Van strandleeslampje tot föhn voor goudvissen

Een mens heeft zo om en nabij de honderd miljard hersencellen of neuronen. Een substantiŽle hoeveelheid daarvan lijkt in onze geslachtsdelen te zitten. Evengoed blijft er voor ons nog genoeg over om intelligent te proberen te wezen. En wat doen we met onze breinchipjes? Haatzaaien en krijgsvoeren.
En, nog slimmer: onze hersens kraken op onbenullige uitvindingen...


-Wegwerpscheermessen met glijstrips. Zip-auw!
-De uitvouwbare plasgoot voor vrouwen buitenshuis. (Goed bedoeld, maar je krijgt geen vrouw zover om in het openbaar met het papieren equivalent van een peniskoker in haar melvis * te gaan staan. En de vrouw heeft nu eenmaal niet zo'n goed richtinggevoel als de man, dus moet er voor het drogen van die natte ruggen ook weer een onzinnig apparaatje bedacht worden).
-Gestroomlijnder gsm’s met trilfunctie en zonder antenne. Zodat ze zowel voor en achter in het lichaam opgeborgen kunnen worden? Zinvol in de zin van draagcomfort, zinloos omdat je na elk gesprek je handen moet gaan wassen.
-Hersluitbare snoepzakjes. Argg! Die wint van mij de prijs voor de Meest Zinloze Uitvinding. Welke snoepert zit nou op zoiets te wachten?!

Denk maar niet dat alles wat te bedenken valt, al een keer uitgeknobbeld is. Wat dacht je van de heroÔnespuit die er uit ziet als een hippe piercing.
Een opblaasbare maan in je achtertuin als je je uitgedoofde huwelijk weer terug in het spotlight wilt zetten.
De kruimelzuiger die niet zichtbaar is, in je strakke pantalon.
Het tv-scherm filter dat de tongen van politici groen kleurt als ze liegen (zinloos natuurlijk, ze worden gekozen op hun leugenachtige charme en bij Groenlinksen werkt het sowieso niet).
Een plakgel op basis van botox die jeukjes onder je toupet voorkomt (onzinnig, zoiets moet je niet op je hoofd smeren maar op de eikels van lustmoordenaars. En daar dan een lekker stugge Zeeuwse voorhuid overheen. Goed aandrukken!).

Dit soort dingen kan iedereen bedenken. Daarbij weten veel mensen zich geen raad met hun geld. De rest kan dus stinkend rijk worden, yoho doet u mij nog maar een champagne!
Ja, dat dacht ik ook. Maar op de een of andere manier is een andere hobbyistische nerd mij altijd nŤt effe voor met een Goud Idee.
Neem nou dit Gouden Literatuur Idee (van mij! van mij!):


...En God zag, het was goed.
En Satan zeide: "'k Mis nog wat bloed."

En God sprak: "Deze zal 'mannin' heten, want zij is uit de man genomen."
En Eva zeide: "Ik voel me flink genomen, moge ik hem slecht bekomen."

Tot de vrouw zeide Hij: "Ik zal zeer vermeerderen de moeite uwer zwangerschap."
Waarop zij zeide: "Typisch man: voor het zingen de kerk uit en meteen weer slap."

Daarop sprak de Here God tot de Slang:
"Op uw buik zult gij gaan en stof zult gij eten"
En de Slang zeide:
"Ik heb een huismijtallergie, maar Gij zult het wel het beste weten."Nee, het bovenstaande is GEEN flauwekul! Ik was een beetje aan stoeipoŽziŽn toen dit ontstond. En boven mijn hoofd ging een lamp van 200watt aan: …Yes! Een BIJBEL VOOR DUMMIES!!
Ik kon ze al bijna ruiken en voelen; die drie rollsroycen, dat huis met 156 kamers naast Villa De Mol, een eigen tropisch eiland in de Stille Oceaan, zeventig siliconevrije maagden en knapen of whatever de mode van het moment voorschrijft…
Poef, zei de lamp.
Want de halve regering wil geloof ik dat het poŽtische woord 'Gij' uit de Nederlandse taal geweerd gaat worden. Ja, dan blijft er van God niks over! Maar zelfs al zal cabarettend Nederland zulks weten te voorkomen; tijdens een Googeltje naar www.stinkyrichdotcom kwam ik een boekrecensie tegen. ‘De Bijbel voor Dummies’. Bestaat al. Donnerwetter!
Ik ontdekte vervolgens dat het werkelijk sterft van de Dummie-boeken. Het zal me niets verbazen als er ook al een boek bestaat dat heet ‘Zinloos Uitvinden voor Dummies’...

Vol chagrijn anticipeer ik hoe iemand na het lezen van deze column meteen naar een uitgever rent met een idee voor ‘Reli-poŽzie voor Dummies’. En ergens op de wereld rent iemand nu met een prototype kontkruimelzuiger naar het dichtstbijzijnde octrooibureau...

Ik ben de Dummie van het Jaar.©2004doubleu - eenwilvanblootenbilproductie

*vrouwelijk equivalent van 'pelvis'