Faillissement Spyker Cars aangevraagd

De Rechtbank van Maastricht heeft een faillissementsaanvraag ontvangen jegens Spyker Cars NV. Het moederbedrijf van het Spyker F1-team en de gelijknamige autofabrikant in Zeewolde zou haar verplichtingen tegenover twee schuldeisers niet nakomen.

Het faillissement is aangevraagd door een particulier uit Maastricht, die niet bij naam genoemd wordt, en het verzekeringsconcern Zürich. Het zou in totaal gaan om een bedrag van 345.000 euro.

Beide schuldeisers worden bijgestaan door Bos Incasso uit Groningen, die afgelopen weken met meerdere crediteuren van Spyker contact zocht. Om een faillissement aan te vragen moeten minimaal twee schuldeisers hier verzoek toe doen. Om privacyoverwegingen wilde het incassobureau geen nadere mededelingen doen, maar adviseerde de media de rechtbankuitspraken in de gaten te houden.

Namens Spyker reageerde Victor Muller luchtig: ''Met Zürich Verzekeringen hebben we een dispuut over de hoogte van de premies. Dat zullen we netjes afhandelen, maar we laten ons niet onder druk zetten. Faillissementsaanvragen worden honderden keren per dag ingediend.''

Op het Damrak ging het aandeel Spyker na de berichten over de faillissementsaanvraag in de vroege handel ruim 18% naar beneden tot 4,30 euro. Eerder dit jaar noteerde het nog een koers van ruim 21 euro, maar die waarde verdampte snel door aanhoudende berichten over grote financiële problemen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.