'Barclays maakt geen kans meer'

Icoon Economie De Britse bank Barclays maakt geen kans meer om ABN Amro over te nemen. Dat stelt Rijkman Groenink, de topman van ABN Amro. Dit betekent dat de bedrijfsstructuur en het merk ABN Amro zullen verdwijnen.

De aandeelhouders van ABN Amro besluiten welk bedrijf ABN Amro mag overnemen. Het bod van het bankentrio Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander ligt met 71,1 miljard euro 13,7 procent boven dat van rivaal Barclays. Groenink is er bijna zeker van dat aandeelhouders voor het bankentrio zullen kiezen, omdat zij dan meer geld krijgen per aandeel. "Het verschil is te groot voor veel beleggers om zelfs maar te kijken naar het Barclays-bod", aldus Groenink. Hij vindt een overname door Barclays nog steeds het beste.

Het Belgisch-Nederlandse Fortis zal het Nederlandse gedeelte van ABN Amro krijgen. Royal Bank of Scotland is geinteresseerd in de Aziatische activiteiten van ABN Amro, terwijl het Spaanse Santander graag de banken in Zuid-Amerika wil hebben. Ook heeft Barclays nog een kans om de overnamestrijd te winnen, maar dan zal het waarschijnlijk met een hoger bod moeten komen. Barclays heeft tot 6 augustus de tijd om met een hoger bod te komen, maar het wordt onwaarschijnlijk geacht dat Barclays met een hoger bod komt.