Cursus MSN, chat en sms voor ouders

Icoon Digital nieuwsHoe gaat het er op het wereld wijde web aan toe? Voor de meeste tieners en zelfs jongere kinderen kent het leven online weinig geheimen. Anders is het voor sommige ouders en leerkrachten. Om de opvoeders bij te spijkeren over het internet- en telefoongebruik van kinderen wil stichting De Kinderconsument speciale cursussen gaan aanbieden.

De cursussen zouden de onwetende vaders, moeders en leraren met name moeten inwijden in de wereld van MSN en chatten. Ook sms'en zal aan bod komen. "Sommige ouderen weten nog niet eens wat het verschil is", zegt Bamber Delver, directeur van de stichting, in een toelichting. "Ze kunnen hun leerlingen en kinderen niet meer bijbenen."

Cursisten gaan met elkaar chatten en MSN'en, en leren hoe ze met een mobieltje kunnen sms'en. Er wordt uitleg gegeven hoe er moet worden omgegaan met vervelende berichten en wat ze kinderen daarover moeten vertellen. Een chatdictee moet de volwassenen inzicht geven in breezah-taal en andere gangbare chat-uitdrukkingen. Volgens Delver is de cursus van zijn stichting de eerste in zijn soort. Stichting De Kinderconsument heeft als speerpunt een veilige internetomgeving voor kinderen.