Jan Smit krijgt Megaward

Icoon ShowbizzJan Smit kan 2006 goed afsluiten. Ondanks zijn verloren liefde Ellemieke Vermolen regent het dit jaar wel prijzen bij de Volendamse zanger. Bij de Tros kreeg hij op deze laatste dag van het jaar de Radio 3FM Megaward uitgereikt.

In de uitzending van de Mega Top 100 kreeg Smit de prijs uit handen van CornÚ Klijn. Andere artiesten die in aanmerking kwamen waren Racoon, Ilse DeLange en Marco Borsato. Klijn: ''Jan heeft dit jaar met 'Cupido' en 'Als de morgen is gekomen' twee keer een nummer 1-hit gehad in de Mega Top 50 en ook zijn album 'Op weg naar geluk' heeft lang op nummer 1 gestaan. Hij heeft zich definitief gevestigd bij de grote Nederlandse zangers. Een terechte winnaar.''

De prijs voor de meest populaire artiest/groep van het jaar wordt ieder jaar in een rechtstreekse uitzending uitgereikt aan de winnaar. De onderscheiding van GfK Mega Charts is een publieksprijs. Eerder wonnen onder anderen Di-rect, Marco Borsato, K-otic, Krezip, Volumia!, Anouk, Total Touch, Jim en Ali B. de prijs.

De Volendamse volkszanger Jan Smit