Ook voetbal kijken is gevaarlijk

Packer en Little_Earth hadden ons via de nieuws-submit te melden:

EK-fans opgelet: ook het kijken naar sport is gevaarlijk en er is een aanzienlijke kans op blessures. Deze opmerkelijke bewering doet de Duitse arts Roland Nadurner, verbonden aan de universiteitskliniek van München, in de Duitse krant Die Welt.

Nadurner zegt dat het kijken naar een wedstrijd een aanslag kan zijn op de bloedsomloop en het bewegingsapparaat. Naar aanleiding hiervan heeft de Britse vereniging van fysiotherapeuten ook een 'overlevingsgids' uitgegeven die de tv-kijkers wijst op de gevaren voor rugpijn en kramp in de beenspieren.

Het bijvoorbeeld plotseling opspringen bij een goal kan leiden tot spierscheuringen. De Britse artsen raden dan ook aan om bij een goal langzaam op te staan en de rug geleidelijk te strekken. Het wordt afgeraden om de armen in de hoogte te gooien omdat dit kan leiden tot pijnlijk schouder- en nekletsel.

En zo kan het dus dat de Deutsche Sporthochschule in Keulen met de analyse komt dat toppers als Nederland-Duitsland ronduit levensgevaarlijk zijn. "De mortaliteit onder mannen stijgt significant op dagen waarop er cruciale wedstrijden worden gespeeld", zo luidt de waarschuwing.