De Telegraaf, poeppapier en de AIVD

De nieuwswaarde van documenten die bij het AIVD bewaard worden is groot, dat mag wel duidelijk zijn, anders liggen ze daar niet! De factor mens -  in dit geval journalist - mag uit staatsbelang geen afbraak doen aan de geheimhouding van deze documenten. Er is een grens en de zwakke broeders van de Telegraaf begrijpen dat maar niet. Deze volgescheten poepluiers met een gezicht zweten stront en schrijven stront. En daar komen ze weer met hun vaste lulzinnen.
”We leven in Nederland, en Nederland is…..bla bla bla.” Gelul van de bovenste plank door journalisten. “We leven niet in Rusland of China.” Nee klopt, daar hadden jullie polsen al open gelegen, waarschijnlijk zelf gedaan. Jullie journalistenbloed had allang rijkelijk gevloeid in de vele gevangenissen die ‘er niet zijn voor de rest van de wereld’. Waarschijnlijk had iemand na een jaar of tien opgemerkt dat je überhaupt in de gevangenis zit. Jullie doen maar wat. Met je pen als Uzi schiet je zoveel als mogelijk is 'jullie waarheden' de wereld in. Waarheden die onrechtmatig verkregen zijn. Jullie Nederlanderschap is net zoveel waard als dat van de eerste beste wereldburger. Gespuis dat kan schrijven.

Nu roeptoetert jullie armetierige blaadje dat jullie gewonnen hebben, maar is dit zo? Ze mogen jullie niet meer afluisteren. Buiten het feit dat ze natuurlijk meer hebben gehoord dan jullie lief is, zou ik een toontje lager zingen. Voor je het weet hangt jullie echte vuile was buiten. Geloof mij, je zult niet weten waar het vandaan kwam. Ze hebben poep aan jullie. Dit is een tijdelijke tegenslag, er zullen andere wegen gevonden worden om dit mooie polderland te verdedigen tegen de giftige pennen van journalisten.

Je gebruikt geen documenten van AIVD-mensen die eigenlijk ordinaire spionnen zijn. Als je zulke staatsgevaarlijke documenten tegenkomt -  het wordt je dus aangeboden -  dan dien je een patriot te zijn en er melding van te maken bij de politie of de AIVD, sukkels! Je gaat geen dingen roepen waar de eerste de beste Al Qaida-cel ook iets aan heeft. Dat doe je niet, ook niet om de nieuwswaarde. Je houdt je domme harses gewoon. Dat kontafveegblaadje van jullie siert alleen jullie eigen toilet. En bovendien krijg ik er nog zwarte fikken van ook en moet ik mijn handen met zeep wassen in plaats van water wanneer ik een dikke bout gelegd heb.

Stop ermee, je dient je land er niet mee. Dat mooie vrije land waar we kunnen zeggen wat we willen en waar wij zelf dus als filter moeten dienen om dit land te beschermen. Er zijn gewoon zaken die niet kunnen. Als jullie het lekken bij de AIVD aan de kaak willen stellen, goed. Maar je doet dat niet aan de hand van informatie, die onrechtmatig verkregen is. Schrijven dat het lekt is wat anders dan schrijven over de kennis van zaken vanuit het gelekte.

Als je dan toch jezelf wilt bevredigen naar aanleiding van ‘nieuwswaardige’ feiten, blijf dan als een hongerige teek in de huid zitten van de altijd uitgehongerde geldwolven die zeggen dat ze de functie van CEO bekleden. Ga naar dat duivelsgebroed, schiet hun huid vol met stekende woorden en zinnen die hun daden blootleggen als een kankergezwel dat maar niet te stoppen lijkt. Maak dat hun hebzucht tastbaar wordt als een verschrikkelijke kiespijn die eenieder kan voelen, via jullie geschreven woorden. Schrijf ook over de vijftig miljoen die Kleinduimpje, meneer Wiedeking, van Porsche krijgt bij zijn vertrek. Alsof de Telegraaf overgenomen zou worden door Almere Vandaag. Nu wordt Porsche waarschijnlijk overgenomen door VW. Zo gaat dat in de wereld: vraathonger en zelf gegeten worden. En schrijf ook niet-aflatend over de miljoenen kinderen die sterven van de honger, terwijl er nu van graan biobrandstof gemaakt wordt. Hoe paradoxaal is het met mensen eigenlijk? Als jullie daar achter zijn, dan kunnen jullie het mij eens uitleggen.