DONNNG...(lees dit 12 x achter elkaar)

(Zoals we weten is de Tijd een onverklaarbaar en ongrijpbaar iets. Vandaar dat het heel wel mogelijk is dat er op de grens van 31 december en 1 januari in de sector Bevroren Tijd tussen 24:00 en 0:00 uur zich het volgende zooitje afspeelt…)“…Zit je hier? We zoeken ons de tandjes en de radertjes!
Ach jee Oudjaar…wat is er nou??”

“Boehoehoe- ik heb er zo’n puinzooi van gemaakt!”

“Welnee, jh. Een beetje chaos houdt de mensen lekker wakker en bij de tijd.”

“…Snif”

“Maar effe wat anders Tweedubbelnulvier. Het is bijna twaalf uur. Zou je niet eens, uh, gaan persen?”

“Doe dan eerst die deur dicht.”

“Doe niet zo preuts. Ik heb als personal assistent van Vadertje Tijd al heel wat oudjaren hier op de wc zien zitten. In al hun sleetsheid.”

“Ik wil m’n privacy!! Jullie van de afdeling Tijdsverloop hebben 31449600 seconden lang in mijn nek zitten blazen! Mag ik dan, in mijn laatste ogenblikken, EVEN alleen zijn?!”

“Ja, maar het is altijd zo’n groots moment! Zo heb ik ook het uitpoepen van Negentienachtenzestig door Negentienzevenenzestig mogen aanschouwen. Vergeet ik nooit meer. Dat was een hl spraakmakend Jaar; een toenemend Wij-gevoel, massale demonstraties tegen de gevestigde orde, beha-verbrandingen, vrije seks, de Beatles op het hoogtepunt van hun succes, de Derde Wereldoorlog wat minder dichtbij dan normaal-”

“Die tijden zijn geweest. Misschien is het je ontgaan, maar er is een terugkeer naar conservatiever tijden aan de gang. Naar een Ikke Eerst-gevoel. Naar zwart/wit denken. Ontwikkelingen op film- boek- en popmuziekgebied? Volkomen gestagneerd. En het komende jaar gaat die trend alleen maar doorzetten. Ik voel het. Hnnnngggh!”

“Volgens mij zit Tweedubbelnulvijf jou goed dwars.”

“HHHHnnnGGGG!! Ik vrees -hijg- dat Nulvijfje blijft steken.”

“Hmm… Nog een halve tijdbevroren minuut. Je moet echt even doorpersen, Oudjaar. Als we zometeen zonder Nieuwjaar komen te staan breekt van de vierde dimensie tot aan de zevende hemel de pleuris uit.”

“-Ik pers me een tijdbreuk!”

“Het valt niet te ontkennen dat jij een behoorlijk stressjaar was… Misschien ben je te veel verkrampt. Probeer je te ontspannen. Als het gedaan is kun je tot aan het einde der tijden gaan genieten van je welverdiende pensioen.”

“UnnnggGGh!”

“Til je achterwerk ’s op…? Nee, ik zie nog niets komen. Aiaiai, nog maar vijfenveertig bevroren seconden over. Tweedubbelnulvier, dit gaat niet goed, dit gaat helemaal niet goed. En ik mag dit natuurlijk weer aan Vadertje Tijd uit gaan leggen-”

“HHHHHHnnnnGGGGGGG!!!!!”

“…Doorgaan! Ja! Ik zie al een stukje van n januari!”

“HHHNNNGGGGRRRRHAAAAHHHH!!!
…Ahhhhhhhh…”


“-Hebbes! En maar vijf seconden te laat! Ach kijk toch wat een scheetje! Issie dan een mooi Tweedubbelnulvijfje? Doe es lache tegen ome GMT? Shit, die ouwe staat te roepen- ja, ja, ik heb hier een kerngezond Nieuwjaar, ik kom er aan!…”


(een half bevroren uur later)


“…Zit je nou nog op dat jaarwisselingstoilet, Nulvier? Je tijd zit erop! Ga als een speer naar de Eeuwige Bahama’s!”

“Ik voel me helemaal uitgescheurd. Gelukkig hoef je als oud jaar niet meer dan n nieuw jaar op te bouten… Toch had ik ven het gevoel dat Tweeduizendzes er ook al bij zat. Pfff.
En ding is zeker: ik was al geen miezerig jaar, maar 2005 N.C.; dat wordt er beslist n met hele brede schouders!”
(FOK Frontpage Nieuws)
Ondanks dat onze server gedurende de eerste vijf seconden na middernacht heel vreemd deed proberen wij van FOK jullie allen toch een voorspoedig 2005 toe te wensen!

(FOK FP-Crew)
…Hee DoubleU je probeerde daarstraks toch niet plaatjes te uploaden h? Iedere keer als jij plaatjes probeert te uploaden dreigt de server te bevriezen!
2004doubleu - eenwilvanblootenbilproductie