Vijftienjarig meisje overvalt bank

Icoon OpmerkelijkEen 15-jarige meisje werd wel op een heel bijzondere manier opgepakt voor een gepleegde bankoverval. Zij liet namelijk haar schoolboeken slingeren in de gebruikte vluchtauto.

De bankmedewerkers gaven in eerste instantie een beschrijving op van drie gemaskerde mannen. Enkele dagen later pakten agenten twee verdachten op, die de gehuurde vluchtauto terugbrachten. Daar vonden ze op de achterbank de schooltas van het meisje. Via haar adres in de boeken vonden ze haar. De 15-jarige had op de ochtend van de overval tegen haar oma gezegd dat ze naar school ging en de tas meegenomen. Naar school gaan doet ze waarschijnlijk niet al te vaak, want ze had in de dagen na de overval de schooltas blijkbaar nog niet gemist.

Ze pleegde de overval samen met twee andere volwassen dieven. Alle drie zijn ze opgepakt, en moeten nu voor de rechter verschijnen. Volgens de FBI zijn steeds meer tieners betrokken bij het plegen van bankovervallen. Deze tiener is echter de jongste bankovervaller van de VS tot nu toe.