Bernhard had twee buitenechtelijke dochters

Re_plaY, Esposa, macromarkt.nl en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In een serie vraaggesprekken met de Volkskrant heeft prins Bernhard onthuld dat hij twee buitenechtelijke dochters heeft. Hij geeft toe een 37-jarige Franse dochter Alexia te hebben van wie het bestaan een publiek geheim was. Van de ongeveer 50-jarige Amerikaanse Alicia kan dat niet worden gezegd.

Beide dochters zullen ook delen in de nalatenschap van Bernhard en Juliana, door Bernhard geschat op een bedrag tussen de 150 en 200 miljoen euro. "Mijn nalatenschap moet door zes worden gedeeld. Zo heb ik dat vastgelegd in mijn testament."

Over de geboorte van Alexia zegt de prins dat zij "bij toeval" is geboren. De komst van zijn Amerikaanse dochter Alicia is echter een direct gevolg van de huwelijkscrisis tussen hem en Juliana in de jaren vijftig, een gevolg van de Greet Hofmans-affaire. Juliana was op de hoogte van Bernhards twee ontwettige kinderen. "Het bestaan van mijn buitenechtelijke kinderen is nooit een pijnlijk geschiedenis geweest. Beide kinderen waren getroffen door hoe lief mammie voor hen was. En mijn vrouw zei op haar beurt dat het verschrikkelijk lieve kinderen waren."

De Volkskrant brengt dinsdag een speciale bijlage uit met daarin de in totaal negen gesprekken met de prins. "Het maakt mij niet uit of de mensen aan mij terugdenken als een aardige vent of een scharrelaar", aldus Bernhard.

De gesprekken met de prins werden tussen 2001 en afgelopen voorjaar gevoerd. Dit zonder medeweten van de Rijksvoorlichtingsdienst, de premier en de koningin. Bernhard heeft alle uitgewerkte teksten gezien en geaccordeerd, aldus De Volkskrant. Bernhard bepaalde dat pas na zijn dood de gesprekken mochten worden gepubliceerd.

Ook over zijn lidmaatschap van de NSDAP spreekt de prins in de serie gesprekken. "Ik kan met de hand op de bijbel verklaren: Ik was nooit een nazi."

De interviews met de prins zullen ook in boekvorm verschijnen onder de titel "De prins spreekt". Dit boek zal vandaag verschijnen bij uitgeverij Balans.