FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 maart 2005

[upd]Van der Vaart in beeld bij PSV

PSV lijkt aan het shoppen bij de Nederlandse rivalen. Waar de club uit Eindhoven vorig jaar nadrukkelijk in beeld was om Robin van Persie in te lijven, heeft het nu haar oog laten vallen op Rafael van der Vaart.

Van der Vaart heeft kortelings aangegeven dat dit seizoen wel eens zijn laatste jaar in dienst van Ajax zou kunnen zijn. Hiddink heeft vervolgens binnen de PSV wandelgangen laten vallen dat de Ajacied wel eens een welkome versterking voor PSV zou kunnen zijn. Door deze opmerking te maken wil Hiddink naar verluid de meningen in Eindhoven peilen over een dergelijke overstap van de Amsterdammer.

Voetbal International meent dat Van der Vaart niet onwelwillend zou staan ten opzichte van een dergelijke stap. Immers, via PSV zou hij zijn carrière wellicht een nieuwe impuls kunnen geven. Ook schijnt Rafael van der Vaart de huidige PSV coach Guus Hiddink hoog te hebben zitten.

Op ajax.nl verklaart de speler echter dat deze verhalen uit de lucht zijn gegrepen. "De verhalen dat ik weg zou willen bij Ajax zijn echt onzin. Natuurlijk droom je als jonge speler wel van het buitenland. Dat doet elke speler die in Nederland speelt. Maar ik ga in een moeilijke periode echt niet mijn hoofd laten hangen of de handdoek gooien. Ik moet op de training gewoon laten zien, dat de trainers niet om me heen kunnen. Verder werk ik keihard. De rest komt vanzelf weer. Daar ben ik van overtuigd."

Overigens zouden ook de Ajacieden Steven Pienaar en Abubakari Yakubu op het lijstje van PSV-trainer Guus Hiddink staan. Yakubu is momenteel verhuurd aan Vitesse, maar de Ghanees staat nog een jaar onder contract bij Ajax.

Feyenoord zal op De Ceulaer bieden

Diverse Belgische dagbladen melden dat Feyenoord op korte termijn een bod zal uitbrengen op de Belgische aanvaller Benji de Ceulaer. Dat bod zal zo’n 200.000 Euro bedragen.

Feyenoord is niet de enige Nederlandse club die naar de diensten van de Belgische aanvaller dingt. NAC Breda heeft enkele weken geleden al een bod van 350.000 Euro bij Sint Truiden, de huidige club van De Ceulaer, neergelegd. Volgens het Belgische Teletekst willen, naast de twee Nederlandse Eredivisie-clubs, nog twee andere clubs de Belgische spits toevoegen aan hun selectie.

Bond, James Bond

James Bond is net weer op televisie, en godverdomme, the man's a friggin' pimp dammit!

En omdat ik mezelf graag verlies in het Bond Universum, check ik deze site een paar keer per jaar.

Helaas is de layout van de site bagger (ik zou voor donkere kleuren en kitsch gaan, maar goed...) de echte pareltjes van deze site zijn toch te vinden onder "Movies". Een complete collectie "henchmen" (elke bad guy heeft zijn eigen Henchman, didn't you know?), Oddjob, NickNack, en ga zo maar door.

Chinese man tilt 75 kg op met penis

Icoon opmerkelijk nieuws Een Chinese man heeft een gewicht van 75 kilogram tien seconden lang met zijn penis opgeheven. De 55-jarige man, genaamd Zhan en afkomstig uit de stad Harbin in de provincie Helongjiang, zei dat de vaardigheid berust op een speciale training die alleen in zijn familie beoefend wordt.

Volgens Zhan is de training een aftakking van het gewone Kung Fu. Hij zegt dat zijn vader hem de vaardigheid heeft aangeleerd om hem fitter te maken toen hij op 18-jarige leeftijd ernstig ziek was geworden.

Zhan begon de training door met zijn penis kleine bakstenen op te heffen. Geleidelijk aan voegde hij gewichten toe en verlengde de duur van de training, zo vertelt de Yangtsi Evening Post.

Zhan, een directeur van het Hongkongse Fonds van de Ontwikkeling van Chinese cultuur, zegt geen interesse te hebben om in het Guinness Book of Records te komen.

Cursus MSN, chat en sms voor ouders

Icoon Digital nieuwsHoe gaat het er op het wereld wijde web aan toe? Voor de meeste tieners en zelfs jongere kinderen kent het leven online weinig geheimen. Anders is het voor sommige ouders en leerkrachten. Om de opvoeders bij te spijkeren over het internet- en telefoongebruik van kinderen wil stichting De Kinderconsument speciale cursussen gaan aanbieden.

De cursussen zouden de onwetende vaders, moeders en leraren met name moeten inwijden in de wereld van MSN en chatten. Ook sms'en zal aan bod komen. "Sommige ouderen weten nog niet eens wat het verschil is", zegt Bamber Delver, directeur van de stichting, in een toelichting. "Ze kunnen hun leerlingen en kinderen niet meer bijbenen."

Cursisten gaan met elkaar chatten en MSN'en, en leren hoe ze met een mobieltje kunnen sms'en. Er wordt uitleg gegeven hoe er moet worden omgegaan met vervelende berichten en wat ze kinderen daarover moeten vertellen. Een chatdictee moet de volwassenen inzicht geven in breezah-taal en andere gangbare chat-uitdrukkingen. Volgens Delver is de cursus van zijn stichting de eerste in zijn soort. Stichting De Kinderconsument heeft als speerpunt een veilige internetomgeving voor kinderen.

Eén op de drie vaders probeert moedermelk uit

Icoon Medisch nieuwsEén op de drie mannen in Groot-Brittannië die net vader zijn geworden geven toe de moedermelk van hun partner uit te proberen.

Dit bleek na een opiniepeiling van Cow & Gate. Hierin hebben 1690 vaders vragen ingevuld over borstvoeding en wat zij ervan vinden. Cow & Gate zegt dat de resultaten de mythe teniet doen dat de vaders zich uitgesloten voelen van de partner wanneer deze de nieuwe baby borstvoeding geeft.

Niet alleen heeft 74 procent van alle mannen gezegd dat zij zich betrokken voelden, maar een derde gaf zelfs toe de moedermelk van hun partner uit te hebben geprobeerd. De meerderheid van hen die moedermelk hebben geproefd (69%) woont in East-Anglia. Hier is het aantal vaders meer dan het dubbele van het aantal dat gevonden wordt in Londen (25%) en in het Noorden (29%).

Dr. Natasha Bye, Hoofd van Wetenschappelijke Zaken van Cow & Gate, zei: "De Cow & Gate wordt aangemoedigd om te zien dat de vaders hun partners steunen in de keus om hun kind borstvoeding te geven omdat dat het beste is."

Claudia de Breij geeft gedupeerden cd

la.femme.nikita had ons via de nieuws-submit te melden:

Claudia zuigtCabaretière Claudia de Breij geeft bezoekers die zaterdag in Putten haar theatershow Claudia Zuigt bezochten een cd cadeau. De Breij brak de show halverwege af omdat een vrouw in het publiek tegen de zin van de cabaretière opnames van de show maakte. De driehonderd bezoekers kunnen hun toegangskaartje naar het impresariaat van De Breij sturen en krijgen vervolgens de cd retour.

"45 minuten luisterpret, winkelwaarde 22 euro. Ik hoop dat dat de pijn verzacht en ik hoop u allemaal (op ééntje na dan) nog eens live in het theater te ontmoeten. En voor iedereen die niet kan slapen van nieuwsgierigheid naar het einde van de show: Het loopt goed af!", meldt De Breij op haar website. De show in Putten veroorzaakte op voorhand al commotie, toen affiches waarop de voorstelling werd aangekondigd werden gekuist.

Moeder laat dochter (3) in het bos achter

Icoon opmerkelijk nieuws In Florida werd een 21-jarige moeder, Krissie Glover, gearresteerd nadat zij de politie vertelde dat zij haar 3-jarige dochtertje in een bos verliet om zo het kind overlevingstechnieken bij te leren en haar onafhankelijker maken.

Een man in de buurt vond het kind ergens kreunend en behoorlijk onderkoeld op een verafgelegen golfterrein. Toen de onderzoekers Glover vroegen waarom ze haar dochter in de kou in het bos heeft verlaten, zei ze dat ze het kind een les wilde leren. "Zij verklaarde dat zij haar kind wilde onderwijzen in hoe het is om op haar zelf te overleven, en om haar onafhankelijker te maken", aldus de Orange County Sheriff.

Glover is aangeklaagd wegens kindverwaarlozing. Het betreffende meisje en nog een kind van vijf maanden zijn in een ziekenhuis opgenomen en zijn nu in de voogdij van de staat.


Krissie Glover wil haar kind 'in het leven onderwijzen'

Serverupdate en DePresident in FOK!radio

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Alle webservers van FOK! werden gisteren vervangen. Tot nu toe zorgt dat ervoor dat alles nog niet vlekkeloos werkt. Wat kunnen we verwachten en wanneer zal alles weer naar behoren draaien? We gaan het vragen aan admin Breuls die na een druk weekend ook nog even bij ons aan de lijn komt. Daarnaast is serveradmin Iteejer op dit moment ook druk bezig. Aan hem de vraag of het forum nog online komt vanavond.

Ook komt een veel besproken user vanavond vanaf 20:00 uur in onze uitzending: DePresident. Hij zat een tijdje in de crew, werd daar vriendelijk, doch dringend uitgegooid. En staat nu bekend als stalker van de crew, nachtbaggeraar, mailbom verstuurder en actieve clone-er. Waarom doet hij zo en heeft hij echt niks beters te doen? Die vragen en of hij nog ooit crew zal worden komt vanavond aan bod.

En we gaan het hebben over de weblog. Een filmpje van een stel gekken die een kat levend in de fik staken zorgde voor veel beroering. Die-hard logger Nietzman komt in onze uitzending.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Playboy wil naakte Desperate Housewives

Icoon Media nieuwsDe hoofdrolspeelsters van de populaire serie Desperate Housewives in een gezamenlijke fotoreportage in de Playboy. Hugh Hefner, oprichter en eigenaar van het mannentijdschrift, zag het al helemaal zitten. Maar liefst zeven miljoen euro had hij over om de vijf dames naakt op de gevoelige plaat vast te leggen.

Hefner had het plan een special uit te brengen, waarin actrices Eva Longoria, Nicolette Sheridan, Marcia Cross, Felicity Huffman en Teri Hatcher volledig uit de kleren zouden gaan. Teri Hatcher stak echter een stok in het wiel. Hoewel haar collega's wel oren hadden naar het voorstel betwijfelde Hatcher of het wel gepast was. "Ik zie het nut er niet van in. Het is alleen maar een kans om een stel beroemdheden in hun blootje te zien", stelde de actrice, die het voorstel naast zich neerlegde.

Desperate Housewives
De Desperate Housewives gaan vooralsnog niet bloot

'Programma Wilders 'Fortuynistisch''

Het beginselprogramma, dat onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders gisteren heeft gepresenteerd, kan rekenen op de volledige steun van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans. De LPF-politicus noemt het programma "zeer fortuynistisch". Eerdmans: "Met zijn aanval op de elite en de linkse politiek ben ik het volledig eens." Eerder uitten de LPF-Kamerleden Mat Herben en Hilbrand Nawijn juist kritiek op het programma, omdat Wilders zijn programma voor 90 procent op de ideeën van Fortuyn (en dus de LPF) zou hebben gebaseerd.

Eerdmans is daarentegen juist zeer te spreken over Wilders' programma. Hij heeft echter nog niet besloten of hij zich in de toekomst gaat aansluiten bij de politieke beweging die Wilders gaat oprichten. Inhoudelijk zitten de twee grotendeels op één lijn. De LPF'er kondigde eerder aan dat hij graag met Wilders en met Marco Pastors en Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam een nieuwe partij wil beginnen. Sörensen heeft al laten weten het programma van Wilders uitstekend te vinden. Dat het veel ideeën van Fortuyn bevat noemt hij alleen maar prima: "Er rust geen octrooi op Fortuyns zienswijze."

Kritiek
Kritiek op Wilders partijbeginsel komt onder meer van de PvdA. Nederland wordt er volgend de sociaal-democraten niet 'vrediger, welvarender en veiliger' op met de plannen van Wilders. De fractie leest een aantal goede voorstellen, maar over het algemeen worden de problemen eerder verslechterd dan opgelost, aldus een woordvoerder. Verder ziet de PvdA-fractie bij Wilders géén oplossing voor de problemen in de grote steden en vreest zij juist dat gematigde moslims door Wilders zich zullen afkeren van de Nederlandse samenleving.

Een aantal economen wijst vooral op het voorstel van Wilders om de gulden terug te laten keren. Dat zou enorm veel geld kosten, om dat nu terug te draaien. Bovendien zou het onze concurrentie- en handelspositie met euro-landen als Duitsland en Frankrijk zeer verslechteren.

CDA, D66 en de VVD wilden niet reageren op het beginselprogramma van Wilders. De VVD liet wel weten later wellicht met een reactie te zullen komen.

Aantal punten van Wilders
- Een forse belastingverlaging, die uiteindelijk uitmondt in een vlaktaks (afschaffing van het progressieve belastingstelsel met schijven en aftrekposten en daarvoor in de plaats één tarief voor iedereen).
- Het sociaal overleg tussen werkgevers, werknemers en overheid wordt afgeschaft.
- Afschaffen minimumloon.
- Ambtenarenapparaat met 50 procent verminderen
- Een nieuwe regel mag pas ingevoerd als er twee voor worden afgeschaft.
- Drastisch snijden in alle subsidies.
- Stoppen met ontwikkelingshulp (alleen nog noodhulp).
- Uitkeringstrekkers moeten werkzaamheden voor de maatschappij verrichten.
- Tweede Kamer gaan van 150 naar 100 zetels. Eerste Kamer afschaffen.
- Aantal provincies gaat naar vier.
- Nederlandse Antillen afstoten.
- Radicalen die een bedreiging vormen voor de rechtsstaat moeten hun grondrechten verliezen.
- Hogere straffen op geweldsmisdrijven.
- Three strikes out voor criminelen; na drie geweldsmisdrijven levenslang de cel in.
- Plegers van geweld moeten worden uitgezet als ze een dubbele nationaliteit hebben.
- Preventief fouilleren moet in heel Nederland voor de politie mogelijk worden.
- Islam en democratie zijn 'onverenigbaar'. Daarom moet het stichten van islamitische scholen verboden worden.
- De grenzen gaan 5 jaar lang volledig dicht voor niet-westerse allochtonen, want 'Nederland is vol'.
- Immigranten worden pas na tien arbeidzame jaren staatsburger en hebben tot die tijd geen recht op sociale zekerheid.

De grote kontentest

iedereen kijkt wel eens konten. Nu kan je op een site de grote kontentest doen. Je moet dan de juiste kont kiezen uit 15 konten, deze konten kunnen konten zijn van vrouwen, maar het kunnen dus ook mannenkonten zijn. Uit die 15 konten had ik 13 konten goed geraden ( niet slecht he ) . Het was aleen een beetje jammer dat de kont van die laatste echt moeilijk te raden was. Maar goed, doe de de grote kontentest hier.
Ps: konten is eigenlijk een raar woord als je het vaak gebruikt

Midland ontslaat pitpoezen

Midland baas Alex Schnaider heeft de bekende pitpoezen die bij het team van Jordan Grand Prix hoorden ontslagen. Het lijkt er op dat Midland F1 zich als zakelijk team wil gaan profileren binnen de F1.

Jarenlang had het Jordan team een reputatie van Rock & Roll om zich heen hangen. Met het ontslag van de 'Jordannettes' lijkt dit nu definitief verleden tijd.

Niet iedereen in de pitstraat is hier erg blij mee, Flavio Briatore teambaas van Renault F1: "Als de heer Schnaider kosten wil besparen door pitpoezen te ontslaan moet hij dat zelf weten. Het is alleen erg jammer aangezien deze dames bij de F1 horen net als benzine in de tanks."


Eddie Jordan met zijn bekendste pitbabe Katie Price

Nieuwe Singstar komt in mei

Singstar Pop, zoals de voorlopige titel luidt, belooft naast een nieuw uiterlijk ook een grote variatie aan muziek. Artiesten die gebruikt zijn voor dit spel zijn onder andere Avril Lavigne, Jamelia, Keane, Robbie Williams en de Black Eyed Peas.

Er zal ook een nieuwe spelmodus "Rap Scoring" beschikbaar zijn, waar het volgende over gezegd wordt: "gain extra points as you battle against your crew to see who is the master of the mic, with the ultimate MC showdown".

De titel Singstar Pop is nog een voorlopige titel die volgens Sony UK nog veranderd zal worden en hieronder vind je drie screenshots van dit spel.




Del Neri weg bij AS Roma

Luigi Del Neri is opgestapt als trainer van AS Roma. Jeugdtrainer Bruno Conti is inmiddels aangesteld als zijn opvolger.

Del Neri, die slechts een half jaar in dienst was bij de nummer zeven uit de Italiaanse Serie A, is al de derde trainer die AS Roma dit seizoen verlaat. Eerder gingen Cesare Prandelli en Rudi Völler de 54-jarige Italiaanse trainer voor. Afgelopen weekend verloor AS Roma de uitwedstrijd tegen Cagliari met 3-0.

Del Neri kwam eind september naar As Roma, nadat hij na slechts twee maanden bij het Portugese FC Porto werd ontslagen. Daarvoor was hij coach bij het Italiaanse Chievo Verona.

Robben klaar voor rentree

Arjen Robben maakt dinsdag in de competitiewedstrijd thuis tegen West Bromwich Albion zo goed als zeker zijn rentree bij Chelsea.

De 21-jarige Nederlander is hersteld van de twee botbreuken in zijn voet, de reden dat hij sinds begin februari niet meer in actie kwam. Mocht Chelsea dinsdag weten te winnen, dan vergroot de club de voorsprong op de nummer twee, Manchester United, tot elf punten.

Fan ontwaakt uit coma door album Green Day

Icoon Opmerkelijk nieuws Een 9-jarige Britse fan van de Amerikaanse rockband Green Day is uit een coma ontwaakt na het horen van een album van de band. De jongen lag al twee weken aan een beademingsapparaat in coma toen zijn moeder 'American Idiot' opzette. Toeval of niet, maar de jongen werd een uur later wakker.

"Zijn moeder had zijn favoriete album van Green Day opgezet en een uur later opende Corey zijn ogen", aldus de vader van de jongen. " Hij vindt Green Day te gek en draait altijd de platen. Het titelnummer is zijn favoriet. Daar luistert hij altijd naar."

In een reactie heeft Green Day laten weten blij te zijn dat hun muziek heeft geholpen.


Green Day's album 'American Idiot' doet het ook in Nederland goed

Vijf man veroordeeld voor DDoS-aanvallen

Klovan en InFrA-WiZ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De vijf jongeren die verdacht werden van het DDoSsen van een aantal overheidssites en diverse andere sites, waaronder weblog GeenStijl, zijn vandaag door de rechtbank in Den Haag schuldig bevonden. De 18-jarige hoofdverdachte uit Breda, Erik de V., kreeg 38 dagen celstraf en een taakstraf van 240 uur. Hij gaf toe de coördinator te zijn geweest. De 17-jarige Martijn H., eveneens uit Breda, kreeg 29 dagen jeugddetentie en een werkstraf van 100 uur opgelegd. Hij werd overigens begin deze maand ook al veroordeeld wegens brandstichting bij een moskee. Daniel D. (15) uit Rotterdam kreeg voor zijn deelname aan de aanval op Overheid.nl een werkstraf van 80 uur.

Bredanaar Nabil A. (15) werd veroordeeld tot 27 dagen jeugddetentie en 120 uur taakstraf omdat hij de groep in staat stelde voor de DDoS-aanval misbruik te maken van een netwerk van slecht beveiligde computers. De 19-jarige Chiel T. uit Froombosch, die alleen meedeed aan een vergeldingsaanval op GeenStijl, moet 80 uur gaan werken.

Het is voor het eerst in Nederland dat mensen zijn veroordeeld voor een DDos-attack. De celstraffen zijn allemaal gelijk aan het voorarrest, de DDoSers hoeven dus niet meer de cel in. De rechter legde wel alle verdachten voorwaardelijke celstraffen op.

Diverse partijen claimen honderdduizenden euro's schadevergoeding van de verdachten. Daartoe kan men, nu de verdachten zijn veroordeeld, een civiele procedure starten.

T-A: Petacchi wint zesde etappe

Na een aantal keer de sprint te hebben verloren van Oscar Freire, heeft Alessandro Petacchi nu ook zijn tweede rit binnen in deze editie van de Tirreno - Adriatico.

In de voorlaatste etappe van de Tirreno-Adriatico lieten de sprinters blijken gretig te zijn. Na drie overwinningen van Freire, drongen nu Petacchi en McEwen aan op de dagzege. Uiteindelijk wist Petacchi de lange sprint te winnen voor Freire en McEwen.

Freire dacht de sprint van Petacchi te kunnen winnen, door vroeg de sprint aan te gaan, en er zo een lange sprint van te maken. Petacchi liet echter blijken erg sterk te zijn en kwam over Freire heen. Petacchi kon tevreden terugkijken op de sprint: "Er was heel wat geduw en getrek. Freire zette van ver aan, maar hij is beter op een licht hellende aankomst."

Morgen wordt de laatste etappe van de Tirreno - Adriatico verreden. Als de Rabobank-ploeg het peloton bij elkaar weet te houden, moet Freire in de laatste sprint de eindoverwinning kunnen veiligstellen.

Uitslag zesde etappe:
1. Alessandro Petacchi (Ita/ Fas) 3.53.40 (41.084 km/h)
2. Oscar Freire Gomez (Spa/ Rab) z.t.
3. Robbie McEwen (Aus/ Dav) z.t.
4. Paride Grillo (Ita/ Pan) z.t.
5. Daniele Bennati (Ita/ Lam) z.t.
6. Baden Cooke (Aus/ FdJ) z.t.
7 Mario Cipollini (Ita/ Liq) z.t.

Klassement:
1. Oscar Freire
2. Alessandro Petacchi

Bierbuik blijkt tumor van 25 kilo

servie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Britse man die keer op keer was verteld dat hij te dik was, bleek al 9 jaar lang rond te lopen met een tumor in zijn buik. De kwaadaardige tumor woog maar liefst 25 kilogram. De man wil nu het ziekenhuis aanklagen vanwege nalatigheid, omdat ze zijn gewicht altijd aan te veel eten geweten hebben.

Volgens de 53-jarige Trevor Smithson was niemand in het Royal Berkshire ziekenhuis op het idee gekomen een scan van zijn buik te maken, ondanks dat hij er al sinds 1994 kwam. Hij was er zelfs drie keer geopereerd, maar toch werd de tumor niet ontdekt. "Niemand nam de moeite om een scan te maken en te ontdekken dat er een gigantische tumor in mijn buik zat", aldus Smithson.

In 2003 werd hij uiteindelijk doorverwezen naar het Royal Marsden ziekenhuis, waar de tumor binnen een maand werd ontdekt en werd verwijderd. Tijdens de operatie verloor hij een nier en een stuk darm.

Het ziekenhuis heeft verklaard de klacht te hebben ontvangen, maar wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Resident Evil 4 website online

Het spel is al even uit in de VS en je kon ook al een review ervan lezen, maar op 18 maart kunnen eindelijk ook de niet-importeurs van Resident Evil 4 gaan genieten.

Om je alvast voor te bereiden op het spel is vanaf vandaag de Europese versie van de website te bezoeken. Op deze site kun je veel info over het spel vinden en filmpjes bekijken. Daarnaast kun je ook je PC in stijl brengen door een van de beschikbare achtergronden te downloaden.

Bezoek de site

Madagascar

Weer een groep dieren in een bioscoopfilm in de toekomst. Na een Ogre, een veelvoud aan oceanisch leven, prehistorische dieren en speelgoedbeestjes is het nu tijd voor een aantal dierentuindieren om bijna anderhalf uur lang over het scherm te huppelen. met stemmen van Chris Rock, David Schwimmer en Ben Stiller moet dit vast goed komen. met dank aan Flipneus voor de voorzet, want deze trailer is zeker de moeite waard!

Van Hooijdonk is weer "thuis"

Pierre van Hooijdonk is maandag met open armen ontvangen bij zijn jeugdliefde NAC Breda. De 'verloren zoon', die met ingang van volgend seizoen terugkeert in Breda, tekende onder het toeziend oog van algemeen directeur Theo Mommers en trainer Ton Lokhoff een eenjarig contract bij NAC.

"Ik ben heel blij om hier na tien jaar terug te zijn", aldus van Hooijdonk die per 1 juli transfervrij overkomt van het Turkse Fenerbahce. Eerder speelde de Nederlander voor Celtic Glasgow, Feyenoord, Nottingham Forest en Benfica.

Tussen 1991 en 1995 speelde van Hooijdonk drie-en-een-half seizoen bij de Bredaase club, waar hij toen 116 maal voor wist te scoren.

Einde van de Geschiedenis

Het zou kunnen dat het je ontgaan is, maar er woedt al een tijdje een verhitte discussie in het land van de filosofie. Twee eeuwen geleden voorspelde Hegel namelijk het einde van de geschiedenis, en in 1989 meende Fukuyama dat het dan eindelijk zo ver was. Dat de kranten sindsdien nog vrijwel dagelijks volstaan met belangrijke gebeurtenissen overal op de wereld, zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn.

Hoogste gebouw Frankrijk vol met asbest

De zestig verdiepingen tellende wolkenkrabber Tour Montparnasse in Parijs zit vol met asbest. Dit hebben verschillende Franse media gemeld. De aanwezigheid van de kankerverwekkende stof is echter al jaren bekend onder wetenschappers.

In de 210 meter hoge wolkenkrabber werken ruim vijfduizend mensen en zeker zestigduizend toeristen per jaar bezoeken de toren. Er bestaat een verhoogd risico op kanker, maar volgens het commissiehoofd Serge Julineau, die al in de jaren '90 de aanwezigheid van het asbest vaststelde, is dit risico minimaal. Volgens hem moeten er tijdens onderhoudswerkzaamheden maatregelen genomen worden, zodat het asbest zich niet verspreidt.

Volgens experts kan het asbest in drie jaar verwijderd worden mits het gebouw helemaal leeg staat. Indien de toren gewoon blijft functioneren, zullen de werkzaamheden tien jaar in beslag nemen.


De Tour Montparnasse zit vol asbest (Foto)

Arsenal en ManU ontlopen elkaar in halve finale

Bij de loting voor de halve finales van de Engelse FA Cup hebben Arsenal en Mancester United elkaar ontlopen.

Arsenal moet het gaan openmen tegen de Blackburn Rovers en de Red Devils treffen Newcastle United, de ploeg van Patrick Kluivert.

Arsenal en Manchester zijn favoriet. De Gunners stonden in het verleden zestien maal in de finale van het bekertoernooi en namen de Cup negen maal mee naar huis. United won elf van de zestien gespeelde finales.

Voor Arsenal, de regerend landskampioen, en United, de bekerhouder, is het winnen van de FA Cup de laatst haalbare prijs van dit seizoen. Vorige week werden de beide clubs in de Champions League uitgeschakeld. En in de Engelse Premier League lijkt de achterstand die de clubs op koploper Chelsea hebben onoverbrugbaar.

Shadow Hearts: Covenant

Wist je dat er in de Eerste Wereldoorlog allerlei monsters en demonen tussen de soldaten rondliepen? Ik ook niet, maar de Japanners hebben rond dit bizarre gegeven een game gemaakt. Twee games zelfs, Shadow Hearts en het vervolg erop, Shadow Hearts: Covenant. Een derde deel is inmiddels aangekondigd. Kenmerkend voor deze turnbased RPG\'s is, dat je er toch snelle reflexen voor moet hebben... hoe dat werkt lees je in de volgende review!

Blog Voor Forum-depressivo's

Allereerst een disclaimer, het FOK!WEBLOGTEAM kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor de fobieen en trauma's die mogelijk zijn opgelopen nadat je zelf de keuze maakt om te klikken op een link die op de weblog is geplaatst.

Dan nu :
Een oudje waarbij je stiekem hoopt dat het ooit met onze Nederlandse weerlezers zal gebeuren...

Speelgoed uit de oertijd

En als laatste, soms krijgen we sollicitatiemails binnen van mensen die wel heel erg ver willen gaan om zich naar binnen te likken, check de foto die we van een sollicitant kregen vorige week.
(Sorry, we zijn voorzien..)

Als toetje dit linkje waarbij ik het gevoel heb dat het meisje niet helmaal weet wat ze ermee moet..

Klagen over de downtime van het forum mag hier overigens ook..

Góóóóóóóóóóóoó........

[Upd] Danny Blind nieuwe trainer Ajax

Danny Blind is de nieuwe trainer van Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers is hiermee de opvolger van Ronald Koeman, die vorige maand opstapte als trainer van de club uit de ArenA.

Eerder vandaag legde de club de handel in de aandelen van de club stil. Meestal is dit een teken dat er een belangrijke mededeling vanuit de club zal worden gedaan.

Blind, die hoofd jeugdopleiding bij de Amsterdammers was, speelde als actieve voetballer van 1986 tot en met 1999 372 wedstrijden voor Ajax. Hij won met de club drie landstitels, een maal de KNVB beker, de Champions League, de Europa Cup 2 en de UEFA Cup. In 1995 besliste hij de wedstrijd om de wereldbeker door de beslissende penalty te scoren in de wedstrijd tegen Gremio.

Update 11.45 :
De 42-voudig international zal vanmiddag officieel gepresenteerd worden als de nieuwe trainer.

Update 15.00:
Naast Danny Blind als nieuwe hoofdtrainer zal de technische staf verder worden gewijzigd. Naast Ruud Krol zullen Gerard van der Lem en Fred Grim Blind gaan ondersteunen in de trainingen. Fred Grim zal keeperstrainer Wil Coort, die op 'De Toekomst' keeperstrainer wordt, vervangen en Van der Lem vervang Bruins Slot. Tonnie Bruins Slot zal wel als scout en wedstrijdanalyst bij Ajax in dienst blijven.

Team-Telfort wint open NK ploegachtervolging

De eerste editie van het open Nederlandse titelstrijd ploegachtervolging is zondag in Utrecht gewonnen door Bob de Jong, Ralf van der Rijst en Remco Olde Heuvel.

Het trio van de Telfortploeg won in de finalewedstrijd van team Nijholt, dat bestond uit Henk Angenent, Joost Juffermans en gelegenheidsrijder Mark Tuitert van de PostcodeLoterijploeg.

Bij de vrouwen veroverde een combinatieteam de titel op de Vechtsebanen in Utrecht. Het kwartet Wieteke Cramer, Sandra 't Hart, Els Murris en Marja Vis werd eerste. Het team van het gewest Zuid-Holland met Van Deutekom, De Geest, Bouwens en Valkenburg veroverde zilver op het onderdeel dat volgend jaar tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn voor het eerst op het programma zal staan.

Boonen kopman Quick Step in MSR

Paolo Bettini heeft aangekondigd in Milaan - San Remo vooral voor ploeggenoot Tom Boonen te willen rijden. Hij voelt zich nog niet goed genoeg om voor de overwinning te rijden.

Bettini had in de eerste dagen van de Tirreno-Adriatico veel moeite om direct het wedstrijdritme te vinden. Terwijl ploeggenoot Tom Boonen in Parijs - Nice liet zien in vorm te zijn, voelde Bettini dat die vorm nog ver weg was. Daarom zal Tom Boonen waarschijnlijk als kopman starten in Milaan - San Remo voor Quick Step.

Bettini vertelde over de eerste dagen in de Tirreno-Adriatico: "Na de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico zag ik het echt niet meer zitten. Ik moest zó diep gaan, alleen maar om te volgen. Zó slecht! Milaan-Sanremo hoefde voor mij niet meer."

Na een zesde plaats gisteren denkt hij echter wel van waarde voor de ploeg te kunnen zijn: "De beterschap is duidelijk merkbaar. Ik kom eraan. Niet voor Milaan-Sanremo, die afspraak komt te vroeg. Ik kan er echter wel belangrijk zijn voor de ploeg en vooral voor Tom Boonen."

Atelier Iris: Eternal Mana website + details

Website
Er is een Engelstalige website voor Atelier Iris: Eternal Mana op het web verschenen. Je vindt de website hier. Nog niet alle secties van de website werken op dit moment (zoals het movie-gedeelte en het gedeelte met uitleg over de magie- en wapensystemen), maar de screens en het verhaal geven al een redelijk beeld over de game.

Verhaal
Het verhaal in Atelier Iris gaat over een wereld die bestaat uit Mana en beheerd wordt door de Great Spirit Mana. De mensen leven onder de begeleiding van de Mana en ze beschouwen Mana als een natuurlijk iets, net als wind en bomen. Een selecte groep kan echter met behulp van Mana dingen uit het niets creëren. Dit zijn de alchemisten.


Zoals je ziet is de worldmap 3D en zijn de characters 2D

Karakters
In Atelier Iris zit een groot aantal characters dat je tegen kan komen. De hoofdpersoon in deze game is Klein Kiesling, een 17-jarige jongen die ervan droomt om een groot Alchemist te worden. Zijn huidige alchemy kennis heeft hij van zijn grootmoeder Daphne. Na haar dood trekt Klein erop uit. Onderweg komt hij Lita Blanchmont tegen, een 16-jarig meisje. Samen gaan ze naar Avenberry: the city in the sky. Hier begint het echte avontuur.


Uiteraard geen RPG zonder gezellige gesprekken met andere characters

Gevechten
De gevechten vinden plaats in een battlescherm en zullen real-time zijn, vergelijkbaar met Tales of Symphonia dus. Ondanks deze real-time gevechten is Atelier Iris wel een echte strategische RPG. Er zit een diepgaand Mana-, wapen- en combineersysteem in.


Bring it on!

Screens

De rest van de screens vind je op de screenshotspagina van de game.

Atelier Iris: Eternal Mana staat gepland voor mei 2005 in de USA. Een Europese release is nog niet bevestigd.

Ajax-spelers blij met Blind

Vanuit de spelersgroep van Ajax is positief gereageerd op de aanstelling van Danny Blind als nieuwe trainer. Met name de spelers die hem uit de jeugd kennen reageren opgetogen.

Danny Blind was naast hoofd van de jeugdopleiding ook trainer van de A1 van Ajax. Vanuit die posities kent hij meerdere spelers uit de huidige selectie erg goed. Vooral de jongelingen in de Ajax-selectie reageren dan ook verheugd op het nieuws.

Wesley Sneijder denkt dat Blind wel voor verandering kan gaan zorgen: "Er zal wel wat gaan veranderen. Hij heeft een grote naam als speler. Ik vind het leuk om weer met hem te gaan samenwerken. Ik ken hem nog uit de jeugd, ik heb al twee jaar onder hem gespeeld. Het is een goede beslissing van het bestuur. Met elkaar gaan we de schouders onder Ajax zetten."

Ook aanvoerder John Heitinga reageert tevreden: "Hij heeft een prachtig verleden bij Ajax. Hij weet precies hoe het bij de club aan toe gaat. Ik heb prettig met hem samengewerkt in de jeugd. Ik vind het een goede aanstelling door het bestuur."

Real Madrid is de weg kwijt

In de Spaanse voetbalcompetitie heeft Barcelona eigenlijk nog maar één concurrent over in de jacht op de landstitel. Maar na de zoveelste misstap kan en mag Real Madrid zich eigenlijk geen serieuze concurrent meer noemen.

Zondagavond verloor "de Koninklijke" de stadsderby tegen Getafe met 2-1, waardoor de achterstand op Barcelona nu maar liefst 11 punten is.

Voor trainer Luxemburgo en zijn ploeg betekende de nederlaag wederom een deceptie. Afgelopen woensdag werd de ploeg in de Champions League in de verlenging verslagen door Juventus.

In de wedstrijd tegen Getafe wist Real, dat alleen in het eerste kwartier van de wedstrijd de betere ploeg was, pas in de 90e minuut het doel van de tegenstander te vinden door een goal van Santiago Solari. Met een doeltreffende volley had Raúl Albiol de thuisploeg in de 37ste minuut al op voorsprong gezet. Ivan Riki, die in het verleden voor Real speelde, wist de voordelige marge kort na rust te verdubbelen.

Mourinho is 'vijand van het voetbal'

Voorzitter Volker Roth van de scheidsrechterscommissie van de UEFA zegt dat José Mourinho een 'vijand van het voetbal' is.

De kritiek die de trainer van Chelsea op scheidsrechter Anders Frisk had vind Roth onacceptabel. "We kunnen niet accepteren dat een van onze beste scheidsrechters hierdoor gedwongen is te stoppen", aldus Roth.

De Zweedse arbiter ontving bedreigingen van Chelsea-fans aan het adres van zijn familie nadat Mourinho de Zweedse leidsman ervan had beschuldigd dat hij de Londenaren had benadeeld in het duel FC Barcelona - Chelsea (2-1). Voor Frisk, die eerder dit seizoen werd bekogeld met een aansteker tijdens de wedstrijd AS Roma - Dinamo Kiev, waren de dreigementen aan zijn familie reden om zijn fluit aan de wilgen te hangen.

Roth zegt dat de Portugese coach van Chelsea de hoofdschuldige is van het drama rond Frisk. "Het zijn de coaches die de massa's opzwepen en daar komen de doodsbedreigingen uit voort." Mourinho is nog niet bestraft door de UEFA, maar er is wel een disciplinaire zaak tegen Chelsea gestart omdat Mourinho na de wedstrijd in Camp Nou niet op de persconferentie verscheen.

Urs Meier, de Zwitsere arbiter die na Euro 2004 wegens een controversiële beslissing in het nadeel van Engeland ook werd bedreigd, heeft opgeroepen tot actie. "Er moeten harde maatregelen worden genomen tegen bonden, clubs, coaches en ieder ander die het gezag van scheidsrechters ondermijnt."

Gaaaaaap!!

Dus je surft wat op de sfw sites omdat je op je werk zit en dan vind je een site waar ze een competitie houden voor computer geanimeerde filmpjes. Dan denk je natuurlijk: hey! eindelijk weer eens iets om te bloggen. Maar na ongeveer de helft van de filmpjes te hebben bekeken, bekruipt mij het gevoel dat er op de hele site geen leuk filmpje te bekennen is.

Omdat ik al een uur van mijn baas zijn tijd heb misbruikt douw ik de site natuurlijk gewoon door jullie strot.

Mocht je er alsnog een leuk filmpje tussen vinden kan je hem in de comments flikkeren.

Gaming

Update:

Er is op internet een discussie gaande of de GT4 kleutervideo echt is; de beschuldiging luidt dat pappa achter zoonlief staat met een controller die wél is aangesloten.

Waar of niet???
------------------------
Alien Hunter is een souped-up versie van euh... dat spelletje met die dingetjes en die dingetjes die naar beneden komen. Maar let op je dingetjes, want anders schieten ze die kapot...

En als je denkt dat jij goed bent in GT4, ik ken een kleuter die jou he-luh-maal gek rijdt...

Kijk voor de grap even naar de hand/voet/oog coördinatie...

Penders kwaad op eigen club

NAC Breda-speler Rob Penders is kwaad op de mensen binnen de Bredaase club die afgelopen zaterdag besloten dat de aanvoerder tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse het Bredase publiek tot kalmte moest manen.

Tijdens het duel legde scheidsrechter Dick van Egmond het spel stil nadat Stijn Vreven van Vitesse bekogeld was door supporters van de club uit het MyCom-stadion. Penders kreeg toen van de stadionspeaker een microfoon in de handen gedrukt om de fans toe te spreken. "Ik ben echt bloedlink, dat ze me dit geflikt hebben", aldus Penders maandag in het AD. Penders heeft geen idee wie er binnen de club met het idee kwam. "Maar ik ga daar wel achteraan. Ik voelde me echt voor paal gezet." De trainer van NAC, Lokhoff is het eens met zijn speler en vond het hele idee ook belachelijk.

Williams op zoek naar motorenleverancier


Sir Frank Williams is voor zijn team op zoek naar een andere motorenleverancier. Vanaf het seizoen 2000 rijdt Williams F1 met BMW motoren.

Volgens geruchten is BMW bezig om te kijken of ze het aandeel van 65%, wat Credit Suisse in Sauber heeft, over kunnen nemen. Dit komt vooral omdat BMW niet blij is met de vooruitgang die bij Williams sinds 2000 is geboekt. Maar de belangrijkste reden kan nog wel eens zijn dat de bazen van Williams F1, Sir Frank Williams en Patrick Head, geen aandeel in hun team willen verkopen aan de motorenleverancier.

Williams zou al contact hebben gelegd met Toyota en Cosworth.

[update] Danny Blind nieuwe hoofdtrainer Ajax

winux en BaZzY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Danny Blind -  Foto: Louis v.d. VuurstDanny Blind is de nieuwe trainer van Ajax, zo meldt NOS-TT. De handel in aandelen Ajax op de effectenbeurs werd vanochtend rond 9.20 uur stilgelegd. Het bericht is nog niet officieel door Ajax bevestigd. De club geeft om 14.30 uur een persconferentie.

Blind volgt Ronald Koeman op, die vorige maand opstapte bij de club uit Amsterdam. Blind is geen onbekende voor de Amsterdamse club. De 41-voudig international speelde tussen 1987 en 1999 372 competitiewedstrijden, 38 bekerwedstrijden en 74 Europese wedstrijden in het eerste van van Ajax. Hij won met de club vijf landstitels, één KNVB beker, de Champions League, de Wereldbeker, de Europa Cup 2 en de UEFA Cup.

Na zijn actieve loopbaan als speler trad Blind bij Ajax in dienst als technisch manager. Hij stapte daar op, maar keerde later terug als coach van de A1 en werd vervolgens ook hoofd jeugdopleiding. Nu heeft Ajax hem dus benoemd als nieuwe hoofdtrainer.

Over de opvolging van Koeman deden de laatste weken veel geruchten de ronde. Eén van de belangrijkste kandidaten zou Martin Jol zijn, maar die liet dit weekeinde weten zijn contract bij het Engelse Tottenham Hotspur af te maken. Ook Henk ten Cate werd genoemd.

Update 10.56 uur
De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat John van de Brom de assistent van Danny Blind zal worden. Van de Brom is op dit moment trainer van het tweede elftal van Ajax. Hij volgde vorig jaar augustus Marco van Basten op, die trainer van het Nederlands Elftal werd.

Van den Brom was van 1993 tot en met 1995 actief als eerste-elftalspeler van Ajax. De middenvelder speelde in totaal 44 competitiewedstrijden en scoorde 7 keer in dienst van de Amsterdamse club. Tijdens zijn voetbalcarrière haalde de nu 38-jarige Van den Brom in 1992 zijn diploma Oefenmeester 1.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

FOK! Prijswinnaars week 10

Vorige week kon je op FOK! aan drie verschillende prijsvragen meedoen. De winnaars:

De Million Dollar Baby pakketten gaan naar:


cnstudio1
sAvi0r
tommy4487


Zij wisten allemaal dat Hillary Swank al eerder een Oscar won voor Boys don't cry. Jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan!


VioLenT
Vegitto


Bovenstaande users gaven ons het juiste telefoonnummer van Theater Carré en mogen binnenkort naar Acda en de Munnik. We nemen contact met jullie op over de afhandeling.

De boeken van Jaap Jongbloed gaan tenslotte naar:


m@x
em-tee
freerkje
luudpuut
jordyverhoeven


Zij vertelden ons dat Jaap in de jaren 80 samen met Astrid Joosten een programma presenteerde. Ook jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan.

Iedereen van harte gefeliciteerd! Deze week hebben we wederom 3 prijsvragen. Door de nieuwe servers kon je ze vannacht en vanmorgen vroeg nog niet invullen, maar inmiddels staan we weer open voor inzendingen!

Handel aandelen Ajax stilgelegd

Ajax heeft vanochtend de handel in de aandelen van de club laten stilleggen. Meestal is dit een teken dat er een belangrijke mededeling vanuit de club zal worden gedaan.

Waarschijnlijk zal de mededeling de nieuwe technische staf van Ajax betreffen. Sinds het vertrek van Ronald Koeman gonst het van de geruchten rond de club. Als belangrijkste kandidaat voor de trainerspositie wordt Danny Blind genoemd. Ondanks dat Ajax het heeft ontkend, zou er echter ook met Martin Jol zijn gesproken.

Jack van Gelder verkondigde gisteren in het tv-programma Studio Voetbal dat als Blind trainer wordt, Ruud Krol zijn assistent zal blijven. De tweede assistent-trainer bij Ajax, Tonnie Bruins Slot, zou aan het einde van het seizoen bij Ajax vertrekken en dan worden opgevolgd door Alfons Groenendijk. Groenendijk is nu assistent-trainer bij Sparta, maar heeft daar zijn vertrek al eerder aangekondigd.

Update:
NOS Teletekst meldt dat Danny Blind de nieuwe trainer van Ajax wordt. Blind, nu al werkzaam bij Ajax als hoofd jeugdopleiding, zal per direct de taken, die na het vertrek van Koeman door Krol en Bruins Slot werden vervuld, overnemen.

Kluivert schiet Newcastle naar halve finale

Nadat zaterdag Arsenal en Manchester United de halve finales van de FA Cup wisten te bereiken, voegden zondag Blackburn Rovers en Newcastle United zich bij de laatste vier. Blackburn wist met 1-0 te winnen van Leicester City, Newcastle won met dezelfde cijfers van Tottenham Hotspur.

Patrick Kluivert scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Newcastle en Tottenham, de Nederlander wist al na vijf minuten te scoren. Dat de Spurs niet op gelijke hoogte kwamen was voornamelijk te danken aan de keeper van Newcastle. Shay Given trakteerde de toeschouwers in St.James’ Park op een aantal spectaculaire reddingen.

Blackburn Rovers bereikte ten koste van Leicester City, dat in de tweede divisie uitkomt, de halve finale. Blackburn had moeite het klasseverschil om te zetten in doelpunten, acht minuten voor tijd viel de beslissing uit een strafschop, die Dickov benutte.

Maandag zal de loting voor de halve finales plaatsvinden.

Punten ronde 13

Het moment van punten geven voor ronde dertien is gekomen. De KNVB heeft vier wedstrijden uitgesteld in verband met de weersomstandigheden in het eerste weekend van maart. Punten voor deze wedstrijden volgen zo snel mogelijk nadat ze zijn gespeeld.

De gespeelde 14 wedstrijden hebben voor pinnhoofd al 106 punten opgeleverd, wat hem rondewinnaar maakt. Brasil, el_tieskos en denieuweburen wisten de 100 punten net niet te halen. In het algemeen klassement heeft reffie flink moeten inleveren. Jappio heeft de tweede plaats van P8R overgenomen.

Bij de subleagues was #FTR de sterkste met 84 punten. Ze werden gevolgd door Top 25 van vorig seizoen only en Il Mondo. Laatstsgenoemden staan in omgekeerde volgorde aan de top van het algemeen subleagues klassement met respectievelijk 838 en 834 punten. Het gat met de nummer drie, Kukamaestro's, is behoorlijk gegroeid.

De deadline staat ook deze keer weer op een vrijdag, en wel op 18 maart om 18:00 uur. Uiteraard zullen wij proberen de drie wedstrijden die deze week worden ingehaald voor die tijd in te voeren, zodat ook dat budget kan worden gebruikt. Iedereen veel succes met wisselen en tot de volgende keer.

Update
Het is gebleken dat deelnemers met Sjaak Polak in hun team 1 punt teveel hadden gekregen. Dit is inmiddels hersteld en de budgetten zijn uiteraard ook aangepast.

FOK!Managercrew

Cruijff doet Spaanse krant proces aan

Johan Cruijff sleept de Spaanse krant 'El Mundo Deportivo' voor de rechtbank. Volgens Cruijff heeft de krant voor de zoveelste keer onzin geciteerd. Dit is volgens hem dermate vaak gebeurd, dat het nu eens afgelopen moet zijn.

Na de wedstrijd Chelsea-Barcelona vertelde Cruijff - adviseur van Barcelona - tijdens de nabeschouwing bij de NOS dat de verdediging van Barcelona te slordig was en dat Puyol niet zijn beste partij had gespeeld (... zie reacties hieronder). De kop van de Spaanse krant luidde vervolgens: "Puyol, waardeloos!" volgens Cruijff.

Frank Rijkaard kreeg de krant onder ogen voordat hij de kans had gehad met Johan Cruijff te spreken. Rijkaard reageerde verontwaardigd, en van het een kwam het ander. De rivaliserende madrileense krant 'Marca' vulde pagina's over het conflict tussen Rijkaard en Cruijff, en andere media volgden. Totdat een tv-zender het gewraakte fragment van de NOS uitzond en een juiste vertaling koos. Van "Puyol, waardeloos!" was duidelijk geen sprake.

Johan Cruijff voelt zich nu in zijn eer aangetast en wil de boosdoener, de krant 'El Mundo Deportivo', zien bloeden.

Lichte hersenschudding Stekelenburg

Keeper Maarten Stekelenburg van Ajax heeft in de competitiewedstrijd tegen NEC afgelopen zonmdag (0-1 overwinning) een lichte hersenschudding overgehouden.

De doelman van de Amsterdammers raakte na een botsing met tegenstander Romano Denneboom even buiten bewustzijn, en werd in de 68e minuut van de wedstrijd van het veld gedragen en vervangen door Lobont. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Stekelenburg een lichte hersenschudding heeft.

De selectie van Stekelenburg voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië op 26 maart en Armenië op 30 maart loopt nu mogelijk gevaar. Bondscoach Marco van Basten zal aankomende vrijdag de definitieve selectie bekendmaken. De 22-jarige sluitpost zat in de voorselectie.

Gabriel Batistuta stopt ermee

In een persbericht heeft de Argentijnse stervoetballer Gabriel Batistuta bekend gemaakt dat hij zijn carrière beëindigt.

De loopbaan van de 36-jarige aanvaller, ook wel bekend als 'Batigol', voerde hem langs de Argentijnse toppers Boca Juniors, River Plate en Newell's Old Boys.
In Europa werd Batistuta vooral bekend tijdens zijn verblijf bij de Italiaanse clubs Fiorentina (1991-2000), AS Roma (2000-2003) en Internazionale (2003). In zijn nadagen van zijn carrière speelde de Argentijn bij Al Arabi uit Qatar.

"Ik stop als professioneel voetballer (...) Bedankt voor alle warmte die jullie mij geschonken hebben", schreef Batistuta, die de beste schutter aller tijden is van de Argentijnse nationale ploeg (59 doelpunten in 78 wedstrijden). Ook speelde hij drie wereldkampioenschappen (1994, 1998 en 2002) waarbij hij tien maal zijn handtekening zette onder een Argentijns doelpunt.

Doden bij oproer Fillipijnse gevangenis

Icoon Buitenlands nieuws Een oproer van moslimextremisten in een Filippijnse gevangenis heeft geleid tot de dood van minimaal vijf personen. Tijdens de opstand doodden rebellen van de islamitische Abu Sayyaf-beweging, die banden heeft met het al-Qaeda-terreurnetwerk, enkele cipiers.

Functionarissen meldden tevens dat tijdens de opstand in het extra beveiligde complex Camp Bagong Diwa in de Filippijnse hoofdstad Manilla ook leden van Abu Sayyaf werden gedood. Tijdens het ontbijt zou een gevangene volgens ooggetuigen erin geslaagd zijn een vuurwapen van een bewaker af te pakken. Vervolgens ging het balletje rollen en ontstond een oproer.

Briatore: te weinig druk op Schumacher

De tegenstanders van Michael Schumacher zetten te weinig druk op de zevenvoudig wereldkampioen. Dat is de mening van het hoofd van Renault, Flavio Briatore.

De Italiaan, die Schumi meemaakte tijdens diens eerste twee titels in 1994 toen hij het team van Benetton leidde, stelt dat de Duitser op de baan te ontspannen is en doet waar hij zin in heeft. "We hebben het te gemakkelijk gemaakt voor Michael," aldus Briatore in de Duitse krant 'Welt am Sonntag'. "Hij is daar zo ontspannen als een taxi-chauffeur."

Schumacher werd de afgelopen week in de Duitse pers behoorlijk bekritiseerd voor zijn aandeel in de aanrijding met BMW Williams F1-coureur Nick Heidfeld tijdens de Grand Prix van Australië. Hierdoor kon Heidfeld niet verder en hoewel Schumi zelf even later zijn weg kon vervolgen reed hij naar de pits om daar uit de race te stappen.

De Duitse tabloids stelden dat Schumacher schuld aan het voorval had moeten bekennen. De Duitser vond echter dat het de fout van niemand was. Briatore is het hier niet mee eens. "Het leek alsof hij niet alles deed om het ongeluk te voorkomen." De Ranault-baas voegde toe dat de coureurs de Duitser maar eens echt onder druk moeten zetten. "Hij maakt fouten als hij onder druk staat."

Meer winst bedrijven door bezuinigingen

Icoon Financieel nieuws Beursgenoteerde bedrijven hebben het afgelopen jaar meer winst geboekt, door te snijden in kosten, schulden en verlieslatende dochters. De vrijgekomen middelen zijn vervolgens gebruikt om te investeren en overnames te doen, zo blijkt uit een onderzoek van het Financieele Dagblad.

Het dagblad deed haar onderzoek onder 41 grote beursgenoteerde fondsen die tot nu toe hun resultaten hebben gepubliceerd. Daaruit kwam naar voren dat de winstmarge steeg van gemiddeld vier naar 8,2 procent. Tevens reduceerden de meeste bedrijven hun uitstaande schulden en nam het eigen vermogen toe.

De helft van de beursgenoteerde bedrijven heeft te kampen met een afnemende omzet. Doordat de bezuinigingen nog sterker waren doorgevoerd, namen de winsten toe.

Woede over preek oorzaak bloedbad

Icoon Buitenlands nieuws De man die dit weekeinde voor een bloedbad zorgde tijdens een kerkdienst in het Noord-Amerikaanse Brookfield, deed dat zeer waarschijnlijk vanwege een eerder gehouden preek. De 44-jarige opende tijdens de dienst plotseling het vuur en doodde zeven personen, om vervolgens zichzelf van het leven te beroven.

De dienst van de evangelische Living Church of God werd gehouden in het plaatselijke Sheraton Hotel. In de ruimte waren ruim vijftig personen aanwezig, toen de schutter binnenliep en om zich heen begon te schieten. Vier aanwezigen werden direct gedood, drie bezweken in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Onder de doden waren twee jongens van 15 en 17 jaar oud, en een man van 72. Nog vier personen liggen in kritieke toestand op de intensive care.

De spanningen bij de man waren al opgelopen, omdat hij mogelijk zijn baan als computerprogrammeur zou gaan verliezen. Onder de doden zijn de predikant en diens zoon. De schutter stond bekend als een godsvruchtig man.

Agenten geschorst om wedstrijdje wegrijden

Icoon opmerkelijk nieuws De twee agenten van het politiekorps Zuid-Holland-Zuid die vorige week werden geschorst, blijken een weddenschap met collegae uit een ander district te hebben gehad. Zo hielden ze een wedstrijd wie tijdens de nachtdienst zo ver mogelijk uit hun district kon wegrijden. Dat bevestigen bronnen binnen het korps.

Onlangs werden de twee betrapt toen hun wagen op de Amsterdamse ringweg werd geflitst. De bekeuring van hun snelheidsovertreding kwam bij hun leidinggevende terecht. Die nam resoluut maatregelen en zette de twee op non-actief.

De weddenschappen hadden tot doel om tijdens de nachtelijke dienstverbanden naar bekende plekken in Nederland te rijden. Gemaakte foto's dienden als bewijs. Volgens de bronnen in het korps zijn de wedstrijden al maanden aan de gang. Surveillerende agenten mogen een andere politieregio binnenrijden, maar dienen daar altijd toestemming voor te vragen.

Bos ziet niets in links verbond

Icoon politiek binnenland nieuws De leider van de PvdA, Wouter Bos, zegt niets te zien in een gezamelijk links collectief met GroenLinks en de SP. Afgelopen weekeinde riepen enkele Kamerleden op om een gezamelijk links actieplan op te stellen. Bos noemt dit voornemen in een vraaggesprek met de Volkskrant onverstandig.

Bos is van mening dat linkse partijen zichzelf het sterkst profileren, wanneer ze hun eigen identiteit benadrukken. In het vraaggesprek benadrukte Bos dat hij mogelijkheden op samenwerking met CDA, VVD en D66 wil openhouden.

Tevens benadrukt de PvdA-leider dat zijn partij het prima doet in de peilingen, op eigen kracht. Al maanden staat zijn partij op een flinke zetelwinst. Ook GroenLinks en de SP mogen zich verheugen in een toenemende belangstelling. Volgens Bos: "never change a winning team."

Rijverbod jonge automobilisten bepleit

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan de Stichting Wetenschappelijk Verkeersveiligheid (SWOV) ligt, dan komt er een verbod op de snorfiets en mogen jonge automobilisten in de nachten niet meer rijden of passagiers vervoeren. Ook moeten snelheden worden aangepast aan specifieke verkeerssituaties.

Dit zijn enkele adviezen die SWOV heeft opgesteld in een rapport voor minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs. SWOV heeft berekend dat een snorfietsverbod op jaarbasis vijftien verkeersdoden, 304 zwaargewonden en 259 opnames bij spoedeisende hulp zal schelen. Enkel spartamets, fietsen met een hulpmotor, zouden toegestaan mogen worden. Jaarlijks vormen brom- en snorfietsers ongeveer tien procent van het totaal aantal verkeersdoden en vijftien procent van de ziekenhuisgewonden.

Bij frequente snelheidsovertreders zou een snelheidsbegrenzer ingebouwd moeten worden. Door de wagens met systemen voor Intelligente Snelheids Aanpassing (ISA's) uit te rusten, is het onmogelijk om op bepaalde plekken harder te rijden dan toegestaan. Het systeem zorgt ervoor dat het gaspedaal bijvoorbeeld in woonwijken niet verder kan worden ingetrapt.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.