Teringkinderen!

Weer tien miljoen schade tijdens oud en nieuw in Nederland. Een stelletje teringkinderen vindt het nodig de boel totaal naar de klote te helpen. Gewoon, omdat het leuk is. Allochtone ouders sluiten zich op in moskeeën en de autochtonen zuipen zich een beroerte. Tien miljoen: “Omdat het leuk is, omdat we niets hebben, omdat we geen werk hebben, omdat we gediscrimineerd worden. We moeten ons kunnen uiten.” Ivo Opstelten zegt: “Harder aanpakken!” De rechters zeggen: “Het is een nacht als alle andere nachten dat ze rellen, dus ‘gewone straffen.” Supersnelrecht oké, maar daar houdt het dan wel een beetje op. Een daar zijn de teringkinderen heel diep van onder de indruk!

Gewone straffen voor randdebielen die zich met oud en nieuw misdragen hebben. Bij oude mensen ramen ingooien: vijftien uur dienstverlening en een week voorwaardelijk plus een gesprekje met oud-burgemeester Cohen. Een auto zonder mensen erin in de fik zetten met vuurwerk: twintig uur dienstverlening en twee weken voorwaardelijk. Met mensen erin: honderd uur dienstverlening plus twee dagen onvoorwaardelijk en twee maanden voorwaardelijk. Plunderen van winkels: vijftig uur dienstverlening bij winkeliers, vier maanden voorwaardelijk en een week onvoorwaardelijk. Blind maken van een medeburger doormiddel van een zelfgeproduceerde vuurwerkbom: tachtig uur dienstverlening, zes maanden voorwaardelijk en twee weken onvoorwaardelijk. Medeburger ernstig gewond maken door middel van zinloos geweld: vier dagen onvoorwaardelijk, zes maanden voorwaardelijk en vijfenzestig uur dienstverlening. Enzovoort, enzovoort. 

Voorstel van de getergde burger: bij oude mensen ramen ingooien: de dader vier minuten met een oud-commando in een cel plus verplicht heropvoedingskamp voor de duur van twee maanden. Een auto in de fik zetten met vuurwerk zonder mensen erin: tien minuten met een commando van jouw leeftijd op een plek van de dader zijn keuze plus verplicht heropvoedingskamp voor twee maanden. Met mensen erin: vijf minuten met twee ervaren commando’s op de schietbaan waarbij de commando’s verplicht tien borrels moeten drinken en waarbij de daders voor het papieren doel worden geplaatst. De commando’s hebben de opdracht niet te doden. Plus twee jaar verplicht heropvoedingskamp mocht de dader het overleven. Politie of andere hulpverleners dwarsbomen en verwonden plus uitschelden: meerdere daders? Peloton commando’s laten oefenen met kaliber tweeëntwintig van honderd meter afstand op de knieschijven van de daders, dus nooit meer hard weglopen met je kutcapuchon op, domme lafaard! Dus geen penetratie, maar ernstige verwondingen. Plus vier jaar heropvoedingskamp.

Ivo Opstelten is een brombeer zonder brom. Een man met veel krachtige woorden zonder enkele waarde. Het klinkt lekker voor heel veel Nederlanders, ze zijn even tevreden, tot zij massaal zien hoe hulpverleners weer geslagen en of bespuugd worden. Of oude mensen hun hersens worden ingeslagen voor hun AOW’tje. En dit alles door een stel onopgevoede teringkinderen. Alles wat Ivo tot nu toe gezegd heeft, wordt dan wel door de Tweede Kamer gebagatelliseerd of door een rechterlijke macht teniet gedaan. Wat is nu in godsnaam het spel? Moeten rechters betere wetgeving hebben? Is er geen strengere interpretatie van de huidige wet mogelijk? Zijn rechters dan echt softe linkse broeders? De Nederlander vraagt het zich af! Wie kan dat domme handelen van deze teringkinderen nu stoppen? Moeten er stadsbrigades gevormd worden, die veel harder zullen optreden dan een politiemacht kan? Mogen wij Nederlanders nu ook eens wapens kopen, net als in Amerika, om je have en goed te beschermen? Wat moeten we hier in dat softe kutland? 

Ik weet het niet hoor. Aan de ene kant denk ik wanneer er zo opgetreden wordt zoals ik beschrijf - commando’s het vuile werk laten doen - dat we snel afglijden naar een bananenrepubliek. Maar aan de andere kant werkt die oeverloos softe aanpak ook niet. Die gastjes lachen om die dienstverlening en die voorwaardelijke straffen. Sterker nog: de onvoorwaardelijke straffen laten op de daadwerkelijke uitvoer soms maanden wachten. Dus zo’n teringjoch loopt dan weer tussen zijn vrienden, helemaal vrij, op zijn straf te wachten. Ik vind dat we nu eindelijk eens moeten stoppen de politie verder te begrenzen in bevoegdheden en geld. Politiekorpsen worden nu erg groot gemaakt, alweer zo’n bezuinigingsmaatregel waar veel technische en bestuursmensen in het politievak geen moer van begrijpen. Regering, neem de politie nu eens echt serieus zodat we het probleem van de teringkinderen kunnen oplossen op een nu nog beschaafde manier.