Nebo naar de E3

Ik heb veel uithoeken van de wereld al gezien. Van Borneo en het Himalaya-gebergte tot aan de casino's in Las Vegas. In de meeste gevallen was ik daar niet als toerist, maar als avonturier of als forens ver van huis. Ik kan me zelfs goed herinneren dat ik enkele jaren terug in Hyrule ben geweest. Komende zomer ga ik zelfs wederom die kant op, samen met mijn Nintendo 3DS. In het echte leven ben ik helaas nooit verder gekomen dan Griekenland, in de hoerenbuurt van Athene. Niet als sekstoerist, maar als ijverige vijfde klasser op een schooltrip en een slecht gekozen hotel.

Over slechts twee weken komt hier verandering in. Ik verdrievoudig de afstand tot mijn Griekse avontuur en vertrek met vier collega's naar Los Angeles; de stad der engelen met ruim vier miljoen inwoners. 4 juni vertrekken en 11 juni weer terug. Een week is veel te weinig om de gehele stad te zien, maar daar hoor je mij verder niet over klagen. Als ik er een vakantie aan vast kon plakken had ik dat gedaan, maar ik heb twee weken na terugkomst helaas nog drie belangrijke tentamens op de kalender staan.

De voornaamste reden om naar Los Angeles te gaan is, zoals bekend, niet om de stad te verkennen. Mijn collegae koei, Mday en wc-eend hebben zich al gebogen over een column om jullie duidelijk te maken wat wij over twee weken gaan doen; de E3 van 2011 bezoeken. De hele week rennen wij in en om het gigantische beursgebouw om de nieuwste games te checken en feestjes van developers en publishers gezelliger te maken. Hoewel jullie de komende twee weken van de gehele crew te horen krijgen waar zij op zitten te wachten, ga ik jullie nu al inlichten over enkele van mijn favorieten.

Het volk dat mij al een beetje kent, zal het niet ontgaan zijn; ik wacht al jaren op Beyond Good & Evil 2. Het euforische gevoel dat de teaser uit 2008 teweeg bracht is sindsdien nergens te bekennen. Ik heb een afspraak met Ubisoft om iets Behind Closed Doors te bekijken. Nou weet ik dat Ubisoft een hoop grote titels voor ons in petto heeft en dat de kans op Beyond Good & Evil 2 op de E3 klein is, maar ik blijf stilletjes hopen.

Ten tijde van de Beyond Good & Evil-launch verscheen ook SSX3, wat mij betreft de beste SSX uit de serie. De serie krijgt dit jaar eindelijk een nieuw deel en de developer diary's hebben mij behoorlijk enthousiast gemaakt. Ik hoop van harte dat ik SSX te spelen krijg op de E3.

Hoewel ik mijn column nog wel een paar pagina's kan verlengen op deze manier, sluit ik af met de volgende titel. We hebben onlangs eindelijk mogen genieten van de eerste gameplay-beelden van Dead Island, na een schitterende trailer en een teaser voor de hier genoemde gameplay-video. Ook voor deze game heb ik een afspraak op de E3, waar ik als het goed is de multiplayer ga checken.

De E3 is nog maar twee weken en veertien uur en zo'n tienduizend kilometer van mij vandaan. FOK!games zal dan ook overgoten zijn door verwachtingen, anticipaties en vooral veel nieuws, want zoals jullie weten overstijgt de E3 de drie dagen van de beurs zelf. Nebo in Los Angeles, niet als sekstoerist, wel als gamer.