ER toch weer terug op televisie

Fans van de Amerikaanse serie ER kunnen opgelucht ademhalen. De ziekenhuisserie wordt vanaf zondag 13 maart aanstaande om 20:55 uur bij de AVRO op Nederland 2 gecontinueerd. Op vrijdag 28 januari werd ER onderbroken in verband met een tijdelijke programmawisseling op Nederland 3. Deze onderbreking van drie maanden leverde vele duizenden boze telefoontjes, brieven en e-mails van de trouwe ER kijkers op, die het geschipper met de uitzendtijdstippen en -dagen meer dat zat waren ťn zijn.

De AVRO is verheugd dat de kijkers nu, door goed overleg hierover met het netmanagement van de Publieke Omroep, toch eerder dan gepland de ontwikkelingen en verwikkelingen in het County General Hospital weer kunnen zien. Bovendien wordt de serie vanaf zondag 13 maart op een veel beter tijdstip uitgezonden.

"We hopen dat we de kijkers hiermee tevreden kunnen stemmen en ook dat de trouwe fans van ER de afleveringen op het nieuwe tijdstip weer weten te vinden en te waarderen", aldus AVRO-directeur Gerben Eggink.

De AVRO had eerder aangegeven te overwegen een rechtszaak aan te spannen om het uitzenden van ER bij top van de Publieke Omroep af te dwingen.