Michael Moore komt met 2 nieuwe boeken

Icoon Media nieuwsOverdaad schaadt, luidt het gezegde. De controversiele filmmaker en schrijver Michael Moore hoopt waarschijnlijk dat dat voor hem niet op gaat. De regisseur van Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine heeft namelijk twee boeken op stapel staan, die beide deze herfst moeten uitkomen.

Uitgever Simon & Schuster hoopt dat de boeken nog voor 2 november, de Amerikaanse verkiezingsdag, in de winkels liggen. Het eerste boek, 'Will They Ever Trust Us Again?', is een verzameling brieven die in Irak gelegerde soldaten aan Moore schreven. Daarnaast moet tegelijkertijd met de DVD en video van Fahrenheit 9/11 het boek 'the Official Fahrenheit 9/11 Reader' verschijnen.

"Ik ben trots een stem te mogen geven aan de troepen die mij hebben geschreven", verklaarde Moore in een reactie. Fahrenheit 9/11, Moores kijk op de aanslagen van 11 september 2001 en het presidentschap van George W. Bush, heeft in de Amerikaanse filmzalen inmiddels 115 miljoen dollar opgebracht. De film kreeg een voor documentaires ongebruikelijke R-rating, wat inhoudt dat jongeren onder de 17 de film alleen onder begeleiding van volwassenen mogen zien.