Hoort de wind waait door de polders...

Gelukkig; Nederland profileert zich weer. Volgens een op slag Bekende Nederlander gaan de onzen op de avond van 3 december presentjes in de schoenen van allochtoonse kinderen leggen. Want van Sinterklaas vieren krijgen wij tegenwoordig licht imperialistisch maagzuur...

Nu dacht ik dat Nederland daar al enige tijd mee bezig was. Met surprises uitdelen aan moskeeŽn, islamitische scholen en Turkse supermarkten? Okť, misschien wil Nederland op 3 december een alternatief gebaar maken. Geen kogels of explosieven, maar een coole Lonsdale sweater met bloodsplatter-print. Rumbonen en – geen origineel idee van mij, hoor! - marsepeinen varkentjes. Een DVDbox met het film-oeuvre van van Gogh. En de 'Koran voor Dummies'; leuk & educatief! Misschien kan Nederland de 'Bijbel voor Dummies' ook meteen in dat moslimschoentje stoppen. You never know.
Maar kijk; als Nederland aan de vooravond van grote sociaal-maatschappelijke veranderingen staat, verwacht ik toch wel wat gullere ideeŽn...

Zo zouden we allochtonen uit kunnen nodigen voor klompendansavonden in het wijkgebouw. Enne, diverse zwembaden in Nederland hebben ťťn keer in de week een avond voor nudisten. Neem toch mee, je allochtoonse buurtjes! Tijdens besloten naaktzwemmen zal alle autochtoonse en allochtoons schaamvuil wegspoelen! Willen de dames bij nader inzien daar liever hun hoofddoekjes bij op houden? Moet kunnen. En is ook leuk tegengas voor onze hang naar wet t-shirt cultuur: wet chadors!
Ga ook eens gezellig met een paar bejaarde allochtonen naar zo'n Zing-Mee filmvoorstelling. Jesus Christ Superstar; wat zullen ze genieten!
...Kooigevechten! Een heel allochtoons gezin tegen ťťn Nederlands gezin! Zo leren we minder stijf met elkaar om te gaan. Voor de vuist weg, zeg maar.
We kunnen ook Linda de Mol inzetten voor een spelshow waarbij moslima’s een onvergetelijke prijs te winnen hebben: een avondje stappen met Geert Wilders. (Voor imams, dus mannelijke deelnemers, is de belofte van een avondje chique nachtclub met Rita Verdonk of Pamela Hemelrijk natuurlijk niet te versmaden. En misschien kunnen sommige allochtoonse mannen verblijd worden met een diner bij kaarslicht met Henk Krol of Jamal?)

Nederland heeft het bevolkingsdeel dat staat te popelen om volbloed Nederlanders te worden nog vťťl meer eigen cultuur te schenken. Huisvrouwen zouden het wat leuk vinden om hun allochtoonse seksegenoten te leren hoe je stoepjes op z'n Hollands schrobt. De Nederlandse huisvrouw kan op haar beurt veel van de Marokkaanse en Turkse keuken leren. Want eerlijk is eerlijk; onze eigenste keukenprinsessen waren ooit virtuoos met suikerbieten en tulpenbollen, maar sinds 1945 smaakt de Nederlandse pot vaak naar gebrek aan fantasie.
Over potten gesproken: allochtoonse vrouwen zijn nog volledig onbekend met onze folkloristische iconen Pia Beck en Sugar Lee Hooper. Laat die gratis optreden in Turkse en Marokkaanse gelegenheden, dan zal het de patriarchjes niet langer lukken hun vrouwen buiten de deuren van hun ‘Jongens Onder Mekaar’ etablissementjes te houden en is dŗt allochtoon-interne probleem ook opgelost.
Fietsen. Allochtonen fietsen zelden. we hebben al die fietspaden niet voor niks! Nou, aangezien de meeste Nederlanders meer ruimte in hun garages willen hebben omdat binnenkort die derde auto erbij moet, kunnen we de allochtonen blij maken met onze fietsen. En als Ali en Fatima al fietsend hun twee auto's per gezin laten staan, rijden Guus en Truus ook weer wat vlotter over Neerlands rijkswegen.

Zijn dit integratie-initiatieven of zijn dit geen integratie-initiatieven? ♪Eerlijk zullen we alles delen♪. En het werkt. Echt! Stop maar een op Allah gelijkende taai-taai pop in Mohammed B’s gevangenisslipper en je zult hem geŽmotioneerd de handen voor de ogen zien slaan.

Het komt wel goed, met Nederland als multi-cultureel landje. We preferen de stormen van het Groot Denken, maar de windjes van het klein denken hebben ook best iets, eh, fris.


©2004doubleu - eenwilvanblootenbilproductie