FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 juni 2004

Uitslag Duitsland - Nederland

Als laatste twee landen kwamen vanavond Nederland en Duitsland voor de eerste keer in actie op het EK. Onder leiding van de Zweedse scheidsrechter Frisk hielden de twee aartsrivalen elkaar in Porto in evenwicht, 1-1.

Nederland begon fel. Al in de tweede minuut kwam Ruud van Nistelrooij alleen voor de Duitse keeper Kahn te staan. Het lukte hem echter net niet de bal in het net te tikken. De eerste tien minuten werd over en weer in een hoog tempo gespeeld, daarna kreeg Duitsland langzaam meer grip op de wedstrijd. Het Duitse middenveld en de verdediging bleven makkelijk overeind, de Nederlandse aanval kwam er niet aan te pas. De goal van de Duitser Thorsten Frings in de 30e minuut kwam niet onverwacht. Een vrije trap werd door iedereen gemist en zeilde zomaar in de uiterste hoek van de goal van doelman Van der Sar.

Ook in de rest van de eerste helft bleef Duitsland het spel controleren. De beste kans was echter voor Rafael van der Vaart die in de 41e minuut vanaf de rand van het strafschop net naast schoot.

Met het inbrengen van Sneijder en Overmars voor Davids en Zenden hoopte Advocaat Nederland gevaarlijker te maken, maar die hoop bleef tevergeefs. Nederland kon weliswaar meer richting het doel van Oliver Kahn spelen, maar de Duitsers controleerden het spel en kwamen een paar keer gevaarlijk in de buurt van een tweede doelpunt. Met het inbrengen van pinchhitter Pierre van Hooijdonck voor verdediger John Heitinga ging Nederland nog nadrukkelijker op de aanval spelen. De goal van de tot dan toe onzichtbare Ruud van Nistelrooij in de 81e minuut na een goede voorzet van Andy van der Meijde kwam desondanks uit de lucht vallen. In de slotfase was Nederland licht beter, maar beide landen kwamen niet meer tot score.

Duitsland – Nederland 1-1
30’ Frings (1-0)
81’ Van Nistelrooij (1-1)

Geel: Kuranyi, Ballack (Dui), Cocu, Stam (Ned)

Opstellingen:
Duitsland: Kahn, Friedrich, Wörns, Novotny, Lahm, Schneider (Schweinsteiger), Baumann, Hamann, Ballack, Frings (Ernst), Kuranyi (Bobic)

Nederland: van der Sar, Heitinga (van Hooijdonk), Bouma, Stam, van Bronckhorst, Cocu, Davids (Sneijder), van der Vaart, van der Meyde, van Nistelrooij, Zenden (Overmars)

Stand in Groep D

Tsjechië132-1
Duitsland111-1
Nederland111-1
Letland101-2

Euro 2004: Uitslag Duitsland - Nederland

Icon EK 2004 PortugalAls laatste twee landen kwamen vanavond Nederland en Duitsland voor de eerste keer in actie op het EK. Onder leiding van de Zweedse scheidsrechter Frisk hielden de twee aartsrivalen elkaar in Porto in evenwicht: 1-1.

Nederland begon fel. Al in de tweede minuut kwam Ruud van Nistelrooij alleen voor de Duitse keeper Kahn te staan. Het lukte hem echter net niet de bal in het net te tikken. De eerste tien minuten werd over en weer in een hoog tempo gespeeld, daarna kreeg Duitsland langzaam meer grip op de wedstrijd. Het Duitse middenveld en de verdediging bleven makkelijk overeind, de Nederlandse aanval kwam er niet aan te pas. De goal van de Duitser Thorsten Frings in de 30e minuut kwam niet onverwacht. Een vrije trap werd door iedereen gemist en zeilde zomaar in de uiterste hoek van de goal van doelman Van der Sar.

Ook in de rest van de eerste helft bleef Duitsland het spel controleren. De beste kans was echter voor Rafael van der Vaart die in de 41e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied net naast schoot.

Met het inbrengen van Sneijder en Overmars voor Davids en Zenden hoopte Advocaat Nederland gevaarlijker te maken, maar die hoop bleef lang tevergeefs. Nederland kon weliswaar meer richting het doel van Oliver Kahn spelen, maar de Duitsers controleerden het spel en kwamen een paar keer gevaarlijk in de buurt van een tweede doelpunt. Met het inbrengen van pinchhitter Pierre van Hooijdonck voor verdediger John Heitinga ging Nederland nog nadrukkelijker op de aanval spelen. De goal van de tot dan toe onzichtbare Ruud van Nistelrooij in de 81e minuut na een goede voorzet van Andy van der Meijde kwam desondanks uit de lucht vallen. In de slotfase was Nederland licht beter, maar beide landen kwamen niet meer tot scoren.

Stand in Groep D
Tsjechië132-1
Duitsland111-1
Nederland111-1
Letland101-2

-
Voor meer sportnieuws zie onze Sportsite!

Heb je hier wel eens bij stil gestaan?

MrObjective stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Je bent jong. Dat is iedereen geweest. Je gaat met je vrienden lekker stappen. En dan komt er iets, waarvan je wel vaker hebt gehoord, uitproberen. Even lekker aan de zuip. De volgende dag heb je een kater waar je denkt dat je erin blijft. Op dat moment weet je en besef je nog niet dat je er misschien wel voor altijd in kan blijven.

Ook voetbal kijken is gevaarlijk

Packer en Little_Earth hadden ons via de nieuws-submit te melden:

EK-fans opgelet: ook het kijken naar sport is gevaarlijk en er is een aanzienlijke kans op blessures. Deze opmerkelijke bewering doet de Duitse arts Roland Nadurner, verbonden aan de universiteitskliniek van München, in de Duitse krant Die Welt.

Nadurner zegt dat het kijken naar een wedstrijd een aanslag kan zijn op de bloedsomloop en het bewegingsapparaat. Naar aanleiding hiervan heeft de Britse vereniging van fysiotherapeuten ook een 'overlevingsgids' uitgegeven die de tv-kijkers wijst op de gevaren voor rugpijn en kramp in de beenspieren.

Het bijvoorbeeld plotseling opspringen bij een goal kan leiden tot spierscheuringen. De Britse artsen raden dan ook aan om bij een goal langzaam op te staan en de rug geleidelijk te strekken. Het wordt afgeraden om de armen in de hoogte te gooien omdat dit kan leiden tot pijnlijk schouder- en nekletsel.

En zo kan het dus dat de Deutsche Sporthochschule in Keulen met de analyse komt dat toppers als Nederland-Duitsland ronduit levensgevaarlijk zijn. "De mortaliteit onder mannen stijgt significant op dagen waarop er cruciale wedstrijden worden gespeeld", zo luidt de waarschuwing.

Vaccin tegen cocaineverslaving dichterbij

Movinghead had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsDe Britse krant The Guardian meldde dinsdag dat het wetenschappers is gelukt om een vaccin te creëren dat cocaïneverslaafden kan helpen van hun verslaving af te komen. Dit blijkt uit testen met het vaccin die zijn uitgevoerd in de Verenigde Staten. De helft van de verslaafden die het middel kregen bleken een half jaar van de drugs af te kunnen blijven.

Het vaccin, TA-CD genaamd, is ontwikkeld door een Brits farmaceutisch bedrijf. TA-CD voorkomt dat gebruikers high worden als ze cocaïne nemen. Volgens het bedrijf is dit gevoel de reden dat mensen cocaïne gebruiken.

Arts vermoordt patiënte vanwege blauwtje

Vinsane en i12FOK hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen patiënte van een Moldavische arts is maandag overleden nadat de arts haar had overgoten met een liter zwavelzuur. De arts deed dit omdat de patiënte niet in wenste te gaan op zijn avances. Dit is bekend gemaakt door de politie.

De 46-jarige man die na zijn daad op de vlucht sloeg, is inmiddels gearresteerd en heeft bekend de vrouw zaterdag te hebben aangevallen bij haar huis in een buitenwijk van Chisinau. De arts, gespecialiseerd in huidziekten en seksueel overdraagbare aandoeningen, was zo kwaad om de afwijzing van de vrouw dat hij niet meer wist wat hij deed. "Ik verleende haar niet eens eerste hulp", aldus de arts. De buren van de vrouw hoorden haar schreeuwen en brachten haar naar het ziekenhuis.

Uitslag Tsjechië - Letland

In groep D is het EK nu dan ook echt begonnen. In Aveiro namen Tsjechië en Letland het vanaf 18:00 tegen elkaar op. Onder leiding van de Franse arbiter Veissière wonnen de Tsjechen met 2-1, maar daar zag het lange tijd niet naar uit.

Tsjechië, met de Ajacieden Grygera en Galásek in de basis, had de gehele wedstrijd het beste van het spel, Letland hield zich vooral bezig met verdedigen. Onder andere Jankulovski, Koller en Poborsky wisten in de eerste helft echter niet te scoren voor de Tsjechen. Vlak voor rust kwamen de Letten na een counter op voorsprong. Stepanovs stuurde Prohorenkovs goed weg aan de linkerkant, deze gaf een voorzet op spits Verpakovskis, die de bal simpel in kon tikken.

De tweede helft begon Tsjechië opnieuw zeer aanvallend. Poborsky kreeg weer een goede kans, maar zijn afstandsschot ging rakelings naast. Na bijna twintig minuten kreeg Baros een zeer goede kans vlakij het doel, maar ook zijn schot ging niet tussen de palen. Aanvoerder Nedved schoot van afstand, maar de keeper Kolinko wist de inzet zeer knap te keren. Aan Letse zijde was vooral Prohorenkovs dicht bij een doelpunt met een afstandsschot.

In de 73e minuut kwam Tsjechië op gelijke hoogte; na een voorzet van Poborsky van rechts tikte Kolinko de bal niet goed genoeg weg, waarna Baros vanaf tien meter met een laag schot wist te scoren. Hierna ging Tsjechië vol in de aanval, wat in de 85e minuut uitmondde in een treffer van Heinz, die kon scoren toen Kolinko te ver uit zijn doel was. Vlak voor tijd kreeg Astafjevs nog een kans voor de Letten, maar keeper Cech wist zijn inzet te keren.

''Geen 'license to kill' voor mariniers''

een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsDefensie ontkent elite-troepen op pad te sturen met de toestemming om te doden. Volgens het ministerie is het risico dat tijdens speciale missies geweld moet worden gebruikt wel groter dan tijdens normale missies. Staatssecretaris Van der Knaap liet dat vandaag per brief weten aan de Tweede Kamer namens minister van Defensie Kamp.

In de brief staat verder dat geheime missies meestal plaatsvinden in het kader van internationale vredesoperaties. Juist omdat het risico op geweld bij speciale missies groter is dan bij reguliere, zijn de mariniers er op getraind om gevechten bij heimelijke operaties te voorkomen.

Defensie wil niet zeggen hoe vaak de Tweede Kamer is ingelicht over zijn geheime missies. Wel is bekend dat Nederlandse commando's verkenningsmissies hebben uitgevoerd in en rond de Afghaanse hoofdstad Kabul en de Iraakse provincie al-Muthanna.

Euro 2004: Uitslag Tsjechië - Letland

Icon EK 2004 PortugalIn groep D is het EK nu dan ook echt begonnen. In Aveiro namen Tsjechië en Letland het vanaf 18:00 tegen elkaar op. Onder leiding van de Franse arbiter Veissière wonnen de Tsjechen met 2-1, maar daar zag het lange tijd niet naar uit.

Tsjechië, met de Ajacieden Grygera en Galásek in de basis, had de gehele wedstrijd het beste van het spel, Letland hield zich vooral bezig met verdedigen. Onder andere Jankulovski, Koller en Poborsky wisten in de eerste helft echter niet te scoren voor de Tsjechen. Vlak voor rust kwamen de Letten na een counter op voorsprong. Stepanovs stuurde Prohorenkovs goed weg aan de linkerkant, deze gaf een voorzet op spits Verpakovskis, die de bal simpel in kon tikken.

De tweede helft begon Tsjechië opnieuw zeer aanvallend. Poborsky kreeg weer een goede kans, maar zijn afstandsschot ging rakelings naast. Na bijna twintig minuten kreeg Baros een zeer goede kans vlakij het doel, maar ook zijn schot ging niet tussen de palen. Aanvoerder Nedved schoot van afstand, maar de keeper Kolinko wist de inzet zeer knap te keren. Aan Letse zijde was vooral Prohorenkovs dicht bij een doelpunt met een afstandsschot.

In de 73e minuut kwam Tsjechië op gelijke hoogte; na een voorzet van Poborsky van rechts tikte Kolinko de bal niet goed genoeg weg, waarna Baros vanaf tien meter met een laag schot wist te scoren. Hierna ging Tsjechië vol in de aanval, wat in de 85e minuut uitmondde in een treffer van Heinz, die kon scoren toen Kolinko te ver uit zijn doel was. Vlak voor tijd kreeg Astafjevs nog een kans voor de Letten, maar keeper Cech wist zijn inzet te keren.

Vijf zussen ondergaan geslachtsverandering

Meki, shredder en Iwandj hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVijf zussen uit Saudi-Arabië hebben het gevoel dat ze in het verkeerde lichaam opgesloten zitten en willen omgebouwd worden tot man. Ze hebben lang geaarzeld omdat geslachtsveranderingen in het conservatieve koninkrijk een groot taboe zijn. De doorslag voor hun besluit kwam na tests van Saudische artsen die uitgewezen dat hun lichamen meer mannelijke dan vrouwelijke hormonen bevatten. Dit heeft de Saudische krant 'Okaz' vandaag gemeld.

Drie van de zussen zijn inmiddels in een ziekenhuis in Jeddah geopereerd. De twee anderen zijn binnenkort aan de beurt. In het westen komt het voor dat mensen menen in een 'verkeerd lichaam' opgesloten te zitten, maar voor het islamitisch recht is dat geen grond voor geslachtsverandering, aldus de dokters. Deze hormoontests zijn dat wel. "Het is eerder voorgekomen dat er op grond van hormoontests een geslachtsverandering heeft plaatsgevonden", aldus dr. Yasser Jamal. "Maar vijf gevallen binnen een gezin is nog nooit vertoond."

Volgens de dokters zijn de vijf voor het Islamitisch recht nu al man. Het gezin is van plan om in Jeddah te gaan wonen. Hier gaan ze proberen een nieuw leven op te bouwen.

Verpleegtehuis haalt oranjeversiering weg

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De directie van verpleegtehuis de Egmondshof in Oud-Beijerland heeft bijna alle oranjeversieringen laten verwijderen. Dit na klachten van christelijke bewoners die zich eraan stoorden.

Veel andere bewoners en hun familieleden zijn niet blij met het besluit van de directie. Zij vinden het onbegrijpelijk en niet van deze tijd. De directie wil echter geen commentaar geven.

Marc de Hond ondanks ziekte in 3FM-nacht

Marc de HondNog één keer mag Marc de Hond een programma presenteren in de nacht op Radio 3FM. Eind 2002 moest hij daarmee stoppen omdat een tumor in zijn rug werd ontdekt. Aankomende nacht zal hij nog één keer te horen zijn tussen 01:00 en 04:00 uur.

De NCRV-presentator, zoon van Maurice de Hond, is nog wel te horen in het programma BuZz dat op zondagavond wordt uitgezonden. Tijdens de revalidatie is het voor hem echter niet mogelijk een nachtprogramma te maken. "Omdat ik de nacht zo mis doe ik het nu één keer weer", aldus Marc.

Het EK-voetbal zal straks uitgebreid aan bod komen. "Verder kan er zoals vanouds live meegedaan en meegechat worden via Buzz.nl", zo laat Marc weten.

Luchtfoto's militaire objecten op internet

Icoon Binnenlands nieuwsOp de Nederlandse website http://www.vanuitdelucht.nl/ staan zeer gedetailleerde luchtfoto's van militaire complexen en vliegvelden in Nederland. Het ministerie van Defensie wil dat het bedrijf 'OnSite Terradesk', eigenaar van de website, de foto's nog deze week censureert of verwijdert. Vorige week nog liet het ministerie al luchtfoto's van de luchtmachtbasis in Leeuwarden van de site verwijderen.

Inmiddels is gebleken dat op de website alle militaire objecten in Nederland uitgebreid te zien zijn. De militaire inlichtingendienst concludeert dat de beelden te gevoelige informatie bevatten voor eventuele terroristen. Het bedrijf heeft inmiddels toegezegd een aantal foto's te zullen aanpassen. "Al is dit wel rijkelijk laat", aldus de directeur van het bedrijf, die zegt dat de foto's uit 1999 al anderhalf jaar op de site staan.

Gorredijker bedreigd door 'Al Qaeda'

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Echt of nep. Dat is wat J. Miltenburg zich afvraagt over een mail die hij gisteren ontving. De Gorredijker werd opgedragen zijn creditcardgegevens door te spelen aan 'Al Qaeda', zodat de terreurorganisatie 2000 euro van de man afhandig kan maken. Doet hij dat niet, dan wordt hij volgende week vermoord. De mail was afkomstig van het adres al-quada_jihad@zwallet.com.

Miltenburg heeft de politie ingelicht over de dreigmail. Volgens hem wordt zijn melding serieus genomen. Een woordvoerder van de politie wilde dit echter niet bevestigen. Miltenburg zegt in ieder geval danig van streek te zijn. "Ik weet natuurlijk niet of het echt is, maar ik neem het zekere voor het onzekere. Ze hebben bewezen dat ze gek genoeg zijn." Sinds de ontvangst gistermiddag kijkt de man goed om zich heen als hij naar buiten gaat, en houdt hij ramen en deuren gesloten. Ook de provider van de 'terroristen' is ingeseind.

Nederlanders snel geërgerd in de winkel

Rijen voor de paskamer, harde muziek, gebrek aan personeel. Kleine ergernissen in een winkel zorgen ervoor dat een klant snel weer buiten staat. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van bureau GfK in opdracht van modevakblad Textilia. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 Nederlanders.

De grootste ergernis blijkt harde muziek te zijn. Ongeveer 45 procent van de ondervraagden geeft aan dat dat wel wat minder mag. Onder 65-plussers blijkt maar liefst driekwart van de consumenten zich te storen aan harde muziek. Vrouwelijke klanten laten zich snel afschrikken door rijen voor de pashokjes. Iets minder dan de helft, 45 procent, verlaat op dat moment de winkel. Mannen blijken zich vooral te ergeren aan rijen voor de kassa.

Jongeren zijn niet bepaald gediend van overmatige aandacht van het winkelpersoneel. Voor jeugdigden tussen de 13 en 19 jaar is dat de belangrijkste reden een winkel te verlaten. Jonge twintigers zijn ook niet gediend van extra aandacht, maar ergeren zich nog meer aan rijen bij de paskamer.

Klacht tegen psychiater wegens belastend rapport

Tegen een psychiater van GGZ Noord-Holland Noord is aangifte gedaan bij justitie wegens laster en smaad. De aangifte is afkomstig van J. Tijl uit Heerlen. De Limburger zegt door toedoen van de psychiater al zes jaar zijn twee jongste zoons niet meer te hebben mogen zien.

De aangeklaagde psychiater, J. de W., schreef jaren terug een vernietigend rapport over Tijl. Mede daardoor mocht hij zijn kinderen die bij hun moeder wonen, niet zien. De moeder is al sedert 1996 onder behandeling bij De W.

De psychiater schreef het belastende rapport over Tijl echter zonder dat hij hem ooit één keer gezien of gesproken heeft. Tijl zou volgens dat rapport totaal ongeschikt zijn als vader. De W. baseerde zich daarbij volledig op hetgeen zijn patiënte (Tijls ex-vrouw) hem vertelde, zo beweert Tijl.

Het medisch tuchtcollege gaf psychiater De W. onlangs een waarschuwing voor zijn werkwijze. Op grond hiervan is Tijl naar politie en justitie in Alkmaar gestapt. Die onderzoeken nu of De W. strafrechtelijk kan worden vervolgd. Tijl heeft tevens een schadeclaim ingediend bij De W's werkgever.

Man gebruikt lijk vrouw als lokaas

mazzle had ons via de nieuws-submit te melden:

Selemani Ngongwechile uit Lindi (Tanzania) heeft met het vergiftigde lijk van zijn vrouw wraak genomen op een leeuw. Toen de man het half aangevreten lichaam van zijn vrouw vond, bedacht hij zich geen moment. Hij vergiftigde de overblijfselen, omdat hij wist dat de leeuw nog terug zou komen om zijn 'prooi' verder op te eten. Zijn plan werkte, de leeuw kwam terug en stierf door het vergif.

De politie van Tanzania heeft na dit incident beloofd actie te ondernemen tegen de moordzuchtige leeuwen. De leeuwen die in het zuidelijke gebied van Lindi verschillende dorpen onveilig maken, zullen worden gedood. In het gebied zouden nog een paar leeuwen leven, volgens hoofdcommissaris Simon Dau.

"Vermoedelijk is de leeuw iets gaan drinken", aldus Simon. "Op dat moment heeft Selemani in een bosje de overblijfselen gevonden van zijn vrouw. In plaats van in paniek te raken, heeft hij het lichaam vergiftigd en heeft thuis afgewacht, voordat hij de politie heeft ingelicht."

McEwen pakt tweede zege

De Australiër Robbie McEwen (Lotto - Domo)heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Na eerder de tweede etappe te hebben gewonnen versloeg hij vandaag Chicchi en Pollack in de sprint om de dagzege. Leider in het klassement blijft Jan Ullrich

De etappe van vandaag ging van Vallée de Joux naar Bätterkinden over een afstand van 212 kilometer. De vrijwel vlakke etappe werd, net als gisteren, getekend door een lange ontsnapping, alleen dit keer hield deze geen stand. De kopgroep was wederom vertegenwoordigd door de Rabobank met Maarten den Bakker. Verder zaten Danielson van Fassa Bortolo, Manuel Garate(Lampre)en Geert Verheyen van Chocolade Jacques in de kopgroep.

Tot op 15 kilometer van de meet mocht het viertal vooruit blijven. Alleen Maarten den Bakker nam hier geen genoegen mee. Vlak voordat ze door het peloton gegrepen werden, demarreerde hij weg uit de kopgroep. Amper één kilometer later werd ook hij gegrepen door het peloton. Na een ontsnapping van ruim 3 uur leek het toch uit te gaan draaien op de verwachte massasprint.

Op ruim 5 kilometer voor de meet, waar het licht heuvelachtig was, kwam er een spervuur aan demarrages. Geen van deze was beslissend. Het duel aan de meet werd gewonnen door Robbie McEwen. Tweede werd Francesco Chicchi (Fassa Bortolo) voor Olaf Pollack. Chicchi maakte de grootste blunder die een sprinter maken kan, hij ging al met de handen de lucht in voor de meet, waardoor McEwen er nog onderdoor kon komen.

De etappe van morgen naar Adelboden is zwaarder dan vandaag met een aankomst bergop. Alleen echte verschillen zullen er nog niet gemaakt worden, mannen als Bettini en Camenzind en Moos zullen vooraan te zien zijn.

Uitslag:
1 Robbie McEwen (Aus) Lotto - Domo
2 Francesco Chicchi (Ita) Fassa Bortolo
3 Olaf Pollack (Dui) Gerolsteiner
4 Fabio Baldato (Ita) Alessio - Bianchi
5 Paolo Bettini (Ita) Quick Step - Davitamon
6 Robert Hunter (Zaf) Rabobank
7 Fabrizio Guidi (Ita) CSC
8 Davy Commeyne (Bel) MrBookmaker.com
9 Gerrit Glomser (Oos) Saeco
10 Martin Elmiger (Zwi) Phonak

Klassement:
1 Jan Ullrich (Dui) T-Mobile Team
2 Oscar Camenzind (Zwi) Phonak
3 Fabian Jeker (Zwi)Saunier Duval
4 Steve Zampieri (Zwi) Vini Caldirola
5 David Canada (Spa) Saunier Duval

Tennis: Sluiter geeft Oranje het voorbeeld

Tennisser Raemon Sluiter heeft het voorbeeld gegeven voor het Nederlands voetbalelftal. Hij versloeg tijdens de eerste ronde van het tennistoernooi van Rosmalen Rainer Schüttler. Met setstanden 3-6, 7-6 en 6-3 won Sluiter met twee tegen één van zijn Duitse tegenstander, een resultaat waar Oranje-trainer Dick Advocaat vanavond ongetwijfeld ook tevreden mee zal zijn.

Het was een boeiende partij tussen de ongeplaatste Nederlander en Schüttler, als tweede geplaatst. Sluiter kwam langzaam op gang en verloor de eerste set met 6-3. In de tweede set ging het beter en werd het 6-6. Een tiebreak dus, die de Rotterdammer met 7-2 won.

In de derde set was de zesde game beslissend. Na tien keer deuce wist Sluiter Schüttler te breken, waarna de Duitser gebroken was. Sluiter won de laatste set met 6-3. Zijn volgende tegenstander is opnieuw een Duitser: de winnaar van de partij tussen Alexander Popp en Philipp Petzschner. Eerder hadden Martin Verkerk, Dennis van Scheppingen en John van Lottum zich al geplaatst voor de tweede ronde.

Zie voor meer sportnieuws Sport.fok.nl!

Sjefs gedachtengoed

Mr_Belvedere wist ons met het volgende te verblijden via de submit:

Sjef is het zat met het alsmaar toenemende geweld in de mooie stad waarin hij leeft. Hij heeft besloten het niet meer te pikken en dat had nogal wat gevolgen voor zijn directe omgeving.

Zo is Sjef eens door de politie opgepakt toen hij een drugsdealer had neergeslagen. Dankzij dat zijn schoonmoeder garant voor hem stond is hij toen weer vrijkgekomen. En op een willekeurige werkdag in een willekeurige bus naar de arbeidsstek kwam onze Sjef tot de conclusie dat het noodzakelijk was om een medelander vol op zijn bek te meppen toen de desbetreffende medelander niet in staat bleek te zijn een geldige strippenkaart te tonen. Wist sjef veel dat deze goede man een controleur bleek te zijn ? Altijd lachen met Sjef. Hij heeft het beste met ons voor. Gelukkig voor Sjef , negeerde iedereen de gewonde man.

Maar Sjef heeft nagedacht en heeft een schitterend idee uitgebroed tijdens zijn nachtelijke tv en surfsessies. Hij kwam tot de conclusie dat het nogal weinig zin heeft om je voor je medemens in te spannen, want deze doet toch niets voor je terug. Egoïsme viert hoogtij in het vrolijke Nederland.

Sjef kocht een taser. Een handig apparaatje waarmee je snel iemand kunt uitschakelen. Ook de politie , mocht dat nog eens nodig zijn. Een ferme stroomschok garandeert , dat ten minste een paar ledematen van je tegenstander even de controle kwijtraken. Met een simpel gebaar en een druk op de knop was onze superman nu in staat van zich af te bijten. Het bleek verbluffend goed te werken , alhoewel 2 marokkanen kronkelend en spastisch bewegend na een paar minuten wel gaan opvallen in het openbaar vervoer. Gelukkig voor Sjef doet de rest van Nederland meestal dat zijn neus bloedt en de andere marokkanen durven toch niets te doen. Ooit een marokkaan vrijwillig naar de politie zien gaan ? Sjef niet in ieder geval.

Blij dat Sjef was ! Zijn apparaatje had success en hij voelde zich zo veilig als het maar kon. Niemand kon en wilde Sjef tot de normale orde roepen. Soms werd er wel eens door een bejaarde gesuggereerd dat het beter was als hij eens 112 of 0900-TUIG belde , maar even dreigen met het knopje was voor menig bejaarde voldoende reden om zijn mond te sluiten. De grote agressor regeerde in zijn omgeving.

Toen duidelijk was dat Sjef zijn standpunt niet zou wijzigen heeft de plaatselijke buurtvereniging een vergadering belegd. Het bleek inderdaad dat de meeste mensen zich een stuk veiliger voelden over straat. Vooral als Sjef daar niet liep. Met die marokkanen kon je tenminste nog proberen te praten , maar Sjef drukte liever meteen op de knop. Er werd voorgesteld om een wet aan te nemen om de taser in de hele buurt in te voeren. Iedere buurtbewoner had nu de mogelijkheid om een taser aan te schaffen. Met korting.

Sjef was boos ! Nu kon hij zich niet meer veilig voelen met zijn wapen. Het effect van deze besluitvorming was dat er binnen de korste keren niemand met elkaar communiceerde en bij enige onraad al de duim op de knop had klaarstaan. Sjef besloot tot hardere maatregelen.

Hij schroefde de taser open en ontdekte dat de electronica in het schatje behoorlijk opgevoerd kon worden. Normaliter stelde het apparaat je in staat om iemand eens goed te verlammen of te laten schrikken, maar Sjef ontdekte meer. Hij ontdekte een manier om iemand te doden.

Trots op zijn modificatie liep onze vriend weer met opgeheven duim-op-de-knop door de volksbuurten. Bij de gerinste waarneming van niet werkende medelanders of communicatie drukte hij op zijn opgevoerde taser en met een gesis verkoolde zijn medelander. Sjef had macht en de buurt wist het , maar omdat niemand reageerde tegen zijn vredesmissie was er ook geen reden voor het justitiële apparaat om in te grijpen. Er moet immers eerst een aanklacht zijn. Angst is macht. Werken deed Sjef allang niet meer. Even dreigen met een druk op de knop was voldoende voor de bijstandsambtenaar om de uitkering te verviervoudigen.

Koning Sjef de eerste regeerde over zijn vrijstaat , totdat ook de buurtvereniging achter het geheim van het opvoeren kwam. Na verloop van tijd had ook de rest van de buurt een opgevoerde taser. Niet dat ze hem gebruikten ; Daar waren ze allemaal veel te bang voor , maar het werd wel veiliger op straat. Stil ook trouwens. Erg stil. Ach.

Angstige werkloze Sjef keek achter de gordijnen naar alle anderen die ook achter de gordijnen gluurden. Hij durfe allang niet meer over straat nu iedereen zo'n opgevoerd mormel had aangeschaft. Hij voelde zich nog wel veilig in zijn eigen appartement , maar er zou toch een dag komen dat het toiletpapier op was , of erger nog . hij zou toch een keer zijn hond moeten uitlaten. Het beest begon nu toch wel erg te stinken. Maar één voet naar buiten en onze held kon wel eens door een taser van de buurman geraakt worden. Wat moest hij nu ?

De oplossing die hij had verzonnen bleek geniaal. Sjef bestelde via internet een geweer. Op Ebay kon je makkelijk een mooie Remington kopen. Na een week en een verkoolde postbode had hij het wapen in bezit. Trots sjorde Sjef de honderiem aan zijn viervoeter , pakte zijn geweer , wat extra kogels in de binnenzak en het uitlaten kon beginnen. Wat was het toch een mooie zomerdag in het park. Lekker rustig en vredig. Met een glimlach nam de nieuw gekroonde koning plaats op het bankje en keek mijmerend naar zijn vrolijke hond.

Ach wat lief .. daar komt een ander hondje aan. Al snel besnuffelden de hondjes elkaar. Eerst nog wat onwennig en daarna klonk het gekef en geblaf door heel het park. Ze bleken ruzie te hebben over een bal en al gauw had Sjef zijn tweeloop in de aanslag. Even richten en .. plotsklaps keken de honden elkaar eens goed aan. Na wat geblaf over en weer gaf Sjef's hond de bal aan de andere hond en liet het beestje vrolijk spelen. Na een minuutje gaf de andere hond de bal weer terug aan die van Sjef. Sjef wachtte af en legde na een tijdje het geweer weer neer.

Even keek hij hoe de honden blijkbaar hadden afgesproken wie en wanneer ze met de bal konden spelen. Het leek net of ze hadden geleerd met elkaar te delen. Met grote ogen keek hij toe hoe twee vreemden in eenzelfde wereld prima met elkaar overweg konden.

Vervolgens gingen de honden samen spelen. De een blafte van blijdschap tegen de ander en na een kwartiertje met elkaar te hebben gespeeld besloten de primaire instincten het van de beesten over te nemen. Met een gekreun en gehijg van jewelste nam Sjef's labrador plaats op de teckel. Sjef keek met tranen in zijn ogen naar zoveel liefde , pakte zijn geweer en schoot zich door zijn hoofd.

De buurtvereniging heeft de beide honden geadopteerd en de 9 kleintjes verdeeld onder de buurtbewoners. Alle tasers zijn vernietigd en Sjef is onder luid gejuch begraven. Op zijn steen staat het volgende te lezen , "Hij vocht voor de vrede , maar wist niet van ophouden"

Sluiter bereikt tweede ronde

Na Martin Verkerk, Dennis van Scheppingen en John van Lottum heeft ook Raemon Sluiter de tweede ronde bereikt van de Ordina Open. Hij gaf in Rosmalen het goede voorbeeld voor het Nederlands Elftal en won op het Brabantse gras van de Duitser Rainer Schüttler.

Het was een boeiende partij tussen de ongeplaatste Nederlander en Schüttler, als tweede geplaatst. Sluiter kwam langzaam op gang en verloor de eerste set met 6-3. In de tweede set ging het beter en werd het 6-6. Een tiebreak dus, die de Rotterdammer met 7-2 won.

In de derde set was de zesde game beslissend. Na tien keer deuce wist Sluiter Schüttler te breken, waarna de Duitser gebroken was. Sluiter won de laatste set met 6-3. Zijn volgende tegenstander is opnieuw een Duitser: de winnaar van de partij tussen Alexander Popp en Philipp Petzschner.

Zuid-Afrika lanceert 'sexy' condooms

Icoon Buitenlands nieuwsZuid-Afrika heeft in zijn strijd tegen aids een nieuwe gratis en gekleurde condoom geïntroduceerd. De 'sexy' en 'leuke' nieuwe 'Choice' condoom gaat de oude gratis grijze condoom vervangen die sinds het jaar 2000 gedistribueerd wordt. Zuid-Afrika heeft dit besloten na studies waaruit bleek dat de Zuid-Afrikanen denken dat de door de overheid verstrekte condooms veel minder betrouwbaar zijn dan de condooms die je in de apotheek kan kopen.

In Zuid-Afrika leven ongeveer 5,3 miljoen mensen met HIV. De overheid is pas nog beschuldigd dat ze te weinig zouden doen tegen de verspreiding van aids. ''We realiseerden ons dat we de manier waarop we de gratis condooms van de overheid promoten moeten veranderen om een zo groot mogelijk effect te bereiken'', aldus de minister van gezondheid Manto Tshabalala-Msimang. ''Condooms zouden niet alleen gezien moeten worden als een noodzakelijkheid, maar ook als sexy en onderdeel van het plezier'', zei ze.

De minister die zelf een ervaren dokter is werd bekritiseerd nadat ze HIV-patiënten een vreemd dieet van rode bieten, spinazie, knoflook en olijfolie had aangeraden om gezond te blijven.

Subheader
De nieuwe condooms van Zuid-Afrika


Invallen FIOD in Maastricht en België

Icoon Binnenlands nieuwsVanmorgen zijn op diverse plaatsen in Maastricht en België invallen gedaan door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Hierbij is één persoon aangehouden en zijn administraties in beslag genomen.

In totaal zouden vijftien huiszoekingen zijn gedaan die verband houden met een strafrechterlijk onderzoek naar belastingfraude. De FIOD in Roermond houdt zich met dit onderzoek bezig. De actie begon om zeven uur vanmorgen waarbij tientallen agenten zijn betrokken. Het is nog niet bekend bij welke bedrijven en/of organisaties invallen zijn verricht.

Duitse krant Bild provoceert

De Duitse sensatiekrant Bild weet maar van geen ophouden om de wedstrijd van vanavond vijandiger te maken. De krant heeft een lijst opgesteld waarom Nederlanders eeuwige verliezers zijn.

Een selectie uit de 55 redenen, Nederlanders zijn de eeuwige verliezers omdat...

- ze geen eigen automerk meer hebben
- hun koningin op een man lijkt (Hape Kerkeling)
- hun dikke tomaten naar water smaken
- Holland is als Linda de Mol: geblondeerd, valse lenzen en een jo-jo-figuur
- hun meest geliefde prins een Duitser was
- hun grootste schilders hun oor afsneden (Van Gogh) of onduidelijk schilderden (Rembrandt)
- hun schoenen het vaderland van houtwormen zijn
- ze het wedstrijdschaatsen hebben uitgevonden, maar de Duitse meisjes steeds winnen
- ze zo ondergronds zijn dat zelfs de zee hoger ligt
- dat alleen een dijk voorkomt dat Holland een aquarium wordt
- een file in Nederland een camping heet
- de kroonprins een Zuid-Amerikaanse moet kussen om tot leven te komen
- ze nog nooit wereldkampioen zijn geworden
- hun hoogste berg de vuilnisbelt van Amsterdam is
- NL op hun auto's 'nederlaag' betekent
- ze allemaal net zo zijn als de familie Flodder
- hun huizen kleiner zijn dan onze kledingkasten
- ze ons Sauerland voor een hooggebergte houden
- je op klompen niet kunt voetballen
- we de Nederlanders best mogen, of ze nou winnen of verliezen.

Uit deze laatste zin blijkt wel dat het vooral om de humor gaat en er genoeg sympathie is.

Een andere Duitse site heeft het vooral gemunt op het vervoer van Nederlanders. Zo staat op http://www.ihr-seid-nicht-dabei.de bijvoorbeeld waarom Nederland niet aanwezig was bij het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan: "Daar kun je niet komen met je caravan."

Rellen tussen Duitsers en Nederlanders

Vijf Duitse supporters zijn opgepakt nadat ze vannacht slaags waren geraakt met Nederlandse fans in Porto. Ook in de plaats Albufeira braken rellen uit tussen Engelse supporters en de plaatselijke horeca. De politie werd hier bekogeld met stoelen, flessen en glazen. Elf Engelsen werden opgepakt.

De rel waar de Duitsers bij betrokken waren was uitgelokt door Nederlanders. Hierop begonnen onze oosterburen te vechten.

Rellen tussen Duitsers en Nederlanders

Vijf Duitse supporters zijn opgepakt nadat ze vannacht slaags waren geraakt met Nederlandse fans in Porto. Ook in de plaats Albufeira braken rellen uit tussen Engelse supporters en de plaatselijke horeca. De politie werd hier bekogeld met stoelen, flessen en glazen. Elf Engelsen werden opgepakt.

De rel waar de Duitsers bij betrokken waren was uitgelokt door Nederlanders. Hierop begonnen onze oosterburen te vechten.

Nieuwe gevaarlijke rage: klikosurfen

Icoon opmerkelijk nieuws Voor de liefhebbers van gevaarlijke stunts is er vanuit de Verenigde Staten een nieuwe rage overgewaaid: het zogenaamde klikodrifting. Het is hierbij de bedoeling dat een kliko, met daarin één of meerdere personen, met hoge snelheid achter een auto voortgetrokken wordt. Het fenomeen zou afgekeken zijn van het MTV-programma Jackass, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk levensgevaarlijke en bizarre stunts uithalen.

In Hoogeveen leidt de klikorage tot ergernis bij de plaatselijke ondernemers op een bedrijventerrein. Op dit terrein is de Hoogeveen Racing Scene actief. Een eigenaar van een verkeersrijschool zegt veel hinder te ondervinden van de kliko's tijdens zijn lessen. Voor toekomstige automobilisten zouden de stunters bepaald niet het goede voorbeeld geven.

Burgemeester Urlings van Hoogeveen verzekert dat klikodrifters hoge boetes kunnen verwachten, indien ze worden betrapt. Hij uit de vrees dat het niet lang meer zal duren voordat de eerste slachtoffers vallen.

Klikodrifting
Klikodrifting

-Hier een link naar het filmpje (Windows Media Player)

Vijf gewonden bij botsing in Vlaardingen

GenesiZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een stadsbus in Vlaardingen-Oost zijn zeker zes gewonden gevallen. Het ongeluk gebeurde vlakbij het metrostation Vijfsluizen. Waarschijnlijk zijn de mensen die uit de bus zijn gehaald slechts lichtgewond.

De vrachtwagen heeft waarschijnlijk de bus, die op een speciale busbaan rijdt, niet gezien en is daardoor frontaal op de zijkant ingereden. Ooggetuigen melden FOK! dat het vol staat met politie en meerdere ambulances.

Zaccheroni vertrekt bij Inter

Alberto Zaccheroni stopt na amper negen maanden alweer als trainer van Inter Milan.

De 51-jarige Italiaan haalde dit jaar met Inter de voorronde van de UEFA Champions League. In oktober 2003 volgde Zaccheroni Hector Cuper op die na zes wedstrijden werd ontslagen. Het bestuurd van Inter wilde dat de nieuwe trainer Inter kampioen zou maken, dat is niet gelukt. Zaccheroni voelde zijn ontslag al in de lucht hangen en hield de eer aan zichzelf.

Roberto Mancini wordt genoemd als opvolger.

Korea's stoppen met schreeuwen

Icoon Buitenlands nieuwsDe beide Korea's hebben met elkaar afgesproken om te stoppen met de gewoonte elkaar over de grens met propaganda uit luidsprekers te bestoken. Kort na middernacht zette Noord-Korea zijn luidsprekers uit. Zuid-Korea volgde dit voorbeeld na het uitzenden van een laatste boodschap over 'vrede, verzoening en samenwerking'.

Dit alles gebeurde naar aanleiding van de vierde verjaardag van de historische top van de presidenten van de Korea's. Momenteel staan er langs de 248 kilometer lange inter-Koreaanse grens nog wel tekeningen, posters en elektronische borden met propagandistische leuzen.

Nicky Butt waarschijnlijk naar huis

Nicky Butt heeft maandag op de training zijn kniebanden beschadigd. De kansen voor de Engelse middenvelder om nog in actie te komen dit EK lijken daarmee verkeken.

"Voor een blessure als deze staat doorgaans een herstelperiode van drie tot vier weken," aldus een woordvoerder van de Engelse bond. Bondscoach Sven-Göran Eriksson overweegt dan ook Butt naar huis te sturen. Hij neemt daarover vandaag een besluit. Indien Butt geblesseerd naar huis gaat, is de bondscoach gerechtigd een vervanger aan zijn selectie toe te voegen.

Eerder werd de Engelse selectie al opgeschrikt door een lichte enkelblessure bij middenvelder Paul Scholes. Of hij het duel van donderdag tegen Zwitserland haalt, is nog onzeker.

Mogelijke opstelling Oranje bekend

Na dagen van speculeren meldt de Telegraaf dat de opstelling van het Nederlands elftal voor de kraker van vanavond tegen Duitsland bekend is. Hierbij heeft Dick Advocaat gekozen voor het 4-3-3 systeem, waarin de spelers zich lekker voelen.

Doel:
Edwin van der Sar

Verdediging:
Johnny Heitinga, Jaap Stam, Wilfred Bouma en Giovanni van Bronckhorst

Middenveld:
Rafael van der Vaart, Phillip Cocu en Edgar Davids

Aanval:
Andy van der Meyde, Ruud van Nistelrooy en Boudewijn Zenden

Mostovoj op het vliegtuig gezet

Alexandr Mostovoj (35) maakt geen deel meer uit van de Russische selectie. De middenvelder wordt wegens het uiten van kritiek op de bondscoach naar huis gestuurd.

Mostovoj had na de verloren EK-opener tegen Spanje (0-1) kritiek geuit op de werkwijze van bondscoach Georgi Yartsev. Diens 'veel te zware' trainingen zouden debet zijn aan de nederlaag. De Spaanse media maten de kritiek breeduit.

Yartsev was kort en algemeen over de reden tot het heenzenden van de routinier: 'De onethische commentaren van Mostovoj over de kansen voor Rusland om zich voor de volgende ronde te plaatsen, maken dat hij niet langer bij het team kan blijven.'

Woensdag wacht de Russen alweer de volgende tegenstander, het gastland Portugal. De positie van Mostovoj zal waarschijnlijk worden overgenomen door Dmitri Loskov.

FC Twente wil Knopper

SBS 6 meldt dat FC Twente interesse heeft in Richard Knopper. Vorig seizoen had de club uit Enschede ook al interesse, maar toen ging zijn komst op het laatste moment niet door.


De 26-jarige Knopper staat ook in de belangstelling bij Vitesse en twee clubs uit de Bundesliga. Vitesse zou de speler graag willen huren van Ajax terwijl FC Twente Knopper wil kopen.

Het verkopen van Knopper geniet bij Ajax sterk de voorkeur, omdat het contract van de Ajacied eind volgend seizoen afloopt. De dit seizoen aan SC Heerenveen uitgeleende Knopper, behoort bij Ajax tot de grootverdieners. Die constatering in combinatie met de door Ajax verlangde transfersom, maakt de kans op een overgang naar FC Twente niet al te groot.

[update] Anarchisten bezetten IND-opleiding

Een groep van ongeveer twintig activisten van de zogeheten Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) houdt sinds vanochtend het landelijk opleidingscentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Utrecht bezet. Ze weigeren het pand vrijwillig te verlaten.

De anarchistische actievoerders willen de lessen één dag stilleggen uit protest tegen het asielbeleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Verder protesteren ze tegen de rol die de IND volgens hen speelt in het afwijzen en uitzetten van vreemdelingen. Ze betwijfelen of IND-medewerkers wel zorgvuldig te werk gaan.

De politie heeft de straat langs het pand, het Nijenoord, afgezet.vrijwillig.

Update 12:22
De politie is aan het eind van de ochtend begonnen met de ontruiming. Een groepje van zo'n vijftien man die zich voor de ingang van het gebouw had geposteerd, verliet die plek vrijwillig. De demonstranten die in het pand zitten zullen door de politie worden verwijderd. Sommigen zouden zich vastgeketend hebben.

-
Persbericht van AAGU (via Indymedia).

RTL5 stopt met live buitenlands voetbal

Het voetbal uit de Engelse en Duitse competitie zal volgend seizoen niet meer live op RTL5 te zien zijn. De zender zal niet meer mee bieden voor de rechten omdat de uitzendingen commercieel gezien niet meer interessant genoeg zijn.

RTL5 zond samen met UPC en Canal+ de wedstrijden uit de Premier League en de Bundesliga live uit. Toch zal niet heel het voetbal verdwijnen. RTL is in gesprek met UPC over het uitzenden van samenvattingen.

'Sibon op weg naar PSV'

Gerald Sibon staat op het punt een tweejarige contract bij PSV te gaan tekenen. Dit meldt het Rotterdams Dagblad.

De aanvoerder van SC Heerenveen heeft volgens de krant dinsdag een laatste gesprek met PSV-coach Guus Hiddink. De 30-jarige Sibon heeft nog contract bij de Friezen tot medio 2006, en zou ongeveer 750.000 euro moeten kosten.

Sibon kwam eerder uit voor Ajax en Roda JC. Na zijn mislukte avontuur bij Ajax vertrok hij naar Sheffield Wednesday in Engeland. Sibon speelde voor SC Heerenveen 38 competitieduels, waarin hij 19 maal doel trof.

Met de aanstaande overgang van Sibon naar Eindhoven lijkt het vertrek van Mateja Kezman dichterbij te komen. Kezman staat in de belangstelling van diverse Premier League clubs.

RTL5 stopt met live buitenlands voetbal

Het voetbal uit de Engelse en Duitse competitie zal volgend seizoen niet meer live op RTL5 te zien zijn. De zender zal niet meer mee bieden voor de rechten omdat de uitzendingen commercieel gezien niet meer interessant genoeg zijn.

RTL5 zond samen met UPC en Canal+ de wedstrijden uit de Premier League en de Bundesliga live uit. Toch zal niet heel het voetbal verdwijnen. RTL is in gesprek met UPC over het uitzenden van samenvattingen.

Openbare citruspers

quote:
In verband met het vermeende vitamine-c-gebrek bij junks en daklozen is de gemeentelijke dienst GGD in Groningen begonnen om op strategische punten openbare citruspersen aan te brengen.
Om te beginnen op de Boteringebrug, bottleneck van de bekende junkiesroute A-Kwartier / Guyotplein.
De actie lijkt voorlopig een succes; de supermarkt in de Oude Ebbingestraat meldt een stijging in de diefstal van sinaasappels en citroenen.

Aanslagen 11 september waren uitgesteld

Movinghead, samvdbosch en emileuitapeldoorn hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Amerikaanse commissie die onderzoek doet naar de aanslagen van 11 september, stonden deze al maanden eerder gepland. De krant The Washington Post beweert dat de commissie hier recent aanwijzingen voor heeft gevonden.

De aanslagen waren voor mei of juni 2001 gepland, maar omdat zelfmoordpiloot Mohammed Atta, één van de belangrijkste piloten, er nog niet klaar voor was, werden ze uitgesteld. De krant vernam deze informatie van een anonieme bron, die betrokken is bij het onderzoek. Vermoedelijk is de informatie afkomstig van verdachte terroristen die na de aanslagen zijn gearresteerd.

EK 2004: mogelijke opstelling Nederland bekend

Icon EK 2004 Portugal Na dagen van speculeren meldt de Telegraaf dat de opstelling van het Nederlands elftal voor de kraker van vanavond tegen Duitsland bekend is. Hierbij heeft Dick Advocaat gekozen voor het 4-3-3 systeem, waarin de spelers zich lekker voelen.


De opstelling:

Doel: Edwin van der Sar.

Verdediging: Johnny Heitinga, Jaap Stam, Wilfred Bouma en Giovanni van Bronckhorst

Middenveld: Rafael van der Vaart, Phillip Cocu en Edgar Davids

Aanval: Andy van der Meyde, Ruud van Nistelrooy en Boudewijn Zenden

Voor meer sportnieuws zie onze Sportsite!

Schiphol doet bod op Brusselse Zaventem

Movinghead had ons via de nieuws-submit te melden:

Schiphol heeft een bod gedaan op het Brusselse vliegveld Zaventem. Sinds het faillissement van vliegmaatschappij Sabena zit de luchthaven in een privatiseringsproces. Schiphol zou een voorlopig bod hebben gedaan op 70 procent van de aandelen. Hoeveel geld hier mee gemoeid zou zijn is niet bekend. De Belgische staat houdt een belang van 30 procent in Zaventem.

Naast de Nederlandse luchthaven zouden ook de vliegvelden van Parijs, Kopenhagen, Wenen, Frankfurt en enkele private investeerders belangstelling hebben voor Zaventem. Wie het uiteindelijk gaat worden wordt dit najaar bekend.

Belgen bestraft voor ombouwen Playstation

Movinghead had ons via de nieuws-submit te melden:

In België zijn vijf mannen veroordeeld wegens het ombouwen van Playstation consoles en het commercialiseren van zogenaamde mod-chips (apparaten waarmee je kopieën, of geïmporteerde versies, van videospellen kunt openen en afspelen op spelcomputers). Eén van de beklaagden werd veroordeeld tot een geldboete van bijna 5.000 euro. Anderen kregen werkstraffen van in totaal 480 uur.

Aan benadeelden werd verder een schadevergoeding van ruim 15.000 euro toegekend.

Verdachte gooit spijkerbom naar politie

Gisteren is een 46-jarige Rotterdammer in zijn woonplaats aangehouden die een spijkerbom naar de politie gooide. De agenten waren al van plan de man te arresteren omdat hij met een luchtdrukpistool op bouwvakkers aan de Noordsingel had geschoten.

Toen de agenten bij de woning van de man aankwamen, gooide hij van twee hoog een spijkerbom naar beneden. De bom miste doel, zodat de agenten ongedeerd de woning van de verdachte konden binnengaan. Toen men hem eenmaal had aangehouden werden in zijn woning een luchtdrukwapen, pistool, stiletto en diverse munitie gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Tijdelijk een oranje motorkap

devileyes had ons via de nieuws-submit te melden:

Oranje supporters kunnen nu, bij bedrijven van de ABS Autoherstel keten, hun motorkap voor nog geen 100 euro laten spuiten met een oranjekleurige verwijderbare autoverf. De speciale verf is ontwikkeld door het bedrijf Akzo Nobel.

Laury Brandon van het bedrijf Autoschade-Roest in Didam:"Leuk toch voor het EK Voetbal. Op deze manier kunnen we op een leuke wijze de nieuwe lak promoten. Natuurlijk kan iemand ook de hele auto laten spuiten, maar dat is duurder." Het bedrijf neemt deel aan de unieke actie, waardoor fans op afspraak kunnen laten zien dat ze achter Oranje staan. Het speciale aan de verf is dat hij heel eenvoudig weer van de motorkap af te halen is, zonder de originele lak te beschadigen. Volgens Brandon zal, als Oranje het goed doet op het EK voetbal in Portugal, de vraag naar oranjekleurige motorkappen alleen maar toenemen.

Oranje Motorkap
Een tijdelijke oranje motorkap.

Vijf jaar cel geëist voor doden echtgenoot

Icoon Binnenlands nieuws Voor de rechtbank van Breda is vijf jaar cel geëist tegen een Turkse vrouw, die haar echtgenoot in maart van dit jaar om het leven bracht. Volgens de officier is er sprake van moord, volgens de advocaat van de vrouw is daar geen sprake van. De vrouw is decennialang geterroriseerd daar haar man.

De Turkse werd op twaalfjarige leeftijd tezamen met haar moeder verstoten door haar vader, omdat hij geen zonen kreeg. Op dertienjarige leeftijd, een jaar later, werd ze uitgehuwelijkt. Zesenveertig jaar later brengt ze haar ex-man om, die haar leven tot een hel zou hebben gemaakt.

Woorden schieten tekort bij het schetsen van een beeld van de traumatische jaren te schetsen die de 59-jarige Bredase Z.K. vóór en na haar scheiding met haar man moest doormaken. "Ze werd veelvuldig mishandeld, uitgescholden, bedreigd en verkracht. Stress? Dat is een veel te zwak woord. Deze vrouw leed aan een syndroom." Mede hierdoor vindt haar advocaat niet dat ze moord op haar geweten kan hebben. "K. handelde in psychische overmacht. Ze moet worden ontslagen van rechtsvervolging."

De officier van justitie spreekt dit tegen. Er zou juist wel sprake van moord zijn. "K. is een pistool gaan halen uit haar huis, heeft dat geladen en ermee geschoten. Ze heeft eigen rechter gespeeld." De verdachte herinnert zich bijna niets meer. "Mijn hersens waren compleet weg, mijn hart bonsde zowat mijn lichaam uit. Ik zag hem niet voor me, alleen een zwarte gestalte. Zo verdoofd was ik."

"Voor moord is vereist dat de moordenaar tijd had voor kalm beraad en rustig overleg. Daar had deze vrouw al jaren geen tijd meer voor, bang als ze was dat haar ex een van de kinderen of haarzelf wat zou aandoen of dat een van de zonen hem wat zou aandoen. Ze sliep ook niet voor niets in de woonkamer, omdat hij dreigde het huis in brand te steken", zo weerlegde haar advocaat.

De officier zegt met omstandigheden rekening te houden. "Geen strafblad, een gevorderde leeftijd, verminderde toerekeningsvatbaarheid, een geïsoleerd bestaan met fysieke en geestelijke mishandelingen." Vijf jaar cel is dan ook de eis.
_
Uitspraak 28 juni.

Nationale Fok Rukdag?

7 mei is ooit uitgeroepen tot wereld- masturbatiedag , sommige mensen nemen daar geen genoegen mee en willen meer !

Daarom roepen wij 15 juni uit tot dag van de rukkers!

Zal de wereld er strax niet heel anders uitzien met al die wild-rukkers?
Zien we strax in het straatbeeld overal rukplekjes en mensen die de hele dag bij bushokjes bezig zijn de posters schoon te vegen,? Weer schoon voor de volgende rukker?

Keep Your Jesus Off My Penis: The Music Video

Vrouw maakt 'Rijnreisje' met de politie

Nordic_Blue had ons via de nieuws-submit te melden:

Een dementerende vrouw (85) uit Breda werd midden in de nacht aangetroffen in de Bredase wijk Sportpark, alwaar ze volgens eigen zeggen stond te wachten op 'het begin van haar Rijnreisje'. Toen de politie arriveerde, vertelde ze bij een halte te worden opgepikt 'door een bus of een boot' om deze reis over de Rijn te gaan maken.

Na op haar te hebben ingepraat, wisten de agenten haar te overtuigen dat dat echt niet ging lukken. Daarom besloten ze de vrouw thuis af te zetten haar familie te waarschuwen. Nadat er echter familieleden waren opgespoord, bleek geen van hen bereid te zijn om op dit nachtelijke uur iets voor de vrouw te willen betekenen. Daarop besloten de politiemensen maar om de vrouw over te brengen naar de huisartsenpost.

Volgens de politie was de vrouw weliswaar 'prettig dementerend', maar gezien de toestand durfden zij haar toch niet alleen thuis te laten. De dienstdoende huisarts heeft haar uiteindelijk een slaapmiddel toegediend, zodat ze de nacht zonder verdere problemen door kon komen. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de vrouw achteraf nog nazorg zal ontvangen.

Tienduizenden pelikanen spoorloos verdwenen

In een nationaal wildpark in de VS is twee weken geleden een enorme hoeveelheid pelikanen op mysterieuze wijze verdwenen, hun nesten met onuitgekomen eieren achterlatend. Niemand weet waarom en waar ze gebleven zijn.

Het Chase Lake National Wildlife Refuge is de basis van de grootste nestelende kolonie pelikanen in Noord-Amerika. Twee weken geleden gebeurde er iets bizars. Maar liefst 27.000 pelikanen zijn van de een op de andere dag spoorloos verdwenen. Op de grond liggen er duizenden nesten met onuitgebroede eieren.

Er nestelen jaarlijks zo'n 30.000 pelikanen in het gebied. In 1970 waren dit 10.000, in 2000 waren dit 35.466 en vorig jaar 29.000. Een vreemd incident als dit is nog niet eerder voorgekomen. Kim Hanson, manager van het park denkt niet dat de pelikanen vermoord of gevangen zijn, maar door iets gestoord zijn.

EK voetbal trekt tot nu toe aardig wat kijkers

Icoon Media nieuwsHet EK voetbal in Portugal trekt in Nederland tot nu toe aardig wat kijkers. Naar het openingsduel Portugal - Griekenland, dat zaterdag om 18.00 uur begon, keken 2,7 miljoen mensen, zo blijkt uit de gegevens van Stichting Kijkonderzoek (SKO). De ware thriller Frankrijk - Engeland, die zondagavond om 20.45 uur begon, werd gezien door 4,5 miljoen mensen.

De vele kijkers naar Frankrijk - Engeland bezorgden Nederland 2 een marktaandeel van 63%. In de groep 'mannen 6+' was het marktaandeel zelfs 73%. Vanavond speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland en dan zullen deze cijfers ongetwijfeld worden verbeterd.

Ook de programma's/talkshows rond het EK voetbal scoren aardig. 'Studio Sportzomer' vanuit Portugal begon vorige week dinsdag met 965.000 kijkers. Dat zakte daarna in tot 578.000 kijkers op donderdag. Vervolgens stegen de kijkcijfers weer, met op zaterdag 1.188.000 kijkers en op zondag 1.977.000 kijkers.

'Villa BvD' van Frits Barend en Henk van Dorp begon maandag 7 juni met uitzenden. De eerste uitzending keken er nog 649.000 mensen, inmiddels is dat opgelopen tot zo'n 850.000 kijkers per dag. Ook SBS6 heeft zijn eigen Oranje-talkshow: 'Oranje in Portugal'. Dat programma loopt vanaf afgelopen vrijdag, toen het 445.000 kijkers trok. Zaterdag zakte dat naar 361.000 en zondag waren het er nog slechts 301.000.

Mysterieuze schimmen op de Mount Everest

Een bergbeklimmer van de Mount Everest kwam tijdens zijn klim oog in oog met mysterieuze gedaanten. Tijdens een pauze in zijn klim kwamen er langzaam zwarte schimmen op hem af.

Meer dan 200 mensen zijn op de Mount Everest gestorven op weg naar de top van de berg. Eén van de klimmers die door een ongeluk om het leven kwam hangt nog steeds aan zijn touw. Van andere klimmers is nooit meer wat gehoord.

De 26-jarige Pemba Dorji Sherpa stopte op ongeveer 8.000 meter bij een hoopje rotsen om thee te drinken. Toen zag hij naar eigen zeggen tot zijn grote schrik iets huiveringwekkends. In de koude nevel kwamen zwarte schimmen op hem af. De schimmen kwamen dichterbij en ze staken hun hand uit en bedelden voor wat eten.

De bergbeklimmer denkt dat het geesten waren van overleden bergbeklimmers. Volgens wetenschappers heeft Sherpa vermoedelijk gehallucineerd.

Verschijning meisje gehuld in mysterie

In de bossen van Buffalo Township verscheen vrijdagavond een vreemd jong meisje. Een autorijder zag haar in de schemering naakt aan de kant van de weg staan. Maar toen hij de auto stopte rende ze het donkere woud in. Tot op heden blijft de verschijning van het meisje een mysterie.

De bestuurder reed over de Parker Road, in een dichtbebost gebied toen hij het meisje zag. Het meisje was volgens de ooggetuige ongeveer zes jaar oud. Toen hij de politie waarschuwde zijn ze met 35 vrijwilligers en politie het bos gaan uitkammen. Er zijn twee politiehonden gebruikt en infrarood warmtedetectieapparatuur. Tevens was er een helicopter ingeschakeld die warmtebronnen kan waarnemen.

Volgens de poltie gaf de getuige een betrouwbare gedetailleerde beschrijving van het meisje. Maar het meisje stond niet als vermist geregistreerd, noch hadden inwoners haar ooit gezien. Tot op de dag van vandaag blijft het een raadsel waar het meisje vandaan kwam en waar ze nu is.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.