Twitter op!


Trying to figure out this Twitter-crap...
8:59 AM Apr 13th from web

Well that was a nice walk through my garden!
6:17 PM Apr 15th from web

Does anyone even care really?
5:33 PM May 20th from web

Look at me! I am a monkey!
11:17 PM Aug 4th from web

Still a monkey, not that you care...
12:43 PM Oct 23th from web

Ik heb geen zin vandaag. Dat is op zich niet erg als je maar weinig moet doen, maar geen zin hebben komt bij mij altijd net voor op de dagen dat ik veel moet doen. Hoezo dat is altijd zo? Na nog een half uur in mijn bed gelegen te hebben start ik mijn laptop op en check ik even mijn mail, Hyves -vergeef mijn zonden en lees gewoon verder- en andere digitale ongein. Iemand die zijn Hyves heeft gekoppeld aan zijn Twitter heeft de hele WieWatWaar ondergespamd met het feit dat hij maar eens in bad gaat, dat het bad bijna vol is gestroomd, dat hij nu daadwerkelijk het bad in gaat en dat het bad toch niet zo lekker was als verwacht. Ik wachtte op de verlossende Twitter dat hij een broodrooster in het bad had laten vallen. Helaas, deze kwam niet...

Zoals jullie al in de intro kunnen lezen ben ik een diehard Twitteraar. Ik deel ook dolgraag met iedereen waar ik ben, wat ik doe en hoe ik het doe. Echt? Geef ik juist een hele andere indruk? Nou laat ik dan maar stoppen met doen alsof: ik vind Twitter vreselijk. Ik heb een hele tijd geleden een account aangemaakt en Phedre77 van de frontpage, waar ik mee naar de Fantasy Fair ben geweest, toegevoegd. In de laatste twee maanden zijn acht wildvreemden mij gaan volgen en er is werkelijk waar niks op deze aardkloot wat mij minder kan schelen. Ik schrok me dan ook de pleuris toen ik hoorde dat Uncharted 2: Among Thieves een Twitter-functie zou bevatten. Op deze manier krijg je, indien je diegene volgt, te zien hoe hij de game speelt, wanneer hij dood gaat, wanneer hij een trophy haalt en meer van dat soort ongein. Persoonlijk zou ik iemand direct verwijderen uit mijn volglijst wanneer hij of zij deze functie aan heeft staan. Daarbij wil ik even melden dat ik dit een compleet nutteloze functie vind.

Ten eerste: de enige informatie die wellicht interessant zou zijn voor anderen om te weten die wordt in feite al gedeeld aan de hand van de trophies en het kunnen bekijken daarvan. Ja maar iemand die geen Playstation 3 heeft die kan die trophies toch nogal moeilijk bekijken? Nou mijn vriend, iemand die geen Playstation 3 heeft, heeft vermoedelijk geen Uncharted 2 en zou het aan zijn reet kunnen roesten hoe iemand die game aan het uitspelen is. Maar ook wanneer diegene Uncharted 2 wel heeft, wat boeit het dan? Bespreek het lekker de volgende dag op het werk, op school, in de trein of weet ik veel waar. Daarmee kom ik namelijk op mijn tweede punt van kritiek: Twitter maakt het contact tussen mensen een stuk onpersoonlijker.

Twitter begint een beetje te parasiteren wat mij betreft en het bevalt me totaal niet. Er zal vast een hele hoop nuttige informatie voorbij komen, en ook op FOK!games komt geregeld een nieuwtje te staan over iemands uitlatingen via Twitter, maar ik doe er zelf niet aan mee. Ik wacht wel tot het over een jaar of drie weer is uitgedoofd. Is het dan nog niet uitgedoofd, dan kunnen jullie tegen die tijd weer een column verwachten.
8:17 AM Nov 13th from web