ABN Amro informeert rekeninghouders

Icoon Financieel ABN Amro gaat zijn klanten informeren over de overnamestrijd die woedt rondom de bank. Vandaag plaatst de bank via advertenties een open brief in verscheidene landelijke dagbladen.

Op de website van de bank is de brief van bestuursvoorzitter Jan-Peter Schmittmann van ABN Amro Nederland al te vinden. ABN Amro probeert met het publiciteitsoffensief onrust onder rekeninghouders te sussen. Naast de Britse bank Barclays wil een consortium van banken, waaronder het Belgisch-Nederlandse Fortis, het concern in handen krijgen.

Schmittmann laat in zijn brief weten dat niet is te voorzien wat de uitkomst van de overnameslag zal zijn. "Maar los daarvan wil ikéén ding voorop stellen: we zijn er voor u en we blijven er voor u. Onze dienstverlening blijft op hetzelfde niveau als u van ons gewend bent. Daar mag u mij en mijn 20.000 collega's aan houden". De directievoorzitter geeft ook zijn e-mailadres voor vragen.

Een woordvoerder van ABN Amro zei woensdag dat tot dusver enkele tientallen klanten hun geld van de rekening hebben gehaald omdat zij bezorgd zijn over de toekomst van de bank. "Het gaat om een beperkt aantal", aldus de zegsman.


Geld is veilig