Waaraan doodgaan?

Waaraan doodgaan? Aan kanker die niet behandeld wordt of aan corona die altijd behandeld lijkt te worden. Ziekenhuizen hebben/krijgen een steeds grotere achterstanden op ‘reguliere zorg’. Oncologen slaan alarm omdat de mensen met kanker die ze wel op spreekuur krijgen steeds grotere tumoren hebben.

Zijn onze bestuurders het ethische spoor bijster?

Heeft een kankerpatiënt niet net zoveel recht als een coronapatiënt? Ik word langzaam corona moe. OP1, Jinek enz. enz. ik kijk niet meer. Eén van de zeventien miljoen experts zit er weer aan tafel en raaskalt iedere avond weer dezelfde stellingen-brei op maar met een andere topping. Waarom beschermen ze verdomme de ouderen en de vetkleppen niet wat beter zodat de rest van de bevolking gewoon hun leven weer op de rails krijgt? Waarom een totale economie naar de klote laten gaan om een virus dat alleen zeer gevaarlijk is voor een groep mensen met onderliggend lijden en zij die geen maat weten met eten en of te veel zuipen? Dan vergeten we nog even dat het domme gerook ook nog een steentje bijdraagt. Maar ook een veel betere bescherming voor onze ouderen die er gewoon niets aan kunnen doen en simpelweg een te zwakke gezondheid hebben door ouderdom. Het zijn vragen die mij mij eerst niet speelde, nu wel. Ook al omdat jonge mensen een steeds groter vraagteken in hun hoofd krijgen wat leven voor hun nog betekend.

Het RIVM en het OMT lijden aan –tunnelvisie--, alleen de verspreiding en de bezetting van ziekenhuizen is belangrijk. De rest is secundair! Alle gezonde mensen die werken en bedrijven hebben die zich hooguit wat slapjes voelen wanneer ze besmet zijn, worden weggezet als burgers met –secundaire behoeftes--. Ouders worden krankzinnig van hun kinderen thuis, al maanden thuis. Zelfonderwijs en werken voor de baas, allemaal thuis! Krankzinnig gewoon.

Maar het OMT, de adviseurs van dit toch al zeer zwakke kabinet, weten het, begrijpen wat wij voelen en bedoelen. Ondertussen gaat ome Sjaak dood aan een hartinfarct omdat hij niet terecht kon voor een katheterisatie. Ondertussen gaat ‘een zus’ dood aan kanker omdat ze te laat was. Het OMT en dit kabinet maken het virus belangrijker dan de som van het -totale lijden--. Code zwart zou moeten ingaan wanneer het totale lijden ‘gezien en erkend’ wordt. Doktoren zouden het lef moeten hebben een oude coronapatiënt in de wacht te zetten voor een jonge kankerpatiënt die binnen afzienbare tijd behandeld moet worden.

Het is steeds meer duidelijk dat het OMT en dit kabinet de betekenis van het begrip ‘perspectief bieden’ niet begrijpen of niet willen begrijpen want, tunnelvisie, nogmaals. Verdomme, als dit zo doorgaat ben ik eerdaags ook op het Malieveld te vinden ……