Gebruikers van oude MSN bedolven onder mailtjes

Mensen die oude versies van MSN of Trillian gebruiken krijgen momenteel grote aantallen mailtjes die lijken van MSN te komen. In de mail worden de gebruikers gemaand MSN 6 te installeren.

Op veel plaatsen op internet, waaronder Tweakers.net wordt er melding gemaakt dat het mailtje meer dan één keer binnekomt. Meer dan tien mailtjes is geen uitzondering.

In het bericht staat dat gebruikers van oude versies van MSN Messenger of Windows Messenger een beveiligingsupdate moeten uitvoeren. Mensen die geen geüpdate versie MSN Messenger hebben, zullen geen gebruik meer kunnen maken van de dienst, zo waarschuwt MSN in het e-mailbericht.

Het Microsoft Monitor Weblog zegt dat gebruikers van oude versies van MSN Messenger en Windows Messenger na 15 oktober niet langer in staat zijn om toegang te krijgen tot de .NET Messenger dienst van Microsoft.

Niet alleen gebruikers van oude versies zullen worden getroffen, ook mensen die gebruik maken van andere programma's zoals Trillian zullen worden afgesloten van MSN.

Overigens wordt er op verschillende plekken gemeld dat het zou gaan om een hoax.

MSN was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.