Steeds minder keus voor hoerenlopers A'dam

Hoerenlopers krijgen het vanaf volgend jaar zwaar te verduren omdat er steeds minder keus is op de Wallen. De gemeente Amsterdam gaat de komende jaren namelijk een groot aantal ramen sluiten op het Oude Kerksplein, de Singel en de Spuistraat.

Volgens Els Iping, voorzitter van het stadsdeel Centrum, verdwijnen alle prostitutieramen op twee plekken na. Alleen op Oude Nieuwstraat en de Oudezijds Achterburgwal kunnen mannen nog dames van lichte zeden vinden. Burgemeester Job Cohen zegt verder dat Amsterdam zo vrouwenhandel en witwassen van geld wil tegengaan. "Bovendien is het romantische beeld van de Wallen achterhaald. Daarom zien wij ons als gemeente gedwongen om in te grijpen. De Wallen gaan niet verdwijnen, wel gaan we het aantal raambordelen, coffeeshops en laagwaardige horeca sterk verminderen”, aldus Job Cohen.

Vorige week maakte de gemeente al bekend dat bordeelhouders, escortbemiddelaars en pooiers alleen nog met een vergunning hun werk mogen doen. De plannen maken deel uit van het project Coalitieproject 1012. En de hoeren in Amsterdam? Die maken zich bezorgd of ze nog wel hun werk kunnen doen de komende jaren.

Steeds minder hoeren op de Wallen.