FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 november 2004

Virusschrijver krijgt 80 euro boete

Een Russische virusschrijver is door de rechter in zijn land veroordeeld voor het schrijven en distribueren van virussen. De man kreeg een boete van 3000 roebel, ofwel 80 euro.

Eugene Suchkov, op internet bekend onder het pseudoniem 'walvis', werd deze week door een Russische rechtbank schuldig bevonden aan het verspreiden en creëren van W32/Stepan en Gastropod. Suchkov was ook lid van de beroemde 29A-groep.

Virusexperts zeggen tevreden te zijn met het feit dat de Russische rechtspraak een virusschrijver heeft aangepakt. Echter zetten diezelfde personen wel vraagtekens bij de geringe hoogte van de boete. Volgens de experts zou Suchkov in veel ander landen vastgezet zijn.

Mohammed B. voorzien van krant en TV

Icoon Binnenlands nieuws Mohammed B., de man die wordt verdacht van de moord op Theo van Gogh, heeft weer de beschikking over een krant en televisie. Hij en de zes andere medeverdachten mogen allen Nederland 1,2 en 3 zien en Nederlandse literatuur lezen.

Dit is door de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besloten, zo meldt een woordvoerster van de rechtbank. Een "ongebreidelde kennisname" van kranten en tv-programma's zou volgens de raadkamer niet verantwoord zijn, omdat het onoverziene risico's met zich meebrengt.

Eerder op de dag werd al besloten dat de zeven verdachten toegang mochten hebben tot alle in het huis van bewaring beschikbare media. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dat de verdachten geen kranten kranten konden lezen of tv konden kijken in het belang van het onderzoek.

Hiertegen werd een zogenaam spoedappel aangetekend, wat uiteindelijk door de rechter is verworpen. Tegen de beslissing van de raadkamer kan het het OM niet meer in beroep. "Wij zullen hierin moeten berusten", aldus een woordvoerder.

Armen vermiste man gevonden

In de Belgische rivier de Leie in Kortrijk zijn de onderarmen van een al drie weken vermiste man gevonden. De 35-jarige Maurits Impe uit Merksem (Antwerpen) verdween op 24 oktober, toen hij zou gaan vissen in de buurt van Antwerpen. Het is niet duidelijk wat er met de man gebeurd is.

De armen werden geïdentificeerd aan de hand van de trouwring en de vingerafdrukken. Afgelopen zondag werd de eerste gevonden, woensdag de tweede. Donderdag werd er in de Leie gedregd naar het stoffelijk overschot van Impe, maar dit leverde niets op. Ook de auto van de man, een grijze Citroën BX met Nederlandse nummerplaten, is nog altijd niet teruggevonden.

Dieven stelen korte tijd oliebollenkraam

Afgelopen week werd een oliebollenkraam van de markt in Maastricht gestolen. De diefstal was van korte duur, want de politie trof de kraam 40 kilometer verderop aan in het Limburgse plaatsje Thorn. De oliebollenkraam was op dat moment verlaten, en de politie tast nog in het duister over het mogelijke motief van de 'oliebollenjatter'.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat nog niet bekend is of er lekkernijen of andere zaken uit de kraam zijn gehaald. "Het belangrijkste is ook dat de wagen weer terug is." De wagen is door de politie weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Zwitserse jeugd rookt meeste cannabis van Europa

Icoon Buitenlands nieuwsHet gebruik van cannabis is onder de Zwitserse jeugd veel hoger dan het gemiddelde van de Europese jeugd. Eén op de drie Zwitserse 15-jarigen heeft het afgelopen jaar een joint opgestoken. Ook het roken van sigaretten en overmatig drankgebruik is - ondanks het gezonde en haast preutse imago - onder de Zwitserse jeugd toegenomen.

De leider van onderzoeksteam van het Zwitserse instituut voor preventie van alcoholisme en drugsmisbruik noemt de groeiende sociale druk en het ontbreken van een goede toekomstverwachting redenen voor de toegenomen gebruik van alcohol, sigaretten en cannabis. Na Zwitserland volgen Groot-Brittannië en Spanje in de top van cannabisgebruikers. Het onderzoek werd gehouden onder 11- tot 15-jarigen in meer dan dertig Europese landen.

Daarnaast staan Britse en Scandinavische jongeren bekend om hun 'drinken om dronken te worden'-gedrag. Hoewel Nederland bekend staat als een paradijs voor hash-liefhebbers, is de jeugd in ons land niet meer dan een gemiddelde cannabisgebruiker.

Tien ton namaak-Legosteentjes verbrand

Icoon opmerkelijk nieuwsMeer dan tien ton aan namaak-Legosteentjes zullen binnenkort in Finland worden verbrand. De steentjes, die in China zijn geproduceerd, werden vorig jaar door de Finse douane onderschept toen ze naar Rusland werden vervoerd. Het is de grootste partij illegale Legosteentjes die ooit is aangetroffen.

Een woordvoerder van de Finse douane verklaarde dat de steentjes zijn geplet en later zullen worden verbrand om energie aan de Zuid-Finse stad Lahti te leveren. Het verbranden is mogelijk omdat in de onderschepte partij geen giftige stoffen werden gevonden.

Beasley verliest van Donovan

DaMarcus Beasley heeft bij de verkiezing van Amerikaanse voetballer van het jaar Landon Donovan voor moeten laten gaan. Donovan won de prijs voor het derde jaar op rij.

Beasly was samen met Donovan en Carlos Bocanegro van Fulham genomineerd voor de prijs. De 204 journalisten die mochten stemmen gaven Donovan 355 punten, Beasly 272 punten en Bocanegro 131 punten.

Donovan staat onder contract bij Bayer Leverkusen, maar werd de laatste drie seizoenen door de Duitse club verhuurd aan de San José Earthquakes. Per 1 januari is het huurcontract van de 22-jarige aanvaller afgelopen en zal hij zich moeten proberen te bewijzen bij Bayer Leverkusen.

EA komt met Champions League game

Van EA Sports zijn we jaarlijks een nieuwe FIFA gewend. Nu kunnen we zeer waarschijnlijk ook jaarlijks een Champions League game verwachten die afkomstig is van EA. De UEFA en EA zijn vandaag met elkaar eens geworden dat er een nieuwe voetbal game op de markt moet verschijnen.

Je moet in deze nieuwe voetbal game je team volgen. Dat doe je vanaf de kwalificatie met als doel dat je de Champions League wint. Er zijn in het spel ongeveer 50 "missies" die je moet zien te halen. Je kan meer dan uit 240 teams kiezen en de release zal ergens in februari zijn.

"We are thrilled to team up with Electronic Arts on bringing the most prestigious European club competition to football enthusiasts of all ages. Our close collaboration throughout the development of this game has ensured that players will be able to experience the most life-like rendition of the UEFA CHAMPIONS LEAGUE in a game format.", aldus Lars-Christer Olsson, CEO van UEFA.

Nieuwe trailer Brothers in Arms

Gearbox heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van het nieuwe spel Brothers in Arms. In deze squad-based shooter neem je leiding over een peleton soldaten, die tijdens de Tweede WereldOorlog Frankrijk moeten bevrijden. Het spel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zal acht dagen vertellen van de 3e eenheid van het 3e peleton van de 502.

De trailer is hier te downloaden en is 10.7MB groot en duurt 2 minuten en 16 seconden.

CD: John Lennon - Rock 'n' Roll

64 jaar zou hij dit jaar geworden zijn, ware het niet dat hij op 8 december 1980 werd doodgeschoten in New York: John Lennon. Vijf jaar voor zijn dood had hij zijn zesde (eigenlijk vijfde) solo-album afgerond: één waaraan hij twee jaar lang samen met producer Phil Spector werkte en waarop enkel covers van rock 'n roll-klassiekers te vinden zijn.

Wat moeten jullie daarmee op FOK!, zul je je misschien afvragen. Wel, deze plaat wordt nu opnieuw uitgebracht in een 'remixed & remastered' versie. FOK! vraagt zich af: het beluisteren waard, of slechts een overbodige pensioenaanvullig voor mevrouw Ono?

Winkeldief snijdt polsen door

In Nijmegen heeft vandaag een winkeldief zijn polsen doorgesneden nadat hij in een supermarkt was betrapt op diefstal. Hierbij raakten meerdere medewerkers van de supermarkt met bloed besmeurd, en ook een kantoortje in de betreffende supermarkt kwam na de actie van de winkeldief onder bloed te zitten.

De man was aangehouden door beveiligingspersoneel toen hij trachtte de winkel te verlaten zonder voor zijn artikelen te betalen. Toen de man werd vastgehouden in een kantoortje, brak hij een fotolijstje door middel van een kopstoot. Met een glasscherf van dat lijstje bedreigde hij eerst een beveiligingsmedewerker, maar sneed uiteindelijk enkel zijn eigen polsen door. De 39-jarige man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De supermarkt bleef na de zelfverwonding nog enige tijd gesloten.

Ono haakt af bij Feyenoord

De Japanner Sinji Ono is zondag waarschijnlijk niet van de partij tijdens de commpetitiewedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen.

De middenvelder kampt met een lichte blessure aan zijn enkel, daarom nam hij deze week ook niet deel aan de groepstraining bij de Rotterdammers. Het is de tweede keer dit seizoen al dat Ono last heeft van zijn enkel, in september was dat ook al eens het geval.

Door de blessure van Ono mist Feyenoord-coach Ruud Gullit in totaal drie spelers in de wedstrijd tegen Groningen. Pascal Bosschaart en Chong-Gug Song zijn beiden nog geschorst.

Georgina Verbaan maakt röntgen-foto borsten

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Georgina Verbaan is het gezeur over haar vermeende nep-boezem zo zat dat ze er een röntgen-foto van gaat laten maken. Ze wil op deze manier aantonen dat haar borsten echt zijn. Met het dagblad De Telegraaf heeft ze een deal gesloten zodat deze krant de foto mag plaatsen.

De speculaties barstte los nadat foto's van haar in Playboy verschenen. Hierna ontkende ze meteen dat haar borsten vergroot zijn.

Cover Playboy
Georgina Verbaan is een Playboy-covergirl

Wilders: grens vijf jaar dicht voor moslims

Een anonieme FOK!ker, No_More_Mr._Nice_Guy en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk kamerlid Geert Wilders pleit ervoor om de komende vijf jaar de Nederlandse grens volledig gesloten te houden voor alle niet-westerse immigranten. Ook moeten alle radicale moskeeën direct gesloten worden waar fundamentalistische denkbeelden worden verspreid.

Hij zei dit in een vraaggesprek met AP Television News. Volgens hem is Nederland veel te lang tolerant geweest voor intolerante mensen en heeft de regering niet goed ingespeeld op de groei van de militante islam.

Zelf zegt Wilders geen racist te zijn en niets te hebben tegen de islam als zodanig. Wel is hij geschrokken van een onderzoek van de AIVD, waaruit bleek dat tien procent van de moslims in Nederland er radicale opvattingen op nahoudt. Dit komt neer op ongeveer 100.000 personen. Momenteel wordt er in twintig moskeeën in Nederland mensen gerekruteerd voor de jihad.

"De politieke cultuur in islamitische landen is achterlijk en in geen enkel Arabisch of islamitisch land bestaat een rechtsstaat. Er is geen burgersamenleving", zo zegt Wilders. "Aan alles is gebrek en wij krijgen mensen uit die landen in Nederland binnen en we moeten geen achterlijke radicale islamitische samenleving in ons land importeren."

Alle radicale moskeeën moeten dicht en de prekende imams moeten worden gedeporteerd. "Als je kiest voor de radicale islam dan kun je vertrekken en als je niet vrijwillig vertrekt dat sturen we je weg. Dat is de boodschap en de enige mogelijke boodschap." Dit aldus Wilders, die momenteel in een peiling van onderzoeksbureau TNS Nipo op 24 zetels staat en groter dan de VVD is.

_
Omstreeks half negen komt er in netwerk een uitgebreid interview met Wilders.
Morgen is hij ook te zien in Dit was het nieuws.

'Computergebruikers schreeuwen tegen pc'

Chanty had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Digital nieuwsZeker tweederde van de computergebruikers schreeuwt wel eens tegen zijn pc. Dit schrijft sociologe Marleen Brinks in haar afstudeersciptie. Brinks studeert aan de Duitse Fernuniversität Hagen en heeft voor haar onderzoek 340 mensen ondervraagd die minstens dertig uur per week achter de computer zitten.

In de scriptie stond verder dat dertig procent wel eens met zijn muis heeft gegooid. Van de gebruikers geeft anderhalf procent aan al eens zo boos te zijn geworden, dat hij de pc van het bureau heeft geduwd.

Uit een eerder onderzoek van Brinks naar computeragressie blijkt dat veel mensen de computer zien als een levend wezen met een ziel. "De computer is het enige apparaat waarmee de mens een interactie aangaat. Niemand zal ooit een woord zeggen tegen een strijkijzer, dvd-speler of afwasmachine", meent Brinks. Elf procent verklaarde zelfs het gevoel te hebben dat de computer met opzet crasht om hen te pesten.

'Shrek' achtervolgt overvaller

Chanty had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws
Twee Canadese overvallers kregen enkele weken geleden de schrik van hun leven toen ze na hun overval in een nachtwinkel achtervolgd werden door 'Shrek'. De Shrek bleek een politieagent te zijn die op weg was naar een Halloweenfeest.

'Shrek', die in werkelijkheid Mark Smallbones heet, wilde bij de nachtwinkel in de Canadese provincie Alberta even wat bier inslaan. Toen hij de winkel binnenkwam, zag hij de twee overvallers wegvluchten. Ze renden beiden een andere kant op en Smallbones besloot één van de overvallers achterna te gaan. Hij riep: 'Halt politie', maar de jongen liep door. "Toen hij zag dat Shrek hem achtervolgde, kreeg hij pas echt schrik", meende de bijna twee meter lange Smallbones.

De overvaller zei achteraf niet te weten dat de Shrek een echte agent in vermomming was. Hij dacht dat hij werd achtervolgd door een verklede gek en keerde dan ook snel terug naar de plaats van de misdaad om zich daar bij de politie aan te geven. Tegen de politie zei de jongen, dat hij voor zijn leven vreesde als Shrek hem te pakken had gekregen. De 18-jarige medeverdachte is nog niet opgepakt.

Kaklamanos vijf maanden geschorst

Axenandros Kaklamanos is voor vijf maanden geschorst door de KBVB. De aanvaller van Standard Luik testte na de wedstrijd tegen FC Brussels op 28 augustus positief op het gebruik van cocaïne.

De straf is lager dan de FIFA voorschrijft; de reglementen van de FIFA schrijven voor dat iemand die voor de eerste keer betrapt wordt, een schorsing van zes maanden tot twee jaar moet krijgen. Ook ligt de straf lager dan de straf van Adrian Mutu, die recentelijk voor zeven maanden geschorst werd.

De controlecommissie zegt dat Kaklamanos zo’n lage straf kreeg vanwege het onbreken van antecedenten, zijn goede reputatie en het verbreken van het contract door Standard. Kaklamanos kan op 18 april 2005 weer in actie komen.

[update] Eisen in hoger beroep zaak-Maja onveranderd

Icoon Binnenlands nieuwsDe 17-jarige Goran P. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Maja Bradaric, heeft in hoger beroep opnieuw zes jaar cel tegen zich horen eisen. P. werd eerder, ondanks zijn leeftijd, volgens het volwassenenrecht veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Twee van de drie verdachten die vastzitten wegens de moord op Maja Bradaric staan vandaag opnieuw voor de rechter. Naast Goran P. dient ook het hoger beroep tegen Goran M. (18) uit Beuningen, die door de rechter tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging werd veroordeeld voor de moord die met "koelbloedige gerichtheid en met weerzinwekkende minachting voor het slachtoffer" werd uitgevoerd. De zaak tegen de derde verdachte, Ferdi Ö. (18), werd eerder al tot februari uitgesteld om een nieuw psychiatrisch en psychologisch onderzoek te laten uitvoeren.

De rol van Goran P. bij de moord op Maja is nog steeds niet duidelijk. Volgens één van de verdachten zou Goran P. het touw hebben aangegeven waarmee Maja uiteindelijk is gewurgd. Een andere verdachte spreekt dit tegen en stelt dat Goran P. helemaal niets heeft gedaan. Volgens Advocaat-generaal mr. C. Grimbergen was Goran P. na een telefoontje vantevoren op de hoogte van de moordplannen. Hij stelt dat de jongen willens en wetens in de auto bij Maja en de twee andere verdachten stapte en daardoor medeplichtig is aan de moord.

In alle gevallen vielen de opgelegde straffen lager uit dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Het OM besloot hierop tegen de straffen in hoger beroep te gaan. Ook de verdachten zelf gingen in beroep. De nieuwe eis tegen Goran M. wordt later vandaag verwacht.

Update 16.47
Tegen Goran M., één van de twee hoofdverdachten, is twaalf jaar cel en tbs geëist. Een lange straf is volgens het OM op z'n plaats vanwege de koelbloedige voorbereiding en zeer gewelddadige uitvoering van de moord. Advocaat-generaal mr. C. Grimbergen voegde toe dat de verdachten geen enkel respect voor de nabestaanden van Maja hebben getoond.

De eis van vandaag is gelijk aan de straf die eerder voor de rechtbank werd geëist. De rechtbank legde uiteindelijk een lagere straf op vanwege de verwachte lange tijd dat Goran M. met de opgelegde therapie bezig zal zijn. Goran M. wordt omschreven als normloos, gefascineerd door de dood, totaal verhard en egocentrisch. Hij verklaarde voor het gerechtshof dat "een aantal kleinigheden die gingen irriteren" de aanleiding voor de moord zouden zijn geweest.

--
De gebeurtenissen in deze zaak

25 jaar cel voor naspelen moord uit 'Scream'

Icoon Buitenlands nieuwsEen 19-jarige man is door een kinderrechter in het West-Franse Rennes in hoger beroep veroordeeld tot 25 jaar cel wegens moord. De toen 17-jarige dader vermoordde zijn 15-jarige buurmeisje met 42 messteken. Hij verklaart dat hij door de horrorfilm 'Scream' is geïnspireerd.

Psychiatrische onderzoeken hebben geen geestelijke gebreken bij de man aangetoond. De rechter veroordeelde de man wegens moord met voorbedachten rade. Eerder in het proces kreeg de dader 22 jaar gevangenisstraf.

Echte dieren neerschieten via internet

Een Texaan, genaamd John Underwood, heeft een website opgezet waar je je kunt inschrijven om via het internet echte dieren neer te schieten.

Op de website http://www.live-shot.com wordt gesproken van "a new concept. You can challenge yourself and compare your skills to other members with our on-line target shooting. We have developed a system where you can control a pan/tilt/zoom camera and a firearm to shoot at real targets in real time."

Tegen betaling krijg je de controle over een geweer dat voorzien is van een camera en een paar servo-motoren. Op dit moment nog op een schietbaan, maar Underwood hoopt binnenkort een snelle internetverbinding te hebben om het schieten op echte dieren mogelijk te maken.

Niels Dorland van de Nederlandse Dierenbescherming spreekt van een walgelijke ontwikkeling, maar ook Eline Struik van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) is niet te spreken over de Texaanse site. "Dit heeft niets met jacht te maken".

In Texas zelf is er ook kritiek, maar de lokale wet lijkt een dergelijk plan niet te kunnen verbieden. Wel is het verboden om op bepaalde dieren te jagen zoals beschermde vogels.


Geef mij maar nep!

ID&T verlaagt vanaf 2005 toegangsprijzen

ramonp en R-AdIoAcTiVe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Met ingang van 2005 verlaagt ID&T de toegangsprijzen voor haar evenementen. De organisatie begint een groot offensief om de toegangsprijzen voor evenementen terug te dringen. Volgens de eigenaar van ID&T, Duncan Stutterheim, liggen deze nu veel te hoog.

"In vijf jaar tijd is een kaartje voor bijvoorbeeld ons evenement Innercity gestegen van 65 gulden naar 52 euro. Uitgaan en naar concerten of feesten gaan, is bijna niet meer te betalen met dit soort bedragen. ID&T heeft daaraan zelf meegedaan. De prijzen van onze kaarten zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Daarom moeten we als ID&T de hand in eigen boezem steken. Als marktleiders op dit gebied vind ik dat we een punt moeten maken: het is genoeg."

ID&T maakt nu al een statement voor het evenement 'Innercity' dat op 18 december plaats zal vinden in de Amsterdam RAI. Idereen die een kaart heeft gekocht of nog gaat kopen mag gratis iemand meenemen. Op één kaart kunnen dus twee personen naar binnen.

Een andere maatregel is dat ID&T in 2005 zal stoppen met de kaartverkoop via de winkels van Ticketbox. Stutterheim: "De kaartverkoop zal in 2005 alleen nog via internet en telefonisch gaan. Daarmee kunnen we volgend jaar ook de administratiefee, die de bezoeker aan de ticketorganisatie betaalt, omlaag brengen."

Nick Fry nieuwe teambaas BAR

Nick Fry zal de taken van David Richards als teambaas van BAR in de komende tijd geleidelijk overnemen. Dit werd gelijktijdig bekend gemaakt met het bericht van de vergroting van het aandeel van Honda.

David Richards was namens zijn bedrijf Prodrive in dienst bij British American Tobacco met als doel een nieuwe organisatie voor BAR neer te zetten, die de strijd in de Formule 1 aan kan. Na de resultaten van het afgelopen seizoen en de joint venture die is aangegaan met Honda, zit die opdracht erop.

David Richards neemt dan ook met een goed gevoel afscheid van zijn positie als teambaas en adviseur: "We (Prodrive, red.) werden door Britisch American Tobacco gevraagd om het team te herstructureren en zo de toekomst van het team op de lange termijn veilig te stellen. Ik ben heel trots op wat Prodrive in een korte periode heeft bereikt. Ik geloof dat BAR-Honda nu in een gezonde staat verkeerd om zelfstandig verder te gaan in de jacht naar het wereldkampioenschap. Ik en iedereen van Prodrive zullen met veel interesse de successen van het team in de toekomst volgen."

Tot en met februari zal Richards nog in dienst zijn bij BAR om adviezen te geven aan het team en de taken over te dragen aan Nick Fry. Geoffrey Willis zal Fry als technisch directeur ter zijde blijven staan in zijn taak. Honda en Prodrive bekijken nog de mogelijkheden om in de toekomst verder samen te werken.

Honda verhoogt aandeel in BAR

Honda heeft haar belang in BAR verhoogd tot 45 procent. Na eerder geen commentaar te willen geven, werd dit bekend gemaakt.

Na een succesvol jaar in de Formule 1 heeft Honda nu een deel van de aandelen van British American Tobacco overgenomen. In een nieuwe constructie is er sprake van een verhouding van 55% van de aandelen voor BAT en 45% van Honda. De huidige organisatievorm zal worden vervangen door een joint venture-constructie.

Antonio Monteiro de Castro van British American Tobacco vertelde: "We zijn verheugd dat Honda haar betrokkenheid bij het team van BAR, dat dit seizoen een stuk sterker is geworden, wil vergroten. We zijn met name David Richards en Prodrive dankbaar voor hun aandeel in de geboekte vooruitgang en de springplank die zij het team hebben gegeven op weg naar de volgende fase in de ontwikkeling van het team."

Takanobu Ito van Honda is blij met deze deal: "Dit is een logisch vervolg in de onze relatie met BAR en een belangrijke stap voor voor beide partners. De nieuwe overeenkomst versterkt de structuur van onze samenwerking met BAR in het vervolg van onze Formule 1-uitdaging."

Contract De Witte niet verlengd

Chris de Witte mag aan het eind van dit seizoen weg bij FC Groningen, het contract van de de Belgische aanvaller wordt niet verlengd.

De Witte kwam in de zomer van 2003 over van FC Twente, door een spelersruil met Mohammed Allach die naar de club uit Enschede ging.

Bij FC Groningen kwam de Belg 26 wedstrijden in actie, waarin hij twee maal scoorde. Dit seizen speelde de 26-jarige aanvaller, mede door blessures, slechts twee wedstrijden.

Programma HCE (Week 47)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 47)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Roda JCADO Den Haag -
.
za19.30De GraafschapAjax -
za19.30RBC Roosendaalsc Heerenveen -
za20.00AZ RKC Waalwijk -
.
zo12.30VitessePSV -
zo14.30FeyenoordFC Groningen -
zo14.30Willem IINAC Breda -
zo14.30FC Den BoschNEC -
zo14.30FC TwenteFC Utrecht -

Bedreiger Belgische politica opgepakt

Mimount BousaklaIn België is een man opgepakt die SP.A-senator Mimount Bousakla met de dood bedreigde. De politica van Marokkaanse komaf dook zondag onder nadat ze een telefoontje gekregen had waarin de beller ermee dreigde haar ''ritueel te slachten''. Sindsdien verblijft ze op een geheim adres en krijgt 24 uur per dag politiebescherming. De gearresteerde man heeft inmiddels bekend.

Volgens de Belgische media zou de man een Belg zijn die zich tot de islam heeft bekeerd. In het verleden zou hij zich hebben aangemeld als lid bij de Arabisch Europese Liga (AEL). De AEL echter zegt dat de man niet binnen hun groepering actief is geweest en ook nooit het lidmaatschapsgeld heeft voldaan. Hoe het kan dat de man toch op een ledenlijst zou staan weet men niet. AEL-voorzitter Ahmed Azzuz denkt dat het misschien om iemand gaat die zich via de website van de organisatie heeft ingeschreven: ''Maar het gaat zeker niet om een actief lid''. Azuzz vreest voor onterechte stigamtisering van de AEL door deze affaire en zegt afstand te nemen van dergelijke dreigementen.

De 32-jarige Bousakla is onder meer bekend door haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen binnen de moslimgemeenschap. Ze laat geregeld weten bijzonder sceptisch te staan tegenover bepaalde praktijken in de islam. Iets dat niet bij alle moslims in goede aarde valt. De in België opgegroeide politica werd vorig jaar nog bedreigd door aanhangers van de AEL.

Geen schorsing voor Bizimana

Kassim Bizimana van FC Groningen is door de tuchtcommissie vrijgesproken. De tuchtcommissie achtte de rode kaart die de aanvaller afgelopen zondag van scheidsrechter Sterk als een te zware straf.

Afgelopen week ontving Bizimana nog een schikkingsvoorstel van de aanklager voor twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, maar club en speler wezen die straf af. In de mondelinge zitting die vandaag volgde sprak de tuchtcommissie de aanvaller vrij.

Mendes stelt operatie uit

NAC Breda-speler David Mendes gaat aan het begin van de winterstop onder het mes.

De 22-jarige middenvelder kampt al weken met klachten aan zijn rechter buikwand. Mendes stelt de operatie echter uit, zodat hij voor de winterstop nog zoveel mogelijk wedstrijden kan spelen voor de club uit Breda. Na de operatie heeft Mendes z`n zes weken nodig om te herstellen.

NAC Breda moet tot de winterstop nog vijf competitiewedstrijden spelen. Op 17 december staat uit tegen FC Twente de laatste wedstrijd van het jaar op het programma.

Van Basten prikkelt Kluivert

Bondscoach Marco van Basten heeft Patrick Kluivert verteld dat de kwaliteit van zijn spel omhoog moet wil hij terug in de Oranje selectie komen. De voormalige spits van Barcelona maakte totzover 40 doelpunten in 79 interlands.

Van Basten geeft op het moment voorkeur aan Pierre van Hooijdonk, Roy Makaay en Ruud van Nistelrooy in plaats van de spits van Newcastle United.

"Of Patrick in mijn plannen zal zijn is een andere vraag," verklaarde bondscoach Van Basten. "Op het ogenblik heb ik drie goede spitsen om uit te kiezen daardoor is er niet veel ruimte voor hem. Van wat ik van hem heb gezien bij Newcastle zal hij beter moeten spelen wil hij terug in het team komen."

Hogere eis per forum bedreigen Wilders

Tegen de 30-jarige Farid A. uit Schiedam is in hoger beroep 3 maanden celstraf geëist wegens het op een internetforum met de dood bedreigen van Tweede-Kamerlid Geert Wilders. De rechtbank veroordeelde A. begin dit jaar tot 120 uur dienstverlening en één maand voorwaardelijk. De aanklager vond die straf echter veel te laag en ging in beroep.

A. werd in oktober 2003 opgepakt nadat hij onder de naam 'Farid' op het forum van de internetsite Maghrebonline.nl uitspraken deed als ''Wilders moet echt met de dood worden bestraft voor zijn fascistische uitspraken over islam, moslims en de Palestijnse zaak.'' De systeembeheerder van Marokkaanse afkomst werd indertijd op zijn werk in de Haagse binnenstad door de politie in de kraag gevat.

Volgens de advocaat-generaal is 3 maanden celstraf gerechtvaardigd omdat er een signaal van uitgaat naar iedereen die van plan is politici de mond te snoeren. De uitspraak is over 14 dagen.

Geen tegemoetkoming grijs kenteken

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Particulieren die in 2005 de dupe worden van de afschaffing van het grijze kenteken krijgen geen vergoeding. Dat bleek tijdens het Tweede Kamerdebat over het Belastingplan 2005. De oppositie had aangedrongen op zo'n regeling, maar de regeringspartijen konden het niet eens worden over de financiering van zo'n tegemoetkoming.

Het grijze kenteken geldt binnenkort alleen nog voor ondernemers en voor invaliden met een aangepaste auto. De afschaffing heeft eerder al heftige reacties teweeg gebracht. Ook gisteren werden er op de snelweg A4 acties gehouden voor een regeling.

Daarbij bleek onlangs al dat mensen met andere slimme trucjes de wegenbelasting proberen te ontduiken.

Kleinste hond moet worden opgegraven

De vier jaar geleden overleden kleinste hond ter wereld moet worden opgegraven. Dat heeft een Tsjechische rechter bepaald. De autopsie van de vijftien centimeter hoge chihuahua, genaamd Ondra, moet aantonen wat de doodsoorzaak is geweest.

De eigenaresse van Ondra heeft de rechtszaak aangespannen tegen de arts die haar huisdier heeft behandeld. Volgens haar is Ondra overleden door een medische fout. Zij wil dan ook een schadevergoeding van 300.000 euro.

Eenmalige bonus voor mensen met huursubsidie

Woningcorporaties en beleggers komen met een eenmalige uitkering voor mensen met huursubsidie. Volgende maand krijgen ze 28 euro. De verhuurders hadden hierover in maart afspraken gemaakt met minister Dekker. Toen is beloofd dat de huur dit jaar met gemiddeld 2,9 procent omhoog gaat, een half procent minder dan voorzien.

Met het extraatje van 28 euro komt de huurstijging voor mensen met een laag inkomen nu uit op 2,2 procent. Koepel-organisatie Aedes wil zo laten zien dat woningcorporaties niet doof zijn voor oproepen tot huurmatiging in de politiek en dat ze oog hebben voor de economische ontwikkelingen. De eenmalige regeling voor mensen met huursubsidie kost de woningbouwcorporaties en beleggers 28 miljoen euro.

Pro Evolution Soccer 4 demo uit

Voor alle voetbal liefhebbers is er een demo uitgekomen van Pro Evolution Soccer 4 voor de PC. De demo is in twee smaken te krijgen namelijk een 75MB grote versie welke 5 minuten te spelen is en een 200MB grote versie welke 45 minuten te spelen is.

In allebei de demos zitten 4 landen (Engeland, Zweden, Spanje en Italie) waarmee je kan spelen en 2 stadions.

Hier is de 75MB Lite demo te downloaden.
Hier is de 200MB Full demo te downloaden.

Leers wil 'wietboulevard' in Maastricht

Burgemeester Gerd Leers wil alle coffeeshops in Maastricht verplaatsen naar de rand van de stad. De zestien shops moeten samen een 'wietboulevard' gaan vormen en daarmee de overlast voor de stad op één plaats concentreren. Leers meent door middel van een Algemene Plaatselijke Verordening de coffeeshops te kunnen dwingen om te verhuizen. "Als ze weigeren mee te werken, kan ik ze altijd hun vergunning ontnemen", aldus de burgemeester.

Een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken laat weten dat wat Leers wil tot de mogelijkheden behoort. "Gemeenten mogen zelf bepalen waar ze hun koffieshops huisvesten." Wel wijst hij op een recent besluit van de Tweede Kamer. Die wil dat coffeeshops niet te dicht bij de grens worden gevestigd.

© NOVA

Ma Tokkie gaat na gouden plaat uit de kleren

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit het volgende nieuws te melden:

Icoon Showbiz nieuwsMocht de kerstsingle van de Tokkies goud worden, dan zal ma Hanna Tokkie uit de kleren gaan en een striptease verzorgen. Vooralsnog lopen de Nederlandse radiostations niet bepaald warm voor de single.

Om het plaatje de gouden status te laten bereiken, is er een verkoop nodig van 40.000 exemplaren. Mocht dit bereikt worden, dan zal moeder Tokkie van Nederlands asociaalste familie een striptease verzorgen. "Iedereen wil me zien strippen. Waar ik het doe? Dat blijft nog even geheim. Niemand geloofde me toen ik het toezegde. Maar ik doe het wel. Begrijp me goed, wel op een nette manier, in lingerie. Een beetje romantisch, haha". In tegenstelling tot de Nederlandse radiostations is Tokkies-manager Jan-Dirk Vis wel enthousiast over de single, hij rekent op de gouden verkoop van veertigduizend singles.

BAR en Honda ontkennen overnamegeruchten

Zowel BAR als Honda ontkennen een 'buy-out' (volledige overname) van het British-American Racing F1 team door zijn motorleverancier.

Verscheidene nieuwsbronnen meldden afgelopen woensdag en donderdag dat Honda een belang van 40 tot 100% van het team had gekocht. Het commentaar van Honda luidde: "We zijn niet in een positie om op dit moment commentaar te geven". Een woordvoerdster van BAR liet weten "Mijn commentaar is dat BAR momenteel geen commentaar over dit onderwerp heeft."

Groningen rond met Bechan

Kiran Bechan heeft donderdan een akkoord bereikt met FC Groningen. De 21-jarige rechtsbuiten is afkomstig van Ajax.

"Het is nog niet honderd procent rond. Ik heb met Arie van Eijden van Ajax afgesproken dat we vandaag nog wat zaken gaan regelen. Met Bechan zelf zijn we er wel uit", zegt de algemeen directeur van de Groningse club, Hans Nijland, in het Dagblad van het Noorden.

Bechan werd ook al gevolgd door FC Twente en Vitesse. Hij speelde één wedstrijd in het eerste van de Amsterdamse club en vanaf begin 2003 speelde hij op huurbasis bij Sparta. Afgelopen zomer keerde hij weer terug naar de Amsterdamse club, om te spelen bij Jong Ajax. De komst van Becham naar Groningen wordt mogelijk gemaakt door een externe geldschieter.

Het Dagblad van het Noorden zegt dat FC Groningen ook dicht bij de komst van de IJslandse middenvelder Ingi Skulason (Arsenal) en de Braziliaanse proefspeler Luis Pontes Ribeirois. "Die IJslander is een grote jongen en gaat ons aardig wat geld kosten, maar het geld ligt klaar, we kunnen hem laten komen in de winterstop. Ook hier brengt onze externe geldschieter uitkomst, maar ik ga niet zeggen wie dat is", aldus Nijland.

Medicijnen te koop bij benzinestations

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Binnenkort kunnen weggebruikers ook bij diverse tankstations terecht voor medicijnen waarvoor geen recept nodig is. Het gaat dan om medicijnen zoals hoofdpijnstillers en maagzuurremmers. Nog dit jaar zullen de bedrijven Shell, Texaco, Gulf, Q8 en Esso beginnen met de verkoop. BP en Total volgen in de loop van 2005.

Na een proefperiode van zes maanden beginnen in december 110 tankstations met de verkoop van de geneesmiddelen. Vanaf maart 2005 zullen dat er 170 zijn.

AIVD krijgt veel open sollicitaties

De AIVD (Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst) heeft sinds de moord op Theo van Gogh tientallen open sollicitaties ontvangen. Volgens een woordvoerder is dat opmerkelijk, want er kwamen voorheen slechts sporadisch brieven binnen van mensen die werk bij de dienst zoeken.

Na de moord op filmmaker Van Gogh besloot het kabinet de strijd aan te binden met het moslimextremisme. Daarom worden inlichtingen- en opsporingsmogelijkheden uitgebreid en de AIVD krijgt extra geld om nieuwe medewerkers aan te trekken. Het is overigens nog niet duidelijk hoe groot die uitbreiding zal zijn.

Help mee aan Duke Nukem Forever

Op de website van 3dRealms heeft George Broussard op het forum om hulp gevraagd van de lezers voor Duke Nukem Forever:
quote
So...

Assume there are Pig Cops running wild through Vegas and fighting against Earth forces or harrassing human civilians.

Feel free to post any interesting scripted events that contain the above elements. Nothing too complex. I'm talking about little 5-8 second things that you can see happening in the distance, or as you enter a new area, or whatever. Nothing that's 20 seconds long. Nothing that's going to invole 20 actors.

Examples: You walk up to a corner and see a Pig Cop dragging an EDF Soldier by his feet behind the wall. Or you walk up and see a Pig Cop holding an EDF Soldier off the ground with 1 arm, choking him, then he tosses the body aside.

Think action moves. Think short, sweet and focused and things that aren't so complex you have to worry about interrupting them.

We have plenty of ideas, but it's always good to hear from people that play games.

I'll check back from time to time.


Heb je ideeën voor Duke Nukem forever, post ze dan in het 3dRealms forum. Registratie is verplicht.

Besmettelijke schurft in Radboud ziekenhuis

In het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen is anderhalve week geleden besmettelijke schurft geconstateerd. Een vrouw die op de op de afdeling geriatrie kwam zou een ernstige vorm van de aandoening, die flinke jeuk kan veroorzaken, hebben gehad.

Een woordvoerder van het ziekenhuis verklaarde dat circa honderd mensen ondertussen preventief behandeld zijn met zalf. Deze mensen hadden allemaal direct contact met de vrouw, het gaat om familieleden, verpleegkundigen en mede-patiënten. Tot deze actie ging het ziekenhuis over nadat bleek dat een aantal verpleegkundigen en een andere patiënt ook besmet waren.

Overigens was de besmetting niet erg, want de verpleegkundigen konden een dag na behandeling al weer aan het werk. Een voorlichter van het ziekenhuis verklaarde dat de miniscule beestjes die de aandoening veroorzaken intussen uitgebannen zijn.

''Like a Rolling Stone' beste popsong ooit'

In een lijst met de 500 beste popsongs aller tijden, die is samengesteld door 172 recensenten en muzikanten op verzoek van het gezaghebbende Amerikaanse muziekblad Rolling Stone, is 'Like a Rolling Stone' van Bob Dylan op nummer één geëindigd. The Rolling Stones staan met '(I Can't Get No) Satisfaction' op de tweede plek.

Het muziekmagazine merkt op dat 'Like a Rolling Stone' en 'Satisfaction' in 1965 binnen één maand na elkaar werden opgenomen, hetgeen veel zegt over hoe snel de popmuziek zich toen ontwikkelde, aldus het blad.

De top 10 bestaat verder uit:
3. Imagine - John Lennon
4. What's Going On - Marvin Gaye
5. Respect - Aretha Franklin.
6. Good Vibrations - the Beach Boys
7. Johnny B. Goode - Chuck Berry
8. Hey Jude - the Beatles
9. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
10.What'd I Say - Ray Charles.

Het meest recente nummer kan pas terug worden gevonden op 180. Daar staat 'Hey Ya!' van OutKast uit 2003. Van de totale Top 500 bestaat de helft uit nummers uit de zestiger en zeventiger jaren. De Britse Beatles hebben met 23 nummers de meest songs in de lijst staan, gevolgd door de Rolling Stones met 14 liedjes en Bob Dylan 12.

Het complete overzicht van de vijfhonderd songs staat in de editie van The Rolling Stone die vandaag in de handel komt. De complete lijst staat ook on-line.(Nederlands singlehoesje uit 1965)

''How does it feel
How does it feel
To be without a home
Like a complete unknown
Like a rolling stone''

Cold Case Files

Over het algemeen ben ik zeer goed op de hoogte van alle aankomende releases van adventures. Ik weet dan ook precies welke games ik blind kan kopen en welke pas het aanschaffen waard zijn als ze een beetje afgeprijsd zijn. Toch zag ik vorige week een spel liggen waar ik nog nooit van gehoord had: Cold Case Files. Volgens de verpakking een detectivespel waarin je zogenaamde \"cold cases\" moet oplossen, moordzaken die al jaren geleden als \"onopgelost\" zijn afgedaan en nu heropend worden. Voor 25 euro leek me dat wel een leuk spel. In de review lees je of ik mijn geld goed besteed heb of dat ik spijt heb van mijn impulsaankoop...

ADO krijgt meer tijd om bewijsmateriaal te tonen

De KNVB heeft de twee tuchtzaken tegen ADO Den Haag wegens kwetsende spreekkoren aangehouden.

De beroepscommissie van de Nederlandse voetbalbond zal zich aankomende maandag opnieuw buigen over de gebeurtenissen bij de competitiewedstrijd ADO Den Haag-Ajax van 14 september. De Haagse club moet dan, op verzoek van de commissie, met nieuw bewijsmateriaal, in de vorm van videobeelden komen.

De zaak rond de gestaakte wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV van 16 oktober, zal 14 december opnieuw worden behandeld. De commissie ging akkoord met het voorstel van de aanklager om ADO meer tijd te geven stadionverboden uit te spreken tegen de boosdoeners.

Zweedse linkerspits voor Heerenveen

De Telegraaf meldt dat Lars Nilsson binnenkort zal tekenen bij SC Heerenveen. Opvallend is dat de rechtsbenige 22-jarige Zweed voornamelijk op de linkerflank speelt.

De linkerflank positie wordt op het moment ingevuld door de twee huurlingen Victor Sikora en Denis Calincov. Sikora die gehuurd is van Ajax wist in negen duels nog niet te overtuigen. Anderlecht-huurling Calincov heeft nog geen speelminuten gehad in de formatie van coach Gertjan Verbeek.

Nilsson kwam het afgelopen seizoen 26 keer in actie voor IF Elfsborg. De jeugdinternational scoorde zeven keer voor de middenmoter in de Zweedse competitie.

Buffel verlengt contract niet

Het ultimatum dat Feyenoord de 23-jarige Belg had gesteld is nog niet verlopen maar Buffel is al tot een beslissing gekomen. De lopende overeenkomst met Feyenoord die tot eind volgend seizoen loopt wil hij niet verlengen.

Woordvoerder Paul Courant maakte officieel bekend dat de Belgische aanvaller niet ingaat op de aanbieding van Feyenoord. "Thomas moet spelen. En kan dat niet bij Feyenoord, dan maar ergens anders," aldus de woordvoerder.

Door de goede prestaties van Salomon Kalou komt Buffel nauwlijks tot spelen toe. De Rode Duivel is niet gelukkig met de huidige situatie.

Pronk pakt werelduurrecord achter de derny

De poging van Matthé Pronk om het werelduurrecord achter de derny te verbeteren is gisteren geslaagd. Pronk verbeterde het record naar 66.114 kilometer.

Sinds 1970 stond dit record in de boeken op naam van de Belg Theo Verschueren. Nadat Pronk eerder zijn rit afgelastte vanwege het overlijden van Gerrie Knetemann, was het gisteren toch het geval. Voor Pronk was de poging deels ook een eerbetoon aan zijn vader Matthé Pronk sr., vroeger een baanwielrenner, die drie jaar geleden is overleden.

Pronk reageerde naderhand ook redelijk ingetogen: "Mijn vader zou hier zeker bij geweest zijn. Net als Gerrie Knetemann. Maar op de een of andere manier schijnt het niet te mogen."

Aanwezig bij de recordpoging waren onder andere de de weduwe van Knetemann, Gré, en de recordhouder Theo Verschueren, die zijn record verbroken zag worden. Daar had hij weinig moeite mee: "Misschien komt er snel weer een nieuwe aanval. Dat zou goed zijn voor de sport."

Achter de derny reed Pronk constant een stukje sneller dan het schema van Verschueren. Na vijf minuten lag hij 90 meter voor op het schema en bouwde dat zijn hele rit uit. Uiteindelijk legde Pronk in het uur bijna anderhalve kilometer meer af dan het oude record was.

Doornbos: "Jordan beter in 2005"

De toekomst van Jordan was lang onzeker, maar nu er zekerheid is zou Robert Doornbos maar al te graag volgend seizoen voor het team gaan rijden.

Na een indrukwekkende binnenkomst in de Formule 1 met de vrijdagtests voor Jordan, zou Doornbos graag ergens binnenstappen om volgend jaar te kunnen racen in de Formule 1. Bij Jordan lijken voor hem de beste kansen weggelegd en zelf ziet hij dat ook wel zitten.

Doornbos vertelde: "De bekendmaking dat het team met Toyota-motoren zal rijden is natuurlijk erg goed nieuws voor hun. Met de extra paardenkracht zal Jordan zeker meer competitief zijn in 2005, dan ze het afgelopen jaar waren. Voor mij kwam het nieuws niet als een verrassing, maar de verwachte progressie in performance geeft een nieuwe stoot in mijn drang om voor het team te willen rijden."

Op de vraag hoe zijn kansen liggen kan hij echter geen antwoord geven: "Ik weet dat mijn mangement en mijn sponsors hard aan het werk zijn achter de shermen, maar ik ben altijd de laatste die iets te weten krijgt, dus ik kan je nog geen antwoord geven. Natuurlijk kijken we wel naar mogelijkheden voor een F1-stoeltje voor volgend jaar."

TextMMO Lusternia: Age of Ascension

In een tijd van 3D en Dolby komt Iron Realms Entertainment met (al het vierde deel van) een bijzonder type spel: Een Text Massive Multiplayer Online game.

De omschrijving van het spel is als volgt:

Lusternia Age of Ascension is een online roleplaying text game waarin gamers overal ter wereld tesamen komen om in een dynamische text wereld te spelen. Er zijn geen graphics, het is de fantasie van de speler die Lusternia tot leven brengt. Zolang er mensen zijn die een verhaal beter vinden van een film, zo zullen er ook mensen zijn die liever een online text game spelen dan een spel met prachtige graphics.

Om het spel te spelen moet je browser met java/javascript overweg kunnen.
De website is hier te vinden.

Federer nog ongeslagen op Masters

De Zwitser Roger Federer heeft ook zijn derde wedstrijd bij de Tennis Masters Cup in Houston gewonnen.

Federer, die al zeker was van de halve finale, versloeg donderdag de Spanjaard Carlos Moya in drie sets, setstanden waren 6-3, 3-6 en 6-3.

De tweede halve finalist uit de Rode groep wordt vrijdag bekend. Als de Australier Lleyton Hewitt de Argentijn Gaston Gaudio verslaat, gaat Hewitt naar de halve finales. Als Hewitt de wedstrijd verliest, dan gaat Moya naar de laatste vier. Hewitt staat nu op één zege, twee gewonnen sets en drie verloren sets. Moya boekte ook één zege, won vier sets en verloor vier sets.

Team Dubai start met flink budget

Team Dubai, dat in 2006 haar intrede wil maken in de Formule 1, heeft een budget van één miljard dollar voor de eerste zeven jaar volgens Arabische kranten.

Het team begint met niks en wil zelf het hele team opbouwen. Met een gemiddelde van $143 miljoen dollar per jaar heeft het team een budget dat ver onder dat van de topteams zit.

Ondertussen gaan wel de geruchten over betrokkenheid van McLaren en Mercedes bij het team. Mercedes zou met het team in onderhandeling zijn over motoren. Team Dubai zou daarnaast de oude fabriek van McLaren overnemen en ontwikkelen. Opmerkelijk genoeg valt ook de naam van David Coulthard rond Team Dubai. Hij zou eventueel een dubbelrol als commercieel adviseur en coureur kunnen gaan spelen.

'Roemeense bondscoach biedt ontslag aan'

De bondscoach van Roemenië, Anghel Iordanescu, heeft zijn ontslag ingediend. Een niet nader genoemde bron van de federatie heeft dit donderdag gezegd.

De Roemenen speelde afgelopen woensdag met 1-1 gelijk tegen Armenië en verspeelde daarmee de koppositie in groep 1 aan Nederland.

De Roemeense voetbalploeg werd donderdag met veel gehoon ontvangen door de supporters, en vooral de bondscoach werd verantwoordelijk gesteld voor het zwakke spel van de Roemeense ploeg.

Iordanescu ligt al langer onder vuur in de media, het wordt hem niet in dank afgenomen dat hij zich kandidaat heeft gesteld voor het parlement en aldus een politieke loopbaan ambieert.

Roddick naar halve finales

De Amerikaan Andy Roddick heeft zich voor de finales van de Tennis Masters Cup in Houston geplaatst.

De als tweede geplaatste Roddick was in zijn tweede wedstrijd in de blauwe groep met 7-6 en 7-6 te sterk voor de Rus Marat Safin. Door de winst van Roddick is de Argentijn Coria uitgeschakeld.

Roddick en Safin deden weinig voor elkaar onder in de wedstrijd, alleen was de Rus in de tiebreaks twee maal de mindere. In de twaalde game van de tweede set was de Rus ng dicht bij setwinst. Hij kwam met 6-5 en 0-30 voor, maar Roddick herstelde de schade door vier punten op rij te maken.

Pacman Live!

Hoe kun je een oud spel beter nieuw leven inblazen dan door het naar de echte wereld te halen. De site van Mixed Reality Lab vertelt er alles over.
In het kort komt het er op neer dat met behulp van 'wide area mobile entertainment', je zelf als Pacman of één van de spoken kunt rondlopen.

Met behulp van een vernuftig computersysteem worden de gamebeelden gecombineerd met beelden van de omgeving waar je nu bent, zodat je binnenkort de Kalverstraat kunt doorstruinen terwijl je digitale bolletjes verorbert.

Bekijk hier meer informatie.

Half-Life 2 ook voor Linux

Transgaming Technologies heeft aangekondigd dat ze bezig zijn om Half-Life 2 goed werkend te krijgen onder Linux. Met het software pakket Cedega is het mogelijk om een verscheidenheid aan spellen te spelen onder Linux en op 7 december komt er een nieuwe versie uit die onder andere Steam en Half-Life 2 zal ondersteunen.

Linux gamers can experience the new interactive world of Half-Life 2 with TransGaming's release of Cedega 4.2, scheduled for December 7th. Cedega also supports Steam, Valve Software's online distribution technology, along with a number of other Valve titles.

Binnenkort online jagen op wild

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan de Texaan John Underwood ligt, kun je binnenkort vanuit je luie stoel stoel op rendieren, antillopes en wilde varkens jagen. Underwood is bezig met het opzetten van een systeem van webcams en op afstand bedienbare jachtgeweren, waardoor de online jager via internet tegen een gepaste vergoeding een geweer kunnen bedienen zodra het wild zich in het webcam-vizier bevindt. Underwood verwacht dat zijn systeem vooral erg aan zal slaan bij gehandicapte jagers of bij mensen die een jagerstrip naar Texas te duur vinden.

Underwood, zelf een enthousiast jager, kreeg het idee nadat hij via een internetsite webcambeelden zag van camera's die in de vrije natuur waren geplaatst en waarop hij een ree voorbij zag komen. Hij vond het op dat moment erg jammer dat hij geen geweer had om deze af te schieten.

De autoriteiten in Texas hebben inmiddels aangegeven niet goed te weten wat ze met het idee van Underwood aanmoeten, simpel weg omdat er geen wetgeving is die dit soort initiatieven reguleert. Ook is er nog geen wet in Texas die Underwood kan verbieden dat hij uitheemse dieren naar zijn landgoed importeert voor de online jacht.

CD: Herman Finkers - Zijn minst beroerde liedjes

Herman Finkers - Zijn minst beroerde liedjesDe Twentse cabaretier Herman Finkers heeft al een tijdje niet veel meer van zich laten horen. Toch is er vanaf deze maand weer een cd van hem in de winkels te vinden. Het gaat om een heruitgave van Zijn minst beroerde liedjes uit 1996. Het oorspronkelijke dubbel-album had een boek als verpakking, nu is het als een gewone dubbelcd-box uitgebracht. Deze box bevat echter drie cd's. Op het eerste schijfje staan dertig van zijn minst beroerde nummers uit de periode 1979-1994, bijna allemaal opnieuw gearrangeerd en opgenomen. Op de tweede cd staan dezelfde liedjes, maar dan allemaal herschreven in het Twents. De laatste cd is een cd-rom met alle Twentse en Nederlandse teksten en een handleiding van Finkers voor het spellen van de Twentse teksten.

Verraad

Terwijl de wind door mijn ruiten heen probeert te beuken en blaadjes en takjes weerloos slachtoffer zijn van de storm, probeer ik het windstil in mijn hoofd te krijgen. Confucius schreef ooit; "alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee" en mijn vader zei ooit; "vrouwen zijn niet te vertrouwen." Ze heeft me verraden. Een mes in mijn rug was niet genoeg, neen, ze moest het lemmet nog een paar keer omdraaien ook. Helaas heeft ze niet zoals Mohammed B. een briefje achtergelaten, dus kan ik enkel gissen naar haar beweegredenen. Het zal ongetwijfeld pure vrouwenkift zijn en ik zag het ook wel aankomen, maar toch doet het pijn. Ik probeer ergens anders aan te denken, want nu heeft ze haar zin. Ik sluit mijn ogen en begraaf mezelf wat dieper onder het dekbed en fantaseer mezelf op een tropisch eiland. Mooie mannen liggen aan mijn voeten en eentje voert me druiven. Net als ik mijn gemanicureerde teennagels in de kalme oceaan wil steken, komt er een vloedgolf aan. Als een verzopen kat lig ik in het witte zand en mijn mooie mannen zijn weg, donkere wolken schuiven voor de zon en de storm buiten is mijn hoofd wederom binnen gedrongen. En daar staat ze. Ik knipper een paar keer en ze is van mijn netvlies verdwenen. Ik draai me om en begraaf mezelf nog dieper in mijn dekbed. Ademloos luister ik naar de storm en ik vraag me af hoe ik zo stupide heb kunnen zijn.

Ze heeft me exact daar waar ze me hebben wil. Maar wat zij niet weet, is dat ik over bepaalde kennis beschik en iedereen weet, kennis is macht. Ik heb de macht om haar nog erger te kwetsen dan dat zij mij heeft gekwetst. Maar als ik die zaken in de openbaarheid breng, dan kwets ik niet alleen haar, maar ook de personen die in vertrouwen deze informatie met mij hebben gedeeld en de personen die een sleutelrol hebben in deze zaken. Ik ga op mijn rug liggen en volg met mijn ogen de grillige lijntjes in het plafond. Hoe heerlijk zou het zijn om haar gezicht te zien als ze hoort wat haar man nou precies in Istanbul heeft gedaan. Hoe heerlijk zou het zijn om haar gezicht te zien als haar beste vriendin haar vertelt dat ze nooit meer iets te maken wil hebben om de klerestreek die ze haar geflikt heeft. Ze zou in een klap twee van de belangrijkste personen in haar leven kwijt zijn.

In de bijbel predikt Mattheüs dat je kwaad niet met kwaad mag vergelden en ik kan een hoop kwaad aanrichten met de kennis die ik heb. Ook predikt hij dat je anderen moet behandelen zoals je zelf behandelt wil worden. Dat in mijn hoofd hebbende, plus het feit dat ik nog veel meer mensen ongewenst zou kwetsen, kom ik tot de conclusie dat ik gewoon mijn mond moet houden en mijn pijn met opgeheven hoofd zal dragen. Ik zal niet worden wat ik veracht; haar.

De oceaan is weer kalm en het witte zand knispert onder mijn voeten. Een zacht briesje doet de palmbladeren boven mijn hoofd ritmisch heen en weer bewegen. "Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee." Verraad accepteren en je er in berusten is niet hetzelfde als met de stroom mee zwemmen. Het is goed zo. Opeens is het strand weg en zit ik op een vlot midden in een donkere, wilde zee. Angstig klamp ik me vast terwijl de regen en wind in mijn gezicht striemen. Achter me hoor ik een misthoorn en ik kijk om. Een groot schip komt op me af gevaren, mijn redding is nabij. Ik klamp me zo hard vast aan het hout van mijn vlot, dat mijn nagels scheuren, maar het is maar voor even want het schip komt steeds dichterbij. De misthoorn loeit weer en ik word verblind door een fel zoeklicht. Ik hou mijn hand boven mijn ogen om de gezichten van mijn redders te kunnen zien en tot mijn grote verbazing zie ik haar op de boeg staan. Wat voor test is dit? Of ik mijn trots opzij kan zetten om me door haar te laten redden? Het schip komt steeds dichterbij en tot mijn verbazing neemt de snelheid toe in plaats van af. Vlak voordat het schip me overvaart en ik kopje onder ga, hoor ik haar schelle lach.

Rechtop zit ik in bed en het zweet druipt van mijn rug. Heeft ze een zodanige impact op me dat ze nu ook al in mijn nachtmerries verschijnt? Ik heb een flashback naar het zwarte water wat me naar beneden trekt en het zware gevoel op mijn borst. Ondanks het feit dat ik het heet heb, ril ik. Ik sla het dekbed van me af en loop naar de badkamer terwijl de wind om mijn huis giert. Terwijl ik koud water over mijn polsen laat lopen, ben ik vastberaden. Vastberaden om haar te vertellen wat ik weet, zodat we onze slapeloze nachten kunnen delen. Als ik de helft van haar nummer heb ingetoetst, komt preventief mijn schuldgevoel bovendrijven. Is het terecht om onschuldige mensen te kwetsen enkel en alleen uit rancune jegens haar? Moet ze in haar val zoveel mensen meeslepen? Zij heeft haar dolk met haar hand tussen mijn schouderbladen geplant, moet ik daarom met een uzi om me heen zwaaien en onschuldigen neermaaien? Ik leg de telefoon neer en sluip zachtjes naar boven. Ze loopt vanzelf wel tegen de lamp, dat kan niet anders met haar gedrag. Ze krijgt haar straf wel, daar hoef ik geen onschuldige mensen voor te kwetsen.

Ik kruip onder mijn dekbed en voel de warmte van het lichaam van mijn vriend. Ik sluit mijn ogen en stel me voor hoe zij op dat vlot dobbert, weerloos in een wilde oceaan. Al haar vrienden is ze kwijt en iedereen spuugt op haar. Als ik de storm niet meer hoor, val ik in slaap met een licht sardonische grijns om mijn mond.

Beveiliging Half Life 2 gekraakt

Slechts een paar dagen na de release is de online registratiemodule van Half Life 2 gekraakt.
Hackersgroep Emporio is erin geslaagd om de registratie op de Steam-server te omzeilen. Met de gekraakte versie kan de registratie worden overgeslagen terwijl het spel wel gewoon gespeeld kan worden.

Naast dit probleem heeft Valve nog een probleem; de Steam-servers kunnen niet alle aanvragen aan waardoor veel gebruikers geen account konden aanmaken of de registratie procedure vast liep.

Door de gekraakte versie zal de drukte op de Steam-servers waarschijnlijk nu wel wat af gaan nemen.


Telfort komt met mobieltje voor doven

Telecomaanbieder Telfort heeft donderdag een mobiele telefoon voor doven en slechthorenden uitgebracht. Aan het mobieltje kunnen doven en slechthorenden een klein apparaat met een toetsenbord en beeldscherm koppelen, waardoor zij snel kunnen communiceren. The Buddy, zoals Telfort deze vinding heeft genoemd, draait volledig op tekstberichten.

Door middel van deze vinding kunnen gebruikers snel berichten uitwisselen met mensen die hetzelfde apparaat hebben. Bovendien kan The Buddy ook communiceren met de vaste teksttelefoon, waarover de meeste doven en slechthorenden nu al beschikken. Vooralsnog is The Buddy alleen te koppelen aan één soort mobiele telefoon.

The Buddy is een vinding van het bedrijf Blue-Comm. Het Amsterdams bedrijf had hiervoor een overeenkomst met Telfort. In februari borrelden de eerste ideeën op bij directeur Ko Blaauw en nu is de mobiele teksttelefoon al te verkrijgen. "Aan de buitenkant ziet het er heel simpel uit, maar het is een behoorlijk geavanceerd geheel geworden." Overigens blijft het hier niet bij. Blaauw maakte bekend dat er nu al aan plannen wordt gewerkt om The Buddy verder te vernieuwen.

Momenteel telt Nederland ongeveer 80.000 mensen met een zodanig slecht gehoor, dat zij niet mobiel kunnen bellen.

Zwitserland telt veel miljonairs

Ongeveer één op de 25 Zwitsers heeft een vermogen van 1 miljoen Zwitserse franken (ongeveer 660.000 euro) of meer. Dat heeft een onderzoek van het Zwitsers-Duitse weekblad Cash uitgewezen. De uitslag daarvan is donderdag gepubliceerd.

In dat onderzoek verklaarden in totaal 154.000 huishoudens miljonair te zijn. Hun vermogen bestaat volgens Cash uit het bedrag dat op de bank staat plus de waarde van hun roerend en onroerend goed. Sinds 1997 is het aantal miljonairs in Zwitserland met 23 procent gestegen.

Rechtszaak tegen Awa openbaar

De 17-jarige 'Awa' uit Leeuwarden die in augustus van dit jaar zijn ex-vriendin Jamai tot tweemaal toe in brand stak, zal publiekelijk terecht moeten staan. Omdat hij minderjarig is (16 ten tijde van de misdaad) behoort de zaak eigenlijk achter gesloten deuren plaats te vinden, maar de kinderrechter oordeelde gisteren dat het openbare belang groter is dan de privacy van de verdachte. Het is nog onduidelijk of Awa als volwassene of als minderjarige wordt berecht. Dat zal pas blijken bij de uitspraak. Vermoed wordt dat de rechtszaak op 16 december zal beginnen.

De knaap van Iraaks-Koerdische afkomst wordt poging tot moord dan wel poging tot doodslag ten laste gelegd. Na zijn daad werd Awa bekend als een spijt betuigende rappende misdadiger, omdat er via internet een rap van hem opdook waarin hij zich excuseerde. Ondanks de spijtbetuiging bedreigde de verdachte zijn ex-vriendin en anderen vanuit de jeugdinrichting in Zeist waar hij vastzit. Awa zal daarom ook bedreigingen ten laste worden gelegd.


'Spijtrapper' Awa

'Handlangers vervangen veroordeelden in cel'

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Criminelen die voor een korte tijd (tot 1,5 jaar) de gevangenis in moeten, laten soms anderen hun plaats innemen. Deze plaatsvervangers worden hiervoor beloond met bedragen tot wel tienduizend euro. Dit meldde het tv-programma NOVA donderdagavond. De truc zou al jarenlang regelmatig met succes worden toegepast.

Aan de poort van gevangenissen worden gedetineerden vaak slecht gecontroleerd, waardoor het niet moeilijk is om met een valse pas binnen te komen. Het gevangenispersoneel heeft niet de opleiding of kennis om bijvoorbeeld vervalste paspoorten of andere legitimatie te herkennen en er zijn geen goede computerverbindingen met politie en justitie. Ook zou het personeel bij twijfel geen kritiek durven te uiten op de leiding, omdat dit hen promoties zou kunnen kosten.

De persoonsverwisseling zouden vooral voorkomen in halfopen inrichtingen, bedoeld voor mensen met straffen tot anderhalf jaar, bijvoorbeeld fraudeurs en drugshandelaren. Deze mensen mogen na hun veroordeling naar huis en krijgen na een tijdje een justitie-oproep om zich bij de gevangenis te melden.

NOVA meldde te hebben gesproken met mensen binnen justitie en het gevangeniswezen. Het ministerie van Justitie zei echter de signalen niet te herkennen, wel werd er gemeld dat er onderzocht zal worden of de controles toereikend zijn. De partijen PvdA en VVD hebben inmiddels minister Donner van Justitie om opheldering gevraagd

"Justitie wantrouwt mensen niet, als die zichzelf komen melden", aldus een advocaat tegen NOVA.

Eerder berichtte FOK! al over Deense welgestelde criminelen die op een soortgelijke manier aan hun gevangenisstraf ontkomen.

Halo 2.5 in februari? [spoilers]

De mensen die Halo 2 hebben uitgespeeld is het vreemde einde vast niet ontgaan. De geruchten gaan nu al een tijdje de ronde dat er snel al een vervolg op Halo 2 zit aan te komen. Dit zou in de vorm van een eventuele content download gaan komen om nog meer mensen te lokken naar Xbox-live.

Wanneer je Halo 2 op legendary uitspeelt dan is er geen ander eindfilmpje, geen extra dingen om te unlocken. Wel staat er de volgende zin aan het einde van de credits: "Coming February 9th".

Het zou marketingtechnisch niet slim zijn om dan al met deel drie te komen omdat er nog steeds geld zal binnenkomen met deel twee. Gezien het open einde lijkt het logisch dat er nog een laatste level moet komen. Of hebben ze het bij Bungie toch over multiplayer levels die dan beschikbaar komen? Of hebben ze het over 2006? De hype-machine is nog op volle toeren!
Let wel dat dit slechts nog een gerucht is, maar zodra er duidelijkheid is dan laten we dat natuurlijk jullie zo snel mogelijk weten!

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.