FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 augustus 2003

Schumi voetballer

Afgelopen zaterdag, 16 augustus, had voetbalclub Juventus een bijzondere gast bij de training. Michael Schumacher kwam een training bijwonen en meedoen.

Schumacher is fan van de Italiaanse club en wilde al langer een keer meetrainen. Afgelopen zaterdag kwam het er eindelijk van. Voor de vijfvoudig wereldkampioen was het behalve leuk ook een deel van zijn condititraining waar hij de afgelopen weken druk mee bezig is geweest.

Trainer Marcello Lippi was onder de indruk van de speciale gast. "We hebben veel gepraat voor de training en ik heb hem uitgelegd wat hij moest doen. Hij volgde mijn adviezen op en deed het goed. Ik kan zeggen dat hij goed was. Hij is een atleet met een goede fysieke voorbereiding." Lippi zegt dat hij altijd naar de Formule 1 kijkt en als Italiaan fan is van Ferrari.

Voetbal: Wedje kan vader Kirkland veel geld opleveren

Tien jaar geleden sloot Eddie Kirkland, vader van keeper Chris Kirkland, een bijzondere weddenschap af bij een bookmaker. Kirkland gokte toen dat zijn zoon Engels international zou worden. Mocht het inderdaad zover komen dat zijn zoon keept in de voetbalinterland tegen Kroatië, dan betaalt het wedkantoor hem 143.000 euro uit.

Eddie Kirkland zette toendertijd 100 pond in op het international worden van zijn nu 22-jarige zoon. Bovendien lukte het hem ook om negen vrienden over te halen hetzelfde te doen.

Dinsdag liet bondscoach Sven-Goran Eriksson doorschemeren dat er een gerede kans bestaat dat Chris Kirkland in de tweede helft zal invallen.

Rondje Hungaroring met Kimi

De Hungaroring is vernieuwd, en McLaren-coureur Kimi Räikkönen neemt ons een rondje mee over het relatief langzame circuit

"Als je over de start-finish lijn van de Hungaroring komt bereik je circa 290 km/u in de zevende versnelling terwijl je naar de vergrootte nadering van de eerste bocht. Deze rechterbocht heuvelaf, die is herontworpen, draait je 180 graden, je snelheid zakt tot 120 km/u terwijl je te maken krijgt met onderstuur en een vreemde camber.

Op het gas als je de bocht uitkomt bereik je 225 km/u in vier op het korte rechte stuk naar bocht twee, een lange linkerbocht die met 80 km/u in de tweede versnelling genomen wordt. De derde bocht, een ingrijpende rechterbocht, volgt onmiddelijk, ziet de snelheid terugkomen naar 225 km/u en brengt je naar het achterste rechte stuk.

Versnellend en opschakelend naar circa 285 km/u in zeven tik je de rem aan bij het ingaan van de vierde bocht, een linker. Terugschakelend naar de vierde versnelling wordt de bocht met 200 km/u genomen. Dan ga je heuvelop, en haal je zo'n 217 km/u, nog steeds in vier, bij het naderen van bocht vijf. Deze lange hobbelige rechterbocht wordt genomen met 128 km/u in de derde versnelling.

Je gaat volgas op het korte rechte stuk dat leidt naar de rechts-links chicane, bocht zes en zeven, waar je met 90 km/u in twee doorkomt. De chicane brengt je naar bocht acht, een derde-versnelling rechterbocht, genomen met 128 km/u, welke zelf onmiddelijk gevolgd wordt door de rechterknik van bocht negen. Het is belangrijk je snelheid door de bocht te houden als je versnelt door het de linkerknik bocht tien, waar je 225 km/u in de vijfde versnelling haalt.

Dan zachtjes op de rem voor bocht elf. De baan wordt smaller terwijl je door deze rechterbocht, die met 180 km/u genomen wordt, rijdt. Een kort tikje op het gas brengt je naar de gereviseerde 90-graden rechter van bocht twaalf. Je remt van 235 km/u tot onder 160 km/u. Bij het naderen van bocht dertien bereik je 217 km/u in vier alvorens hard te remmen voor de haarspeldbocht naar links, welke gereden wordt met 80 km/u in twee. De laatste rechterbocht wordt met 136 km/u in de derde versnelling gereden en brengt je terug op het rechte stuk bij start-finish."

Gebruikers van oude MSN bedolven onder mailtjes

Mensen die oude versies van MSN of Trillian gebruiken krijgen momenteel grote aantallen mailtjes die lijken van MSN te komen. In de mail worden de gebruikers gemaand MSN 6 te installeren.

Op veel plaatsen op internet, waaronder Tweakers.net wordt er melding gemaakt dat het mailtje meer dan één keer binnekomt. Meer dan tien mailtjes is geen uitzondering.

In het bericht staat dat gebruikers van oude versies van MSN Messenger of Windows Messenger een beveiligingsupdate moeten uitvoeren. Mensen die geen geüpdate versie MSN Messenger hebben, zullen geen gebruik meer kunnen maken van de dienst, zo waarschuwt MSN in het e-mailbericht.

Het Microsoft Monitor Weblog zegt dat gebruikers van oude versies van MSN Messenger en Windows Messenger na 15 oktober niet langer in staat zijn om toegang te krijgen tot de .NET Messenger dienst van Microsoft.

Niet alleen gebruikers van oude versies zullen worden getroffen, ook mensen die gebruik maken van andere programma's zoals Trillian zullen worden afgesloten van MSN.

Overigens wordt er op verschillende plekken gemeld dat het zou gaan om een hoax.

MSN was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Van der Sar kan Van Breukelen evenaren

Edwin van der Sar kan aanstaande woensdag Hans van Breukelen evenaren als keeper met de meeste caps.

Op dit moment staat Edwin van der Sar met 72 wedstrijden nog één wedstrijd achter op Hans van Breukelen, als hij woensdag kan spelen zal hij dus gelijk staan met Van Breukelen.

Van der Sar beleefde zijn debuut voor het Nederlands Elftal op 7 juni 1995 in een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland die eindigde in 1-0. In 39 duels die hij speelde werd er gewonnen, 24 keer gelijk en 9 keer werd er helaas verloren.

Hans van Breukelen maakte zijn debuut op 11 oktober 1980 in een 1-1 gelijkspel tegen West-Duitsland. Zijn laatste wedstrijd was ook een gelijkspel met 2-2 maar werd uiteindelijk met penalty's verloren in de halve finale van het EK '92. In totaal werd er met De Breuk onder de lat 36 keer gewonnen, 19 keer gelijk en 18 keer verloren.

Eis: 3 jaar cel voor doodschudden baby

Stephan van Nierop, brillie en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de rechtbank in Zutphen heeft de Officier van Justitie dinsdag drie jaar cel en TBS geëist tegen de 30-jarige G.B. uit Apeldoorn. Op 22 november zou hij zijn twee maanden oude baby hebben mishandeld en gedood.

De verdachte gaf ter terechtzitting toe het kind hevig heen en weer te hebben geschud toen het niet wilde ophouden met huilen. Uit onderzoek blijkt het schudden de oorzaak van het overlijden van de baby.

Naakte man wil douchen in autowasserette

Jackie S, Petra76, Droefvogel en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Duitse stad Fürth heeft de politie dinsdag een 36-jarige man aangehouden omdat hij naakt wilde douchen in een autowasserette.

De wasserettehouder waarschuwde de politie toen hij de man zich uit zag kleden en de wasmachine probeerde te starten. Gelukkig voor de man deed de machine het echter niet. Anders zou hij een flinke laag autowas over zich heen hebben gekregen, afgespoten worden door heet water en ruw worden afgewreven door de borstels.

De man zou al op zoek zijn naar een douche sinds hij zijn huis kwijtraakte aan het begin van deze maand.

Gevonden explosief verwondt wandelaar

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagochtend is een 43-jarige inwoner van Vianen gewond geraakt nadat een gevonden explosief in zijn hand ontplofte.

Tijdens een wandeling langs de Lek zag de man het projectiel liggen en pakte het op. Toen de man het voorwerp in de rivier wilde gooien, ontplofte het. Bij deze explosie raakte de man gewond aan zijn gezicht, borst en vingers. Hij is opgenomen in het ziekenhuis, maar is er niet ernstig aan toe.

Volgens de politie wilde de man het projectiel, dat omschreven wordt als een soort granaat, in het water gooien om het veilig te stellen. Het is nog niet duidelijk of de man de explosie mogelijk zelf veroorzaakt heeft door de pin uit de granaat te trekken.

Man verliest kunstbeen in achtbaan

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een ritje in een achtbaan in het Universal Studios-park in het Amerikaanse Florida heeft een man zijn kunstbeen verloren.

Het been is zo'n veertig meter naar beneden gevallen en ligt nu waarschijnlijk in een vijver onder de attractie, de Dueling Dragons. Hoewel het pretparkpersoneel geprobeerd heeft de prothese te vinden, is het kunstbeen niet boven water gekomen. Als duikers het been ook niet kunnen vinden, zal het park een schadevergoeding betalen.

Meer Brabanders hebben geldproblemen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal mensen met geldproblemen in Noord-Brabant is flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de grote steden in deze provincie. Grootste stijger is Den Bosch met een derde meer aanvragen om hulp bij de gemeente. Daar zijn het vooral jongeren en mensen met lage inkomens die niet meer rond kunnen komen.

Ook in Eindhoven hebben meer mensen moeite hun rekeningen te betalen. Ten opzichte van vorig jaar steeg dat aantal met twintig procent.

De slechte economische omstandigheden en ontslag zijn veelal de aanleiding voor de hulpaanvragen.

[update] 'Inlaat van zout water compleet zinloos'

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het TNO kraakt het inlaten van zout water, als middel om het grondwaterpeil te verhogen, compleet af. Vorige week startte het Hoogheemraadschap Rijnland met de inlaat van verzilt water uit de Hollandsche IJssel.

Volgens het TNO zal het grondwaterpeil door deze maatregel nauwelijks stijgen. Daarentegen richt het zout enorme schade aan de natuur aan. TNO heeft dit eind vorige week ook officieel gemeld aan staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat.

De rijksoverheid en de waterschappen vrezen dat door het lage waterpeil de grondwaterstand sterk is gedaald. Daardoor zakt Nederland verder onder NAP. Toch noemt het TNO de inlaat van zout water volstrekt zinloos. "Het is slechts een druppel op de gloeiende plaat". De ongewenste en misschien nog onbekende negatieve effecten van zout water op de flora en fauna in de zoetwatergebieden zijn volgens TNO veel groter dan de veronderstelde positieve effecten van de aanvoer van dit water.

Update 18:30

Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat is het inlaten van zilt water wel degelijk zinvol. Het ministerie zegt dat het doel niet was het grondwaterpeil te verhogen, zoals TNO meldde, maar dat het ging om het oppervlaktewaterniveau.

Door het oppervlaktewater op niveau te houden, wordt voorkomen dat het water in de grond verder zakt, stelt het ministerie.

Purmerender ontvoert zichzelf

Drie jonge inwoners van Purmerend hebben een ontvoering in scène gezet, om aan geld te komen. Het trio, twee van 18 en één van 24 jaar, ''ontvoerden'' een van henzelf en vroegen aan zijn ouders om losgeld. De ouders schakelden geschrokken de politie in.

Onderzoek van ruim 15 rechercheurs wees al snel in de richting van een gefingeerde ontvoering. De politie bereidde daarop de aanhoudingen voor van de verdachten. Tijdens de overdracht van het losgeld op vrijdagavond kon het 'ontvoerde slachtoffer' zelf worden gearresteerd, de twee medeverdachten werden op zaterdagochtend aangehouden.

De drie gaven als motief geldgebrek op. Ze zijn vastgezet op beschuldiging van afpersing.

Gijzeling beëindigd dankzij smsje

michelc85 en Sc0rpi0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dankzij een smsje heeft de Tilburgse politie vannacht een einde kunnen maken aan de gijzeling van een 36-jarige Canadese vrouw. De vrouw zat al vier weken opgesloten in de woning van een 42-jarige Tilburger.

Via sms wist de vrouw haar vriendin in Canada te waarschuwen, die op haar beurt 'Interpol Canada' informeerde. Zij namen contact op met de politie in Tilburg, die ging vervolgens poolshoogte nemen.

De vrouw verklaarde dat ze de man via internet had leren kennen. Ze hadden gedurende twee maanden via een chatbox met elkaar gesproken, soms wel vier uur per dag met webcam en besloten elkaar in Nederland te ontmoeten.

De vrouw heeft aangifte gedaan en verblijft momenteel ergens anders. De man is aangehouden.

Bejaarde ramt verkeersbord en vijf auto's

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een kort maar hevig ritje in zijn nieuwe auto is een 84-jarige man uit Swalmen gistermiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man ramde in korte tijd vijf auto's en een verkeersbord. Dit alles onder toeschouwend oog van de politie.

De bejaarde deed een poging om met zijn nieuwe wagen de parkeerplaats voor het politiebureau te verlaten. Hij reed eerst tegen een verkeersbord, waarbij hij rakelings langs een eerste auto reed.

Vervolgens gaf hij gas en reed met een flinke vaart en loeiende motor tegen een tweede auto voor hem. Hij reed achteruit, maar ook zijn derde poging om weg te rijden mislukte. Zodoende botste de man tegen een derde auto, die in de heg belandde.

Ook de vierde en laatste poging liep uit op een fiasco. De man botste wederom tegen een auto die op zijn beurt weer een andere auto ramde.

[update]Aanslag op VN-hoofdkwartier Bagdad

Vassili_Z, Rbj, Roel's Weblog, Elger, Halvarine en Salvad0R hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het hoofdkwartier van de VN in Bagdad heeft zich een zware explosie voorgedaan. Daarbij zouden ten minste drie doden en tientallen gewonden zijn gevallen.

Een deel van het gebouw is ingestort. Volgens het Amerikaanse leger is voor het kantoor van de VN-gezant De Mello een autobom ontploft. De bom was verborgen in een vrachtauto.

In het VN-hoofdkwartier zijn dagelijks honderden mensen werkzaam. Voor de oorlog diende het kantoor, het Canal-hotel in het noord-oosten van Bagdad, als uitvalsbasis voor de VN-wapeninspecteurs. Door de explosie sprongen de ruiten in een omtrek van bijna drie kilometer van het VN-hoofdkwartier.

Update 19:52

De VN-gezant Sergio Vieira de Mello (55) is vanmiddag bij de aanslag om het leven gekomen. Hij werd bij de ontploffing bedekt onder een laag puin. Kort na de aanslag nam hij nog telefonisch contact op met zijn medewerker. Enkele maanden geleden was de Braziliaan benoemd tot speciaal Irak-gezant.

In totaal kwamen 17 mensen om het leven bij de aanslag. De Secretaris-Generaal van de VN Kofi Annan heeft gezegd te hopen dat de daders gevonden en berecht zullen worden. "Niemand kan deze daad verantwoorden; het doden van mensen die met één doel naar Irak kwamen, mensen helpen".

Kankerpatiënte klaagt sekteleider aan

Tharuler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw die lijdt aan borstkanker heeft sekteleider Heinrich van Geene van het Efraïm-genootschap aangeklaagd. Hem is dood door schuld en mishandeling met zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Van Geene had de vrouw, die lid was van de sekte, een borstamputatie afgeraden. Deze ingreep had haar leven kunnen redden. De vrouw zag echter van de amputatie af, omdat de sekteleider had gegarandeerd haar te genezen tijdens de gebedsdiensten. Ook zou hij gezegd hebben, dat alleen gave mensen in de hemel komen.

Toen de vrouw zich vorig jaar alsnog liet opereren, bleek het al te laat te zijn. De kanker heeft zich inmiddels door haar gehele lichaam verspreid.

Oorlogstuig boven water door droogte

In het oosten van Kroatië is divers oorlogsmaterieel boven water gekomen in de rivier de Donau. De wrakken van een tank, twee militaire jeeps en een legertruck kwamen bloot te liggen nadat het waterpeil was gezakt als gevolg van de extreme droogte.

De wrakken dateren van 1943, toen er door de Duitsers, het Russisch leger en Joegoslavische partisanen werd gevochten bij de pontonbrug van Batina. In de omgeving bevindt zich er tegenwoordig een herdenkingsplaats met graven van 1300 overwegend Russische soldaten.

De politie heeft ter plaatse de zaak afgezet om nader onderzoek te verrichten. Het rivierwater staat er momenteel een kleine halve meter lager dan normaal.

CD-rot fnuikend voor aantal CD-Roms

Althalus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slecht nieuws voor mensen die belangrijke data op cd-roms opslaan: sommige schijfjes blijken al binnen twee jaar geheel of gedeeltelijk onleesbaar te zijn. In het nieuwste nummer van computerblad PC-Active valt een test te lezen, waarin de schokkende resultaten verwerkt zijn.

PC-Active onderwierp in november 2001 dertig merken aan een pittige test, om de schijfjes vervolgens twintig maanden achter slot en grendel te bewaren. Tien procent bleek uiteindelijk volledig of gedeeltelijk onleesbaar te zijn geworden. In absolute aantallen valt het nog wel mee. Uiteindelijk was één van de geteste cd-rom's (van Het Kruidvat) in het geheel niet meer leesbaar, twee andere schijfjes waren gedeeltelijk overleden. Het Kruidvat verkoopt merkloze cd's.

Ook de merk-cd-roms komen er in de test slecht uit. Het relatief onbekende Platinum werd menigmaal niet al te best getest: na twintig maanden is een deel van de data niet meer te lezen en zal het niet lang meer duren voordat het schijfje de prullenbak in kan. Maar ook een goed verkopend merk als Mmore scoorde slecht. Ook hier was een deel van de gegevens onleesbaar geworden.

CD-rot

Volgens PC-Active kan het geen kwaad na enkele jaren eens te kijken of een cd-rom nog leesbaar is. Cd-rot is een sluipend proces, maar wie een beetje oplet, heeft meestal nog de mogelijkheid in te grijpen en een nieuwe kopie te maken. Wie wil voorkomen dat belangrijke gegevens verloren gaan, koopt beschrijfbare cd-rom's van een gerenommeerd merk. Van belangrijke datagegevens kunnen voor de zekerheid het beste twee kopieën gemaakt worden.

Werkloosheid blijft toenemen

De werkloosheidcijfers in Nederland blijven onverminderd hard stijgen, zo meldt het CBS. In de periode mei, juni en juli telde ons land gemiddeld 414.000 werklozen; dat is 105.000 werklozen meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

De afgelopen maanden was 5,5% van de beroepsbevolking werkloos. Eén jaar eerder was dat nog 4,1%.

Volgens het CBS stijgt de werkloosheid de laatste tijd gemiddeld met 13.000 per maand. Het groeitempo ligt al een aantal maanden op dit hoge niveau. De stijging is hoog onder zowel mannen als vrouwen en in alle leeftijdsgroepen.

Roemeens elftal wil geen vrouw aan boord vliegtuig

Het Roemeense Nationale elftal heeft een vrouw verboden om mee te vliegen aan boord van hun vliegtuig. De reden hiervoor is dat de Roemenen denken dat een vrouw in het vliegtuig groot ongeluk brengt. Dus werd fotografe Gabriela Arsenie de toegang tot het toestel waarmee de Roemeense ploeg dinsdag naar Oekraïne vloog ontzegd. "Nog nooit heeft een vrouw met het voetbalteam meegevlogen", verklaarde een teamofficial.

Arsenie is een veelgeprezen fotografe in Roemenië. Ze ontving in 1999 de prijs voor de beste sportfoto van het land. Voor een Roemeense sportkrant zou zij meereizen naar Donetsk, waar Roemenië woensdag een vriendschappelijke wedstrijd voetbalt tegen Oekraïne.

Overigens is dit niet het enige bijgeloof wat de Roemenen hebben. Voorbeelden zijn bekend zoals: Ze stappen altijd eerst met hun rechtervoet op het veld, de spelersbus keert nooit om als de voetballers aan boord zijn en fluiten tijdens de busrit is absoluut verboden.

Helpster Anne Frank overleden

Jannie Brandes-Brilleslijper is, naar nu bekend is gemaakt, afgelopen vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden. Brilleslijper zat in de Tweede Wereldoorlog samen met Anne Frank vast in concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze ontmoetten elkaar in augustus 1944 op het Centraal Station in Amsterdam, waarvandaan ze naar Kamp Westerbork en vervolgens Polen werden gedeporteerd.

In het kamp wierp Brilleslijper zich op als de helpster van Anne en Margot Frank. Jannie heeft Anne Frank meegemaakt tot drie dagen voor haar dood aan vlektyfus.

Jannie Brilleslijper was voor haar deportatie onder meer actief in het verzet tegen de nazi's.

-
Website van de Anne Frank Stichting.

Militairen geschept door busje

macCrom en Flying_Vee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker twaalf militairen hebben in Uganda de dood gevonden nadat een pendelbus met hoge snelheid op hen inreed. Dat gebeurde terwijl de soldaten aan het joggen waren langs de weg. Achttien van hen raakten gewond aldus een legerwoordvoerder dinsdag.

De soldaten trainden op de weg nabij de stad Kasese toen ze door de minibus met forenzen werden geschept. Enkele inzittenden van het busje raakten gewond.

Jongen stikt door springende vis

tolgashakur, Tharuler, FG, Korneel, Flying_Vee, roelll en vele anderen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is een 17-jarige jongen gestikt, nadat een kleine vis uit een mand in zijn mond was gesprongen. De vis kwam op die manier in zijn keel terecht. Dat heeft de politie in Phnom Penh dinsdag gezegd.

De jongen had een hele mand vol vis zelf gevangen en kwam daarmee thuis. Toen hij zijn ouders over zijn vangst wilde vertellen, sprong een vis in zijn mond en kwam in zijn keel terecht, aldus een politiefunctionaris.

In allerijl bracht de vader van het slachtoffer hem naar het ziekenhuis. Daar was het personeel echter aan het lunchen en hielpen ze hem niet. Bij een tweede kliniek had de vader ook al geen succes, daar waren de artsen ook aan de lunch bezig, met als gevolg dat de jongen stikte.

Aangereden pompbediende overleden

De pompbediende die afgelopen zaterdag door een een 27-jarige inwoner van Eemnes expres omver werd gereden, is aan zijn verwondigen overleden.

Het 50-jarige slachtoffer, werkzaam bij een tankstation langs de A1 bij Amersfoort, ging voor een auto staan van een klant die zonder te betalen wilde wegrijden. De benzindedief gaf daarop vol gas en sleurde de pompbediende op zijn motorkap een stuk mee.

De dader werd kort na het incident al door de politie aangehouden.

Nieuw seksspeeltje: de tongvibrator

Grad en Yara hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de Fok!kers die een lamme tong krijgen tijdens het seksspel: sinds kort is er in Nederland een tongvibrator op de markt. Het bestaat uit een roestvrijstalen piercing met aan de bovenkant een minuscule vibrator en aan de onderkant een batterij. De batterij veroorzaakt trillingen in het bovenste deel van het speeltje.

Je moet wel een gaatje in je tong hebben om de tongvibrator te kunnen dragen. Het apparaatje is daardoor alleen te gebruiken door mensen die al een tongpiercing hebben.

TongviboDe 26-jarige K. R. uit Groningen kreeg onlangs een tongvibrator van een vriend cadeau. Ze is erg enthousiast: ,,Het is een zachte sensuele trilling. Ik heb hem uitgetest op een vriend. Die vond het geweldig''. Een vriend van K. experimenteerde op zijn vriendin, hij zegt: ,,Het klusje was wel heel snel geklaard''. Wel vindt K. de tongvibrator vrij groot om in je mond te hebben. ''Je kunt er eigenlijk niet mee praten''.

Arnesen en Van Gaal in beeld bij Ajax

Ajax heeft Frank Arnesen en Louis van Gaal op het oog als vervanger voor Leo Beenhakker.

Sinds Leo Beenhakker in juni onverwacht afscheid nam van Ajax is de post van technisch directeur vacant bij deze club.

Frank Arnesen die op dit moment werkzaam is bij PSV als manager van de transfers en als scout staat net als Louis van Gaal op een lijst die Ajax trainer Ronald Koeman heeft opgesteld.

Van Gaal is wel per direct beschikbaar aangezien hij sinds Januari zonder club zit doordat hij werd ontslagen bij Barcelona. Ook was hij al eerder werkzaam bij Ajax als coach en als Technisch directeur.

Doodstraf voor Marokkaanse terroristen

Chadi en MutantDesert hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Marokko zijn vier extremistische moslims ter dood veroordeeld. Ze stonden met 83 andere verdachten terecht voor de zelfmoordaanslagen in Casablanca, waarbij op 16 mei 45 mensen het leven lieten, onder wie 12 zelfmoordenaars. De overige verdachten kregen celstraffen van 10 maanden tot levenslang.

Drie van de vier ter dood veroordeelden waren zelf van plan geweest om een zelfmoordaanslag te plegen, maar zagen op het laatste moment af van hun actie.

Achter de serie aanslagen in Marokko zat de de moslimbeweging 'Salafia Jihadia'; een radicale groepering die tot geweld oproept tegen de Amerikaanse en joodse belangen in Marokko.

Eerder al veroordeelde Marokko 10 mensen ter dood naar aanleiding van de aanslagen.

Pil en tandarts mogelijk uit ziekenfonds

Quinten, Axel Banks, Grad en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Algemeen Dagblad meldt dat VVD-minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid harde maatregelen overweegt, om de forse bezuinigingen mogelijk te kunnen maken. Zo wil hij de pil en de tandartskosten voor volwassenen uit het ziekenfondspakket halen.

De pilvergoeding verdwijnt omdat de minister anticonceptie rekent tot de eigen verantwoordelijkheid van vrouwen.

Stendersvroeg start met Download Top 10

3FM ochtendprogramma Stenders Vroeg start als reactie op het plan van Stichting Brein vrijdagochtend met "De Download Top 10". De tien meest gedownloade tracks, gebaseerd op cijfers van Kazaa en mp3sfinder.com, worden in een overzicht gezet.

Volgens Rob Stenders kun je door het downloaden van muziek kennis maken met nieuwe stromingen en ontwikkelingen, naast alle commerciële producten die je vanuit de bestaande platenmaatschappijen worden voorgeschoteld. Veel mensen gaan volgens Stenders na downloaden van bepaalde tracks over tot aanschaf van een compleet album.

"De Download Top 10" is online te bezichtigen op de website van 3FM.

Column: Mag het ietsje meer zijn?

Laatst las ik in de krant dat de mensen in Nederland verzocht werden minder energie te gebruiken dan normaal. De produktie van electriciteit was namelijk erg laag de laatste dagen, wat een direct gevolg was van het enorm warme weer. Het duurde namelijk met deze temperatuur langer om water te koelen tot het niveau dat benodigd is voor de produktie van electriciteit. De lage produktie van energie en de gelijkblijvende vraag er naar zorgde voor stijgende prijzen op de energiebeurs, dat is een soort dagbeurs die menigeen wel kent voor bloemen en aardappelen, maar die dus ook voor energiemarkt bestaat. Consumenten hoefden zich echter geen zorgen te maken om hun rekening, want die hadden vaak al een contract afgesloten voor een jaar, of langer, bij hun energiebedrijf waarin een vaste prijs was opgenomen. De diverse energie-opwekkers hadden aangegeven te zullen investeren in een beter koelingssysteem waardoor dit soort problemen in de toekomst konden worden voorkomen.

Soedan kampt met hevige overstromingen

In Soedan zijn tienduizenden mensen dakloos geraakt door hevige overstromingen. Eind juli begon het er al hevig te regenen, waardoor rivieren buiten hun oevers traden. Er zijn officieel nu 13 doden geteld.

Tot op heden hebben naar schatting 300.000 mensen onder de natuurramp te lijden. Van zo'n 150.000 mensen is het huis letterlijk weggespoeld. In de regio worden de meeste huizen van riviermodder gebouwd. Zonder het nodige cement zijn de huizen een makkelijke prooi voor het water.

Er is gewaarschuwd voor het uitbreken van ziektes als Cholera, Dysenterie en Malaria nu drinkwater- en waterzuiveringsinstallaties onbruikbaar zijn geworden. Door de overstromingen zijn enkele gebieden ook geïsoleerd geraakt.

De Verenigde Naties verwachten de komende dagen en weken nog meer regen in Sudan. De hulporganisaties doen alles wat in hun vermogen ligt.

Autosport: Tommi Mäkinen gaat stoppen

Viervoudig winnaar van het World Rally kampioenschap Tommi Mäkinen (39) zal aan het einde van het seizoen gaan stoppen met racen. De Fin maakte dit gister bekend.

Mäkinen debuteerde in 1986 bij het team van Lancia in zijn thuiswedstrijd, de rally van Finland. In 1994 won hij daar ook zijn eerste rallyzege, waarna hij naar het team van Mitsubishi vertrok.

Van 1996 tot 1999 was hij hierin ongenaakbaar in de World Rally klasse. In 2002 stapte hij over naar het team van Subaru, waarmee hij prompt de rally van Monte Carlo won. Dit jaar werd Mäkinen nog tweede in de rally van Zweden. In totaal behaalde hij tot op heden 24 rallyzeges.

Hij motiveerde zijn besluit als volgt: "Ik heb vrijwel alles meegemaakt. Ik heb vier titels veroverd. Ik heb reëel niets meer te winnen. Dan kan je maar beter stoppen aan de top." De aanstaande wijzigingen in het World Rally kampioenschap van komend jaar zouden ook van invloed zijn geweest op zijn keuze.

Richard Burns, nu nog bij Peugeot, zal Mäkinen bij Subaru gaan vervangen.

Chinese verovert dominorecord voor één persoon

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24-jarige Chinese is erin geslaagd om het negentien jaar oude wereldrecord domino voor één persoon te breken. De vrouw liet maandag in de Singapore Expo Hall 303.621 steentjes vallen. Het record zal worden opgenomen in het Guinness Book of Records.

De 24-jarige Ma Li Hua was 45 dagen lang elke dag dertien uur bezig met het plaatsen van de steentjes. Toen de dominostenen uiteindelijk allemaal achter elkaar stonden, was de sliert vijftien kilometer lang. Het duurde in totaal slechts vier minuten voordat de steentjes waren omgevallen. Hiermee werd het oude record met 281.581 stenen van de Duitser Klaus Friedrich ruim gebroken.

Hua had enkele tegenslagen te verwerken gekregen tijdens het opzetten. Zo liep onder meer een stormloop van kakkerlakken 20.000 stenen omver. En een mot nam tussendoor ook nog eens 2000 omgevallen stenen voor z'n rekening. Daarop werd de hulp ingeroepen van insectenverdelgers om verdere aanvallen te voorkomen, met succes!

Politie beëindigt ruzie radiopiraten

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Beschermd met kogelwerende vesten heeft de politie zaterdagnacht in Nunspeet zes mannen gearresteerd, nadat een ruzie tussen twee rivaliserende etherpiraten dreigde te escaleren. De politie greep in nadat twee families met elkaar slaags waren geraakt.

De politie werd kort voor 01.00 uur gealarmeerd voor een vechtpartij in de Kastanjelaan waarbij een vuurwapen gezien zou zijn. Om risico's te beperken trokken de dienstdoende politiemensen kogelwerende vesten aan. In de Kastanjelaan aangekomen troffen zij voor een woning een zestal mannen aan, die via de geluidsinstallatie van de politieauto gesommeerd werden om plat op de grond te gaan liggen.

Het zestal was naar de Kastanjelaan getogen om verhaal te halen voor gebeurtenissen eerder die nacht. Een familie aan de Ligusterweg was bezig met een illegale zender, maar werd daarbij gestoord door een andere zender. Omdat men veronderstelde dat dit werd veroorzaakt door een familie aan de Kastanjelaan, toog men naar dit adres.

Toen men daar aankwam, kreeg men geen reactie. De vrouw des huizes werd echter wel bedreigd. Hierop toog de hoofdbewoner van de Kastanjelaan even later naar de Ligusterstraat om daar weer verhaal te halen. Hierbij sneuvelde een ruit van de voordeur. Vervolgens werden familieleden opgetrommeld om om uitleg te gaan vragen in de Kastanjelaan. Hierbij vielen over en weer rake klappen waarbij de ongewenste bezoekers met een nog onbekend voorwerp werden geslagen.

Het ging in totaal om zes mannen in de leeftijd van 15 tot 38 jaar en allen afkomstig uit Nunspeet. Drie van hen ( 20, 34 en 38 jaar) werden voor nader onderzoek ingesloten. Het drietal had lichte verwondingen opgelopen en zijn voordat ze werden ingesloten door een GGD-arts en ambulancemedewerkers behandeld en onderzocht. Zaterdagmiddag werd ten behoeve van het onderzoek nog een zevende verdachte, een 39 jarige Nunspeter, aangehouden.

Van een vuurwapen is tot dusverre in het onderzoek niets gebleken. De politie maakt een proces-verbaal op.

Stadsbus verliest achterwiel, vrouw gewond

Okto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag is een stadsbus op de Maartensdijklaan een wiel kwijtgeraakt. Het linker achterwiel raakte om onbekende reden los en kwam op een fietspad terecht. Een zestigjarige Haagse vrouw op de fiets werd door het wiel geraakt en liep lichte verwondingen op. In de bus vielen geen gewonden.

De HTM onderzoekt hoe het wiel los kon raken. Het lag volgens een woordvoerder in elk geval niet aan slecht onderhoud. De uitslag van het onderzoek wordt over enkele weken verwacht.

Kaartenregen in de Eredivisie

In vergelijking met het eerste weekeinde van het vorig seizoen, zijn er dit maal veel meer kaarten getrokken. Dit weekend waren het er 38, tegen 23 het vorig seizoen. Mogelijk is dit een direct gevolg van de aanscherping van de regels die de KNVB heeft doorgevoerd.

Het gemiddelde aantal kaarten per speelronde bedroeg het vorig seizoen 23 stuks. Het absolute record staat nog altijd op 43 kaarten in een ronde. Dat was in het seizoen 1996/97 tweemaal het geval.

Vooral het trekken van kaarten voor opstootjes droeg bij aan het forse aantal. Scheidsrechtersbaas Uilenberg gaf eerder echter aan dat dergelijke zaken absoluut moeten worden uitgebannen. Het record van het aantal kaarten in een ronde kan het komend seizoen derhalve nog worden bereikt.

Dode bij schietpartij in Den Haag

In Den Haag is maandagmiddag een man doodgeschoten. Omdat de familie van het slachtoffer nog moet worden ingelicht, wil de politie de identiteit van het slachtoffer niet vrijgeven. Het incident vond plaats op de hoek van de Enschedelaan en de Steenwijklaan. Over de toedracht van de schietpartij tast de politie nog in het duister.

De politie heeft direct na het schietincident de kruising afgezet en sporenonderzoek gedaan. Volgens getuigen zijn er meerdere schoten gelost. Het slachtoffer zou onder meer zijn geraakt in zijn hoofd. Enkele uren na de moord hield de politie een verdachte aan.

Met dank aan MrMoose en Heinekenfreak voor de tip!

Man in Haarlem doodgeschoten

In Haarlem is maandagavond een nog onbekende man doodgeschoten. De vermoedelijke dader, een 28-jarige man, is aangehouden. Het incident deed zich rond half zeven voor in de Tempeliersstraat in Haarlem. Volgens een woordvoerder waren er veel getuigen bij de schietpartij. Hun verklaringen lopen echter nogal uiteen. Wel staat vast dat er meerdere keren is geschoten, mogelijk vijf tot tien keer.

Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen in zijn auto. Het is echter nog onduidelijk of de man in zijn auto is beschoten, of daarbuiten. Agenten voerden bij aankomst tevergeefs een reanimatie uit. In de auto van het slachtoffer zat nog een persoon. Deze overleefde de aanslag.

De aanleiding voor de schietpartij wordt momenteel onderzocht en de politie voert een buurtonderzoek uit. De Tempeliersstraat was enige uren afgesloten voor het verkeer.

Met dank aan Yakuza en Orcie voor de tip!

Hagelbui beschadigt EasyJet toestel

Beuki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Boeing 737 van vliegtuigmaatschappij EasyJet is tijdens een vlucht van Genève naar Londen zwaar beschadigd geraakt door een fikse hagelbui. Een woordvoerder van het Zwitserse vliegveld zei dat hij zoiets in geen twintig jaar had zien binnenkomen.

Na ongeveer 10 minuten vliegen keerde het vliegtuig met zware schade aan de romp noodgedwongen terug naar het vliegveld van Genève. Het maakte daar vervolgens een noodlanding. Het toestel had 123 personen aan boord, zij bleven ongedeerd.

Foto's van het zwaar beschadigde vliegtuig zijn hier te vinden.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.