Hitler-film trekt in Nederland volle zalen

Icoon Media nieuws De omstreden Duitse film Der Untergang, welke handelt over de laatste dagen van het leven van Adolf Hitler, trekt in Nederland volle zalen. Na het grote succes in Duitsland wordt de film in ons land vooral in kleine zalen vertoond.

In de eerste vier dagen bezochten ruim 20.000 mensen de film, aldus distributeur A-Film. "Er moesten in meerdere steden mensen weggestuurd worden omdat er geen kaarten meer waren", aldus een woordvoerster. Komende week zal de film in 14 extra zalen vertoond worden.

In Duitsland hebben inmiddels vijf miljoen bezoekers Der Untergang gezien. De film is omstreden omdat het de eerste keer is dat de Führer, gespeeld door acteur Bruno Ganz, menselijke trekjes heeft gekregen en niet alleen wordt neergezet als de personificatie van het kwaad.

De film is het werk van regisseur Olivier Hirschbiegel en baseert zich op ooggetuigenverslagen van de laatste dagen van Hitler in de bunkers in Berlijn. Hirschbiegel is onder andere bekend van de goed gewaardeerde film Das Experiment, die in 2001 uitkwam.

Bruno Ganz als Adolf Hitler
Acteur Bruno Ganz (inzet) kruipt in de huid van Adolf Hitler

_
Lees ook de review van de film hier op FOK!