Donner: pedo-site niet strafbaar

PolitiekVolgens Justitie minister Piet Hein Donner is er geen strafrechtelijke reden om de pedofielenwebsite Meisjesforum.net aan te pakken. De minister schrijft dat in antwoord op schriftelijke Kamervragen van de ChristenUnie (CU). Die partij maakt zich grote zorgen over de site: ''Het brengt risico's met zich mee voor kinderen. Als die daarop terechtkomen, zou het gevaar bestaan dat bezoekers hen benaderen. Dat zou ertoe kunnen leiden dat kinderen een foto van zichzelf mailen, die vervolgens mogelijk tegen hun wil wordt verspreid'', aldus de CU.

Donner zegt dat de Nationale Recherche tijdens een onderzoek geen strafbaar materiaal heeft aangetroffen op de website. Hij betreurt wel dat het internet veel materiaal bevat dat niet geschikt is voor kinderen. Maar het is in eerste instantie ook zaak van de ouders dat ze hun kinderen tegen dergelijk sites beschermen, aldus de minister.

De eigenaar van Meisjesforum is Norbert de Jonge, een 'niet-praktiserend pedofiel' die ervoor pleit dat er openlijk over pedofilie gesproken kan worden. Hij noemde de Kamervragen eerder dit jaar ''incidentenpolitiek''. Hij gaf toen al aan dat er geen strafbaar materiaal op de site staat en dat dat goed in de gaten wordt gehouden. De Jonge: ''Misbruik is schadelijk, maar niet elke vorm van seksueel contact is misbruik. Er is gewoon een hetze jegens pedofielen aan de gang. Op het internet hebben pedofielen tenminste nog een platform, verder luistert er niemand naar ons.''