Dierenbescherming boos over reclame Versatel

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

De dierenbescherming is kwaad op Versatel. Een tv-reclame van het bedrijf, waarbij een duif zich zogenaamd doodvliegt tegen een raam, is de organisatie in het verkeerde keelgat geschoten. De dierenbescherming wil dat het spotje onmiddellijk van de buis verdwijnt.

Versatel heeft voordat het spotje werd uitgezonden contact opgenomen met de Dierenbescherming om een toelichting gegeven. Daarbij heeft de organisatie echter aangegeven tegen het gebruik van dieren in een commercial te zijn. Bovendien vindt de Dierenbescherming dat er van de spot een verkeerde voorbeeldwerking uitgaat. Voor het maken van de reclame is met een dode en levende duif gewerkt. De levende vloog door een ruit heen, de dode moest tegen een ruit aan worden gegooid. De Dierenbescherming vindt dit respectloos.

In een persbericht laat de Dierenbescherming weten zich mateloos aan de commercial te ergeren, 'evenals een groot deel van het Nederlandse publiek'. Bij de organisatie kwamen veel telefoontjes binnen van verontruste mensen. Men heeft daarom nog Versatel nogmaals gevraagd de spot van de buis te halen. Verder wordt overwogen een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.

-
De betreffende reclamespot kun je hier bekijken.