FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 september 2001

Toezicht op aanbieders kabeldiensten

De Consumentenbond wil dat er toezicht komt voor de kabelbedrijven zodat ze in toom gehouden kunnen worden. Dat heeft de Bond in een brief aan staatssecretaris Van der Ploeg laten weten.

Consumenten klagen veel over de kabelbedrijven. Niet alleen over de internetdiensten, waar in de afgelopen periode veel aandacht voor is geweest, maar met name ook over de televisiediensten die de kabelbedrijven leveren. Kabelaars UPC en Casema staan in de klachtentoptien van de Consumentenbond. Door de monopoliepositie die de kabelbedrijven hebben, kunnen consumenten vaak niets ondernemen tegen slechte dienstverlening. Zij kunnen niet overstappen naar een ander kabelbedrijf en andere alternatieven zijn niet voorhanden. Zelfregulering blijkt dus niet te werken en het uitblijven van een fatsoenlijke dienstverlening is voor de Consumentenbond reden om te pleiten voor toezicht op de kabelbedrijven.

'Online kranten moeten geld vragen’

Dagbladen zouden toegangsprijzen op internet moeten vragen. Zo kunnen ze sneller uit de kosten komen, zegt een aantal deskundigen. Nu kiezen ze internet als mikpunt van bezuinigingen.

PCM trok vorige week de stekker uit de interactieve dochter PIM. De verwachting is dat De Telegraaf op korte termijn ook met bezuinigingsmaatregelen komt. Internetgoeroe en investeerder Vincent Everts noemt de dagbladen onhandig. “Ze hebben niet nagedacht over hun investeringen. The Wall Street Journal heeft een betaalde site en het blad Business Week geeft abonnees veel extra's op de site. Ik denk dat Nederlandse uitgevers ook naar zo'n soort model zouden moeten kijken.'' Everts gelooft in kranten op internet. “De titels zijn een sterk merk. Met betaalde toegang kunnen ze abonnees werven die de tijd niet nemen om een papieren krant te lezen.''

Ook Annemijn Fokkelman, analist bij ING Barings, denkt dat uitgeverijen naar abonnementsvormen op internet moeten kijken. Zij zou het niet handig vinden als De Telegraaf zou stoppen met internet. “Dan zijn de investeringen weg. Het is wel duidelijk dat het Telegraafconcern naar de kosten moet kijken. Ik verwacht dat er binnenkort mededelingen over worden gedaan. Over een week houdt de krant voor het eerst een bijeenkomst met analisten. Het zou me niet verbazen als er dan dieper op wordt ingegaan”.

Vrijen in de auto gevaarlijk

Het zal je maar gebeuren: je bent lekker liefdevol bezig op de achterbank van je auto, en dan wordt diezelfde auto gestolen. Het overkwam een Brits stelletje...

loezzie meldde ons via de newssubmit namelijk het volgende:

Terwijl een Brits paar hartstochtelijk de liefde bedreef op de achterbank, werd hun auto gestolen. De verliefden werden met auto en al ontvoerd door een onbekende. Ze werden anderhalf uur lang naakt rondgereden, met de waarschijnlijk geestelijk gestoorde man aan het stuur.

De tortelduifjes, twee ambtenaren van financiën, zaten in hun voertuig op een verlaten parkeerplaats in de buurt van Altrincham, bij Manchester. Met karton voor de ramen hadden zij zich van nieuwsgierige blikken afgeschermd. Ze vergaten echter de deuren op slot te doen. Bovendien hadden ze in hun 'eager' de sleutel in het contact laten zitten.

Een dief sprong plotseling in de wagen en zette zich achter het stuur, aldus het politierapport. Toen het paar vroeg of het zijn kleren mocht aantrekken, begon de man over religie te praten. Hij beweerde ook "gezocht te worden door de regering".

Na een 100 kilometer lange rit, parkeerde de man de auto in een drukke straat in het stadje Wrexham. Hij bood zijn verontschuldigingen aan en liet geld achter voor de benzinekosten.

A.J. Scheepbouwer verlaat TPG

iMAGE had ons via de newssubmit te melden dat A.J. Scheepbouwer (57), voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG N.V., heeft aangegeven dat hij zijn functie zal neerleggen om voorzitter te worden van de Raad van Bestuur van Koninklijke KPN N.V.

Post, Express en Logistiek bedrijf TPG is onder Scheepbouwers leiding snel gegroeid. De voorzitter van de Raad van Commisarissen, mr. M. Tablaksblat verklaarde: "We betreuren zijn beslissing, maar we zijn vol vertrouwen dat TPG ook zonder hem zijn succesvolle ontwikkeling zal doorzetten."

De heer Scheepbouwer zal tot 1 januari 2002 bij TPG in functie blijven. De Raad van Commissarissen van TPG zal de naam van zijn opvolger zo spoedig mogelijk bekend maken. Scheepbouwer zal vanavond in het actualiteitenprogramma NOVA om 22.30 uur op Nederland 3 zijn beslissing toelichten.

IJsjes tegen spijbelen

Rop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op maandagen en vrijdagen zal het spijbelen op de openbare scholen in New York drastisch dalen. Zo wordt voorspeld omdat op die dagen de leerlingen in de pauzes voortaan hun lievelingskostjes voorgeschoteld krijgen: pizza en ijs. Dat schreef vrijdag de krant New York Times.

De favoriete kostjes worden niet zonder reden bij het begin en op het einde van de schoolweek geserveerd: die dagen ligt het spijbelpercentage onder de 1,1 miljoen schoolkinderen van de Big Apple het hoogst.

Kevin Gill, directeur van de stedelijke dienst van schoolkantines, reageerde met gemengde gevoelens.

Bezoekersonderzoek op FOK!

In samenwerking met Webads en InSites Consulting loopt er momenteel een bezoekersonderzoek op de site.

Door dit onderzoek hopen wij een beter beeld te krijgen van onze bezoekers, zodat wij bijvoorbeeld onze advertenties hierop kunnen afstemmen.

Het onderzoek verschijnt in een pop-up schermpje met de vraag of u mee wilt werken aan het onderzoek. Dit scherm wordt slechts één maal getoond, het maakt niet uit of er wel of niet is meegewerkt aan het onderzoek.

Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen meerwerken aan het onderzoek, zodat wij FOK! nog beter kunnen maken.

Het invullen kost ongeveer 10 minuten, de ingevoerde gegevens worden vertrouwlijk en anoniem behandeld.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Intimiteiten Kelly en Andries

Al binnen twee dagen zijn de eerste intimiteiten door onze streamverslaggevers verslagen (waarvoor dank).
Kelly en Andries zijn de eersten die elkaar uitgebreid onderzocht hebben. Tot nog toe is het gebleven bij het uitwisselen van speeksel, waarbij Kelly naakt op Andries zat, maar of dat zo blijft kan worden betwijfeld.

Inmiddels is in het topic Kelly & Andries...... MAG DAT??????? een discussie begonnen over die opbloeiende relatie.
Kelly heette namelijk tot voor kort Ferry en was vóór haar operatie een man. Ze heeft dit nog niet met de groep gedeeld, en ook Andries weet nog van niets.

Grote vraag is of Kelly het hem verteld vóór of nádat ze gemeenschap hebben...

NFL week 1

Afgelopen weekend is de NFL van start gegaan. In onderstaand bericht vind je een kort overzicht van alle gespeelde wedstrijden. Kortom, NFL week 1!


Carolina Panthers - Minnesota Vikings: 24 - 13

De Panthers hebben een verrassende overwinning geboekt op de Vikings. Dit kwam mede tot stand door een uitzonderlijk goede 93 yard lange kick return van Steve Smith van de Panthers. In het derde kwart kwamen de Vikings nog even terug tot 17 - 13, maar in het laatste kwart van de wedstrijd besliste Panther Running back Chris Weinke met een 1 yard run de wedstrijd definitief.

New Orleans Saints - Buffalo Bills: 24 - 6

De Bills hebben een kans- en touchdown loze nederlaag geleden tegen de verrassend sterke Saints. Halverwege stonden de beulen uit Buffalo nog wel voor met 6 - 0 door twee goed getrapte fieldgoals, maar na rust (en zeker in het derde kwart) liepen de Saints over de Bills heen, met als meest opvallende feit een mooie 46 yard pass voor een touchdown door quarterback Aaron Brooks, die keurig in de endzone gelopen werd door receiver Albert Connell.

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs: 27 - 24

Tot en met het derde kwart van de wedstrijd konden de Chiefs goed meekomen met de Raiders, mede dank zij een 51 yards lange interception return van Eric Warfield. De eerste punten in het seizoen voor de Chiefs werden dus gescoord door de verdediging. In het vierde kwart zette de Raiders orde op zaken door twee fieldgoals van kicker Sebastian Janikowski (die eerder al twee fieldgoals voor zijn rekening had genomen)

New England Patriots - Cincinnati Bengals: 17 - 23

Uitblinker in deze wedstrijd was de Bengals running back Corey Dillon, die zijn eerste 100+ yards van het seizoen behaalde. Daardoor konden de Patriots nooit echt goed in de wedstrijd komen, ondanks dat ze in het vierde kwart nog een slotoffensief inzetten welke resulteerde in een touchdown, maar dat was uiteindelijk niet genoeg om de Bengals van de overwinning af te houden.

Seattle Seahawks - Cleveland Browns: 9 - 6

In een slappe, touchdownloze wedstrijd tussen de Seahawks en de Browns waren het de Hawks die dankzij een fieldgoal in de laatste 3 seconden de overwinning konden bijschrijven. De enige twee hoogtepunten in deze verder tamme wedstrijd waren twee fieldgoals van Seahawks kicker Rian Lindell (49 en 51 yards)

Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys: 10 - 6

Deze vooraf bestempelde topwedstrijd blonk uit in een zwak aanvallende Cowboys (passend slechts 34 yards in 19 pogingen met twee interceptions). Maar ook de Bucs konden geen vuist maken, waardoor de wedstrijd al gauw verzandde in een tactisch schaakspel tussen twee ploegen die hun draai nog niet hebben gevonden. De mannen uit Tampa Bay konden hierdoor hun eerste overwinning in Dallas ooit pakken.

Detriot Lions - Green Bay Packers: 6 -28

De Packers overrompelden de Leeuwen uit Detriot meteen in het eerste kwart dank zij drie touchdowns. Ahman Green blonk uit door 31 en een 83 yard runs waar touchdowns uit volgden. Het enige wat de onthutsend zwakke Lions hier tegenover konden zetten waren twee fieldgoals door Jason Hanson. Veteraan Brett Favre speelde als vanouds als quarterback van de sterke Packers.

Indianapolis Colts - New York Jets: 45 - 24

In een "high scoring game" pakten de Colts een ruime overwinning tegen de Jets. Ondanks dat de aanval van de New Yorkers een keurige 24 punten wisten te scoren, konden ze niet op tegen de vijf (!!) touchdowns in het tweede kwart van de ontketende Colts. Vooral op de running game blonken de Colts uit, met onder andere twee touchdowns van Edgerrin James.

Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars: 3 - 21

Met scores die alleen in het tweede kwart vielen kregen de Jaguars de Steelers eronder dank zij drie touchdowns op rij. Met een zekere aanvals reeks werden de touchdowns voorbereid, en de verdediging van de Steelers konden niets tegen de diesel uit Jacksonville inbrengen. Quarterback Mark Brunell strooide met korte passes net tussen verdedigingslinies in, en hielp zo zijn ploeg naar een eenvoudige overwinning.

Chicago Bears - Baltimore Ravens: 6 - 17

De Ravens hadden het erg moeilijk tegen de stugge verdediging van de Bears, maar kregen in de tweede helft van de wedstrijd de Bears er eindelijk onder. Eigenlijk hadden de Ravens met een veel groter verschil kunnen winnen, maar de verdediging van de Bears wist keer op keer een touchdown te voorkomen, of kregen het voorelkaar om het duel vooral op het middenveld te houden.
Voor de Bears is het te hopen dat de aanval beter wordt gedurende het seizoen, want met slechts 186 yards terreinwinst totaal (passing en running game) kom je niet ver.

Atlanta Falcons - San Fransisco 49ers: 13 - 16

De eerste overtime wedstrijd van het seizoen. Na vier moeizame kwarten wedstrijd stonden beide teams vast op 13 punten, en moest overtime eraan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. (Tijdens overtime wordt er gespeeld tot er een team gescoord heeft, waarna de andere ploeg de kans krijgt om nog een aanvalsreeks op te zetten)
Dankzij een fieldgoal van Jose Cortez wonnen de 49ers een verder anonieme wedstrijd op punten. Voor Atlanta is er een lichtpuntje, ze gingen niet knockout tegen een zeer constante offence van de 49ers.

Washington Redskins - San Diego Chargers: 3 - 30

De Chargers walsten over de ontredderde ploeg van de Redskins heen, en konden door drie kwarten van 10 punten zo eenvoudig de winst meenemen naar San Diego. Kicker Wade Richey stond aan de basis van deze solide overwinning, met Running back LaDainian Tomlinson als zekere kracht (130 yards in 36 runs) Dit in vergelijking met zijn vaksbroeder van de Redskins, Stephen Davis, die slechts een schamele 35 yards in 14 pogingen bijeen kon sprokkelen.

St. Louis Rams - Philadelphia Eagles: 20 - 17

Ook deze wedstrijd (door kenners een wedstrijd tussen twee van de beste teams in de NFL) had een overtime situatie nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Voor het seizoen hadden de Rams al verkondigd de defence te verbeteren, en tegen een sterke offence van de Eagles konden de Rams een goede indruk achterlaten. Dit was vooral de wedstrijd tussen de twee meest getalenteerde quarterbacks uit de league (Voormalig Admiral QB, en vakkenvuller Kurt Warner met 308 yards totaal aan de ene kant, en het soepele talent McNabb met 312 yards totaal aan de andere kant) Uiteindelijk trokken de Eagles aan het kortste eind dank zij een field goal van Jeff Wilkins van de Rams.

De Denver Broncos konden genieten van een vrije speelronde.

Al met al een interessant openingsweekend in de NFL.

Volgende week meer!

Groeten,
Het FOK! NFL-team

CDA-leden tegen moslims

Bikkelmannetje had ons via de newssubmit het volgende te melden

Een groep van enkele honderden CDA-leden voert campagne tegen moslims en andere niet-christenen in de partij. Een van de hoofddoelen is om Tweede-Kamerlid Coskun Çörüz, geboren in Turkije, op een niet-verkiesbare plaats te krijgen bij de parlementsverkiezingen volgend jaar.


Zaterdag houdt de groep, de Beweging Christelijke Koers CDA, een openbare bijeenkomst in Rijssen over de islam. Partijafdelingen over het hele land worden per brief benaderd om duidelijk te maken dat `christelijke beginselen worden bedreigd'. In die brief komt ook te staan dat het `onaanvaardbaar' is dat Çörüz opnieuw in de Tweede Kamer komt.

,,We zullen inderdaad campagne voeren'', zegt voorzitter J. van der Land van de Beweging Christelijke Koers CDA. Volgens hem vormen moslims een bedreiging voor de democratie. Ze zouden van plan zijn wereldwijd de macht over te nemen.

Çörüz zegt Landmans actie `ontzettend jammer' te vinden. ,,Het CDA is een volkspartij, een afspiegeling van de samenleving. Ik ben niet ingehuurd om te prediken, maar om het politieke handwerk te verrichten.''

Jongeren vechten op Amstelstation

Konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondag zijn op het Amstelstation twee mensen gewond geraakt bij een vechtpartij. Een man werd gestoken een ander kreeg traangas in het gezicht.
De politie trof na een melding geen vechtende jongeren aan, maart wel een man die met traangas was bespoten en een 21-jarige man die een doorgeladen vuurwapen op zak bleek te hebben.
Agenten troffen ook een auto aan van een van de betrokken partijen. In de auto lag een hakbijl, een knuppel en een ketting. 's Avonds meldde de eigenaar zich bij de politie, hij was gestoken en wilde aangifte toen. Hij is, net als de vuurwapenbezitter, opgepakt.

Bod AOL op tv-kabels AT&T

AOL Time Warner heeft een conceptbod gedaan op AT&T Broadband, de grootste Amerikaanse kabelexploitant. Ook Cox zal wellicht bieden.

Dit bericht Wall Street Journal vandaag.
Een bod is logisch omdat America Online dan de 13 miljoen kabelabonnees van AT&T kan inlijven als internetabonnee. Nu nog is Chello de exclusieve aanbieder van nettoegang op de kabels van AT&T.

AT&T Broadband staat al geruime tijd in de etalage.

Time Warner is zelf al een grote kabelexploitant, met onder meer in New York een groot aantal abonnees. In totaal zouden AOL Time Warner en AT&T Broadband aan 25 miljoen abonnees komen.

Na een overname zou AOL zijn belang in Time Warner Entertainment zien dalen van 74,5 naar 40 procent, aldus de WSJ. Bij een overname zou de FCC zeker eisen dat concurrenten van AOL onder gelijke voorwaarden internetabonnementen mogen aanbieden als AOL zelf. Wellicht moet de nieuwe combinatie Chello verkopen.

Cox biedt wellicht samen met Microsoft en/of Walt Disney op AT&T Broadband.

In juli begon de strijd om AT&T Broadband met een bod van Comcast dat door AT&T werd afgeslagen. Liberty-voorman John Malone speelt een sleutelrol. Hij is met Liberty aandeelhouder van AT&T Broadband en aandeelhouder in AOL.

ChristenUnie wil rem op echtscheiding

Echtscheiding moet worden verboden als de kinderen jonger zijn dan twaalf jaar. Dat is een van de punten uit het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie om de stabiliteit van het gezinsleven te bevorderen en daarmee de sociale samenhang in Nederland te verbeteren.

De eerste lijsttrekker van de ChristenUnie, K. Veling, heeft het verkiezingsprogramma en een bijbehorend pamflet vanmorgen in Den Haag gepresenteerd. ”Durf te kiezen voor normen” is de titel van het programma, waarin een poging is gedaan om de normen van de Tien Geboden voor alle levensterreinen te concretiseren. De partij gaat de verkiezingen in onder de leus ”Duidelijk, eerlijk, echt”.

Een herstel van normen acht de ChristenUnie broodnodig, omdat de Nederlandse samenleving na twee paarse kabinetten „uit balans” is geraakt. De overheid heeft veel verantwoordelijkheden laten liggen en moet die hernemen. De ChristenUnie acht omvangrijke extra uitgaven aan zorg, onderwijs en veiligheid daarom geboden.

Lasten omhoog
De ChristenUnie wil dat de overheid in totaal 18 miljard gulden extra gaat uitgeven. Om dat mogelijk te maken, zijn er op bepaalde posten bezuinigingen nodig, maar moeten ook de lasten omhoog. De ChristenUnie bepleit een nettolastenverzwaring van zo'n 2 miljard gulden, die vooral autorijders, rokers en huizenbezitters zullen moeten opbrengen. De partij wil onder meer een duidelijke grens stellen aan de mogelijkheid om hypotheekrente af te trekken. Bij huizen duurder dan 500.000 gulden moet dat niet meer kunnen.

Ook wil de ChristenUnie af van de strenge financiële normen van minister Zalm van Financiën. Die houden onder meer in dat meevallende inkomsten niet voor extra uitgaven mogen worden gebruikt, maar moeten worden ingezet voor het terugdringen van de staatsschuld of voor lastenverlichting. Om „macro-economische redenen” vindt de ChristenUnie lastenverlichting ongewenst. Bij een begrotingsoverschot van 1,25 procent of meer moeten inkomstenmeevallers ook voor nieuwe uitgaven worden gebruikt.

De paragrafen over de extra uitgaven en de Zalmnorm stemmen in grote lijnen overeen met het verkiezingsprogramma dat de PvdA vorige week heeft gepresenteerd.

Niet marginaal
De ChristenUnie, die zaterdag in Ede het startsein voor de verkiezingscampagne gaf, hoopt zeven kamerzetels te veroveren. De partij wil vooral stemmen winnen onder het electoraat van het CDA, dat de verkiezingen ingaat met de slogan ”Sociaal en waardenvast”. Tijdens de 'heidedagen' van de fractie, eind vorige maand, heeft een politicoloog van de Vrije Universiteit de ChristenUnie voorgerekend dat 25 tot 30 procent van de CDA-achterban een overstap naar de ChristenUnie overweegt. Om die kiezers te winnen, wil de ChristenUnie een heldere boodschap uitdragen en vooral duidelijk maken dat zij niet langer de „structureel marginale” kleine partij is.

De initiatiefwet van ChristenUnie en PvdA tegen zondagsarbeid en de gesprekken die de huidige fractievoorzitter, Van Dijke, met de fractievoorzitter en vice-fractievoorzitter van de PvdA, Melkert en Duivesteijn, heeft gevoerd, hadden onder meer tot doel dat duidelijk te maken. Anderzijds wil de ChristenUnie vooral ook „realistisch” blijven. „We beseffen natuurlijk ook dat de kans groot is dat we nog maar drie zetels overhouden als we aan een coalitie hebben meegedaan”, aldus een fractiemedewerker.

Vrouwen zouden moeten werken

Vrouwen die stoppen met werken na het krijgen van een kind, handelen onverstandig. En vrouwen die zich niet meer drukmaken om financiële onafhankelijkheid, beseffen de gevolgen niet.

Dat zegt staatssecretaris voor emancipatiezaken Annelies Verstand in een interview met Trouw. Zij reageert op het Trouw/BN onderzoek 'De Staat van de Vrouw', dat zaterdag werd gepubliceerd. Daaruit bleek dat er weinig draagvlak is voor het kabinetsstreven naar financiële zelfstandigheid voor vrouwen.

Een ruime meerderheid van de bevolking maakt zich er niet druk over dat de meeste vrouwen financieel afhankelijk zijn van hun partner. Verstand kan dat niet geloven. ,,Wat betekent dat eigenlijk, als mensen zeggen dat ze zich niet drukmaken? Wat zou het antwoord zijn als je zou vragen: realiseert u zich dat u door een kleine baan te nemen weinig pensioen opbouwt, na echtscheiding in de bijstand terechtkomt?''

Ook vindt Verstand dat de staatssecretaris emancipatie naar een ander departement moet. ,,Sociale Zaken is vooral een ministerie voor werknemers. Emancipatie zou naar Economische Zaken kunnen. Daar hebben ze goede contacten met werkgevers, waar nog veel te winnen is.''

Philips voegt de IM-band toe aan de radio

Naast de FM-, AM- en LW-band introduceert Philips de IM-band op radio's: luisteren naar internetradio wordt 'even gemakkelijk als afstemmen op de FM-band'.

De FW-i1000 is een doodgewone stereotoren met een cd-speler, een cassettedeck en een radio. Maar dit systeem heeft een extra functionaliteit. Philips heeft de zogenoemde IM-band toegevoegd. Gebaseerd op een technologie die ontwikkeld is door IM Networks. Die maakt het mogelijk dat luisteraars eenvoudig op internetstations kunnen afstemmen.

De internetradio is voorgeprogrammeerd met 40 radiostations. Het is mogelijk om stations op genre, taal of land te rangschikken. Daarnaast kunnen gebruikers ook MP3's afspelen als er een link gelegd is met een pc. IM Networks levert daarvoor speciale software voor. De radio kan aangesloten worden op een ADSL- of telefoonlijn.

De FW-i1000 van Philips is de eerste stand-alone hifi-systeem waarin een internetradio gebouwd is. Eerder kwam 3Com al met een internetradio op de markt. In maart van dit jaar besloot 3Com om te stoppen met de ontwikkeling van internetradio's.

Philips Nederland kon niet vertellen de FW-i1000 ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn.

Hoge militairen verdacht van verduistering

Justitie verdenkt twee hoge militairen van verduistering van defensiegelden. Dat bleek maandag tijdens een zitting voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.

Volgens officier van justitie E. van Dusschoten hebben garnizoenscommandant P.V. (Vermeulen) en plaatsvervangend garnizoenscommandant A. van L. (Loon) uit Breda zich schuldig gemaakt aan oplichting en verduistering. De zaak tegen de garnizoenstop kwam aan het rollen nadat een kolonel aangifte had gedaan. Een onderzoek volgde.

De Bredase luitenant-kolonel en majoor worden ervan verdacht dat zij jarenlang defensiegelden hebben misbruikt. Zij zouden ruim 13.000 gulden hebben weggesluisd dat bestemd was voor de jaarlijkse taptoe in Breda. Ook zouden zij zich ruim 20.000 gulden, bestemd voor een schotelantenne, hebben toegeëigend. Verder worden zij verdacht van gesjoemel met declaraties en van verdwijning van goederen. Volgens de officier van justitie hebben de mannen winst uit huisvesting en voeding in eigen zak gestoken. Het geld werd in een aparte kluis gestopt en zou onder meer voor grote feesten zijn gebruikt.

Volgens de raadslieden van de militairen hebben de beide mannen niet tegen de beleidslijnen van het garnizoen gehandeld. Volgens hen wordt het einde van de ,,onberispelijke carrières'' van beide mannen nu in gevaar gebracht door deze verdachtmakingen. De raadslieden hekelden het feit dat zij geen enkele getuige hebben mogen horen. Ook verzochten zij de militaire kamer om enkele aanvullende stukken. Op hun verzoek is de strafzaak tot 19 november aangehouden.

Ook KPN blokkeert sms-jes vanaf websites

Brous had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds 6 september laat KPN geen sms-berichten meer toe die afkomstig zijn van sites die gebruikmaken van het Zuid-Afrikaanse netwerk MTN. KPN heeft tot deze maatregel besloten, omdat MTN geen overeenkomst wil sluiten met KPN.

"We hebben een aantal malen geprobeerd om een overeenkomst te sluiten met MTN, maar MTN heeft onze voorstellen telkens naast zich neergelegd. Daarom waren we genoodzaakt om het MTN-verkeer af te sluiten", aldus Caroline Ubachs van KPN Mobile.

Twee weken geleden zei Ubachs nog dat KPN Mobile alleen in het 'uiterste geval' zou stoppen met de doorgifte van sms-berichten. "Dat punt was nu bereikt. We hebben geprobeerd te overleggen, maar daar is niets uitgekomen."

Hoeveel sms-berichten klanten van KPN Mobile via het MTN-netwerk ontvangt, kan Ubachs niet zeggen. "Maar het gaat om flinke aantallen."

Dat was ook de reden dat KPN besloot om sms-berichten van MTN te blokkeren. "Er was sprake van situatie die financieel niet gelijkwaardig was. Er kwamen veel meer sms-berichten van MTN naar KPN dan omgekeerd." Telecombedrijven verdienen niets aan binnenkomende sms-berichten, maar zijn wel geld kwijt aan de benodigde netwerkcapaciteit.

Twee weken geleden besloot Dutchtone al om het sms-verkeer van enkele internetsites tegen te houden. Dutchtone noemde toen de kosten en mogelijke overbelasting van het netwerk als reden voor de beslissing.

Ook in het geval van Dutchtone ging het om sms-berichten die afkomstig zijn van MTN. MTN exploiteert onder meer de site smsmtn.com. Wereldwijd worden er meer dan 1 miljoen sms-berichten vanaf die site verstuurd.

KPN-klanten kunnen nog wel sms-berichten ontvangen die vanaf de sites van bijvoorbeeld Genie en Hi worden verstuurd.

Speler West-Ham omgekocht met bier

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sportief gaat het Anderlecht weer voor de wind na jaren van malaise. Maar de zweem van omkoping blijft de Brusselse club achtervolgen. De nieuwste verdachtmaking dateert van afgelopen zaterdag. Volgens Norbert Hallemeersch heeft Anderlecht de Europese bekerfinale tegen West Ham United in 1976 gewonnen door een West Ham-speler op een container met bier te trakteren.



Hallemeersch, oud-medewerker van transportbedrijf Mat, beweert dat in de Belgische krant De Morgen. Hallemeersch zou naar eigen zeggen getuige zijn geweest hoe in 1976 een volle container met bier van de brouwerij Belle Vue, toen eigendom van Anderlecht-voorzitter Constant Vanden Stock, van België naar Engeland werd verscheept. De vracht was bestemd voor West Ham-speler Frank Lampard.

60.000 bierflesjes

De linksback beging in de Europese bekerfinale net voor rust een cruciale fout waardoor Anderlecht op gelijke hoogt kwam (1-1). Lampard bleef in de kleedkamer achter. Na rust trok Anderlecht de wedstrijd definitief naar zich toe. De Brusselaars wonnen met 4-2. Hallemeersch insinueert in De Morgen dat Lampard, die een café uitbaatte, daarvoor 60 duizend flesjes Kriek en Gueuze in de plaats kreeg.

Het Anderlecht-bestuur wilde niets over de zaak kwijt. "Geen commentaar, de zaak is in handen van onze advocaten", aldus voorzitter Roger Vanden Stock in De Standaard. Constant Vanden Stock verloor al veel van zijn geloofwaardigheid toen hij in 1997 bekende de Spaanse arbiter van de Europese halve finale tegen Nottingham Forest in 1983 zo'n 55 duizend gulden toestopte. "Een vriendendienst", noemde de huidige erevoorzitter het toen.

BB3 Eerste opdracht gehaald

Nikki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om 14.15 uur mochten de bewoners van het arme gedeelte van het BB huis terug naar het rijke gedeelte.
De eerste battle is geslaagd.

De opdracht om 36 uur wakker te blijven heeft, met mentale steun van de anderen, Andries volbracht.
Zijn medebewoners die de 36 uur moesten doorbrengen in het arme gedeelte van het huis zijn weer terug in het rijke gedeelte.

Cannabis-spray verlicht chronische pijn

eddie@xs4all.nl>reddie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een spray gebaseerd op cannabis kan zeker driekwart van patiënten met chronische pijn helpen. Dat blijkt uit testen met het nieuwe medicijn bij patiënten met multiple sclerosis of beschadigingen aan de ruggengraat. De spray wordt onder de tong gespoten.

Het medicijn is ontwikkeld door een Brits bedrijf dat een van de eerste is dat geneesmiddelen op basis van cannabis maakt. De plantjes worden gekweekt op geheime locaties.

In een onderzoek onder ruim vijftig patiënten in drie klinieken waarbij de ene groep de spray kreeg en de ander een placebo, bleek dat de eerste groep minder pijn had en beter sliep. Wel waren er bijwerkingen zoals hoofdpijn en misselijkheid. Enkele patiënten raakten er nogal high van, maar door de spray-vorm is de dosis nauwkeurig te bepalen en bij te stellen.

Het bedrijf, GW Pharmaceuticals Plc, maakte bekend dat de Britse autoriteiten hebben ingestemd met een langere behandelingsduur met cannabis-geneesmiddelen. De termijn gaat van twaalf naar 24 maanden. Verder hoopt het bedrijf de spray in 2004 op de markt te kunnen brengen.

Dröge laat naam Glamourland vallen

Gert-Jan Dröge gaat de naam 'Glamourland' niet gebruiken voor zijn nieuwe programma op Net5. SBS Broadcasting BV en de Avro lagen met elkaar in de clinch over het programma dat eind september op Net 5 te zien is. Dröge wilde het 'Glamourland' gaan noemen, maar de Avro wilde daar een stokje voor steken.

De zaak was bijna opgelopen tot een rechtszaak, maar de rechter maande beide partijen om nog een keer rond de tafel te gaan zitten. De Avro en Gert-Jan Dröge hebben in 1992 een contract gesloten, waarin staat dat de omroep samen met Dröge Glamourland zou exploiteren. Nu lijkt het erop dat SBS de grote verliezer is omdat nu is afgesproken dat het programma van Dröge een totaal andere naam moet krijgen, waarin de woorden 'glamour' en 'land' niet in mogen voorkomen.

Wat de nieuwe naam van het programma wordt, is nog niet bekend.

Madonna geïrriteerd door David Schwimmer

David Schwimmer heeft zich de irritaties van Madonna op de hals gehaald. De 'Friends'-ster werd onlangs door een vriend verrast met een concertkaartje voor Madonna's show. Hij was zo enthousiast dat hij het concert vanaf de eerste rang mocht volgen, dat hij niet kon ophouden met fotograferen.

Schwimmer, die in 'Friends' de sullige Ross Geller speelt, was zo verrast van de onverwachte confrontatie met Madonna, dat hij volledig de controle over zijn handelen leek te verliezen. "Het was geweldig om Madonna van zo dichtbij mee te maken! Ik heb echt prachtige foto's van haar gemaakt!" vertelde de acteur aan website IMDB.

Dat hij haar van nog veel dichter mee had kunnen maken, beseft Schwimmer ook. "Ze weigerde om me na haar concert te ontmoeten. Ik denk dat ze zich behoorlijk aan me geïrriteerd heeft."

Kurt Cobain voorspelde zelfmoord

Onlangs is gebleken dat in de biografie van Kurt Cobain wordt onthuld dat de Nirvana-voorman al op 14-jarige leeftijd wist dat hij later zelfmoord zou gaan plegen.

Biograaf Charles R. Cross interviewde meer dan 400 mensen voor zijn boek, waaronder een oude schoolvriend van Cobain. In 'Heavier Than Heaven: The Biography of Kurt Cobain' vertelt de oude schoolvriend dat Kurt al wist dat hij een beroemde muzikant zou worden en dat hij op zijn hoogtepunt zelfmoord zou plegen. Biograaf Cross kreeg ook inzage in het dagboek van Kurt en aantal brieven waarin hij zijn dood al aankondigde.

De Nirvana-zanger misbruikte zijn lichaam langdurig door overmatig druggebruik. Daarover schreef hij: "Dokter Baker zegt dat ik, net als Hamlet, moet kiezen tussen het leven en de dood. Ik kies voor de dood."

Cobain maakte in 1994 een eind aan zijn leven.

Michael Jackson stelt niet tevreden

Een op de vier bezoekers van het grootste 'comeback-concert' van 'King of Pop' Michael Jackson afgelopen zaterdag in New York heeft de zaal voortijdig ontevreden verlaten. Een deel heeft zelfs zijn geld teruggeëist.

De show, die een uur te laat begon, was vergeven van grote sterren als Whitney Houston, Liza Minnelli en Destiny's Child. Michael trad er ook weer op met zijn broers, maar echte indruk konden de inspanningen van Michael niet maken.

Volgens John Bitzer van de internet-muzieksite CDNow heeft Michael zijn contact met het gewone publiek verloren. "Er is veel gebeurd in de periode dat hij weg was." Bitzer gelooft ook niet dat het nieuwe album van Jackson een succes zal worden.

En net op het moment dat Michael Jackson weer voorzichtig aan zijn comeback denkt, doemen alweer andere problemen op. Twee van zijn voormalige financiële adviseurs gaan een proces tegen de Amerikaanse zanger voeren. Ze zeggen nog geld van hem tegoed te hebben en eisen 25 miljoen dollar. Dat heeft de BBC zondag gemeld.

Jackson hoorde afgelopen vrijdag van de aanklacht, vlak voor zijn concert in New York waarmee hij zijn nieuwe album Invincible promootte. Jackson zelf ontkent dat hij schulden heeft, aldus zijn advocaat. De twee optredens in New York, zaterdag en maandag, leveren hem een slordige 10 miljoen dollar op.

'BedWeb' in ziekenhuis

In het Groene Hartziekenhuis in Gouda worden nog voor het eind van het jaar vijftig bedden voorzien van 'bedweb'. Het systeem bestaat uit beeldschermen met volledig geïntegreerde computers die tegen het plafond worden gemonteerd. Patiënten kunnen het systeem gebruiken als telefoon, radio, televisie en als computer om bijvoorbeeld te internetten, chatten, e-mailen of om vanuit bed te werken.

Volgens Groene Hart-zorgdirecteur Roel Paalman is het Goudse ziekenhuis het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze diensten als totaal pakket aanbiedt.

Paalman: "Bedweb is zeer gebruiksvriendelijk en heeft vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Zo gaat het systeem dienst doen als zusteroproepsysteem en kunnen patiënten via het scherm boeken lenen of doorgeven wat zij willen eten. Patiënten die ontslagen worden kunnen een taxi regelen of bijvoorbeeld boodschappen voor thuis bestellen. Daarnaast hoeven artsen geen zware patiëntendossiers meer mee te sjouwen. De informatie kan nu via het beeldscherm bij de patiënt aan bed worden getoond. Ook kunnen opdrachten voor röntgenfoto's en laboratoriumonderzoeken meteen worden aangemeld."

Wim-Lex en Máxima bezoeken Amsterdam

Kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta bezoeken maandag Amsterdam. Het is het tweede kennismakingsbezoek in een reeks waarbij het koninklijk paar de twaalf provincies en de vier grote steden aandoet.

Het koninklijk paar wordt om 13.30 uur bij het stadhuis verwacht. Na een welkomstwoord van burgemeester Cohen, die in februari het burgerlijk huwelijk tussen de kroonprins en Máxima sluit, krijgt het stel geschiedenisles over Amsterdam van prof. Geert Mak. Ook is in het stadhuis een ontmoeting met het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijk sectoren gepland.

Joodse geschiedenis

De tweede locatie die Willem-Alexander en Máxima in Amsterdam bezoeken is de Hollandsche Schouwburg. De erevoorzitter van het Joods Historisch Museum, drs. T. Musaph-Andriessen, leidt hen hier rond. Zij zal vertellen over de joodse geschiedenis van Amsterdam. Vanaf de Hollandsche Schouwburg werden in de Tweede Wereldoorlog tienduizenden mensen op transport gezet naar Westerbork, waar het paar tijdens het bezoek aan Drenthe naar toe gaat.

Vervolgens een 'verrassingstocht' per historische tram. De route is nog onbekend, maar de mogelijkheid bestaat dat het paar tijdens het tochtje ergens uitstapt. De eindbestemming is De Nederlandsche Bank en dat is weer vlakbij de Albert Cuypmarkt.

Amsterdamse jongeren

Met een boot gaat het daarna via de Amstel, Herengracht, Brouwersgracht, Singel en het IJ naar de Passagiers Terminal Amsterdam. De boottocht toont de kroonprins en zijn aanstaande bruid het oude (de grachten) en het nieuwe (het Java- en KNSM-eiland) Amsterdam. In de Passagiersterminal zijn gesprekken met Amsterdamse jongeren onder leiding van Andree van Es, directeur van De Balie.

Naar verwachting eindigt het bezoek van het koninklijk paar aan hun trouwstad om 18.30 uur.

Vaccin tegen roken in de maak

Het Britse biotechnologisch bedrijf Xenova werkt aan een vaccin dat rokers van hun verslaving af moet helpen. De eerste klinische tests zijn al begonnen, maar het zal nog enkele jaren duren voordat een goed werkend middel op de markt zou kunnen komen.

Xenova ontwikkelde eerder een vaccin tegen cocaïneverslaving. Het middel maakt antilichamen aan in de bloedbaan die moeten voorkomen dat het verslavende middel de hersenen kan bereiken. Het gevoel van een 'high' moet daarmee worden uitgesloten. Het 'rookvaccin' zou volgens hetzelfde principe moeten gaan werken.

Björn Borg roept op tot meer seks

Terwijl het merk Diesel in haar nieuwste reclame-campagne juist oproept om seks volledig af te zweren omdat je van onthouding eeuwig jong zou blijven, probeert het label Björn Borg mensen juist tot méér seks aan te zetten.

In de reclamecampagne van de Zweedse ondergoed- en badkledingfabrikant is een groepje formeel geklede heren te zien, met in hun midden een keurige, grijze, middelbare heer die zijn rechterwijsvinger door de open cirkel steekt die de duim en wijsvinger van de linkerhand vormen. Het gebaar dat volgens de fabrikant wereldwijd bekend staat voor 'De Daad'. Om de boodschap te ondersteunen dragen de heren een button met het 'Fuck for future'-embleem. En voor wie het dan nóg niet snapt, is er de volgende begeleidende tekst: 'Seks is geen pretje. Het is business. En tegenwoordig is het hier in de westerse wereld een slechte business. Er worden te weinig baby's geboren. Dus wie gaat er voor ons zorgen als we oud zijn? Wie wil er werken en voor onze pensioenen betalen? Alsjeblieft. Heb niet zomaar seks. Maak kinderen. Laat je broek zakken of val dood.'

En om 'De Daad' te bevorderen heeft Björn Borg dan natuurlijk leuke (niet knellende, want slecht voor de zaadproductie) slipjes in de aanbieding.

"Er wordt te weinig sex met resultaat gepleegd," vindt ook René de Bruin, algemeen directeur Björn Borg Nederland. "Het gaat om onze oudedagsvoorziening. Hoe je het ook wendt of keert, we hebben kinderen nodig om later voor ons te kunnen zorgen. Maak ze. Je hoeft niet perse te genieten van de daad."

Erg verwarrend allemaal. Moeten we nu wél of juist niet sexen? Mick Jagger riep enkele jaren geleden ook dat hij tot algehele onthouding was overgegaan onder het motto "lekker rustig" en zie daar: een buitenechtelijk kind met een Braziliaans fotomodel.

Smits treedt terug

Paul Smits treedt af als bestuursvoorzitter van KPN. Dat heeft een woordvoerder van het telecombedrijf zondagavond bevestigd. Wie zijn opvolger wordt maakt KPN maandag bekend. Dit meldden het NRC Handelsblad en The Financial Times en is bevestigd door het telecombedrijf.

Afgelopen maandag maakte KPN tegenvallende halfjaarcijfers bekend, nadat enkele dagen eerder fusiebesprekingen met Belgacom op niets waren uit gelopen. Smits zei bij die gelegenheid alleen op te zullen stappen als zou blijken dat zijn aanwezigheid de toekomst van KPN In de weg zit, zo schrijft het NRC Handelsblad. Smits was topman sinds 1 maart vorig jaar. De afgelopen maanden wist Smits de schulden maar mondjesmaat terug te brengen.

KPN zal maandagochtend rond 8 uur het aftreden van Smits officieel bekend maken. Rond 3 uur vanmiddag zal worden bekendgemaakt wie de opvolger van Smits wordt. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times gaat het om iemand buiten het bedrijf. De nieuwe topman zou als voorwaarde voor zijn benoeming hebben geëist dat KPN op hele korte termijn extra financiering regelt bij banken.

KPN zei maandag ook in gesprek te zijn met een groep banken over vervangende kredietfaciliteiten. Die gesprekken bevinden zich volgens een verklaring in een vergevorderd stadium. De Financial Times meldde maandag dat het gaat om een lening van 2,8 miljard euro voor de komende drie jaar. De nieuwe bestuursvoorzitter, die nog niet bekend is, zou extra financiering als voorwaarde hebben gesteld.

Onder Smits probeerde KPN vorig jaar tevergeefs te fuseren met het Spaanse Telefónica. Later werd overwogen het eigen vermogen te versterken middels de uitgifte van nieuwe aandelen, maar dit plan werd afgeblazen als gevolg van de sterk verlaagde beurskoers. Een fusie met Belgacom ketste af omdat de Belgen teveel voorwaarden stelden aan het noodlijdende KPN.

De beurskoers van het aandeel KPN is de afgelopen week onder de 3 euro gezakt. Vorig jaar maart was een aandeel van het telecombedrijf nog ruim 70 euro waard.
Vorige week moest Smits erkennen dat zijn bedrijf met de huidige kaspositie het nog maar tot de volgende zomer kan uitzingen. Het vertrouwen van de belegger belandde vorige week op een dieptepunt. Het aandeel noteerde even een koers van 2,03 euro. Vrijdag sloot het aandeel op 2,38 euro. Ten tijde van de internethype begin 2000 stonden nog koersen boven de 73 euro op de borden.

Vijf miljoen in Gronings internetbedrijf

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en ICT-investeerder Newion Investments steken vijf miljoen gulden in het Groningse internetbedrijf TMLC. Het bedrijf, dat websites bouwt, moet door dit nieuwe kapitaal sneller groeien, aldus de directeur.

Het bedrijf wil uiteindelijk tot de topdrie van Nederlandse internetbedrijven behoren. Het diep in de beurs tasten door de kapitaalverschaffers is opvallend. Door de huidige malaise in de ICT-sector lopen de investeringen namelijk juist enorm terug. Maar volgens Schoenmakers hebben momenteel vooral de meer gespecialiseerde internetbedrijven het moeilijk. "Naar verwachting investeren de komende tijd meer grote, gevestigde, bedrijven in hun eigen internetactiviteiten en daar ligt onze markt."

TMLC heeft in het eerste halfjaar zijn omzet zien groeien met meer dan 75 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2000. Het bedrijf maakt de jaaromzet niet bekend. Er werken 70 mensen in vestigingen in Groningen en Amsterdam. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen vanaf het begin winst gemaakt met activiteiten als het bouwen van websites voor onder meer ING en het ministerie van Financiën.

Motorstepjes binnenkort wettelijk verboden

Het is binnenkort wettelijk verboden om niet-goedgekeurde motorstepjes te verkopen. Bezitters van de gemotoriseerde autopeds kunnen hun motorstep kwijtraken en een boete krijgen van paar honderd gulden. Dit heeft een woordvoerder van minister Netelenbos (Verkeer) maandag laten weten.

De bewindsvrouwe wil tevens de verkoop beperken van alle andere gemotoriseerde 2-, 3- en 4-wielers die ook geen zogeheten Nederlandse of Europese type-goedkeuring hebben.

De verkeersveiligheidsorganisatie 3VO toont zich opgetogen over het besluit van Netelenbos. "Het gaat om gevaarlijk en verkeersonveilig 'speelgoed' waarvoor geen verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid kan worden afgesloten. De vervoersmiddelen zijn meestal onstabiel, missen vaak een zitplaats en hebben doorgaans slecht werkende remmen. Deze bezwaren gelden niet alleen voor motorsteps, maar ook voor diverse andere modieuze gemotoriseerde voertuigen", aldus 3VO.

Opnieuw aardschok in Alkmaar

In de omgeving van Alkmaar heeft zich maandagochtend iets na 6.30 uur opnieuw een aardschok voorgedaan. Volgens het KNMI ging het om een schok met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. Zondagmorgen was er in Alkmaar en omgeving ook een aardschok, met een kracht van 3,2.

De schok van maandagmorgen deed zich ongeveer voor op dezelfde plek als die van zondag. Het KNMI kon nog geen exacte locatie geven. Mensen hebben 'veelvuldig' het alarmnummer 112 gebeld, maar minder dan gisteren. Voor zover bekend is er geen schade en raakte niemand gewond.

Het KNMI noemt het ongebruikelijk dat er zo'n lange tijd tussen de eerste en tweede schok zit. Meestal volgt er na de eerste een aantal kleine naschokjes. "De lange pauze is geen reden voor ongerustheid", aldus het KNMI. Volgens een medewerker van het instituut zijn beide schokken waarschijnlijk veroorzaakt door de gaswinning in het gebied.

Sampras verslagen op US Open

De tenniswereld gunde Pete Sampras zijn veertiende triomf in een grandslam van harte, zeker op eigen bodem in het US Open. In New York moest de publiekslieveling echter diep buigen voor een nieuwkomer aan de top. De 20-jarige Australische duvelstoejager Lleyton Hewitt deklasseerde de Amerikaan met klinkende cijfers: 7-6 6-1 6-1.

Na afloop van de eenzijdige eindstrijd in het Amerikaanse tenniscentrum sprak Sampras vol ontzag over zijn tegenstander. "Ik wou dat ik zijn benen had. Wat een snelheid!"

De finale van de US Open was door de eenzijdigheid een grandslam onwaardig. Na de eerste set, door Hewitt in de tiebreak gewonnen, ebde de spanning snel weg. Sampras die de wedstrijd was begonnen met zijn eerste opslagbeurt in de leveren, kon eenvoudig niet meer tegen Hewitt op. De Australiër was vastbesloten zijn tiende toernooizege zijn eerste grandslam te laten zijn, wist elke bal te belopen. Hij klopte Sampras op snelheid, slagkracht en accutaresse. In de min of meer gelijkopgaande eerste set zag het er al naar uit welke kant het zou opgaan.

De ontknoping was sneu voor de 30-jarige Sampras, in het verleden vier keer winnaar van de US Open. Vorig jaar verloor hij de eindstrijd verrassend tegen de jonge Rus Marat Safin. Nu stond er een andere 'Young Gun' aan de andere kant van het net hem af te schieten. Sampras boekte sinds Wimbledon 2000, waar hij met dertien zegepralen alleen recordhouder werd in de grandslams, geen overwinning meer.

Sharon wil meer liquidaties

De Israëlische premier Ariel Sharon heeft gisteren besloten meer Palestijnse activisten te liquideren. Met gevechtshelikopters of commando's die als doodseskaders worden ingezet in de bezette gebieden wil de premier meer activisten uitschakelen.

Het besluit is genomen tijdens een vier uur durend kabinetsberaad en geldt een reactie op het toenemend aantal aanslagen in Israël zelf. Zondag vonden er in Israël en in de Westelijke Jordaanoever drie aanslagen plaats die vijf Israëli's het leven kostten en waarbij zo'n tachtig mensen gewond raakten.

Sharon zag kennelijk af van plannen om een spergebied langs de grens in te stellen waar alleen Palestijnen die er wonen zich overdag kunnen bewegen. Dat plan van een aantal miltairen nam Sharon slechts beperkt over.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.