FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 juli 2007

Duiken in Forever Blue trailer

Forever Blue is een duikgame voor de Wii die in dezelfde lijn ligt als de Everblue games op de PlayStation 2. Terwijl je met de Wiimote je duiker aanstuurt brengt de game je in verschillende wateren en kom je zodoende in contact met de rijke flora en fauna die er in de zee te vinden is.

Op Jeux-France is een trailer verschenen die alvast een sfeervolle impressie geeft van de onderwaterwereld. We zien haaien, koraalriffen, dolfijnen en zelfs potvissen. De trailer is hier te bekijken.

Sony: "Absolute Fireworks At GC 2007"

Tijdens de komende Games Convention in Leipzig die van 22 tot 26 augustus zal plaatsvinden, zal Sony uitpakken met vuurwerk. Niet letterlijk, maar ze zijn van plan om groots uit te pakken tijdens deze conventie. President en CEO van Sony Computer Entertainment Europe David Reeves heeft dat gezegd tegen de site MCV.

De E3 was maar een façade, zo claimt hij, en de echt grote aankondigingen zullen in Leipzig gedaan worden. De reden dat er geen aankondigingen in Los Angeles gedaan zijn is dat de opzet van de GC beter past bij wat ze plan zijn.



“There will be absolute fireworks at peak, that I can promise you. We will be doing things no-one has seen yet for both PS3 and PSP.”

[WK-20] Argentinië prolongeert titel

Argentinië heeft zijn wereldkampioenschap onder-20 in Canada geprolongeerd. In de finale werd Tsjechië met 2-1 aan de kant geschoven. Chili werd uiteindelijk derde.

De eerste helft tussen de twee landen was vrij saai, met uitzondering van een paar kansen waar de doelmannen moesten ingrijpen. Geen goals dus, maar wel veel kaarten in het eerste bedrijf. De gele kaart van de Tsjech Lukas Kuban in de eerste minuut was een slecht voorteken. Na rust kwam Tsjechië goed uit de startblokken, en brak na een kwartier eindelijk de ban. Lubos Kalouda vond Martin Fenin, en deze maakte het prachtig af met een volley uit de draai.

Argentinië leek wakker geschud en begon zijn opponent zowaar onder druk te zetten. De regerend wereldkampioen hoefde niet lang tegen de achterstand aan te kijken, want een uitstekende pass van Maximilliano Moralez zette Sergio Agüero voor doelman Petr Radek, die op zijn beurt niet bij het schot van de Atlético Madrid-spits kon: 1-1. Beiden hadden kansen op de beslisser, maar de wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen. Tot een paar minuten voor het eind, toen Mauro Zárate de Argentijnen vanuit een corner op voorsprong zette. Tsjechië kwam er niet meer door en zag de Zuid-Amerikanen na Nederland ook in Canada de wereldtitel pakken.

Chili was na het drama tegen Argentinië in de halve finale blijkbaar gebrand om alsnog de bronzen medaille te behalen. Oostenrijk werd in de wedstrijd om de derde plaats met 1-0 verslagen. De Oostenrijkers waren niet eens zo heel slecht, maar de Chilenen lieten weinig ruimte. Zelf pakte Chili in blessuretijd van de eerste helft de leiding, die het niet meer uit handen zou geven. Hans Martínez volleerde een vrije trap van Mathias Vidangossy in het Europese doel. Michael Hadl zag namens Oostenrijk rood, waardoor het voor de ploeg van Paul Gludovatz praktisch niet meer mogelijk was te winnen.

Tsjechië - Argentinië 1-2
60' Fenin 1-0
62' Agüero 1-1
86' Zárate 1-2

Oostenrijk - Chili 0-1
45+1' Martínez 0-1

Activision opent E3 2007-site

Een van de grootste spelers in de uitgeverswereld momenteel is Activision. Het bedrijf heeft Quake Wars, Call of Duty 4 en Guitar Hero 3 op de planken staan. Op de E3 werden natuurlijk deze games getoond, maar ook de nieuwe Spider-Man en Tony Hawk-game. Omdat op deze beurs alleen pers werd toegelaten heb je als user waarschijnlijk hiervan gezien. Wil je toch nog eens rustig de presentatie van het bedrijf kijken, of slechts van een aantal van de gepresenteerde games, dan heeft Activision een site waar dit allemaal kan. Naast filmpjes vind je hier ook alle persberichten en een releaseschema.

De site is hier te vinden.

Screens Nancy Drew and the Deadly Secret of Olde World Park

In de Verenigde Staten is het de best verkochte serie adventure-games allertijden, in Europa zijn ze nauwelijks bekend en moeilijk verkrijgbaar: de Nancy Drew-serie. Oorspronkelijk was het een serie detectiveboeken voor meisjes, maar de games worden ook door jongens en door volwassenen gespeeld. Na zestien delen op de PC komt er nu ook een spel uit op de Nintendo DS: Nancy Drew and the Deadly Secret of Olde World Park. Uitgever Her Interactive heeft enkele screenshots vrijgegeven.

Olde World is een supersjiek vakantiepark, gebaseerd op de ideeën van Thaddeus Belmont, van wie niemand weet hoe hij eigenlijk aan al zijn geld is gekomen. De inwoners van het dorp waar het park gebouwd wordt kan het niets schelen, zij zijn al lang blij vanwege de extra werkgelegenheid en inkomsten. Op de avond dat het park officieel geopend gaat worden verdwijnt hij echter spoorloos. Nancy Drew gaat op onderzoek uit. Het spel is een action-adventure waarin je niet alleen aanwijzingen moet verzamelen en puzzels op moet lossen maar ook mini-games moet spelen en langs gevaarlijke situaties of bewakers moet sluipen.








Nieuw vrouwelijk schoon voor Mario

Uit scans van de nieuwste editie van het Japanse tijdschrift Famicom, blijkt dat er een nieuwe prinses in het leven van Mario gaat komen. Haar naam is Rosetta en ze maakt haar opwachting in Super Mario Galaxy. Wat precies de rol van Rosetta in de game zal zijn is niet helemaal duidelijk, de vertaling van het onderschrift zou als volgt luiden:

"Out of the light comes the lady of mystery, Rosetta - a woman of translucent beauty. If Mario falls for her, will Peach escape by herself and lay into him!? She doesn't seem like a baddie: does Mario receive new powers from her?"



[CCWS] Uitslag race Edmonton

Sebastien Bourdais heeft de Champcarrace op Edmonton gewonnen. Titelconcurrent Doornbos kon niet verder komen dan plaats elf, na van de baan te zijn getikt.

Bourdais pakte direct de leiding bij de start en liet poleman Power achter zich. Doornbos startte conservatief en bleef tiende, maar schoof een plek op toen Ryan Dalziel spinde. Bourdais kon niet echt loskomen van Power, en ook plaatsen drie tot en met zeven bleven binnen tien seconden van de leider.

In ronde negentien werd de eerste full course caution gegeven, voor rotzooi in bocht zeven. Het complete veld maakte een eerste pitstop, wat Will Power de leiding gaf. Bourdais viel terug naar de zesde plaats, maar wist bij de herstart direct door te stoten naar plaats drie. Mario Dominguez, die was ingestapt voor de geblesseerde Tristan Gommendy, moest zijn rokende bolide parkeren terwijl hij dertiende lag. Ook Legge moest opgeven met mechanische problemen.

Na 47 ronden begonnen achterin het veld de eerste wagens hun volgende pitstops te maken en Jan Heylen en Neel Jani kwamen recht voor de leiders de baan op. Power reageerde door direct ook de pits in te rijden, maar Wilson, Rahal en Bourdais bleven langer op de baan, en verloren wat tijd door de achterblijvers die voor ze reden. Wilson en Rahal kwam de ronde erop binnen, maar Bourdais bleef op de baan, haalde de achterblijvers in en zette een paar razendsnelle ronden neer. Toen hij eindelijk ook zijn stop maakte, kwam hij in de leiding de pits uit.

Bourdais reed naar een comfortabele leiding en verloor opeens twee belangrijke concurrenten toen Power de pits in kwam met een stuurprobleem en Tagliani in bocht 1 met een wat ambitieuze inhaalpoging Doornbos van de baan ramde. Doornbos miste net de muur en kon doorrijden, zij het met veel tijdverlies, maar Tagliani moest in de pits uitstappen met een gebroken wielophanging. In de gelevlagsituatie die volgde, maakten alle coureurs hun laatste pitstops.

Bourdais brak in de laatste ronden naar de finish het ronderecord en won de race met een seconde of zes voorsprong op Wilson. Doornbos werd uiteindelijk elfde.

Politie India schiet beruchte crimineel dood

Icoon OpmerkelijkDe politie in India heeft één van de meest gezochte criminelen van het land en tien bendeleden doodgeschoten. De crimineel, die de roepnaam Dadua droeg, is in de deelstaat Uttar Pradesh doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met een politiemacht die samengesteld was met agenten uit twee deelstaten.

Op het hoofd van de 56-jarige Dadua, wiens echte naam Shiv Kumar Patel is, stond een beloning van 500.000 roepie (ongeveer 9.000 euro). Sinds 1982 was hij voortvluchtig en werd alleen al in Uttar Pradesh gezocht voor ruim 241 misdrijven. Dadua werd gezocht voor moord, gewapende overvallen, afpersing en ontvoeringen. Eén van zijn handlangers die bij het vuurgevecht om het leven kwam, werd gezocht voor 75 feiten.

Politieagenten verklaarden dat Dadua veel steun kreeg van de plaatselijke bevolking. Veel mensen prezen hem als een ‘Robin Hood’ omdat hij vaak rijke mensen beroofde om de arme mensen te helpen. Vooral de arme mensen die tot dezelfde lage kaste behoorden als hijzelf probeerde hij op deze wijze te helpen.

Zestal screens Ratchet & Clank Future

Sony heeft drie nieuwe beelden vrijgegeven van de aankomende platformgame Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction. In dit deel nemen Ratchet en zijn sidekick Clank het op tegen de kwade keizer Percival Tachyon. Deze tiran zint op wraak en is op een queeste om alle Lombax in het universum uit te roeien. Tijdens een aanval op de thuiswereld van Ratchet en Clank kapen zij een oorlogsschip en beginnen op hun missie om wederom het universum te redden.






Redden huwelijk dochter kost man eigen huwelijk

Icoon WeirdEen Israëlische man die op verzoek van zijn schoonzoon een detective achter zijn eigen dochter aanstuurde om haar ontrouw te bewijzen kwam bedrogen uit. Niet zijn dochter pleegde overspel, maar zijn eigen vrouw wel.

De privédetective die achter het meisje aanging kwam na zijn onderzoek te weten dat zij haar handen in onschuld kon wassen. De moeder van het meisje werd echter door de detective betrapt met een andere man. Hij wist hier ook foto’s van te maken.

De bedrogen echtgenoot verklaart: "Ik probeerde het huwelijk van mijn dochter te redden, maar eigenlijk ben ik het die gered werd van een slecht huwelijk." Hij ligt momenteel in scheiding met zijn overspelige echtgenote.

Eerste beelden Silent Hill 5

In 1999 bracht Konami het eerste deel in de Silent Hill-serie naar de PlayStation en sindsdien is de naam niet meer weg te denken uit het horrorgenre. Hoewel de pers met elk deel een stukje minder lovend wordt, blijven de games gamers de stuipen op het lijf jagen. Ook de huidige generatie consoles zal weer een nieuw deel kennen in deze serie, Silent Hill 5 zal eind dit jaar verschijnen op de Xbox 360 en PlayStation 3.

In dit nieuwe deel wil Konami wat licht doen schijnen op het mysterie rond het plaatsje Silent Hill. De hoofdrolspeler is Alex Shepherd, een oorlogsveteraan die terugkeert van een missie om de mysterieuze verdwijning van zijn broertje Joshua te onderzoeken. Zijn zoektocht leidt hem door de kleine gemeenschap van Shepherds Glen en uiteindelijk naar Silent Hill. Zoals we gewend zijn van de serie zul je hiervoor puzzels moeten oplossen en op verscheidene manieren de strijd aangaan met het kwaad.



Grote zege voor Turkse regeringspartij

Icoon BuitenlandsDe partij die in 2002 de Turkse gevestigde politieke orde deed schudden met een verrassend grote verkiezingsoverwinning, de AKP van de huidige premier Recep Tayyip Erdogan, heeft zondag opnieuw verrast.

Deze uit de politieke islam voortgekomen partij van Gerechtigheid en Ontwikkeling (AK) verbaasde vriend en vijand met bijna de helft van alle uitgebrachte stemmen, zo geven de uitslagen aan.

De AKP heeft een totaal van 47.09% van de stemmen behaald. In Turkije is dit goed voor 343 vertegenwoordigers in de Turkiye Buyuk Millet Meclisi. De TBMM is vergelijkbaar met wat in Nederland de Tweede Kamer is. De CHP krijgt 111 vertegenwoordigers en de MHP 71.

Vrouw zweeft tussen leven en dood

Icoon BizarEen 44-jarige vrouw van Franse afkomst heeft haar poging om zelfmoord te plegen overleefd. Ze sprong afgelopen donderdag aan de monding van de Seine van 70 meter hoge rotsen af, maar bleef in haar val hangen aan de rotswanden. Twee dagen lang zweefde de ongelukkige vrouw letterlijk tussen het leven en de dood.

Gisteren werd de vrouw “verzwakt en uitgedroogd” aangetroffen. Dit meldden de hulpdiensten van de gemeenten Saint-Vigor-d'Ymonville. Een persoon die de wagen van de vrouw al enkele dagen onaangeroerd had zien staan, waarschuwde de politie. De vrouw werd naar boven getakeld en is overgebracht naar het ziekenhuis van Le Havre.

Konami toont beelden nieuwe DDR

Op de E3 van dit jaar kondigde Konami al een nieuw deel aan in de Dance Dance Revolution-serie, te weten SuperNOVA 2, nu heeft het bedrijf ook de eerste screenshots vrijgegeven van de game. Nieuwe dingen in SuperNOVA 2 zijn onder andere een Hyper Master Mode, een Tutorial-, Battle-, Nonstop- en Challengemodus. Volgens het bedrijf zal de tracklist bestaan uit een waslijst van topartiesten en bekende hits.







Porno voor arme Nigeriaanse kinderen

Icoon InternetNigeriaanse schoolkinderen die laptops hebben ontvangen van een hulporganisatie van de Verenigde Naties hebben de laptops gebruikt om porno te zoeken op internet. Zo meldt het 'News Agency of Nigeria (NAN)' vandaag.

NAN meldt dat een van haar reporters pornografische plaatjes zag staan op de laptop van een van de kinderen. "Pogingen om het leren met laptops op een basischool in Abuja te bevorderen dreigen een verkeerde wending te krijgen, nu dat kinderen vrij worden gelaten om pornografische sites te bezoeken", aldus NAN.

Een vertegenwoordiger van het zogeheten 'One Laptop Per Child' project meldt dat, als testprogramma, de laptops voortaan zullen worden uitgerust met content-filters.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Zeehavenpolitie haalt laveloze kapitein van schip

Icoon VervoerDe zeehavenpolitie van de Rotterdamse haven heeft gisteren een stomdronken Poolse kapitein van een containerzeeschip aangehouden. De 53-jarige Pool liep tegen de lamp bij een grensbewakingscontrole aan boord van het schip in de Prins Willem-Alexanderhaven, aldus de politie zondag.

De dronkenlap werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar was hij niet in staat om een blaastest af te leggen.

"Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer..."

Gordon daagt kijker uit 2 dagen met hem op vakantie te gaan

De kogel is door de kerk. In navolging van sterren als Caroline Tensen, Linda de Mol en Beau van Erven Dorens verkast ook de populaire zanger en entertainer Gordon naar RTL.

Hij zal daar het nieuwe televisieprogramma 'Gillend naar huis' gaan presenteren. Op de site van RTL4 is te lezen dat de vrolijkste helft van het duo Geer en Goor op zoek is naar kandidaten die twee dagen met hem op vakantie willen.

Kijkers kunnen Gordon uitnodigen mee te gaan naar hun favoriete vakantiebestemming. Het is hierbij zeer belangrijk dat vooral de relnicht zich vermaakt. "Overtuig Gordon van jouw ultieme zomergeluk, voordat hij maar één ding wil: Gillend naar huis!", zo luidt de oproep.

[SBK] Toseland en Biaggi winnen in Brno

In het Tjechische Brno werden dit weekend twee World Superbike races verreden. James Toseland kwam na twintig ronden als eerste over de finish in de eerste race. In de tweede race was Max Biaggi de sterkste. Toseland blijft aan de leiding.

Tijdens de eerste race mocht Noriyuki Haga van pole position vertrekken. Toseland stond samen met Max Biaggi en Troy Bayliss op de eerste startrij. Al vanaf de eerste bocht wist de latere winnaar de leiding te pakken voor Biaggi en Kagayama. De van pole vertrokken Haga verloor terrein en viel terug naar de vierde stek.

Toch lukte het Toseland niet om echt uit te lopen op zijn achtervolgers. In de 6e ronde moest hij Biaggi en Haga zelfs laten passeren, kort daarna moest Toseland ook Kagayama voor laten gaan. Tegen het einde van de race slaagden Toseland en Biaggi erin Haga en Kagayama van zich af te schudden. Toseland, inmiddels weer aan de leiding gekomen, voelde de druk van Biaggi en moest alle zeilen bijzetten om de Italiaan van zich af te houden. In de laatste ronde ging het bijna fout voor Toseland toen zijn voorwiel naast de baan kwam. Hij kon de motor in bedwang houden en daardoor als eerste over de finish te komen.

Max Biaggi wist de tweede race te winnen, Toseland werd tweede. De eerste plek op de startrij was wederom voor Haga. Biaggi en Toseland stonden naast Haga, Net als in de eerste race ook nu een snelle start voor Biaggi, de Italiaan nam gelijk de leiding over van Haga. Biaggi kon niet lang van de eerste positie genieten en zakte zelfs terug tot de zevende plek.
In de laatste ronden nam Biaggi de leiding weer over en liet Toseland achter zich. Lorenzo Fabrizio wist de derde plaats over te nemen van Haga tijdens het slot van de tweede race. In het algemeen klassement staat Biaggi nu tweede achter Toseland. De Japanner Haga is de nummer drie.

Harrington wint British Open

Padraig Harrington is winnaar geworden van de British Open, het derde masters toernooi van dit jaar. De Ier had er wel een play-off tegen Sergio Garcia voor nodig.

Na de eerste drie dagen ging Garcia nog aan de leiding, maar de Spanjaard leverde een slechte ronde af. Harrington echter speelde een sterke ronde, maar eindigde met twee ballen in het water wat twee bogeys tot gevolg had. Garcia had vervolgens aan een Par op de laatste hole voldoende voor toernooiwinst, maar de bal belande in de bunker, met een bogey als resultaat.

In de play-off begon Harrington goed en nam al snel twee slagen voorsprong. Garcia sloeg vervolgens bijna een hole-in-one, maar de bal ketste af tegen de vlag. Op de laatste hole maakte Garcia een par, Harrington mistte zijn parshot, waardoor hij nog één slag over had. Een put van anderhalve met leverde hem de toernooiwinst op.

Spreekbeurt

"Ik liep. Ik liep en liep totdat ik niet meer lopen kon en kroop toen verder. Ik kroop tot ik niet meer kon kruipen en mijn spieren en scharnieren een grote vergroeide schrijnende pijnen uitschreeuwende massa waren geworden. Ik lag op de grond en kermde om hulp, hulp om me verder te brengen en de pijn aan te lengen, maar niemand luisterde, ik schreeuwde en sloeg met mijn afgepeigerde vuisten tegen de grond, tranen biggelden over mijn wangen maar niemand zag me..."

Toekomstige Belgische premier kent eigen volkslied niet

Icoon BelgieToekomstig Belgisch premier Yves Leterme kent het Belgische volkslied niet. Dat bleek gisteren uit een interview bij de viering van de Belgische Nationale Feestdag.

Leterme, momenteel bezig een nieuwe Belgische regering aan het vormen, kreeg van de Franstalige openbare omroep RTBF in een flashinterview de vraag wat er precies gevierd wordt op 21 juli. "De proclamatie van de Grondwet", antwoordt Leterme. De RTBF-interviewer moet hem er op wijzen dat dat niet klopt en dat 21 juli de dag is waarop de eerste Belgische koning de eed heeft afgelegd.

Daarna wordt Leterme gevraagd of hij de tekst van het Belgische nationale volkslied, de Brabançonne, kent. "Een beetje" klinkt het waarna de premier in spe de Marseillaise, het volkslied van Frankrijk, aanheft. Even later tijdens de viering ontdekt hij allicht zijn flater, maar ook dan zingt Leterme de Brabançonne niet mee.

Christendemocraat Leterme won samen met zijn kartelpartner de Nieuw-Vlaamse Alliantie de Belgische verkiezingen in juni met een uitgesproken pro-Vlaams programma.

Het interview met de toekomstige premier



Met dank aan Joost-mag-het-weten, soldat.nl voor de submit.

Brentjens voor tiende keer Nederlands kampioen

Bart Brentjens is zondag wederom Nederlands kampioen mountainbike geworden. Het was voor de Brabander alweer de tiende maal dat hij Nederlands kampioen werd. Echte concurrentie was er niet voor Brentjens.

In totaal moesten er acht ronden verreden worden, na vier ronden vond Brentjens het wel welletjes en ging er vandoor. Zijn concurrenten moesten passen. Rudi van Houts werd op een achterstand van bijna twee minuten tweede. Bas Peters eindigde als derde. "Ik wilde alleen naar de streep. Ik ben dit jaar namelijk al eens tijdens een sprint door Sven Nys geklopt. Dit was alweer mijn tiende titel maar ik ben er wel blij mee. Het is iedere keer toch weer spannend," aldus Brentjens. Bij de vrouwen werd Laura Turpijn Nederlands kampioene. Bernardine Boog werd tweede, Elsbeth Van Rooij-Vink maakte de top drie compleet.

Misbruik 112, telefoon kwijt

Icoon TelecomEen vrouw uit het Zeeuwse Rilland, gemeente Reimerswaal, heeft gisteravond zo vaak naar het landelijke alarmnummer 112 gebeld, dat de politie het zat werd en haar telefoon in beslag genomen heeft. Dit meldde de politie vandaag.

Gistermorgen was de politie ook al bij de vrouw aan de deur geweest omdat zij geluidsoverlast veroorzaakte. De eerste keer bleef het bij een waarschuwing. De vrouw wist echter niet van ophouden en bleef lawaai maken. Na weer een melding gekregen te hebben, kwam de politie wederom langs. Dit keer vertrokken ze met de geluidsapparatuur van de vrouw die achterbleef met een proces-verbaal.

Kennelijk was de vrouw het niet eens met de beslissing van de agenten. ’s Avonds belde zij meerdere malen naar 112 dat zij haar geluidsinstallatie terug wilde. Hierop zetten agenten opnieuw koers naar de woning aan de Bathseweg, deze keer om de telefoon van de boze vrouw in beslag te nemen. Hoe ze nu 112 moet bellen als ze in nood zit is niet bekend.

Wie is Dit: Opgave 22 - Uitslag

Hoewel de meningen in ronde 3 nog enigszins verdeeld waren gaf JtS als vrij snel het antwoord. Zoals gezegd een derde ronde dus 4 punten. Gefeliciteerd! Het was inderdaad Mick Jagger. In de lift neemt hij mee: Viper2k1, G-lock, DoorBell, cw2cu, Rossdale, Klompje, bees en Champloo

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Mick Jagger

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

'Barclays maakt geen kans meer'

Icoon Economie De Britse bank Barclays maakt geen kans meer om ABN Amro over te nemen. Dat stelt Rijkman Groenink, de topman van ABN Amro. Dit betekent dat de bedrijfsstructuur en het merk ABN Amro zullen verdwijnen.

De aandeelhouders van ABN Amro besluiten welk bedrijf ABN Amro mag overnemen. Het bod van het bankentrio Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander ligt met 71,1 miljard euro 13,7 procent boven dat van rivaal Barclays. Groenink is er bijna zeker van dat aandeelhouders voor het bankentrio zullen kiezen, omdat zij dan meer geld krijgen per aandeel. "Het verschil is te groot voor veel beleggers om zelfs maar te kijken naar het Barclays-bod", aldus Groenink. Hij vindt een overname door Barclays nog steeds het beste.

Het Belgisch-Nederlandse Fortis zal het Nederlandse gedeelte van ABN Amro krijgen. Royal Bank of Scotland is geinteresseerd in de Aziatische activiteiten van ABN Amro, terwijl het Spaanse Santander graag de banken in Zuid-Amerika wil hebben. Ook heeft Barclays nog een kans om de overnamestrijd te winnen, maar dan zal het waarschijnlijk met een hoger bod moeten komen. Barclays heeft tot 6 augustus de tijd om met een hoger bod te komen, maar het wordt onwaarschijnlijk geacht dat Barclays met een hoger bod komt.

Darcis wint Dutch Open

De Belg Steve Darcis heeft voor het eerst in zijn carrière een ATP-toernooi gewonnen. In de finale van het Dutch Open in Amersfoort was hij met 6-1 en 7-6 te sterk voor de Oostenrijker Werner Eschauer.

Nadat Darcis de eerste set met twee breaks op de service van Eschauer op zijn naam had geschreven, ging de strijd in de tweede set aanzienlijk gelijker op.

Beide spelers wisten elkaars service niet te breken, dus een tiebreak moest de beslissing brengen. Eschauer wist daarin maar één punt te winnen, waardoor Darcis ook de tweede set en daarmee het toernooi op zijn naam wist te schrijven.

Punten veertiende etappe

Vanmiddag werd de veertiende etappe gefietst in de Tour de France. Hieronder de punten van deze etappe.

Slaapsmurf wist de meeste punten te vergaren. Met 204 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat du_ke met 197 punten. De top 3 wordt afgesloten door Grooviee17 met 196 punten.

In het algemeen klassement hebben we een nieuwe nummer één : BVO leidt met 1656 punten. andre77 staat nu tweede met 1622 punten, en bloepje bezet met 1619 punten de derde plaats.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar n00bs met 168 punten. De Echte Kenners eindigen vandaag met 146 punten als tweede, ShowChat bezet vandaag met 138 punten plaats drie.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 1687 punten. Nummer twee is ShowChat met 1604 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! blijft derde met 1505 punten.

Vanaf zaterdag 21 juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen woensdag 25 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Utrecht houdt stand bij Hammarby IF

FC Utrecht is de Intertoto Cup begonnen met een gelijkspel tegen de Zweedse club Hammarby IF. In het Rasunda-stadion in Stockholm bleef het 0-0.

De ploegen waren vanmiddag redelijk aan elkaar gewaagd. Hammarby, dat gokte op de counter, was in de tweede helft iets gevaarlijker. Van Hanegem verraste door Robin Nelisse een plek in de basis te geven. Voor de komst van Van Hanegem was de aanvaller ongewenst, maar hij heeft zich razendsnel weer in de ploeg gespeeld.

Volgende week zondag is de return in Utrecht.

Nadal wint toernooi Stuttgart

Net als in 2005 heeft Rafael het ATP-toernooi van Stuttgart gewonnen. De als eerste geplaatste Spanjaard bersloeg in de finale de ongeplaatste Stanislas Wawrinka met 6-4 en 7-5.

De Zwitser wist Nadal vanmiddag driemaal te breken, en kwam in de tweede set op een 5-2 voorsprong. De nummer twee van de wereld wist zich echter terug te vechten en voor ieder punt te strijden. De Spanjaard sleepte als gevolg daarvan vijf games op rij binnen.

[CCWS] Uitslag warmup Edmonton

Robert Doornbos heeft, nadat hij het hele weekend niet kon meekomen, de snelste tijd neergezet in de warmup voor de Grand Prix van Edmonton. Hij bleef zijn grote rivaal Sebastien Bouradis iets meer dan een tiende voor. Alex Tagliani maakt de top drie compleet.

PosCoureur Team Tijd Verschil
1R. Doornbos *Minardi Team USA0:58.675
2S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 0:58.808 0.133
3A. Tagliani RSPORTS 0:58.884 0.209
4S. Pagenaud *Team Australia 0:59.185 0.510
5J. Wilson RSPORTS 0:59.205 0.530
6G. Rahal *Newman / Haas / Lanigan 0:59.209 0.534
7K. Legge Dale Coyne 0:59.431 0.756
8N. Jani *PKV Racing 0:59.905 1.230
9W. Power Team Australia 0:59.943 1.268
10B. Junqueira Dale Coyne 1:00.079 1.404
11J. Heylen Conquest Racing 1:00.312 1.637
12P. Tracy Forsythe 1:00.331 1.656
13A. Figge *Pacific Coast 1:00.450 1.775
14D. Clarke Minardi Team USA1:00.484 1.809
15O. Servia Forsythe 1:00.997 2.322
16R. Dalziel *Pacific Coast 1:01.192 2.517
17M. Dominguez PKV Racing 1:01.305 2.630

* = rookie

Tour de France: Contador wint eerste pyreneeënrit

Icoon Tour de FranceIn de Tour de France stond vandaag de eerste etappe in de Pyreneeën op het programma. De rit leverde een overwinning op voor Alberto Contador. Hij versloeg Michael Rasmussen in een sprint.

Al direct na de start begon de beklimming van côte de Saint-Saraille (2e catagorie), waar David De La Fuente als eerste boven kwam. Soler werd tweede en pakte belangrijke punten voor het bergklassement. Hierna ontstond er een kopgroep van veertien renners. Tien renners gingen in de achtervolging, onder wie gele trui drager Michael Rasmussen. Hierdoor ontstond een kopgroep van 27 renners. Uiteraard hield de ontsnapping geen stand. Zes renners bleven vooruit, de rest werd gegrepen. De zes leiders waren Gutierrez, Perez, Txurruka, Barredo, Koetsjinski en Colom.

Hierna bleef de situatie lang stabiel. De koplopers kregen de ruimte en de voorsprong werd meer dan tien minuten. Het peloton werd aangevoerd door Saunier Duval en Rabobank. Die zorgden ervoor dat de koplopers met iets minder dan negen minuten begonnen aan de klim van de Port de Pailhéres (buiten categorie). Op de beklimming moest Koetsjinski al snel lossen en liep de voorsprong snel van de koplopers snel terug. Christophe Moreau kan zijn aspiraties voor het klassement definitief opbergen. Hij moest al snel plaatsnemen in de bus en zou op grote achterstand finishen.

Voorin moesten ook Barredo en Gutierrez passen. Het peloton moest Alexandre Vinokourov lossen, de winnaar van de tijdrit van gisteren bleek toch nog niet in goeden doen. Ook popovych en Schleck konden het tempo niet volgen. In de kopgroep kon Guttierrez weer terugkomen bij de andere drie. Op de top van de de Port de Pailhéres kwam Perez als eerste boven, voor Txurruka, Colom, en Gutierrez. Barredo volgde op 1’05. Het peloton volgde op 2’46 waar Soler één plek voor Rasmussen boven kwam. Vinokourov kwam pas op 8’17 boven.

Ook Mayo moest in de laatste meters even de rest laten gaan, maar kon in de afdaling weer aansluiten. Met ongeveer drie minuten voorsprong begonnen de koplopers aan de slotklim naar Plateau de Beille (buiten catagorie). Perez en Barredo moesten al meteen lossen. Het peloton dunt steeds verder uit. Mayo, Zubeldia en Valverde konden het tempo niet volgen. Even later moest ook Menchov de groep laten gaan. Dit op twee minuten van de koplopers. Michael Boogerd kon lang mee, maar moest met nog 10km te gaan afhaken. De groep met favorieten bestond hierdoor uit Rasmussen, Contador, Leipheimer, Popovych, Soler, Sastre en Evans. Voorin wist Colom de andere af te schudden.

Daarna waren er enkele aanvallen van Leipheimer, Contador en Soler, maar zonder resultaat. Pas bij een nieuwe aanval van Contador wist hij de favorieten af te schudden, maar Rasmussen wist te volgen. De twee passeerden koploper Colom en reden met zijn tweeën na naar de streep. Daar won Contador de sprint. Soler werd derde op 37 seconden, Leipheimer vierde op 40 seconden. De nummer twee van het klassement, Cadel Evans, moest de overige favorieten in de laatste kilometers laten gaan en finishte op 1’51.
Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

'Minirok alleen voor vrouwen jonger dan 28'

Een groot Brits onderzoek over leeftijdsgrenzen, gehouden onder 2500 vrouwen, heeft veel opmerkelijke resultaten opgeleverd. Zo vinden vrouwen dat ze tot hun 35e een navelpiercing mogen hebben, tot hun 28e een minirok mogen dragen en lang haar moet kunnen tot vrouwen 52 jaar oud zijn.

Topjes die enkel de borsten bedekken mogen vrouwen dragen tot ze 33 zijn, terwijl een bikini zelfs nog kan bij een vrouw van 47. Blote buiken zijn slechts voorbehouden aan vrouwen onder de 24 en ondanks dat een man een legging nooit vindt kunnen, vinden vrouwen zelf dat ze het kunnen dragen tot ze 37 jaar zijn.

Mannen mogen van de vrouwen wat langer in hun favoriete kloffie rondlopen. Zo zijn trainingsbroeken geoorloofd tot hun 44e levensjaar en moeten de voetbalshirts pas definitief op zolder als mannen 53 zijn. Een man van 59 kan nog prima een spijkerbroek aan, maar een trui met capuchon kan echt niet meer als een man 29 is.

Veertig procent van de vrouwen vraagt zich af of ze niet te jong gekleed gaan bij het stappen. Tweederde van de vrouwen wil het liefst elegant gekleed gaan als ze ouder worden.


Ondanks dat ze nog geen 47 is, kan een bikini in dit geval ook niet

Contador wint eerste Pyreneeënrit

In de Tour de France stond vandaag de eerste etappe in de Pyreneeën op het programma. De rit leverde een overwinning op voor Alberto Contador. Hij versloeg Michael Rasmussen in een sprint.

Al direct na de start begon de beklimming van Côte de Saint-Saraille (2e catagorie), waar David De La Fuente als eerste boven kwam. Soler werd tweede en pakte belangrijke punten voor het bergklassement. Hierna ontstond er een kopgroep van veertien renners. Tien renners gingen in de achtervolging, onder wie gele trui drager Michael Rasmussen. Hierdoor ontstond een kopgroep van 27 renners. Uiteraard hield de ontsnapping geen stand. Zes renners bleven vooruit, de rest werd gegrepen. De zes leiders waren Gutierrez, Perez, Txurruka, Barredo, Koetsjinski en Colom.

Hierna bleef de situatie lang stabiel. De koplopers kregen de ruimte en de voorsprong werd meer dan tien minuten. Het peloton werd aangevoerd door Saunier Duval en Rabobank. Die zorgden ervoor dat de koplopers met iets minder dan negen minuten begonnen aan de klim van de Port de Pailhéres (buiten categorie). Op de beklimming moest Koetsjinski al snel lossen en liep de voorsprong snel van de koplopers snel terug. Christophe Moreau kan zijn aspiraties voor het klassement definitief opbergen. Hij moest al snel plaatsnemen in de bus en zou op grote achterstand finishen.

Voorin moesten ook Barredo en Gutierrez passen. Het peloton moest Alexandre Vinokourov lossen, de winnaar van de tijdrit van gisteren bleek toch nog niet in goeden doen. Ook popovych en Schleck konden het tempo niet volgen. In de kopgroep kon Guttierrez weer terugkomen bij de andere drie. Op de top van de de Port de Pailhéres kwam Perez als eerste boven, voor Txurruka, Colom, en Gutierrez. Barredo volgde op 1’05. Het peloton volgde op 2’46 waar Soler één plek voor Rasmussen boven kwam. Vinokourov kwam pas op 8’17 boven.

Ook Mayo moest in de laatste meters even de rest laten gaan, maar kon in de afdaling weer aansluiten. Met ongeveer drie minuten voorsprong begonnen de koplopers aan de slotklim naar Plateau de Beille (buiten catagorie). Perez en Barredo moesten al meteen lossen. Het peloton dunt steeds verder uit. Mayo, Zubeldia en Valverde konden het tempo niet volgen. Even later moest ook Menchov de groep laten gaan. Dit op twee minuten van de koplopers. Michael Boogerd kon lang mee, maar moest met nog 10km te gaan afhaken. De groep met favorieten bestond hierdoor uit Rasmussen, Contador, Leipheimer, Popovych, Soler, Sastre en Evans. Voorin wist Colom de andere af te schudden.

Daarna waren er enkele aanvallen van Leipheimer, Contador en Soler, maar zonder resultaat. Pas bij een nieuwe aanval van Contador wist hij de favorieten af te schudden, maar Rasmussen wist te volgen. De twee passeerden koploper Colom en reden met zijn tweeën na naar de streep. Daar won Contador de sprint. Soler werd derde op 37 seconden, Leipheimer vierde op 40 seconden. De nummer twee van het klassement, Cadel Evans, moest de overige favorieten in de laatste kilometers laten gaan en finishte op 1’51.



Uitslag
#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC5:25.48
2Michael RasmussenRABz.t.
3Mauricio SolerBARop 0.37
4Levi LeipheimerDSCop 0.40
5Carlos SastreCSCop 0.53
6Andreas KlodenASTop 1.52
7Cadel EvansPrLz.t
8Antonio ColomASTop 2.23
9Andrej KasjetsjkinASTz.t
10Jaroslav PopovychDSCop 3,06

Gele-trui

#NaamTeamTijd
1Michael RasmussenRAB64:12.15
2Alberto ContadorDSCop 2.23
3Cadel EvansPrLop 3,04
4Levi LeipheimerDSCop 4,29
5Andreas KlodenASTop 4,38
6Carlos SastreCSCop 5,50
7Andrey KashechkinASTop 6,58
8Mikel AsterlozaEUSop 8,25
9Alejandro ValverdeCAIop 9,45
10Jaroslav PopovychDSCop 10,55

Groene-trui

#NaamTeamPunten
1Tom BoonenQST195
2Robert HunterBAR175
3Erik ZabelMRM174

Bolletjestrui

#NaamTeamPunten
1Michael RasmussenRAB142
2Juan Mauricio SolerBAR140
3Yaroslav PopovychDSC104

Witte-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC64:14.38
2Juan Mauricio SolerBARop 9,08
3Kanstantsin SiutsouBARop 20,30

Ploegenklassement

#TeamTijd
1Discovery Channel Team192:54.08
2Astanaop 1,58
3Rabobankop 7,58
4Caisse D'Epargneop 11,24

[GP2] Uitslag race 2

De Spanjaard Javier Villa van Racing Engineering heeft vandaag op de Nürburgring de tweede wedstrijd van dit weekend in de GP2 op zijn naam geschreven.

Villa startte vanaf pole en liet de eerste positie niet meer los gedurende de race. Om de overige podiumplekken werd gestreden door de Japanners Kohei Hirate en Kazuki Nakajima, maar het was Hirate die tweede werd voor zijn landgenoot.

In een poging Borja Garcia in te halen verslikte Ho-Pin Tung zich en ging in de rondte. Aanvankelijk leek de Chinese Nederlander zijn weg te kunnen vervolgen, maar uiteindelijk moest hij toch worden weggesleept door de marshalls.

Timo Glock, die gisteren de eerste wedstrijd gewonnen had, eindigde als vijfde en blijft leider in het algemeen klassement.

Uitslag race 2

Pos.CoureurTeamTijd
1J. VillaRacing Engineering41:36.640
2K. HirateTrident+ 3.589
3K. NakajimaDAMS+ 4.056
4P. MaldonadoTrident+ 7.710
5T. GlockiSport+ 9.301
6L. Di GrassiART+ 10.508
7G. PantanoCampos+ 14.375
8E. VisoRacing Engineering+ 19.401
9R. RodriguezMinardi+ 21.272
10A. NegrãoMinardi+ 22.211
11S. YamamotoBCN Competicion+ 27.499
12B. GarciaDurango+ 30.170
13A. SoucekDPR+ 30.585
14A. CarrollFMS+ 31.254
15M. ConwaySuper Nova+ 31.285
16K. ChandhokDurango+ 41.090
17V. PetrovCampos+ 42.296
18C. BakkerudDPR+ 56.390
19J. TahinciFMS+ 57.493
20S. BuemiART+ 1:29.820
21A. ZuberiSport+ 1:36.516
22H. TungBCN Competicion
23A. ZauggArden
24L. FilippiSuper Nova
25B. SennaArden
26N. LapierreDAMS

Gamer kiest cover voor Call of Duty 4

De cover van een game is belangrijker dan gedacht. Veel casual gamers kiezen hierop een game en het besluit omtrent dit stukje kunst wordt normaal gesproken genomen door de uitgever. Activision heeft nu echter besloten om de gamer te laten kiezen welk voorkantje het best is voor Call of Duty 4 en deze zal dan ook daadwerkelijk de cover van de game gaan sieren.

Om te stemmen moet je echter wel ingelogd zijn bij hun site. Klik op de bron en stem mee!

Formule 1: Alonso wint chaotische Europese GP

Icoon Formule 1De Grand Prix van Europa is gewonnen door Fernando Alonso. De race werd al na vier ronden onderbroken vanwege hevige regenval, die een complete chaos op het circuit veroorzaakte.

De race startte op een droge baan en Lewis Hamilton maakte direct een aantal plaatsen goed. Hij liep echter een lekke band op bij een touché. De twee BMW's ramden elkaar van de baan en Nico Rosberg bezorgde Jenson Button een bezoek aan de grindbak. Markus Winkelhock was aan het einde van de formatieronde de pits in gereden om regenbanden te halen. Dat bleek een goede keuze, want in de tweede ronde barstte de hemel open.

Het grootste deel van het veld reed de pits in, maar Kimi Räikkönen leek de pitsingang te missen en moest door op slicks. Opeens spinden overal wagens de grindbakken in, waaronder Fisichella, Hamilton, Button en Sutil. Vitantonio Liuzzi maakte het echter het bontst: hij lanceerde zijn wagen op de kerbstones bij de eerste bocht en miste op een haar na de safety car, die net de baan op was gereden. De Italiaan kwam tot stilstand tegen een hijskraan, die bezig was Hamiltons wagen naar het asfalt te brengen. De coureur was blijven zitten en kon weer doorrijden.

Na vier ronden had de wedstrijdleiding er genoeg van en werd de race stilgelegd. Markus Winkelhock bleek de leider, op meer dan een halve minuut voorsprong op Felipe Massa. Slechts vijf coureurs hadden uiteindelijk de strijd moeten staken: Button, Sutil, Rosberg, Speed en Liuzzi.

Toen alle wagens stil stonden, klaarde het direct op. Toch werd Winkelhock op extreme wets gezet, omdat er meer regen werd voorspeld. Twintig minuten later werd het veld op gang gebracht achter de safety car en begon de baan op sommige plekken op te drogen. Lewis Hamilton was de enige die een ronde achterstand had en werd, vanwege een nieuwe regel, de safety car voorbij gestuurd om zijn ronde goed te maken. De Brit reed vervolgens direct de pits in om droogweerbanden te halen.

Na drie ronden achter de safety car werd het veld eindelijk losgelaten. Massa en Alonso pakten gelijk de leiding, Hamilton pakte een grindbak mee en werd alsnog op een ronde gezet door de leiders. Ondertussen vochten de twee Red Bull Racing-coureurs om de derde plaats, Kovalainen en Räikkönen zaten daar vlak achter op plaatsen vijf en zes. In ronde twaalf kwamen zowel Massa als Alonso de pits in voor droogweerbanden, en Massa won het pitstopduel met verve. Markus Winkelhock eindigde zijn debuutrace met een opgeblazen motor.

Na een serie pitstops stonden alle coureurs weer op droogweerbanden en was Räikkönen teruggekomen op plaats drie. Zijn landgenoot Kovalainen was ook snel: de Fin haalde eerst Alexander Wurz in voor de vijfde plaats en zette vervolgens direct Mark Webber onder druk om diens vierde plaats. Ralf Schumacher werd in een touché met Nick Heidfeld in het grind gezet, Takuma Sato moest de wagen met hydraulische problemen langs de baan parkeren.

Hamilton reed een verloren race. Omdat de baan zo snel opdroogde en de andere coureurs ook vrij snel naar slicks wisselden, had hij weinig voordeel van zijn bandenwissel. Pas in ronde 32 had hij het gat naar de dertiende plaats dichtgereden, maar reed toen al bijna op een ronde achterstand. Hamilton verkeek zich bijna op Fisichella en moest zijn poot goed stijf houden om de Italiaan te kunnen passeren. De Brit moest echter nog een keer naar binnen voor banden en brandstof.

Kimi Räikkönens pech op de Nürburgring hield ook dit jaar niet op. De Ferrari viel in de 35e ronde zonder brandstof en kwam niet verder dan de pitsingang. Dat gaf meer lucht aan Alonso, op de tweede plaats, die een flinke achtervolging inzette op leider Massa, die dichtbij was gekomen door een laatste pitstop. Massa toonde op het rechte stuk zijn reactiesnelheid toen hij een stuk plastic moest ontwijken. Hamilton reed er wel overheen, maar leek zijn wagen niet te hebben beschadigd.

Tien ronden voor de finish dreigde het opnieuw te gaan regenen. Renault nam een gok en gaf Kovalainen direct intermediatebanden, terwijl de baan nog droog was. Twee ronden later begon het daadwerkelijk hard te regenen en moest de rest van het veld ook de pits in. Op de natte baan bleek Alonso een stuk sneller dan Massa en hij zette direct de aanval in. Massa blokkeerde met alle moeite, maar kon niet voorkomen dat Alonso hem met een prachtige inhaalmanoeuvre aan de kant schoof.

Alonso reed makkelijk weg van Massa en won de race met acht seconden voorsprong. Webber werd derde, op meer dan een minuut van de leider, maar met de hete adem van Wurz in de nek. Hamilton finishte uiteindelijk op een negende plaats, de eerste keer in zijn carrière dat hij niet op het podium eindigde. Hij blijft wel aan de leiding van het kampioenschap, maar Alonso is nu tot op twee punten genaderd.
De volledige uitslag en ander (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

UCI verdiept zich in beschuldiging tegen Rasmussen

De UCI gaat zich verdiepen in de beschuldiging die ex-mountainbiker Whitney Richards tegen Michael Rasmussen heeft gedaan. De Amerikaan zal mogelijk op korte termijn worden uitgenodigd voor een gesprek met officials van de Internationale wielerbond.

Richards heeft gezegd dat de Deen hem in 2002 gevraagd heeft koersschoenen vanuit de VS mee te nemen naar Italië. Volgens de ex-mountainbiker zouden er in de betreffende doos zakken met biopure, een alternatief voor epo, hebben gezeten. "Ik heb gehoord dat Richards een e-mail heeft gestuurd, waarin hij meldde informatie te hebben", aldus de voorzitter van de UCI, Pat McQuaid. "Maar goed, elke beschuldiging moet worden ondersteund door bewijs."

Rabobank heeft al laten weten dat ze het verhaal naast zich neer legt. Een woordvoerder van de wielerploeg benadrukte dat ze niet twijfelen aan Rasmussen. Ook McQuaid houdt nog een slag om de arm: "We hebben geen probleem om Richards te spreken, maar voordat dit gebeurt moet er bewijs zijn."

Vandalen raken gewond bij ingooien winkelruit

Een 22-jarige vandaal uit Hoogeveen kijkt voortaan wel uit als hij weer iets wil vernielen. De knaap vernielde afgelopen nacht met een groepje vrienden een winkelruit, maar door het rondvliegende glas raakte een 21-jarige vriend gewond aan zijn arm.

Terwijl de 21-jarige in het ziekenhuis werd behandeld, werd hij door de politie ondervraagd. Tijdens de ondervraging kwam de 22-jarige jongeman binnen strompelen met een flinke jaap in zijn been.

Nadat ook hij in het ziekenhuis was behandeld, werd hij door de agenten meegenomen naar het bureau. Nadat hij vandaag stevig aan de tand was gevoeld, werd hij weer op vrije voeten gesteld. Doordat getuigen zijn naam noemden, is hij wel aangemerkt als de hoofddader. Al kan de jongen zelf zich niets meer van zijn onbezonnen daad herinneren, aangezien hij stomdronken was.

Zuid-Korea naar halve finale Azië Cup

Zuid-Korea heeft de halve finale van de Azië Cup bereikt. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek schakelde Iran uit na het nemen van strafschoppen. In de reguliere speeltijd kwamen beide teams niet tot scoren.

In de halve eindstrijd moet Zuid-Korea het nu opnemen tegen Irak. De andere halve finale gaat tussen Japan en de winnaar van de wedstrijd tussen Saudi-Arabië en Oezbekistan, die later vandaag gespeeld gaat worden.

Uitslag Grand Prix van Europa

De Grand Prix van Europa is gewonnen door Fernando Alonso. De race werd al na vier ronden onderbroken vanwege hevige regenval, die een complete chaos op het circuit veroorzaakte.

De race startte op een droge baan en Lewis Hamilton maakte direct een aantal plaatsen goed. Hij liep echter een lekke band op bij een touché. De twee BMW's ramden elkaar van de baan en Nico Rosberg bezorgde Jenson Button een bezoek aan de grindbak. Markus Winkelhock was aan het einde van de formatieronde de pits in gereden om regenbanden te halen. Dat bleek een goede keuze, want in de tweede ronde barstte de hemel open.

Het grootste deel van het veld reed de pits in, maar Kimi Räikkönen leek de pitsingang te missen en moest door op slicks. Opeens spinden overal wagens de grindbakken in, waaronder Fisichella, Hamilton, Button en Sutil. Vitantonio Liuzzi maakte het echter het bontst: hij lanceerde zijn wagen op de kerbstones bij de eerste bocht en miste op een haar na de safety car, die net de baan op was gereden. De Italiaan kwam tot stilstand tegen een hijskraan, die bezig was Hamiltons naar het asfalt te brengen. De coureur was blijven zitten en kon weer doorrijden.

Na vier ronden had de wedstrijdleiding er genoeg van en werd de race stilgelegd. Markus Winkelhock bleek de leider, op meer dan een halve minuut voorsprong op Felipe Massa. Slechts vijf coureurs hadden uiteindelijk de strijd moeten staken: Button, Sutil, Rosberg, Speed en Liuzzi.


Liuzzi ramt bijna een kraan én de safety car


Hamiltons wagen wordt met coureur en al op het asfalt gezet

Klik hier voor een beeldverslag van de eerste ronden.

Toen alle wagens stil stonden, klaarde het direct op. Toch werd Winkelhock op extreme wets gezet, omdat er meer regen werd voorspeld. Twintig minuten later werd het veld op gang gebracht achter de safety car en begon de baan op sommige plekken op te drogen. Lewis Hamilton was de enige die een ronde achterstand had en werd, vanwege een nieuwe regel, de safety car voorbij gestuurd om zijn ronde goed te maken. De Brit reed vervolgens direct de pits in om droogweerbanden te halen.

Na drie ronden achter de safety car werd het veld eindelijk losgelaten. Massa en Alonso pakten gelijk de leiding, Hamilton pakte een grindbak mee en werd alsnog op een ronde gezet door de leiders. Ondertussen vochten de twee Red Bull Racing-coureurs om de derde plaats, Kovalainen en Räikkönen zaten daar vlak achter op plaatsen vijf en zes. In ronde twaalf kwamen zowel Massa als Alonso de pits in voor droogweerbanden, en Massa won het pitstopduel met verve. Markus Winkelhock eindigde zijn debuutrace met een hydraulische probleem.

Na een serie pitstops stonden alle coureurs weer op droogweerbanden en was Räikkönen teruggekomen op plaats drie. Zijn landgenoot Kovalainen was ook snel: de Fin haalde eerst Alexander Wurz in voor de vijfde plaats en zette vervolgens direct Mark Webber onder druk om diens vierde plaats. Ralf Schumacher werd in een touché met Nick Heidfeld in het grind gezet, Takuma Sato moest de wagen met hydraulische problemen langs de baan parkeren.

Hamilton reed een verloren race. Omdat de baan zo snel opdroogde en de andere coureurs ook vrij snel naar slicks wisselden, had hij weinig voordeel van zijn bandenwissel. Pas in ronde 32 had hij het gat naar de dertiende plaats dichtgereden, maar reed toen al bijna op een ronde achterstand. Hamilton verkeek zich bijna op Fisichella en moest zijn poot goed stijf houden om de Italiaan te kunnen passeren. De Brit moest echter nog een keer naar binnen voor banden en brandstof.

Kimi Räikkönens pech op de Nürburgring hield ook dit jaar niet op. De Ferrari viel in de 35e ronde bij de pitsingang stil met een hydraulisch probleem. Dat gaf meer lucht aan Alonso, op de tweede plaats, die een flinke achtervolging inzette op leider Massa, die dichtbij was gekomen door een laatste pitstop. Massa toonde op het rechte stuk zijn reactiesnelheid toen hij een stuk plastic moest ontwijken. Hamilton reed er wel overheen, maar leek zijn wagen niet te hebben beschadigd.

Tien ronden voor de finish dreigde het opnieuw te gaan regenen. Renault nam een gok en gaf Kovalainen direct intermediatebanden, terwijl de baan nog droog was. Twee ronden later begon het daadwerkelijk hard te regenen en moest de rest van het veld ook de pits in. Op de natte baan bleek Alonso een stuk sneller dan Massa en hij zette direct de aanval in. Massa blokkeerde met alle moeite, maar kon niet voorkomen dat Alonso hem met een prachtige inhaalmanoeuvre aan de kant schoof.

Alonso reed makkelijk weg van Massa en won de race met acht seconden voorsprong. Webber werd derde, op meer dan een minuut van de leider, maar met de hete adem van Wurz in de nek. Hamilton finishte uiteindelijk op een negende plaats, de eerste keer in zijn carrière dat hij niet op het podium eindigde. Hij blijft wel aan de leiding van het kampioenschap, maar Alonso is nu tot op twee punten genaderd.

Uitslag race

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 2:06:26.358
2 Felipe MassaScuderia Ferrari + 8.155
3 Mark WebberRed Bull Racing + 1:05.674
4 Alexander WurzWilliams + 1:05.937
5 David CoulthardRed Bull Racing + 1:13.656
6 Nick HeidfeldBMW F1 + 1:20.298
7 Robert KubicaBMW F1 + 1:22.415
8 Heikki KovalainenRenault F1 + 1 ronde
9 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 1 ronde
10 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 1 ronde
11 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 + 1 ronde
13 Jarno TrulliToyota Racing + 1 ronde
- Kimi RäikkönenScuderia Ferrari hydraulica
- Takuma SatoSuper Aguri F1 hydraulica
- Ralf SchumacherToyota Racing crash
- Markus WinkelhockSpyker F1 hydraulica
- Jenson ButtonHonda Racing F1 crash
- Adrian SutilSpyker F1 spin
- Nico RosbergWilliams spin
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso spin
- Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso spin

Joyriders op bulldozer gepakt

Afgelopen nacht zijn twee negentienjarige jongens in Capelle aan den IJssel erop uit getrokken met een bulldozer. Met het rupsvoertuig hebben ze een complete ravage aangericht in de Zuid-Hollandse plaats. Vanmorgen kreeg de politie de melding van een getuige dat het werktuig was verdwenen.

Het afgelegde traject was gemakkelijk te volgen. Langs de route was een spoor van vernielingen achtergelaten. Diverse paaltjes en verkeersborden moesten het ontgelden. Op de Hunze, de plek waar de bulldozer was achtergelaten, is een stuk muur van een schuur geraakt en zijn diverse schuttingen vernield.

De politie hield de twee knapen uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam vanmorgen aan. Hen zal diefstal en vernieling ten laste worden gelegd. De jongens kwamen op het idee van de dolle rit na een avondje stappen.

Staande zonnebanken en de Mac

Hej Sun,<p>Niet om het een of ander, maar als je werkelijk van plan bent Jannes te gaan draaien op je begrafenis dan kun je mij vast van de gastenlijst schrappen. Scheelt je weer drie euro kipfilet en twee verse worstjes op de I.M. Barbecue. Sowieso moet je maar afwachten of dat allemaal door kan gaan, want met het huidige klimaat kun je je poen beter besteden aan een verzwaarde kist met extra afwateringsmogelijkheden. Tenzij je met een snorkel op je smoel begraven wil worden natuurlijk. Steekt er wel een lullig pijpje door je perkje heen, maar de gemiddelde tsunami zou geen probleem meer moeten vormen.

Lijst Pim Fortuyn definitief opgeheven

Icoon PolitiekHet doek voor de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is definitief gevallen. Een ruime meerderheid van de algemene ledenvergadering heeft gisteren in Rotterdam voor opheffing van de landelijke vereniging Lijst Pim Fortuyn gekozen.

De partij, die onder Lijst 5 Fortuyn meedeed aan de parlementsverkiezingen in november, was landelijk al van het politieke toneel verdwenen. In vijf steden heeft de partij nog een vertegenwoordiging in de gemeenteraad. Deze fracties in Westland, Spijkenisse, Duiven, Den Haag en Eindhoven zetten hun werk nog voort tot het eind van de raadsperiode in 2010.

Het partijkantoor van de Lijst Pim Fortuyn in Den Haag was in mei al gesloten. Volgens partijsecretaris Jens van der Vorm heeft het geen zin meer om de partij op gang te houden. ''Een partij zonder zetels, is als een fiets zonder wielen'', aldus Van der Vorm gisteren. Op 1 januari 2008 zal de LPF officieel uit de boeken worden geschreven.

Voor Van der Vorm is met de opheffing van de partij de gedachte van Pim Fortuyn niet verdwenen. ''Veel kiezers van destijds zijn overgestapt naar andere partijen met eenzelfde gedachtegoed. Ook Wilders en de SP vertolken de onvrede die nog steeds onder veel kiezers heerst.''Ook in de media ziet Van der Vorm meer aandacht voor de onderwerpen die Pim Fortuyn op de politiek agenda zette.

De oprichter van de partij werd op 6 mei 2002 doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. De moord vond twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Bij die verkiezingen was de LPF de grote winnaar en behaalde vanuit het niets 26 zetels. Vanaf het moment dat de LPF in de Tweede Kamer kwam, werd de partij geteisterd door relletjes en wisselingen van fractieleiders.


Voorbij

Met dank aan mouthman voor de submit.

Brommerboy (14) van snelweg gehaald

Icoon OpmerkelijkEen 14-jarige jongen uit Waalwijk is door de politie aangehouden, omdat hij met een brommer over de snelweg scheurde. De knaap negeerde een stopteken en vertoonde tijdens de achtervolging gevaarlijk rijgedrag.

Op de Dongenseweg wist de politie de brommerboy staande te houden. De jongen bleek de bromfiets van zijn broer te hebben meegenomen. Dat bleek overigens zonder zijn toestemming te zijn gebeurd. De tiener was onderweg naar de Tilburgse kermis. Naar eigen zeggen raakte hij de weg kwijt waardoor hij per ongeluk voorbij het Eftelinghotel op de snelweg was beland.

De knul heeft een proces-verbaal gekregen voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Bovendien was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Dat kan ook niet, want dat kun je pas halen als je 16 bent.

Nationale Alliantie stopt er mee

Icoon PolitiekDe als extreemrechtse partij gekenschetste Nationale Alliantie uit Rotterdam gooit het bijltje er bij neer. Het driekoppige bestuur gaat morgen naar de Kamer van Koophandel om de partij uit te schrijven. Voorzitter Jan Teijn van de nationalistische beweging heeft dat bevestigd. De animo onder leden om een nieuw bestuur te vormen was nihil.

Een demonstratie in Rotterdam begin april deed Teijn en consorten beseffen dat er weinig eer meer te behalen viel. Slechts zeven sympathisanten kwamen opdagen. Een een maand eerder liep een demonstratie in de havenstad uit op een vechtpartij met Feyenoord-supporters. In maart 2006 deed de Nationale Alliantie nog mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Slechts een schamele 0,1% van het stemmentotaal was toen het resultaat.

Teijn, die de partij oprichtte in 2003, hoopte in Nederland een beweging uit de grond te kunnen stampen gemodelleerd naar het Vlaams Belang in België of het Front National in Frankrijk. ''De nationalistische groeperingen in Nederland maken er een zootje van. Wij willen niet dat mensen zich als skinhead kleden, puur om te shockeren. Dat pikt de gewone bevolking niet. Het zou op een nette manier moeten, zoals in de omringende landen'', aldus Teijn die midden jaren 90 in de Rotterdamse gemeenteraad zat namens de CD van Hans Janmaat en toen overstapte naar de later verboden partij CP'86. Een paar jaar later maakte hij deel uit van de deelraad in de wijk Feijenoord voor de Nieuwe Nationale Partij die veel ex-leden van de toen reeds verboden CP'86 aantrok.

Teijn heeft altijd beweerd dat de Nationale Alliantie geen extreemrechtse partij was. Hij noemde zijn beweging politiek gezien 'niet links, niet rechts, maar rechtdoorzee'. Toch was er in september 2006 nog het bericht dat leden van de Nationale Alliantie schietoefeningen zouden hebben bijgewoond van Vlaamse neo- nazi's die eerder die maand waren gearresteerd wegens het voorbereiden van aanslagen. Dat bleek uit onderzoek van de NOS. Daarover is echter weinig meer vernomen.



Teijn, met toeter

Met dank aan Corne159 voor de submit.

[Upd]Oefenwedstrijden 21 juli 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. PSV zette, net als eerder deze week, een grote uitslag neer tegen een amateurploeg.

Go Ahead Eagles - Ajax 0-1 (gestaakt)
Huntelaar
Bijzonderheden: de wedstrijd werd na 33 minuten gestaakt vanwege ongeregeldheden in en buiten het stadion

Westerlo (Bel) - Excelsior 1-1
Braber

FC Groningen - Sheffield Wednesday (Eng) 1-1
Fledderus

SC Heerenveen - Sivasspor (Tur) 3-3
Beerens, Roorda, Garcia-Garcia
Bijzonderheden: Ivan Cvetkov (ex-Heerenveen) scoorde twee keer voor de Turkse ploeg

Zundert - NAC Breda 0-7
Sikora (2), Kolkka, Gorter, Van Gessel, Kramer, Zwaanswijk

NEC - Sporting Braga (Por) 1-2
Lens; João Tomás (2)

Dosko'32 - PSV 0-10
Lazovic (4), Aissati (2), Koné (2), Afellay, Bakkal

VV Gemert - Roda JC 0-2
Janssen, Meeuwis

Sparta - FC Den Bosch 2-0
Rose, Slot

Blauw Geel'55 - Vitesse 0-11
Benson (3), Gommans (2), Pryor (2), Kaya, Junker, Keizer, Due

SV Zulte Waregem (Bel) - Willem II 1-0

Update
Ook kwamen er een groot aantal clubs uit de Jupiler League in actie:

FC Dordrecht - RKC Waalwijk 2-0

BV Veendam - Cambuur L'warden 3-1

Zaanse Selectie - Stormvogels/Telstar 0-11

Helmond Sport - Lokeren 0-1

FC Kärnten (Oos) - ADO Den Haag 1-0

Betuwse selectie - FC Volendam 0-6

Hoogste gebouw ter wereld in Dubai

Icoon Architectuur Een niet-afgebouwde wolkenkrabber in Dubai is het hoogste gebouw ter wereld geworden. Volgens Emaar Properties, de maker van het gebouw, heeft de Burj Dubai een hoogte van 512 meter bereikt. Eerst was de Taipei 101 in Taiwan met 508 meter nog het hoogste gebouw.

De wolkenkrabber in Dubai zal nog veel hoger worden, maar hoe hoog precies is nog niet bekend. De maker van het gebouw houdt alle details angstvallig geheim. Waarschijnlijk zal het gebouw een hoogte bereiken van 693 meter. De wolkenkrabber zal dan op alle vier criteria het hoogste gebouw worden: hoogste gebouw, hoogste verdieping, hoogste dak en hoogste antennepunt.

"Het is een symbool voor Dubai als een stad in de wereld", aldus Greg Sang, de projectontwikkelaar van Emaar Properties. "Het is een menselijke prestatie zonder gelijke", zei topman Mohammed Ali Alabbar over het gebouw. Hij is trots dat er voorlopig geen hogere gebouwen in de planning staan. De wolkenkrabber zal klaar zijn in 2008.



Hoogste gebouw ter wereld

[gerucht] E3 gaat weer totaal veranderen

Vorig jaar was de laatste Electronic Entertainment Expo zoals we die gewend waren. Een gigantische persbeurs met veel games, over-de-top presentaties en boothbabes. Kort na de beurs werd aangekondigd dat het in 2007 niet meer in die vorm zou gaan gebeuren. Vorige week was dan ook de E3 Business and Media Summit, maar ook dat lijkt niet de uiteindelijke vorm te gaan worden. De Engelse site MCV meldt namelijk dat de E3 ook in 2008 weer flink op de schop zal gaan, de beurs lijkt zelfs Los Angeles te verlaten.

Volgens MCV zou de E3 dit jaar puur nog in Santa Monica zijn geweest vanwege contractuele redenen. Het was eigenlijk de bedoeling om de beurs al dit jaar ergens anders te houden. De locatie waar de beurs in 2008 gehouden zal worden, zal volgende de site New York zijn.

Op de beurs van dit jaar kwam al wat gematigde kritiek vanuit de gameswereld. Zo zei Alain Corre, executive director voor Ubisoft in Europa, het Midden-Oosten en Azië:"E3 was less energising, less dynamic and more diluted. There have been less opportunities for business or exposure to partners and media. The new formula was a good try, but it has to be re-thought thoroughly.

Ook Jeff Bell, corporate vice president van global marketing voor de Xbox, deed de suggestie voor enige veranderingen:"Maybe we have to leave LA to solve the problem. I’m not flying the flag for Las Vegas necessarily, but LA’s not a convention town."



Mislukte brandaanslag moskee Haarlem

PolitieOp de Turkse moskee aan de Prins Bernhardlaan in Haarlem is vannacht een mislukte aanslag met molotovcocktails gepleegd. Ooggetuigen zagen rond 02.15 uur meerdere lichtflitsen achter elkaar, gevolgd door een sterke brand- en benzinelucht, zo meldt de streekzender AB-Radio.

Volgens onbevestigde berichten zouden er door onbekenden die op twee bromfietsen reden meerdere molotovcocktails in de richting van de moskee gegooid zijn. Deze richtten echter geen schade aan. De brandweer kon na een controle weer terugkeren naar de kazerne. De politie die massaal aanwezig was, heeft een onderzoek ingesteld in de wijde omgeving.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat de moskee het doelwit is van vernielingen. Vrijdagnacht 13 juli werden er ruiten ingegooid en bekladdingen aangericht met onder meer hakenkruizen en white power-tekens. Die nacht was ook de Marokkaanse moskee aan het Spijkerboorpad doelwit van vandalen.

Met dank aan Kennemerland voor de submit.

Kojima onthult wat details van Metal Gear Solid 4

Op het Japanse persevenement PlayStation Premiere 2007 presenteerde Hideo Kajima nogmaals de game Metal Gear Solid 4. Tijdens deze demo werden weer wat nieuwe en interessante feitjes onthuld.

Snake zal wapens kunnen afpakken van zijn tegenstanders;
Snake kan zich verstoppen in metalen tonnen, deze zijn effectiever dan dozen;
Te veel rollen in tonnen zorgt dat Snake misselijk wordt en moet kotsen;
Door het kijken naar bikinitijdschriften kun je zorgen dat Snake niet kotst, je kunt werkelijk door het blad bladeren;
De game kent een first- en third-person-view;
De crosshair wordt gecontroleerd door de SIXAXIS;
Snake kan zijwaarts rollen;
Met gebruik van de Octocam kunnen spelers doen alsof ze dood zijn;
Door het schudden van de SIXAXIS zet je de Octocam af;
Stealth Mode wordt gecontroleerd met de SIXAXIS.

Flinke lading scans van GTA IV

Grote games krijgen vaak veel aandacht. Veel bladen en sites geven deze games wat extra ruimte en er wordt meer over verteld. Potentiële topgames krijgen gigantisch veel ruimte, zo ook Grand Theft Auto IV. Het Duitse tijdschrift GAmes Aktuell schreef een 9-pagina grote preview van de game, met wat nog niet eerder vertoonde beelden van de game als extra erbij. Als je Duits goed genoeg is heb je ook wat te lezen gelijk, want de scans, gemaakt door gtaengine.de zijn erg groot.







Eén aanhouding na voetbalrellen

Icoon PolitieDe politie heeft zaterdag naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles - Ajax in Deventer één persoon in het stadion aangehouden. De wedstrijd werd halverwege stilgelegd na onder meer spreekkoren met bedreigingen aan de Ajax-spelers.

Eerder troffen 200 Ajax-supporters en 80 aanhangers van Go Ahead Eagles elkaar zaterdag rond 16.00 in de binnenstad van Deventer en richtten vernielingen aan, waarbij onder meer autospiegels en ruiten sneuvelden. Een man werd met een fles op zijn hoofd geslagen en deed aangifte van mishandeling.

In totaal deden vijftien gedupeerden aangifte. De politie verwacht dat meer mensen melding zullen maken van vernielingen. ''Want er is meer kapot dan tot nu toe is gemeld'', aldus een woordvoerder vandaag.

De politie heeft tijdens de rellen afgezien van meer arrestaties om escalatie te voorkomen. De woordvoerder sluit niet uit dat die nog volgen. Een rechercheteam onderzoekt de zaak en maakt onder meer gebruik van particuliere videobeelden.

Iran in actie tegen slecht gesluierde vrouwen

Icoon BuitenlandsDe Iraanse politie gaat vanaf maandag verscherpt optreden tegen vrouwen die hun haar niet volgens het voorschrift goed met een sluier bedekken. Ook wordt gecontroleerd op te korte broeken, te nauw sluitende kleding, westerse kledingmerken en westerse kapsels.

Hierop heeft de chef van de politie van Teheran vandaag gewezen. Agenten zullen bij overtredingen informeren naar de winkels waar de 'foute' kleding is gekocht en naar de kappers die de 'foute' kapsels hebben geknipt. Sinds de Islamitische Revolutie in 1979 gelden in Iran strenge kledingsvoorschriften.


Correct gesluierd

Met dank aan highway101 voor de submit.

Groot busongeluk in Frankrijk

Een busongeluk bij de Zuid-Franse stad Grenoble heeft vanmorgen zeker 21 Poolse pelgrims het leven gekost. Twaalf anderen raakten zwaargewond. In totaal zaten er zo'n vijftig Polen in de touringcar.

In bergachtig gebied kreeg de bus op een steile helling problemen met de remmen. De touringcar ramde dwars door de vangrail en stortte vijftien meter naar beneden op de oever van de rivier de Romanche. Hierna vloog het voertuig in brand.


De ravage is niet te overzien


Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Castelen zag nog geen aanbieding Feyenoord

Naar eigen zeggen heeft Romeo Castelen geen enkele concrete aanbieding van Feyenoord ontvangen om zijn contract te verlengen. Dit heeft de vleugelspits gezegd tegenover RTV Rijnmond.

Het contract van Castelen loopt nog één seizoen door, waardoor Feyenoord de international graag deze zomer wil verkopen, alvorens hij volgend jaar transfervrij kan vertrekken. Castelen heeft van de Rotterdammers ook nog geen enkele concrete aanbieding ontvangen om zijn contract te verlengen.

Castelen zei verder dat hij nog niet heeft gesproken met AS Monaco of Paris Saint Germain. Beide Franse clubs worden nadrukkelijk in verband gebracht met Castelen.

Steve Irwin geëerd met eigen natuurpark

De overleden krokodillenjager Steve Irwin wordt postuum in het zonnetje gezet met een naar hem vernoemd natuurreservaat. Dit heeft de regering van Australië vandaag naar buiten gebracht. Irwin, die wereldfaam verwierf met televisieprogramma The Crocodile Hunter, stief vorig jaar in het harnas door een steek van een pijlstaartrog.

Het Steve Irwin Wildlife Reserve beslaat maar liefst 135 duizend hectare land en ligt in de provincie Queensland, hetzelfde gebied waar de krokodillenjager ook vandaan kwam. In dit gebied leven onder anderen de speertandhaai en de met uitsterven bedreigde dwergbuidelmarter.

Volgens Irwins weduwe Terri was haar man helemaal ondersteboven van de flora en fauna van het gebied. "Hij zou dan ook heel trots zijn als hij zou weten dat het nu een beschermd natuurgebied wordt", zo laat Terri weten. De Australische premier John Howard denkt dat het nieuwe reservaat iets toevoegt aan de vele natuurparken in het land. "En het is een passend eerbetoon aan een gepassioneerde milieuactivist en een groot Australiër."


De te vroeg overleden Steve Irwin, knuffelend met een krokodil

Walk over Stepanek na nieuwe blessure Kiefer

Radek Stepanek heeft zich zonder te spelen verzekerd van een plek in de finale van het ATP toernooi in Los Angeles. De Tsjech die twee jaar geleden het toernooi van Rotterdam won, maar inmiddels is afgezakt naar buiten de top100, speelt in de finale tegen James Blake.

Stepanek komt met de punten die bij zijn finaleplaats horen opnieuw de top100 binnen. Nicolas Kiefer, de tegenstander die Stepanek in de halve finale had moeten verslaan, heeft last van zijn knie. Kiefer maakte na lang blessureleed in juni zijn rentree op de tour. Nu lijkt een blessure dus opnieuw roet in het eten te gooien.
"Ik werd vanmorgen wakker met pijn aan mijn knie. We hebben van alles geprobeerd, maar het ging niet weg. Het is jammer want ik was aan een goede reeks bezig", aldus de Duitser.

[MotoGP] Stoner op pole

Casey Stoner start bij de Grote Prijs van Amerika voor de derde keer dit seizoen op pole position. De Australische motorcoureur, leider in de tussenstand om de wereldtitel, was in de kwalificaties met een tijd van 1.22,292 de snelste.

Stoner bleef de Spanjaard Dani Pedrosa (1.22,501) en zijn landgenoot Chris Vermeulen (1.22,590) voor. De Amerikaan Nicky Hayden begint voor eigen publiek vanaf de vierde plaats, Valentino Rossi start als vijfde.

Schilderij vernield door kus

Een vrouw moest gisteren voor de rechtbank komen omdat ze een duur schilderij had vernield. Niet door er met een mes in te snijden, maar door het slechts te beroeren met haar gestifte lippen. De vrouw wilde met de kus de kracht van het schilderij benadrukken en deze verfraaien.

Na haar liefdevolle daad wilde de vrouw met stille trom uit het museum vertrekken. Maar enkele opmerkzame medewerkers hadden de vrouw al snel in de gaten en hielden haar staande. Hierna werd ze aan de politie overhandigd.

Het schilderij van de Amerikaanse schilder Cy Twombly is te zien op een expositie in het Collection Lambert Museum in het Franse Avignon. Het schilderij heeft een waarde van zo'n 1,4 miljoen euro. Overigens zal een kus niet echt opvallen op het schilderij. Het doek meet maar liefst drie bij twee meter.

Discussiëren over dit nieuws kun je uiteraard doen in het bewuste TTK-topic!

DVD: Sheitan

Soms lijkt het wel alsof de releasemaatschappij zijn uiterste best heeft gedaan om de klant te misleiden. Waarschijnlijk heeft Paradiso Home Entertainment het niet opzettelijk gedaan, maar alleen maar gekeken naar de trailer of de synopsis. Bij de hoes van Sheitan wordt in de omschrijving op de achterkant namelijk de indruk gewekt dat we hier te maken hebben met een Franse tienerslasher, maar niets is minder waar. Sheitan is moeilijk binnen een bepaald genre te plaatsen, maar misschien is dat juist wel de bedoeling van regisseur Kim Chapiron. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar

Umag maakt uitzondering voor Haase

Robin Haase heeft geluk deze week. Na zijn halvefinaleplaats bij de Dutch Open in Amersfoort gisteren, heeft de organisatie van het ATP-toernooi in het Kroatische Umag hem als special exempt toegelaten tot het hoofdtoernooi.

In de eerste ronde neemt hij het daarop tegen de Spanjaard Félix Mantilla, die hij in Amersfoort versloeg.

De ranking van de Nederlander was net niet hoog genoeg om in Umag in het hoofdschema te komen. Aanvankelijk zou hij daarom kwalificaties moeten spelen, maar omdat hij zo ver kwam in Amersfoort kon dat niet. De organisatie van het toernooi in Umag heeft daarop besloten hem toch in het hoofdtoernooi op te nemen.

Lijnende Nederlanders liggen niet lekker

Nederlanders die actief deelnemen aan afslankprogramma's als die van Sonja Bakker of de Weight Watchers vallen steeds meer af. Een bijkomend negatief gevolg is dat ze al gauw niet meer zo lekker liggen in hun vaak voor duizenden euro's aangeschafte bed.

Bij aankoop hebben de voormalige dikkerds de bedden uitvoerig getest. En uiteindelijk kochten ze het bed dat helemaal was toegespitst op hun gewicht. Maar nu ze enorm zijn afgevallen, zouden ze eigenlijk weer een nieuw bed moeten aanschaffen.

Zo luidt althans de conclusie van beddenwinkel Meulen & Baarma uit Friesland. "Het komt voor dat we een bed helemaal hebben ingesteld op een persoon van zeg honderd kilo. Als die na een tijdje 'sonjabakkeren' op vijfenzeventig kilo is beland, ligt het bed heel anders", aldus beddenverkoper Dirk van der Meulen.

CD: The Chemical Brothers - We Are The Night

Het onverwachte van chemicaliën mixen is de uitkomst. Soms gebeurt er niets, een enkele maal ontstaat er een explosieve reactie, af en toe een kleuromslag, een vuile stank of een prettige smaak. Tom Rowlands en Ed Simons, aka The Chemical Brothers, komen dit jaar ook weer met enige nieuwe brouwsels op de proppen. Twaalf om precies te zijn en onder de noemer 'We Are The Night' zijn ze gebundeld tot hun zesde studio-album.

Stemlokalen Turkije geopend

Icoon VerkiezingenIn het oosten van Turkije zijn zondagochtend de stemlokalen opengegaan voor de parlementsverkiezingen. Om zes uur (Nederlandse tijd) gingen in het Aziatische deel van het land de bussen open. In het westen moesten kiezers een uur langer wachten voordat ze hun voorkeur kenbaar konden maken.

Tegen vier uur 's middags (Nederlandse tijd) sluiten de laatste stembureaus hun deuren weer. Vier uur later worden de eerste voorspellingen verwacht. Peilingen wijzen uit dat de AK-partij van premier Erdogan met de eer gaat strijken. In totaal kunnen ruim 42 miljoen Turken hun stem uitbrengen.


Op naar de stembus

Beckham maakt debuut bij LA Galaxy

Icoon VoetbalDavid Beckham heeft zaterdag zijn debuut gemaakt voor Los Angeles Galaxy. De Engelse voetballer deed twaalf minuten mee in het oefenduel van zijn nieuwe Amerikaanse club tegen Chelsea.

De Engelsen wonnen de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van John Terry in de 49e minuut. Vanwege een blessure aan de enkel bleef de inzet van Beckham beperkt tot een klein kwartier. De 27.000 fans op de tribune van het uitverkochte Home Depot Center in Los Angeles gingen uit hun dak toen hun nieuwe held in de 78e minuut toch het veld op kwam. "Ik was blij dat ik toch kon meedoen. Ik heb nog niet getraind sinds ik hier ben. Het was fijn toch te kunnen spelen ook al was het maar kort. De atmosfeer is geweldig hier", keek Beckham terug op zijn debuut.

Beckham verruilde het Spaanse Real Madrid voor LA Galaxy. Hij tekende een vijfjarig contract ter waarde van 250 miljoen dollar.


Voor 50 miljoen per jaar kan David nog lachen

Machinist verliest ongemerkt treinstel

Icoon OpmerkelijkEen treinmachinist van Arriva heeft gisteren in Friesland ongemerkt een treinstel verloren. De trein stond even stil voor het station Deinum maar de machinist merkte bij het opstarten niet dat de koppeling tussen twee treinstellen was losgeschoten.

Twee stations verder bij Franeker ontdekte de machinst pas dat de trein wat korter was geworden. Een sporadisch geval, aldus spoorbeheerder Prorail zondag. Normaal remt de trein in dergelijke gevallen automatisch. Door het obstakel op de lijn Leeuwarden-Harlingen Haven was 2,5 uur geen treinverkeer mogelijk.


Da's pech, treinstel weg

Albers in gesprek met Spyker

Er is een kans aanwezig dat Christijan Albers weer voor Spyker F1 zal gaan racen. De Larenaar is nog altijd in gesprek met Spyker-baas Michiel Mol over de afhandeling van zijn contract.

Op de vraag of de coureur nog bij het team welkom is als hij het ontbrekende bedrag van tien miljoen dollar kan betalen, antwoordde Michiel Mol, de baas van Spyker, verassend genoeg: "Dat is bespreekbaar. We kunnen opnieuw om de tafel gaan zitten om de afhandeling te regelen en de toekomst te bespreken. Chris is een goede, ervaren rijder die ik graag als 'part of the family' bij het team betrokken zie blijven."

Ondertussen heeft Albers een toezegging van vastgoedmagnaat David Hart. Hart wil zich garantstellen voor anderhalf miljoen dollar (de achterstallige betaling). Of Christijan daarmee Spyker onder druk kan zetten, ligt in de toekomst verscholen. Hij ontkent in iedergeval niet dat hij ook naar een oplossing aan het zoeken is.

"Eén ding moet je in het oog houden en dat is dat ik het liefst weer in de auto zit. Mijn positie wordt wel steeds moeilijker. Ik hoop er in gesprekken met Michiel uit te komen. We kijken naar een oplossing, maar of dat ook lukt? Dat is ook afhankelijk van mogelijke juridische stappen", aldus Albers.

[Upd] Hamilton mag van start

De crash deed erger vermoeden, maar Lewis Hamilton heeft geen verwondingen overgehouden aan zijn harde crash, vanmiddag in de kwalificatie op de Nürburgring. Hij knalde hard in de bandenstapel nadat zijn rechtervoorwiel losraakte. Het is echter nog niet duidelijk of de Brit morgen zal kunnen starten in de race.

"Ik ben helemaal in orde en we zullen later wel zien of ik morgen kan racen", liet de leider in de wk-stand weten. "Iedereen zorgt erg goed voor me. We weten wat de oorzaak was van het ongeluk en ik ben blij dat alles goed is afgelopen. Ik hoop echt dat ik morgen in staat ben om te racen."

Update @ 22.41:
Hamilton zal zondagochtend horen of hij mag racen of niet. Volgens Ron Dennis is er geen enkele reden waardoor Hamilton niet zou mogen racen.

Over de oorzaak van de crash zei hij: "Het wiel kwam zonder problemen van de auto af, dus de kans is klein dat het aan de luchtregelaar lag. Het is hoogstwaarschijnlijk de wieldop, die voor tweederde gedemonteerd was. Eigenlijk hebben we geluk gehad, want de wieldop van Fernando Alonso zijn auto zat ook niet goed vast, dus hij reed langzaam terug naar de pits."

"Het meest verontrustende was dat we niet met Hamilton konden praten", vervolgde de Brit. "Pas na een halve minuut beseften we dat de radio de crash niet had overleefd. In die tijd konden we dus niet met hem praten en kregen we ook geen bevestiging dat hij oké was. De televisiebeelden toonden dat hij zijn benen bewoog en dat was schrikken, want we wisten niet of hij het deed vanwege pijn of vanwege iets anders. Pas toen ik in het medische centrum arriveerde, wist ik hoe het met hem was. Ik ben verbaasd als hij morgen niet zal racen."

Update 10:31u:
Hamilton mag gewoon van start in de Europese Grand Prix. Dat laat het team in een persbericht weten. De Brit heeft de nodige toestemming gekregen van Gary Hartstein, medisch delegaat van de FIA en Klaus U. Zerbian, hoofd medische staf van het circuit.

[CCWS] Doornbos blijft positief

Robert Doornbos heeft nog niet veel geluk aan zijn zijde gehad in de openingsdagen van de Champ Car Grand Prix van Edmonton (Canada). De vrijdagkwalificatie werd voortijdig afgevlagd na een ongeval van Tristan Gommendy, waardoor de Minardi Team USA coureur zijn snelle ronde niet kon afmaken.

Gisteren gooide een mechanisch mankement roet in het eten. Toch blijft Doornbos positief ondanks een elfde startplaats voor de race op zondag. Doornbos: “Ik ben wel eens van verder van achteren naar het podium gereden”.

Na de teleurstelling in de vrijdag kwalificatie bogen Doornbos en zijn engineer Michael Cannon zich tot laat in de avond over de afstelling van de zwart-rode Panoz bolide met startnummer 14. En met succes. In de laatste vrije trainingen op zaterdag kon de Nederlander zijn tijd behoorlijk aanscherpen en opklimmen naar de zesde positie. In zijn laatste run op zaterdagochtend ging de kampioenschapleider iets te ver over de limiet en schampte hij de muur. Gelukkig kon Doornbos op tijd de kwalificatie aanvangen.

In de allesbepalende kwalificatiesessie op zaterdagmiddag sloeg de pechduivel echter weer toe. In zijn tweede run op de snellere ‘rode banden’ ging de alternator van zijn wagen kapot. Dit apparaat zorgt voor de stroomvoorziening naar onder andere de versnellingsbak, waardoor Doornbos niet meer kon op- of terugschakelen. Ook nu moest de Rotterdammer noodgedwongen voortijdig de pits opzoeken.

“Ik zal vanmiddag eens op zoek gaan naar een ‘klavertje vier’. Balen natuurlijk dit resultaat. We hadden de snelheid om ons op de tweede of derde startrij te kwalificeren. Positief bekeken: beter dat ik het probleem nu tegenkwam dan morgen in de race. Vanaf positie elf is nog alles mogelijk. Dat heb ik de vorige race in Toronto wel bewezen. Een podium is het doel voor morgen,” aldus de Nederlander.

Darcis verrassende finalist Dutch Open

Steve Darcis heeft zich gisteren verrassend weten te plaatsen voor de finale van de Dutch Open in Amersfoort. De nummer 297 van de wereld schakelde in de halve eindstrijd de als tweede geplaatste Rus Mikhail Joezjni uit.

De Belg, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi wist te plaatsen, speelt in de finale tegen de Oostenrijker Werner Eschauer, die Robin Haase versloeg.

CD: Rubik - Bad Conscience Patrol

Misschien is Rubik wel het Finse geheime muzikale wapen. Ze timmeren aardig aan de weg, met flink wat optredens (o.a. Eurosonic in Grun, maar ook SXSW in Austin Texas, of het wat meer voor de hand liggende Hultsfred festival). Een gedegen albumhistorie hebben ze niet, maar de kritieken zijn alvast lovend. Hun enige album (een EP) is inmiddels al out-of-print, maar hun eerste langspeler, Bad Conscience Patrol, is net uit in Europa.


Toyota blij met kwalificatie in top-tien

Het team van Toyota Racing wist zich gisteren met beide wagens in de top 10 te kwalificeren. Ralf Schumacher, die de negende tijd reed, was wel weer langzamer dan Jarno Trulli, die als achtste zal starten.

"Het was een moeilijke kwalificatie", aldus Trulli. "We hebben het beiden vrij goed gedaan en het ziet er goed uit voor de race. We blijven hard werken, maar twee auto's in de top-tien is zeker niet slecht. Ik spinde in Q2, maar gelukkig had dat geen consequenties. De rode vlag had verder geen invloed op me. Toen ik Lewis uit zag stappen, kon ik het gelijk vergeten. Het hoort erbij. We hebben een goede kans op punten, morgen. Het zou droog moeten zijn, maar op de Nürburgring weet je het maar nooit."

"Het is positief dat we beiden in de top-tien staan. We hadden liever wat hoger gestaan, maar zo is het ook wel goed. Het weekend gaat tot nu toe prima voor ons en hopelijk scoren we morgen wat punten," zei Schumacher.

Zuid-Afrikaanse agenten moeten op hoofd richten

Icoon ShockingZuid-Afrikaanse agenten maken bij zelfverdediging steeds meer gebruik van dodelijk geweld. Sinds de minister van Openbare Veiligheid van de provincie Kwazulu Natal, Bheki Cele, politiemensen het advies gaf op het hoofd te richten van criminelen zijn al acht misdadigers doodgeschoten.

Een negende persoon vecht voor zijn leven. Zuid-Afrika wordt al jaren geteisterd door torenhoge misdaadcijfers. Circa vijftig burgers worden dagelijks vermoord. Agenten worden niet zelden ook het slachtoffer van geweld. Vorig jaar nog vonden vier politiemensen de dood in een schietpartij met overvallers.


Shoot to kill

'Gore doet echt niet mee aan verkiezingen'

Icoon BuitenlandsHet lijkt er steeds meer op dat de populaire gewezen Amerikaanse vicepresident Al Gore echt niet mee zal doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. De milieugoeroe en Oscarwinnaar heeft zelf al meerdere malen laten weten geen plannen te hebben om mee te doen.

Maar Gore had de deur nooit echt dichtgegooid voor een mogelijke kandidatuur. Zijn dochter Kristin deed dat echter vrijdag wel tijdens een signeersessie rond haar tweede boek. "Hij gaat zich echt niet in de race werpen", aldus Kristin Gore. "Hij is echt bevrijd en werkt aan dingen waar hij om geeft".


Al Gore

Dierentuinen doden tijgers en verkopen huiden

Icoon BuitenlandsDierentuinen doden gezonde jonge tijgers en andere bedreigde diersoorten en verkopen ze om opgezet te worden. Daarna dienen ze als trofeeën voor verzamelaars, blijkt uit een onderzoek waarop de Britse krant The Sunday Times de hand wist te leggen.

Undercover journalisten van de krant kregen vorige week de huiden aangeboden van twee tijgers uit dierentuinen die slechts een paar jaar oud waren. "Er zijn er te veel en als ze niet worden afgemaakt zullen ze door hoge leeftijd overlijden, verbrand worden en weggegooid worden", verklaarde een opzetter van huiden de nieuwe handel.

Volgens de man hebben dierentuinen ontdekt dat er een markt is voor huiden. De dieren krijgen een houdbaarheidsdatum opgeplakt en worden opgezet voordat ze oud en ziek worden en geld gaan kosten.


Nu te koop bij de dierentuin


Met dank aan Corne159 voor de submit.

[CCWS] Uitslag 2e kwalificatie Edmonton

Will Power heeft met een baanrecord in de tweede kwalificatie de pole naar zich toe getrokken. Toch was de Australiër slechts 7 duizendsten sneller dan de nummer twee, Justin Wilson. Graham Rahal maakte de top drie compleet. Robert Doornbos kwam door een technisch probleem niet verder dan de elfde plaats.

Pos CoureurTeam TijdVerschil
1 W. Power Team Australia 58.403 -
2 J. Wilson RSPORTS 58.410 0.007
3 G. Rahal *Newman/ Haas/ Lanigan Racing 58.485 0.082
4 S. Bourdais Newman/ Haas/ Lanigan Racing 58.596 0.193
5 N. Jani *PKV Racing 58.762 0.359
6 B. Junqueira Dale Coyne Racing 58.846 0.443
7 S. Pagenaud *Team Australia 58.868 0.465
8 R. Dalziel *Pacific Coast Motorsports 59.256 0.853
9 D. Clarke Minardi Team USA 59.503 1.100
10 A. Tagliani RSPORTS 59.549 1.146
11 R. Doornbos *Minardi Team USA 59.553 1.150
12 J. Heylen Conquest Racing 59.561 1.158
13 O. Servia Forsythe Championship Racing 59.695 1.292
14 P. Tracy Forsythe Championship Racing 1:00.107 1.704
15 K. Legge Dale Coyne Racing 1:00.850 2.447
16 A. Figge *Pacific Coast Motorsports 1:01.996 3.593
17T. Gommendy *PKV RacingGeen tijd-

Gecombineerde uitslag kwalificaties:

Pos CoureurTeam TijdVerschil
1 W. Power Team Australia 58.403
2 S. Bourdais Newman/ Haas/ Lanigan Racing 58.596 0.193
3 J. Wilson RSPORTS 58.410 0.007
4 G. Rahal *Newman/ Haas/ Lanigan Racing 58.485 0.082
5 N. Jani *PKV Racing 58.762 0.359
6 B. Junqueira Dale Coyne Racing 58.846 0.443
7 S. Pagenaud *Team Australia 58.868 0.465
8 R. Dalziel *Pacific Coast Motorsports 59.256 0.853
9 A. Tagliani RSPORTS 59.483 1.080
10 D. Clarke Minardi Team USA 59.503 1.100
11 R. Doornbos *Minardi Team USA 59.553 1.150
12 J. Heylen Conquest Racing 59.561 1.158
13 O. Servia Forsythe Championship Racing 59.582 1.179
14 P. Tracy Forsythe Championship Racing 1:00.107 1.704
15 K. Legge Dale Coyne Racing 1:00.222 1.819
16A. Figge *Pacific Coast Motorsports 1:00.937 2.534
17 T. Gommendy *PKV Racing Geen tijd-

* = Rookie

Edgar Davids breekt been

Icoon VoetbalEdgar Davids heeft zaterdag in de gestaakte oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn linker scheenbeen gebroken. De middenvelder van Ajax is minimaal drie maanden uit de roulatie.

Davids brak het been toen hij een duel aanging. Vlak na zijn blessure werd de wedstrijd in Deventer gestaakt wegens ongeregeldheden op de tribune. Ajax kwam net uit De Lutte, waar het een trainingskamp had belegd.


Voorlopig uitgeschakeld

[GP2] Uitslag race 1

Na vier races puntloos te hebben afgesloten heeft Timo Glock zich met de poleposition en de overwinning in de eerste race op de Nürburgring zichzelf weer op de kaart gezet als kanshebber voor de titel. Ho-Pin Tung eindigde gisteren als zestiende.

Glock kwam niet goed uit de startblokken. Nummer twee Di Grassi wist Glock te passeren, die voor Pantano en Maldonado de tweede plaats pakte. Terwijl Di Grassi aan een voorsprongetje begon te bouwen werd achter Glock gevochten tussen Pantano en Maldonado. In de negende ronde besloot Di Grassi zijn pitstop te maken, wat voor Glock het sein was om een aantal snelle rondes eruit te persen. Na een snelste ronde en een bliksemstop kwam de Duitser vlak voor zijn belager de baan op. Glock wist het thuisvoordeel optimaal te benutten en hield Di Grassi achter zich. Achter Di Grassi kwam Nakajima uiteindelijk als derde over de meet.

Uitslag race 1

Pos.RijderTeamTijd
1T. GlockiSport1:01:32.032
2L. di GrassiART+ 2.274
3K. NakajimaDAMS+ 2.723
4G. PantanoCampos+ 18.937
5K. HirateTrident+ 19.706
6P. MaldonadoTrident+ 33.680
7A. ZauggArden+ 35.779
8J. VillaRacing Engineering+ 36.960
9N. LapierreDAMS+ 37.478
10R. RodriguezMinardi+ 56.548
11V. PetrovCampos+ 1:00.889
12A. NegraoMinardi+ 1:01.420
13S. VamamotoBCN Competicion+ 1:01.925
14E. VisoRacing Engineering+ 1:02.849
15B. SennaArden+ 1:03.189
16H. TungBCN Competicion+ 1:08.460
17J. TahinciFMS+ 1 ronde
18M. ConwaySuper Nova+ 1 ronde
19B. GarciaDurango+ 2 ronden
20A. SoucekFMS
21K. ChandhokDurango
22A. CarrollFMS
23A. ZuberiSport
24C. BakkerudDPR
25L. FilippiSuper Nova
26S. BuemiART

[CCWS] Uitslag 4e vrije training Edmonton

Sébastien Bourdais heeft gisteren de snelste tijd neergezet in de vierde vrije training op het circuit van Edmonton. Hij was twee tienden sneller dan de nummer twee, Justin Wilson. Will Power maakt de top drie compleet. Robert Doornbos reed de zesde tijd.

PosCoureur Team Tijd Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 0:58.466 -
2J. Wilson RSPORTS 0:58.688 0.222
3W. Power Team Australia 0:59.013 0.547
4G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 0:59.075 0.609
5S. Pagenaud Team Australia 0:59.270 0.804
6R. Doornbos Minardi 0:59.301 0.835
7B. Junqueira Dale Coyne 0:59.383 0.917
8D. Clarke Minardi 0:59.594 1.128
9N. Jani PKV Racing 0:59.734 1.268
10T. Gommendy PKV Racing 0:59.858 1.392
11O. Servia Forsythe 0:59.862 1.396
12A. Tagliani RSPORTS 0:59.864 1.398
13R. Dalziel Pacific Coast 0:59.959 1.493
14P. Tracy Forsythe 1:00.001 1.535
15J. Heylen Conquest Racing 1:00.162 1.696
16A. Figge Pacific Coast 1:02.771 4.305
17K. Legge Dale Coyne Geen tijd-

CD: Kelly Clarkson - My December

Kelly Clarkson (1982) is geboren in Texas. Haar moeder is van Grieks-Ierse afkomst en Kelly beschouwt zich dan ook deels als Griekse. In combinatie met haar eigen Texaanse achtergrond zou je niet weten wat voor soort muziek zo iemand voort zou moeten brengen. Texas staat vak voor countrymuziek en Grieks doet meteen denken aan Nana Mouskouri. Toch heeft ze een compleet andere richting gekozen, na het winnen van American Idol in 2002. Sinsdien bracht ze al twee albums uit; Thankful en Breakaway. My December is haar derde album en kwam in Amerika meteen op twee binnen. Reden om de cd dus eens nader te beluisteren en bekijken.

CD: Joe Cocker - Hymn for my soul

Joe Cocker staat vooral bekend om zijn hese stemgeluid en zijn grappige maniertjes. Op deze nieuwe cd, Hymn for my soul is de rauwheid in zijn stem wat minder terug te vinden. Dit komt waarschijnlijk vooral doordat de nummers op de cd over het algemeen wat rustiger van aard zijn. Het zijn immers 'liedjes voor de ziel', zoals de titel van het album vertelt. En de ziel is bij Joe Cocker blijkbaar op zoek naar wat meer rust. Op zich iets waar menigeen zich wel in zal kunnen vinden.

R.I.P. voor de nabestaanden

Danny,

Als je dit leest ben ik misschien wel dood. Misschien ook niet, waarschijnlijk niet. Hopelijk niet! Maar tijdens deze zomerse weken blijkt maar weer eens hoe dun de lijn is tussen leven en sterven. Hoezo komkommertijd? De slachtoffers staan met bosjes in de krant en bijna allemaal door een ongelooflijk lullige manier. Verdrinking in Spanje, buurtruzie in Almere, tijdens het repareren van een plezierbootje. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar ik zou het wel zonde vinden als het komt door een stom voorval. Want ik ga natuurlijk liever pas dood als ik 90 ben, en dan bij voorkeur met een strak jong ding van in de 20 in bed en drie viagra achter m'n kiezen.

Tim Sweeney raadt dual-core aan

Nu de quad-cores van Intel eindelijk betaalbaar zijn (dan betreft het hier de Intel Core 2 Quad 6600) rijst bij veel PC-gamers de vraag: quad-core nemen, of voor hetzelfde geld een snelle dual-core?

Bij Voodoo Extreme werd er volop gediscussieerd over wat nu de beste optie was, totdat men het heft in eigen hand nam en het maar een specialist ging vragen.

De specialist in kwestie is Tim Sweeney, Lead Programmer van Epic Games, en dus mede-verantwoordelijk voor de Unreal 3 engine. Sweeney zegt dat op dit moment een snelle dual-core beter is voor gamen dan een quad-core, omdat veel games (waaronder games gebaseerd op de Unreal 3 engine) slecht schalen naar meer dan 2 cores. Ze schalen wel gedeeltelijk, maar bij het gamen trekt een snelle dual-core de quad-cores er altijd uit. Het wordt echter anders zodra de gamer in kwestie ook aan het maken van mods en levels doet, dan raadt Sweeney wel een quad-core aan.

All UE3 games, for example, scale really well to two cores, and you get significantly more performance than single-core much of the time. Though UE3 and many other engines scale somewhat to 4 cores, the benefits aren't huge.

Dit zal over enkele jaren veranderen volgens Sweeney, maar dan zit men meestal weer in een nieuwe upgradecyclus.

Andershandigdag!

Jawel, het is weer zover! Na het gigantische succes van vorig jaar is het ook deze 22ste juli de dag van de brand-, snij en beknellingswonden. De dag waarop je per ongeluk een knoop in de lipjes van je vriendin draait. De dag waarop je je door RSI geplaagde rukmuisarm wat rust kan gunnen. Kortom: het is Andershandigdag!

Dus doe mee! En omdat wij ook de beroerdste niet zijn, hier alvast een paar tips om zonder al te veel schade de dag door te komen:

  • stop je peperdure mobiel in een beschermend hoesje
  • scheer jezelf elektrisch
  • koop voorgesneden groente
  • draag een broek met knoopgulp

Meer tips kunnen uiteraard in de comments.

Met dank aan Bupatih voor de submit!

Bayern al vroeg in vorm

Zoals het er nu uitziet zal Bayern München komend seizoen weer een gooi doen naar de Duitse titel. Het team van Ottmar Hitzfeld walste, met Mark van Bommel in de basis, over Werder Bremen heen het werd 1-4.

Franck Ribéry was de beste speler aan de kant van Bayern. De kersverse aankoop nam namelijk de 1-3 en de 1-4 voor zijn rekening. Ook de andere nieuwelingen Marcell Jansen, Zé Roberto, Hamit Altintop en Miroslav Klose begonnen in de basis.

Werder nam na negen minuten gespeeld te hebben de voorsprong door een doelpunt van Tim Borowski. Niet veel later was het Bayern wat orde op zaken wist te stellen. Bastian Schweinsteiger kopte op aangeven van Klose de gelijkmaker binnen en nog geen drie minuten later kegelde Altintop de bal met zijn linkervoet in de kruising. Ribéry wist met een geplaatst schot en een strafschop de eindstand op het scorebord te brengen.

In de halve finale van de Liga Pokal zal Bayern het woensdag opnemen tegen VfB Stuttgart. De andere halve finale gaat tussen Schalke 04 en 1. FC Nürnberg.

Rutger Smith wint in Madrid

Rutger Smith heeft tijdens Grand Prix wedstrijden in Madrid laten weten dat zijn goede vorm aanstaande is. Smith gooide voor het eerst dit seizoen over de 21 meter grens (21,12 meter).

De Nederlander gooide 31 centimeter verder dan zijn Amerikaanse opponent Reese Hoffa.Derde werd de Deen Joachim Olsen met 20,64 meter.

Arnoud Okken is er niet ingeslaagd de limiet voor het WK in Osaka te lopen. De Nederlander liep een tijd van 1.46,59 en was daarmee 35 honderdsten te langzaam om zich te plaatsen voor het WK.

Olifant neemt wraak op pestkop

Een man is vrijdag doodgetrapt door een Thaise circusolifant. De reden zou zo uit een commercial kunnen komen, want de olifant handelde uit wraak. Het grote dier lag namelijk heerlijk te slapen in een weiland in de provincie Rayong, honderdveertig kilometer ten oosten van Bangkok, toen hij door de dertigjarige man werd geslagen.

De pestkop werd door Dumbo gegrepen met zijn slurf en toen op de grond gesmeten. Vervolgens stampte hij de man fijn, aldus de politie die gisteren het nieuws meldde.

Ondanks dat medewerkers van het circus het slachtoffer uiteindelijk uit zijn benarde positie wisten te bevrijden, is de man later aan de gevolgen van zijn verwondingen overleden.

Wisten omstanders eerst nog de olifant te kalmeren met een paar bananen, later moest een geparkeerde auto het ontgelden. Hierop reageerde het grote dier zijn frustraties af. Gelukkig wist zijn trainer het circusdier alsnog tot kalmte te manen.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Real life Warthog gemaakt

WETA Workshop, de special effects dudes achter onder andere de Lord of the Rings en King Kong films, hebben voor een reeks korte films die zich afspelen in het Halo universum een levensechte Warthog gebouwd.

De Warthog is compleet functioneel, dus bevat vier sturende wielen, een machinegeweer achterop en een hele berg vetheid. Uiteraard allemaal op volledige grootte.

De wagen is dus gemaakt voor een serie korte films geregisseerd door Neill Blomkamp waarvan de eerste te zien was op de E3. Wanneer we de rest van de korte films kunnen verwachten is nog onbekend.


Halo: Arms Race
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.