Vijf miljoen in Gronings internetbedrijf

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en ICT-investeerder Newion Investments steken vijf miljoen gulden in het Groningse internetbedrijf TMLC. Het bedrijf, dat websites bouwt, moet door dit nieuwe kapitaal sneller groeien, aldus de directeur.

Het bedrijf wil uiteindelijk tot de topdrie van Nederlandse internetbedrijven behoren. Het diep in de beurs tasten door de kapitaalverschaffers is opvallend. Door de huidige malaise in de ICT-sector lopen de investeringen namelijk juist enorm terug. Maar volgens Schoenmakers hebben momenteel vooral de meer gespecialiseerde internetbedrijven het moeilijk. "Naar verwachting investeren de komende tijd meer grote, gevestigde, bedrijven in hun eigen internetactiviteiten en daar ligt onze markt."

TMLC heeft in het eerste halfjaar zijn omzet zien groeien met meer dan 75 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2000. Het bedrijf maakt de jaaromzet niet bekend. Er werken 70 mensen in vestigingen in Groningen en Amsterdam. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vanaf het begin winst gemaakt met activiteiten als het bouwen van websites voor onder meer ING en het ministerie van Financiën.