Syndroom leidt tot aanhoudende geilheid

Icoon Medisch'Schokkend 'nieuws'' op de site van De Telegraaf vandaag: Er is een nieuw syndroom ontdekt dat leidt tot continue geilheid bij vrouwen, zonder dat een hoogtepunt soelaas biedt: het Aanhoudende Seksuele Opwinding Syndroom (PSAS; Persistent Sexual Arousal Syndrome). Volgens de krant publiceerde het blad International Sexualy-Transmitted Diseases and Aids over het syndroom.

Niet duidelijk is hoeveel vrouwen aan het syndroom lijden, maar het probleem kan zo groot zijn dat vrouwen in elektrotherapie gaan. Doordat de vrouwen continu opgewonden zijn en daar niets aan kunnen veranderen, hebben ze psychologische problemen en soms zelfmoordneigingen. De seksuele prikkeling kan enkele dagen, maar ook anderhalf jaar duren. Volgens het artikel werpt het syndroom een nieuw licht op vrouwelijke seksualiteit. Het vaker voorkomende probleem bij vrouwen is het uitblijven van een orgasme.

-
Tot zover het nieuws over dit 'nieuwe syndroom', dat al tijden bekend is, en waaraan FOK! in 2004 nog een nieuwsbericht wijdde. Dat ging notabene over een documentaire op de toenmalige tv-zender Yorin, die als onderwerp PSAS had.

Meer over PSAS.


Met dank aan babbelbox, the_fly, SykWitIt en WEST voor de submit.