aantal houtduiven, huismussen, kauwen, spreeuwen en Turkse tortels in de stad de laatste jaren af, aldus het CBS.

Plasterk wil dat homo-emancipatie doorgaat

Minister Ronald Plasterk heeft een extra financiële impuls toegezegd aan homobelangenorganisatie COC. Voorwaarde hiervoor is wel dat het COC binnen enkele maanden met goede concrete plannen komt.

Dat heeft de PvdA-bewindsman gisteren bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de homobelangenorganisatie. COC-voorzitter Frank van Dalen is zeer blij met de toezegging.

De homobelangenorganisatie heeft de afgelopen drie jaar veel projecten ontplooid die de emancipatie van de homoseksuelen in Nederland flink onder de aandacht heeft gebracht, zoals het initiëren van een 16-min-boot op de Gay Pride, de lobby voor het lesbische meemoederschap en de acties rond de ambtenaren die weigerden homostellen te trouwen. Deze financierde de organisatie echter allemaal uit eigen zak.

PvdD wil verbod dieren in kunst

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maatregelen treft tegen het misbruik van dieren als kunstuiting. De fractie heeft hierover Kamervragen gesteld naar aanleiding van de inbeslagname van honderd hamsters van de Amsterdamse kunstenares Tinkebell.

De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) maakte donderdag bezwaar tegen het kunstwerk Save The Pets, waarin de beestjes de hele dag rondrenden in felgekleurde plastic ballen.

Volgens de PvdD vindt het merendeel van de Nederlanders de kunstuiting dierenmishandeling. ''Dit project maakt pijnlijk duidelijk dat de huidige beschermingswet voor dieren nog niet voldoende handvatten biedt om paal en perk te stellen aan het martelen van dieren als kunstuiting.''

De Partij voor de Dieren stelde al tweemaal eerder Kamervragen naar aanleiding van dieronvriendelijke kunstobjecten. Hierbij werden levende kippen en een stervend schaap gebruikt.

Foto: TINKEBELL.

Prijsvragennieuws week 5

Er is weer een prijsvraag afgelopen en dus wordt het weer tijd voor de uitslag. Afgelopen week kon je met de prijsvraag één van de Jeepney-shirts winnen.

De Jeepney-shirts die werden aangeboden door PremiumTees zijn gewonnen door:


Bever
Unity
Nikkee
protput
bballer89
Rise.


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie worden toegestuurd. Heb je niets gewonnen? Hou dan de FOK!frontpage in de gaten want de komende week geven we weer een aantal leuke prijzen weg! Voor vragen kun je natuurlijk ook e-mailen.

Landzaat: "Ajax liet niks horen"

Het vuurtje tussen Feyenoord en Ajax wordt door Danny Landzaat nog verder aangewakkerd. Ajax had de middenvelder voor het grijpen maar Feyenoord ging ermee vandoor. Volgens de Amsterdammers eiste Landzaat een exorbitant hoog salaris.

De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, vertelde dit weekend in De Telegraaf dat Landzaat een hoger salaris eiste dan de best betaalde speler van Ajax, Albert Luque. "Normaal worden over dit soort zaken nooit uitspraken gedaan en ik kan maar één reden bedenken waarom hij (Van Geel, red.) dat nu wel doet. Dat is om zichzelf in te dekken," zo verklaart Landzaat. "De waarheid is dat Ajax eerder interesse had, maar dat ik op het moment dat Feyenoord zich meldde, al een hele tijd niks meer van Ajax had gehoord. Feyenoord was daarentegen wel daadkrachtig."

Dat Landzaat nu de best betaalde speler is van Feyenoord ontkent hij. "Mijn verdiensten hier zijn niet abnormaal. Het is niet meer dan spelers als Roy Makaay of Giovanni van Bronckhorst krijgen."

De ruines van het derde rijk

Het is op de FOK!weblog niet altijd lachen om andermans fouten, soms proberen we jullie ook iets anders mee te geven. Een mening, iets leerzaams...

De naam van de website zegt voldoende ''Third Reich in Ruins'' het gaat over het derde rijk van ome Adolf dus en van zijn waanzinnige plannen zijn over heel Duitsland nog ruines te vinden.

De website zelf is trouwens ook een ruine en bedacht in het stenen tijdperk van het internet, maar dat maakt het bladeren door de site niet minder boeiend.

Strengere controle op privacyregels

Icoon PiracyEr komt een strengere controle op de privacyregels. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaat vaker diepgaand en onaangekondigd onderzoek doen naar overtredingen. Daarnaast worden de boetes verhoogd. Dat zei voorzitter Kohnstamm ter gelegenheid van de Europese Dag van de Privacy.

Volgens Kohnstamm zijn burgers nooit meer onbespied en wordt er gigantisch veel informatie over ze bewaard. Gegevens over bijvoorbeeld reis- of koopgedrag worden opgeslagen op de OV-chipkaart of de klantenkaart. Bedrijven vinden dat handig voor het versturen van specifieke reclame.

Kohnstamm waarschuwt dat criminelen met de complete identiteit van burgers aan de haal kunnen gaan. De Europese Dag van de Privacy is bedoeld om burgers van zulke gevaren te doordringen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 70 procent van de Europeanen te weinig van privacyregels weet.

Den Haag amper bereikbaar door files

Icoon FileDoor een ongeluk op de A12 richting Den Haag ter hoogte van Voorburg is de weg afgesloten. Het is daarom bijna onmogelijk om met de auto de stad te kunnen bereiken. Om 08:00 uur vanmorgen stond er op de A12 een file van zeventien kilometer. Dat heeft de ANWB gemeld. Ook op de A4 en A13 is het verkeer vastgelopen door het ongeval bij Voorburg.

Op de A4 tussen Den Haag-Zuid en het Prins Clausplein moet men rekening houden met een file van acht kilometer. In de andere richting is het verkeer vanaf Roelofarendsveen over de lengte van vijftien kilometer vast komen te staan. Ook op de A13 richting Den Haag staat een file van vijftien kilometer. Bij het ongeluk zijn een vrachtwagen, een bestelbusje, en een personenauto betrokken.

Boer Zoekt Vrouw opnieuw succesvoller

Icoon TelevisieHet KRO-programma Boer Zoekt Vrouw heeft opnieuw het eigen kijkcijferrecord gebroken. Drie, twee en één week geleden deed het datingprogramma op Nederland 1 dat ook al. Met bijna 4,4 miljoen kijkers keken er 200.000 mensen meer dan vorige week.

Omdat er deze week geen groot schaatstoernooi was, staat het voetballen met bijna 2,2 miljoen kijkers op de tweede plaats. Maar daarna is het wederom Nederland 1 die de top 10 domineert. Alleen SBS 6 komt er nog tussen op nummer zes met Hart van Nederland.

Voor Boer Zoekt Vrouw is dit kijkcijfer het hoogst aantal kijkers naar een niet-sportprogramma. In 2007 kwam, buiten de sportprogramma's om, alleen Het Journaal eenmaal boven de drie miljoen kijkers.

Groningen spreekt weer met Fulham

Erik Nevland hoeft een mogelijke transfer naar Fulham nog niet uit zijn hoofd te zetten. Afgelopen zaterdag werd er een streep gezet door de transfer, maar sinds gisteravond praten beide partijen weer.

De transfer ketste in eerste instantie af omdat het bod van 1,5 miljoen euro voor FC Groningen te laag was. Volgens FC Groningen-directeur Hans Nijland verhoogt de Engelse club gestaag het bod. Er wordt dan ook verwacht dat na Rasmus Lindgren en Bruno Silva ook Erik Nevland tijdens deze transferperiode zal gaan vertrekken uit Groningen.

Boete voor bips in NYPD Blue

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Het Amerikaanse televisiestation ABC hangt een boete van 1,4 miljoen dollar boven het hoofd voor het tonen van vrouwelijke naaktheid in de politieserie NYPD Blue. Een aflevering van de serie in 2003 had ,,meerdere close-ups'' van het achterste van een vrouw. Dit stelt de Federal Communications Commission (FCC), de waakhond voor de Amerikaanse televisie.

De FCC noemt het ongepast dat 'seksuele activiteiten' zo pontificaal op de buis zijn vertoond voor tien uur in de avond. ABC zegt dat het achterwerk geen geslachtsorgaan is en wil de boete niet betalen.

De omstreden aflevering van NYPD Blue toont een jongetje dat een vrouw laat schrikken die op het punt staat een douche te nemen. Volgens de FCC zijn er veel klachten binnengekomen over de scène, die ook een van de borsten van de actrice laat zien.

Red Bull-test loopt uit op deceptie

Mark Webber heeft de test van de RB4 wagen tijdens de laatste dag op Valencia abrupt moeten beëindigen. De reden hiervoor is een scheurtje in het monocoque, de overlevingscel waar de coureur in zit. Het mankement ontstond tijdens één van de vijftien rondjes die de Australiër gereden heeft.

De monteurs konden het euvel niet op tijd verhelpen. Daardoor kon Webber niet verder en kijken ze bij Red Bull uit naar de testsessie van 1 tot en met 3 februari. "Over het algemeen was het een erg positieve test. De RB4 toonde een veelbelovende snelheid en betrouwbaarheid. De twee runs die Mark 's ochtends reed, gingen ook goed, maar door het vroege einde wisten we het programma niet helemaal af te ronden," zei testingenieur Ian Morgen.

Head: "Williams niet snel genoeg"

Williams heeft nog lang de snelheid niet te pakken die ze willen. Ondanks de snelle tijden deze week denkt de mede-eigenaar van het Britse team dat ze er nog lang niet zijn.

"De nieuwe auto is beter en sneller dan die van vorig jaar, maar er is nog steeds een groot gat tussen Ferrari en Williams, dus we hebben nog flink wat werk te doen. We zullen de auto voor Melbourne nog flink ontwikkelen, maar ik denk niet dat we dan op de eerste rij zullen staan. Toch hoop ik dat we er redelijk dichtbij zullen zijn," aldus Head.

Komend jaar zullen Nico Rosberg en Kazuki Nakajima racen voor het team van Frank Williams.

Denemarken grijpt handbalgoud

De Deense handbalheren zijn voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen geworden. Denemarken won gisteren in de finale in Lillehammer met 24-20 van Kroatië.

De Deense mannen keken bij 8-9 nog tegen een achterstand aan, maar een tussensprint leverde Denemarken een 14-10 voorsprong op. Via 17-11 werd het nog 20-17, maar verder lieten de Denen de Kroaten niet terugkomen. Lasse Boesen en Lars Christiansen waren met zeven goals topscorers aan de kant van Denemarken.

Paul Jans tekent bij Duitse club

Paul Jans heeft een contract getekend bij derdedivisionist Rot Weiss Essen uit Duitsland. De 26-jarige aanvaller van VVV-Venlo vertrekt per direct uit Venlo.

Jans doorliep de jeugdopleiding bij de club uit Venlo en debuteerde er in het betaald voetbal. In totaal speelde hij meer dan honderd duels voor de ploeg. Half januari liep de aanvaller een week stage bij SCR Altach uit Oostenrijk.

Vorig seizoen werd hij verhuurd aan NEC, maar zijn verblijf in Nijmegen werd geen succes.

Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.