Zon, strand en tranen

BartdV stuurde via de submit de volgende column in:

Zon, strand en tranen. De zon schijnt, de kleding wordt schaarser en de mensen worden vrolijker, de zomervakantie is in zicht, de reis naar de vrijheid is geboekt en na je werk is het pilsje nog net iets lekkerder dan normaal. Jawel; De zomer komt eraan! Je bent vrij, de zon schijnt en je weet het zeker, je gaat naar het strand! Je wil rustig oversteken en opeens, het volledige peloton van de Tour de France voor lichtzinnigen schuurt met de trappers jouw schenen kaal. Verder niks tegen de Tour de France maar ik sta ook niet in juli tijdens de ''LPGA Championship'' te golfen op de boulevard. Elke zomer worden er weer nieuwe wielerfanaten geboren, althans, je ziet ze het hele jaar niet en tijdens ''De Tour'' zijn ze opeens allemaal Lance. Gelukkig is die ook gestopt dus doe dat ook.

Eenmaal lopend en smachtend naar het hete zand en een fris briesje loop je richting het strand. Eindelijk aangekomen ziet het er fantastisch uit. Helaas, schijn bedriegt. Elk jaar wordt het weer vergeten; Duitse Dieter met zijn net zo Duitse Amanda liggen gezamenlijk tonnen aan schaduw te creëren. Deze vormloze braadworsten doen echter wel aan sport, het liefst ook in mijn blikveld. Het overslaan van een plastic strandbal lijkt dan wel geen sport maar met een lichaam als dat van Amanda is het een prachtige uitdaging. Vaak zijn deze personen na een uur alweer weg want de aanmaakblokjes zijn vast wel ergens in de aanbieding. En nu voel je je onoverwinnelijk, je hebt wielrenners overwonnen, de Duitsers overwonnen, je kunt eindelijk van je rust genieten.

Op zo`n moment spreken de plaatselijke 'dorpsmeeuwen' en de welbekende 'kutvliegjes' af om je leven geleidelijk aan kapot te maken. Na een woordenstrijd tussen een horde vliegen, 30 meeuwen en ikzelf beslis ik om de slimste te zijn en naar huis te gaan. Dus een wijze les voor al de strandgangers; neem scheenbeschermers, een veel te donkere zonnebril en een klamboe mee. U zult een fantastische dag hebben.