GeenStijl voor rechter voor 'gluuropnames'

Icoon DigitalTwee medewerkers van weblog GeenStijl moeten voor de rechtbank in Alkmaar verschijnen. Dit meldde het weblog gisteren op haar website.

De reden voor de rechtszaak is dat de twee medewerkers in april door de politie in Heerhugowaard werden opgepakt. Ze waren hier onder rokjes van vrouwen aan het filmen. Zij bevonden zich toen in de parkeergarage van een winkelcentrum. Het was voor mannen mogelijk om, op een lagere verdieping, door roosters heen omhoog te kijken en zodoende een blik te kunnen werpen op al wat zich onder de rokjes van de vrouwen bevond.

De website zegt dit gedaan te hebben omdat de gemeente Heerhugowaard in februari al beloofde er iets aan te gaan doen. Toen de verslaggevers dit in april controleerden, bleek dit echter niet te kloppen. Ze maakten de opnames om de gemeente hiermee te confronteren, maar werden opgepakt. De verslaggevers moeten op 19 oktober voorkomen, en kunnen een maximumstraf van twee maanden cel verwachten omdat zij zonder toestemming filmden.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa en Longmen voor de submit.